Искам да кажа ... (136)_21.08-27.08

• 60 169
  • 1 090
  •   1
Отговори
# 240
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Акашче, не го мисли отсега, ще имаш достатъчно време за мислене, когато настъпи моментът.
Не е задължително детето ти да мине по твоите стъпки. Хубаво е обаче, че имаш опит и ще можеш да отсееш грешките на растежа, които минават и отминават, от отклоненията от нормата. Моят син, който учи в Англия в напълно международно обкъжение, ми каза навремето следното: "западняшките" родители, понеже са преживели хипивълната и други след нея, имат опит и разсъждават по-трезво и нормално, а нашите се шашкат от това, че някой е опитал трева, а това е нормално нещо за сегашните тийнпоколения. И наистина, аз преди години щях да откача, защото намерих в нощното шкафче на малкия ми син, тогава около 19-годишен, малко целофанено пликче с нещо дребно и тъмно и реших, че е трева. Полудях докато се върна да го питам с разкъсващ поглед какво е това?!? Той ме погледно изумено и каза "калиев перманганат, защо?" Представете си как бях откачила, след като не мога да позная калиев перманганат заради това, че не е в обичайната му опаковка. Понеже му се възпаляваше палецът на крака, приятел, който страдал от същото, му го дал да си прави бани с него. А аз, наострена и подозрителна от всичко, което чувам около мен, направо се побърках, 100% бях сигурна, че е нещо забранено - в такова малко пличке, като по филмите, според мен "скрито" на тайно място в нощното шкафче.
Акашче, радвай се сега на невинността и детството й, има време за притеснения, няма да ти избягат, за съжаление. Ако не е едно, друго ще е, така растат децата и така остаряват майките.

Чакам майка аз. Ще я подсригвам, ще я поглезя с храна и ще слушам как по-добре да си наредя апартамента, че да не е така празно. Joy Е, разбира се, и други съвети ще ми даде.

Жаки, какво е това "чоко"? За пръв път чувам и няма да мога да го направя, ако ми кажат. Joy
Моят любим мъж, мир на духа му, дори детско палтенце не можеше да съблече, все нещо се запъваха ръкавите. Това пък панталонки да обуе - абсурд. Много ме беше яд на времето, като беше малко първото дете и аз имах лекции от 11 и ми се искаше да си поспя, пък той да го остави в градината, отивайки на работа, обаче не - не можеше да го съблече и да му сложи обувчиците за градина. Та трябваше да стана и аз рано.

Затова сега много се радвам на синовете си, че могат всичко и наравно с майките носят родителството.

# 241
  • София
Ели, жива и здрава бъди, и много щастлива! ❤

Бейлиса си остава за довечера, тъй като Кати ме набара, че съм толкова податлива на изпълняване на желания днес, че ме е помъкнала към Джъмбо за брокат. После имаме още задачки и ще замине денят.

Джуле, толкова се зарадвах, че писа вчера. Черпя инфо за вас само от фейса, но не е достатъчно. Ще издам, че видях страхотни морски снимки с огромни усмивки. Радвам се за работата ти, нова ли е?

# 242

Честит Рожден ден на Елит!

Тонка,радвам се,нека ти е здрава Кати и щастлива.
Тук няма наргилета,а и моите са достатъчно погълнати от други интереси.
Тичането е на почит в моето семейство,аз обаче му се радвам от дивана.Шегувам се,просто не ми е интересно.Моето е плуване,яздене,дълги походи из планината и проектиране.

# 243
Светълчо, кукуригу бе, ако пък не извадиш крайчето, като кокче седи. Това ни е редовната прическа и аз и Миа често сме с чокота😂 Удобно е, е не особени стилно, но ху кеър, дет викаше баба😂😂😂

# 244
ЕлиТ, честит рожден ден. Бъди здрава!
Джули, изпуснала съм те вчера, радваме се, че сте добре.
На Кати ѝ желая да е здрава за радост на мама Тонка и тате.

