Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 873
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,момичета.Имам един въпрос,някоя от вас да е без маточни тръби и с успешно инвитро?Успех ви желая ,ако ме приемете в групата ще ми бъде приятно с вас!

# 496
И аз не знам дали ще имам следващ опит. При всички положения обаче с това високо ФСХ не може да се прави стимулация. До вчера бях на Клостил и имам само 1 фоликулче. Утре съм на преглед и ще видим дали въобще расте. Силно се надявам да сваля ФСХ и да имам шанс за стимулация, но вече губя надежда.
Banditka66, много жени успяват без тръби. Даже още от първи опит. Инвитрото преодолява този проблем. Стига да има качествени яйцеклетки и сперматозоиди нещата ще се наредят. Успех!

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 18:39 от ina80

# 497
Ина, на мен за да ми вкарат яйчниците в почивка преди стимулация искаха да ми докарат изкуствена менопауза (тогава в конкретния случай ФСХ ми беше 11, доктора беле Л.Бойчев)). Не помня хапчето как се казваше. Мина и замина покрай ушите ми, защото просто не го почувствах с душата си да го направя. За щяло и нещяло хапчета и да им водим статистиките. Предполагам и при теб искат това да постигнат, за да свалят ФСХ. В крайна сметка, ако шестото ти чувство разрешава, пий ги. Аз не бих.
Бандитка, Тръбите не са причина нито за успех нито за неуспех. При инвитро те не ти трябват така или иначе. Гледат се яйцеклетките и сперматозоидите с какво качество са и естествено други фактори като полови хормони, бактерии... щетовидна жлеза и др.Ти не беше ли при Щерев последно? Какво се случи там?

# 498
Вики, не ми е изписвано. Аз просто си разучавам и понеже намерих инфо, че в Турция го изписват затова питам. Разбира се няма да го пия на база прочетено или това че съм чула за него. Ще го пия само ако ми го изпише специалист. Но ако не го сваля ФСХ не може да се прави стимулация независимо дали тук или в Турция. А при мен е вследствие от ИЯР и не вярвам нещата да се оправят сами. Нямам и много време за размотаване. Януари от Клостила направих 6 яйцеклетки, а сега 1. Юни месец в Турция имах 5. Досега не съм го вдигала толкова и мисля, че нещата драстично са се влошили за няколко месеца. Май месец миналата година АМХ ми беше 0.53 при референтни граници над 0.78. Сега не искам и да си представям колко е. Затова събирам инфо. и ако реша ще пиша до Т-я да питам имам ли някакъв вариант за опит.

# 499
Аз сега бях с ФСХ почти 22..даже бях питала тука по форума...пих само фемара..нарастна много бързо фоликул и имах 1 яйцеклетка...не знам дали е качествена или не ,защото събирам..но явно все пак става.Съвсем като лаик..но зависи и какво си пила преди това.Мин.година беше ми се вдигнало ФСХ на 23 след примулут нор.Всеки ми вкл.и докторката ми тогава/обясняваше как не може да е от него..но факт е,че следващия мес.падна на 14 колкото си беше и се задържа до сега там....мисля си дали пък не е нещо инцидентно или от лекарства....поне при мен така беше...

# 500
  • Стара Загора
Момичета, утpе имам час за доктора за започване на процедура . На своя глава си пуснах МБ  - наличие на бактериална вагиноза -гарднерела.Това може ли да ми отложи опита ? Някой имал ли е такъв проблем? Четох из нета , че не е сериозно и се лекува лесно , ама много се притеснявам да не стане фал с процедурата.

# 501
Ина, задай им този въпрос, или цитирай откъса... аз ще искам обяснение, дали може да се практикува, когато се видим с нашият доктор😍

“Съществува ли репродуктивен метод за „подмладяване“ на яйцеклетките?
Учените вече са открили начин за подобряване на плодовитостта на жените. Лекарите са създали няколко метода, оповавайки се на откритие на специалисти от болница Massachusetts General, че във външния слой на яйчника съществуват клетки-предшественици на яйцеклетките, които теоритично могат да се развият до пълноценни яйцеклетки или да подобрят качеството на вече образувани яйцеклетки.
Един от тези методи е обновяването на „старите“ яйцеклетки. Засега само този метод е бил изпробван на практика. При него от клетките-предшественици се пренасят митохондрии, които произвеждат енергия в вече зрелите яйцеклетки, като по-този начин ги подмладяват. Тези яйцеклетки се използват при ин витро процедури, като през май тази година се роди първото детенце в резултат на този метод.“

# 502
  • Стара Загора
Оф, всичко съм планирала -отпуски и т.н. , много ми е тъпо Cry Simple Smile

# 503
Вики, благодаря ти мила. Мисля обаче, че за жалост скоро тук едва ли ще се прилага. Иначе е много обнадеждаващо.
Reninel, не съм пила противозачатъчни. Миналия месец имах 2 фоликула без всякаква стимулация на 10-ти ден- 14 мм и 16 мм. Но ЛХ ми беше над 14. На 11-ти ден - Прегнил. На 13-ти ден се бяха спукали както очаквах. Направихме инсеминация и пих Дуфастон. Не ми се вярва от него да е. Иначе последната стимулация ми беше юни.

# 504
Оф, всичко съм планирала -отпуски и т.н. , много ми е тъпо Cry Simple Smile
За съжаление това не се планира. Не се отчайвай и ползвай отпуската за други цели. Не се подавай на сладки думи на лекарите, че не пречи. Те се раздават на макс само когато правят предавания за Гала или друга телевизия. Останалото е късмет при успех от първи път. Не ти пиша така за да те сдухвам, а за да те предпазя от финансова измама. На лекарите им е през престилката дали ние страдаме емоционално, дали вредят на бракове... Въпреки това искай мнението на доктора си и го сподели с нас. Успех!

# 505
ina80 -може да е било инцидентно...надявам се иначе наистина от дуфастона няма как....

# 506
  • София
Миронче, трябва да ти е чиста микробиологията преди стартиране на опит. Иначе инфекцията може да влезе навътре. Задължително трябва лечение. Не знам как така почваш опит без да ти искат чиста МБ - в моята клиника е задължително.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 21:12 от delisardeli

# 507
Викториа, този метод се прилага все още само в условията на клинични проучвания, а и е доста спорен от етична гледна точка, защото досега най-големи успехи са постигнати когато митохондриалното ДНК е взето от друга, по-млада жена; ембрионът получен в резултат има ДНК от трима човека: майката, бащата и донорката на ДНК. Правят се опити в момента да се види дали ще е успешно и ако се използват клетките на самата жена, без донорка. Той има доста дълга предистория, поне 30 години вече. Но все пак, интересно ми е какво ще каже твоят лекар.

# 508
Благодаря ви момичета.Страхотни сте.Да Вики бях там и се подтвърди диагнозата ми на ЦС.Ще правя ляпяроскопия за тръбите.Успех на всички ви е стискам палци всяка една да сбъдне мечтата си!

# 509
Елена, задължително ще го питаме за това, ако имаме и минимална предпоставка да се нуждаем именно от този вид процедура ще я направим. А относно микробиологията и на мен изобщо не са ми повдигали въпроса за нея, при положение че имахме хламидия и сме я лекували в България. Последно теста беше отрицателен. Дано все още е. Отметнаха с ръка и казаха че не им е нужен. Гледали съвсем различни фактори. Кои крив кой прав вече се чудя!?

Общи условия

Активация на акаунт