Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 891
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Ина, има ли новини?

# 301
  • София
Инче, и аз те мисля!!!

# 302
Ох, милите ми! Благодаря ви много. За жалост и двата фол. бяха спукани. Направихме инсе, за да правя все пак нещо. Не разчитам, че ще стане. Разсъждавам си и си мисля, че това ЛХ беше над 14 още в сряда. Сигурно са презрели преди да достигнат необходимите размери. А и дори да не са не се знае кога са се спукали. Може би още четвъртък или петък сутринта. Инсето ми беше вчера в 1ч. на обяд. Та ако стане нещо ще е цяло чудо. Така си мисля аз.
Сега си мисля как да продължа. Иска ме на втори ден от цикъла ако теста е отр. А аз мисля че ще бъде отр. Явно за стимулация ме иска.
Имате ли представа колко струва Гонала? Нещо ми се върти в главата за стимулация с него. Но не знам доки какво мисли. Ще го коментирам с нея. Това са си мой мисли в обърканата ми в момента глава.

# 303
  • София
Ох, и ти като мене...дано имаш късмет, мила!!! ЛХ то беше видоко, но ф бяха малки, може да не са се спукали много преди инсето!
Аз също обмислям стимулация с чист ФСХ продукт, Гонал или направо Елонва.Но ще го коментирам с докторите, преди да реша при кой ще си правя опита по фонда.

# 304
Ина, жалко, че нещата не са се развили както искаш, но пък всякакви чудеса сме чували-може така да ви е късмета.Знаете, че нямам опит на ест.цикъл ,и въобще в БГ, но не се ли използва Оргалутран,за да се контролира ЛХ  и да не се пукат рано фоликулите.Аз от 8-ия ден на стимулацията,заедно с Гонал си биех и Оргалутран,да не се спукат по-големите фоликули,докато пораснат малките.Ти в Истанбул с Гонал ли беше?Интересува те цената му в Турция, или тук? Ти не споменаваше ли нещо за смяна на доктора?

# 305
Не се отчайвай, и на мен ми се е случвало не един път на ЕЦ. Мисля, че май само в Бг правят такива опити. Поне по мои наблюдения и изчетена информация до сега. Най-вероятно ще имаш стимулиран и контролиран опит, но няма как да ти кажем каква ще е сумата, зависи какво и колко ще ти бъде назначено. Успех все пак с инсето. Стискаме палци!

# 306
Да, бях с Гонал там. Интересува ме цената тук, за да направя сметка каква е разликата с Турция. Там Гонал 450 е 260 лири, което е около 130 лв. Интересувам се, защото мисля че тук е доста по-скъп. Т.е. ако се наложи да го взимам от там. А къде и как ще продължавам не знам. В главата ми е каша. Мисля вариант за Гонал, но това са си мои разсъждения, не сме коментирали нищо за него.
Благодаря ви момичета!

# 307
чукнах в гугъл : гонал450 струва 502 лв!

# 308
И на мен ми излизат такива цени, но не знаех дали са актуални. Благодаря ти. В Турция наистина е много по-евтино. То си струва до там да се отиде да се вземат някои лекарства с големи разлики в цената.

# 309
Но тази цена е в България в Турция беше 130- 150 лв долу горе не се сещам точно но много по евтини са всички лекарствата там аз за всички лекарства за стимулацията в турция дадох 1450 лири всичко

# 310
Аз имам един странен въпрос към всички ви !  Когато имаме оплодени яйцеклетки, и после ембрионите спрат развитие на еди-кой си ден ,има ли начин да се разбере в кое е причината- в яйцеклетката или в сперматозоида?

# 311
Аз имам един странен въпрос към всички ви !  Когато имаме оплодени яйцеклетки, и после ембрионите спрат развитие на еди-кой си ден ,има ли начин да се разбере в кое е причината- в яйцеклетката или в сперматозоида?
Мисля, че отговорността на Я беше до 2 ден.

# 312
Аз съм на 39 г и имах 14 антрални от кои 16 яицеклетки 9 се оплодиха и сега имаме 3 бластоцита и 2 морули замрзени на 5 ден
Мисля че зависи от стимулацията и преценка на лекаря успех момичета

# 313
Това което аз съм чела и чула е, че до 3-ти ден отговаря яйцеклетката, след това сперматозоида. Но имам чувството, че при мъжки фактор обвиняват сперматозоида, а при женски- яйцеклетката. Май няма еднозначен отговор. И те самите само предполагат.

# 314
През всичко което минахме, стигам до извода че докторите при неуспех са на принципа "Крадеца вика, дръжте крадеца"... Много е лесно да се обвиняват яйцеклетките и сперматозоидите. Да предлагат донори наляво и дясно. Те тези Донори на Луната ли живеят и с какво са по-качествени от всички останали? Само това, че се водят донори ли? А не ви ли е минавало през главите варианта и всички ние да сме донори без наше знание. Защото аз имам това усещане за себе си. И някак си съм сигурна, че се злоупотребява.
Да си налягат парцалите и да започват да действат не толкова по книга. В случаите на ЕЦ при положение, че няма намеса от хормони, отново чакат тези 36ч преди пункция. Много шаблонно. Разбира се, че ще има издънки.

Общи условия

Активация на акаунт