# 245
  • В Космоса
Светалчо, права си, не е нужно да се притеснявам от сега. Ще правим с баща и каквото смятаме за правилно и ще се молим да бъде по-разумна. Просто като има такава новина и ми прилошава, вечер си поплаквам заради трагедиите и се поставям в тях.

# 246
  • дядовата ръкавичка
Честит рожден ден, ЕлиТ! Бъди здрава, щастлива, обичана и глезена от твоите трима мъже  Simple Smile

Не е задължително детето ти да мине по твоите стъпки. Хубаво е обаче, че имаш опит и ще можеш да отсееш грешките на растежа, които минават и отминават, от отклоненията от нормата.

Благодарна съм, че децата ми не са като мен на техните години, досега да съм побеляла
Може би, защото по онова време всичко беше забранено,  прекрачвахме много граници.
Аз не забранявам нищо, но те някак нямат желание да опитват.

# 247
Просто като има такава новина и ми прилошава, вечер си поплаквам заради трагедиите и се поставям в тях.

Тъжно ми става и на мен, но чисто егоистично никога не се поставям в трагедиите, щадя се, един вид.

# 248
Тонка, супер новина за Кати. Да расте здрава и усмихната.

Ели, да си хива и здрава и много щастлива.

И Ени да расте все така усмихната. Джулка, радвам се да те "видя".

Жаки, верно си машина, аз 10 км. рядко правя, то и кучето не издържа Simple Smile.

Днес ваксинирах детето за менингит и обмислям и за папилома вирус да го ваксинирам. И аз смятам да се ваксинирам с менингококовата.

На него са му затрили всички дани за ваксинации. Сега ще ровя да му търся картона. Отделно е за реваксинация за тетанус, но тук има само тривалентната, а аз не искам за коклюш да го ваксинирам.

# 249
Ваксината за менингит е само срещу 4 бактериални причинители на менингита, което представлява едва 20% от всички възможни причинители на менингит.

# 250
  • Mediterraneo
ЕлиТ, здрава да си Flowers Hibiscus
Тони, браво за хубавите новини! Насладете се на деня си!
Даун, каква ваксина за HPV за момче?! Не съм чувала досега такова нещо ( опулено човече). Аз категорично отказах а сложа на голямата.

Днес съм втора смяна. Наспах се идеално, главата не ме боли! Ошетах цялата къща, сменях чаршафи, прах, простирах. Сега хапваме, натирвам децата на басейн и се размазвам за следобеда. Че като си помисля, че тепърва ще вървя на работа, ми прилошава.

# 251
И аз не съм слагала на голямата, ни смятам и на малката да слагам. Никой не може да ме убеди, че са безвредни

# 252
Те че не са безвредни, не са....но са и безполезни.
Покритието им е също минимално...което е нищожно и обезсмисля слагането на ваксина.

От колко годишни децата ви имат фейсбук? Защото и тук в нарочната тема по случая, и във фейсбук чета...че на 11 си е съвсем ок да го имат.
Нищо че има ограничение от самия фейсбук...бг-родителите всичко разбират и са ларж...

# 253
  • Варна
Моята е още малка,  но имам две близки приятелки с дъщери на 11. Имат телефони средна хубост, но нямат фейсбук.

# 254
На 14 си направи Миа,  малко преди това получи смартфон, седми клас.
Преди това беше с един смотан Самсунг. И сега не е много активна във ФБ, намира го за тъп, ядосва се ако я тагвам на снимка.
Позлва повече снап чат и Инстаграм. Във ФБ има около са80 човека, нито един от тях не е само виртуален приятел.
Аз познавам 90% от френлиста и.
Говорили сме за опасностите в нета, гледали сме филми по темата( пусто не помня имена)
Но тя си е такава, няма интерес към тези неща- барове, пиене, гаджета. Каза че и е рано още.

Виж малката пита кога ще има телефон, че МНОГО момчета я харесвали, а не можели да и се обадят... Вчера вика мамо, пусни ми на лейди Гага филма ( клип) с пържолата на главата?! Никой у нас не е говорил за това...Вероятно в градината го е чула
С нея ще бера ядове, но съм с намерение да подържам линията, която следвам със сестра и.

Общи условия

Активация на акаунт