Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 828
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Относно лекарите и смяна на клиниките. Бях "откраднала" от едно момиче от форума идеята да си записвам стриктно в таблица всичко по време на стимулацията: хормоните в началото и по време на стимулацията, броя на антралните фоликули в началото, кой как нараства, какви дози и в колко часа си слагам и какви други лекарства приемам. Всичко. Запомнях при всеки преглед големината на фоликулите или дори пред лекарката си ги записвах. Когато подредих всичко в таблица, вече събирах история как моя организъм реагира на съответните дози и съответните лекарства. И при консулт с различни лекари аз им предоставях тази информация. Мисля, че това също помогна за откриването на оптималните дози и подходящите лекарства за стимулация. Дано да е полезно и на вас.

# 616
Благодаря Elenna. Аз в петък имам час за Карликая. Честно казано при моето високо ФСХ не тръгвам с големи надежди, но съм длъжна да опитам. След това ще решавам накъде да поемам. Знаете ли дали Карликая дава лекарства за сваляне на ФСХ, за да може да се започне стимулация?

# 617
Благодаря Elenna. Аз в петък имам час за Карликая. Честно казано при моето високо ФСХ не тръгвам с големи надежди, но съм длъжна да опитам. След това ще решавам накъде да поемам. Знаете ли дали Карликая дава лекарства за сваляне на ФСХ, за да може да се започне стимулация?

Успех, Инче! Hug Стискам ти силно палци! Hug
Не се тревожи излишно, ситуацията сама ще ти подскаже на къде да поемеш.

# 618
Успех, момичета на всички Hug
Ина, аз знам, че ФСХ се сваля като предизвикат изкуствена менапауза, на мен ми бяха подметнали веднъж в Бг и изобщо не го приех като вариант. И сега да ми предложат и сега няма да го приема.

# 619
  • София
не е менопауза, все едно противозачатъчни пиеш, ама не съвсем.

# 620
Това не е ли т.н. дълъг протокол?

# 621
Е, явно е нещо ново. При мен си бяха за спиране на цикъла за 6м един вид изкуствена менопауза. Прочетох и листовката и там също беше обяснено как въздействат. Че не им помня името, толкова незаинтересована останах. Ако е на принципа на противозачатъчни е друг въпроса.
И доктора тогава каза, че искал да вкара яйчниците в режим зимна приказка... Мечо спи зимен съм. Глупости големи говореше, все едно насреща му седеше Маша Joy
Та, Ина, аз само споделям мнение и моята реакция, да не те подвеждам. Това е случка от преди повече от година...

Елена, дългият протокол е различно. Там блокират връзката м/у хипофизата и яйчниците и така доктора има пълно влияние в/у фуликулите и тяхното развитие. Общо взето това е дългият протокол

# 622
Мерси момичета. Всички мнения са ми полезни. Вики, и аз не съм съгласна да ме вкарват в менопауза. Мисля че не бих приела този вариант. Ще видя какво ще каже и ще споделя, за жалост на някой може да е полезно.

# 623
Момичета, излезна много интересна статия в Ню Йорк Таймс за АМХ и ФСХ и как дори с "трагични" стойности жените забременяват: https://www.nytimes.com/2017/10/16/health/fertility-test-ovarian … type=sectionfront
Има описани доста отписани случаи. Надежда има и тестовете не са крайният индикатор, все пак.

# 624
Момичета, излезна много интересна статия в Ню Йорк Таймс за АМХ и ФСХ и как дори с "трагични" стойности жените забременяват: https://www.nytimes.com/2017/10/16/health/fertility-test-ovarian … type=sectionfront
Има описани доста отписани случаи. Надежда има и тестовете не са крайният индикатор, все пак.

Не знам аз често си мисля че просто не са били сложени ембрионите, и затова няма бременност.

# 625
smyrfhe, ти доста конспиративна теория изкара ... Simple Smile

# 626
smyrfhe, ти доста конспиративна теория изкара ... Simple Smile

Емм....  за друго не се сещам,върти се сучи се и до донорски клетки се стига,да не всички но на повечето се предлагат.

# 627
Здравейте момичета,
Малко новини:

https://news.bg/health/fond-invitro-shte-raboti-i-s-onkobolni-zheni.html

Тези 4 пункции от фонда, за жени при които е противопоказна стимулация, за такива с намален ли резерв ли ще са? Може би ще се иска АМХ ?  Rolling Eyes

# 628
  • София
сигурно ще са за такива , които са с хормони в норми, пък не реагират на стимулации или не им се разрешава стимулация поради някакви здравословни проблеми.
като излезе официално изменение ще се изясни, тия журналистически тълкувания са все неточни.

# 629
Публикуван е проекта за изменение на правилника

http://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/proekti-na-normativni-aktove/

Ще се иска АМХ , вместо ФСХ и при стойности на АМХ под 1 няма да има финансиране

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 15:22 от kiki_7

Общи условия

Активация на акаунт