Искам да кажа ... (136)_21.08-27.08

• 60 176
  • 1 090
  •   1
Отговори
# 255
  • Mediterraneo
Моята има ФБ отдавна, сега е на 12. Ларж съм, така съм решила. Всичко, което прави във ФБ, е под мой контрол. Аз съм й направила настройките, така че не ме притеснява изобщо. Толкова го и ползва, почти не влиза. Сега има и инстаграм. Там имахме малко разправии, понеже аз нямам профил и изобщо не ползвам тази медия, но сега е оставила нейния профил логнат на лаптопа, та мога да следя нещата.
Уатсап също има. Доста често проверявам чатовете и групите, в които е добавена.
Това са ми условията, тя ги спазва и засега нямам особени опасения.

# 256
Тарталета, каква е причината да има фейсбук отдавна? Това означава от 10-11г?

Всеки родител сам решава в крайна сметка, но съм наистина любопитна за какво се използва от толкова малки деца.

# 257
ЕлиТ, здрава да си Flowers Hibiscus
Тони, браво за хубавите новини! Насладете се на деня си!
Даун, каква ваксина за HPV за момче?! Не съм чувала досега такова нещо ( опулено човече). Аз категорично отказах а сложа на голямата.

Днес съм втора смяна. Наспах се идеално, главата не ме боли! Ошетах цялата къща, сменях чаршафи, прах, простирах. Сега хапваме, натирвам децата на басейн и се размазвам за следобеда. Че като си помисля, че тепърва ще вървя на работа, ми прилошава.

Тарти, Папилома вирусът предизвиква няколко вида рак, какро при момичета, така и при момчета. И аз бях скептична, но прочетох изследвания за намаляването на заболяваемостта. В Австралия се прилага от 10 години, а в Щатите и Канада от 20.

Няма никакви странични ефекти и реших, че не е зле да го направим.

# 258
Down Under, сигурна си за страничните ефекти?
Немалко случаи имаше и от САЩ и от Австралия по повод тези ваксини.

# 259
  • София
ЕлиТ честита бъди!Здрава и с много сбъднати мечти!  newsm59

Тонка много се радвам да прочета хуабвите новини за Кати! Hug Сега можеш да се отпуснеш и довечера да удариш и три бейлиса!

Вчерашната трагедия ме разтресе.Освен като убийство и фактът,че едва ли не е модно да се пуши наргиле в тази възраст.
Моята дъщеяря няма ФБ,но засега не е и преритала много.От нейните съученици поне половината нямат.Ако някой ден поиска,условието ми ще бъде да е под мой контрол,разбира се зависи на каква възраст е.

# 260
  • Телиш/Плевен
ЕлиТ, бъди много щастлива и обичана! Birthday Tada Beers

# 261
Down Under, сигурна си за страничните ефекти?
Немалко случаи имаше и от САЩ и от Австралия по повод тези ваксини.

Сесили, в рамките на всички останали ваксини са. Не са и живи, така че рискът е пренебрежимо малък, според мен.

Аз не си бях слагала противогрипна ваксина, но тази година беше доста тежка и доста хора се натръшкаха сериозно. Аз си сложих и за сега не съм имала проблем.

# 262
  • някъде ... тук ...
Благодаря много за прекрасните пожелания, момичета! bouquet

Джули, радвам се да те видя и тук Hug Пиши по-често Simple Smile

Фейсбук-профилът на дребния му го направи батко му, когато беше на 8 и малко. Заради игрите във фейса и за да не играе от чужд профил. Аз оправих настройките и имам досъп до профила, месинджъра и паролите му. Освен фейс, има вайбър. И до него имам достъп.
Много сме говорили по въпроса с опасностите в мрежата. А тази година тяхното училище беше част от проекта на БНТ и ГДБОП "Кой е срещу мен в мрежата". Смятам, че беше много полезен.

Това с наргилетата не го разбирам Sad

# 263

Джуле, толкова се зарадвах, че писа вчера. Черпя инфо за вас само от фейса, но не е достатъчно. Ще издам, че видях страхотни морски снимки с огромни усмивки. Радвам се за работата ти, нова ли е?

Hug Беше за кратко, но хванахме чудесно време и спокойно и чисто море. Ходихме и до Приморско, на Ени й се возеше на ''корабче'' и, разбира се, на кого да попаднем там, ако не на наш Здравко Бигбрадърски Simple Smile В интерес на истината, направил е собственоръчно, по неговите думи интересен плавателен съд, наречен ''Немо'' с прозрачно дъно и беше истинско удоволствие да наблюдаваш морските обитатели през стъклото. Той 100 пъти повтори че сме имали уникален късмет за целия сезон, по-чисто и ясно море и дъно не е имало до сега, с патос, типично в негов стил. Аз, макар и на смрачаване бях с диоптричните слънчеви очила, за които се вдъхнових от теб в темата - почти не ги свалям навън, та като не видях една показана отривисто от него медуза, той веднага отсече: Мииии свали ги тез очила де, как ще я видиш? Laughing Викам му ако ги сваля, хептен няма да я видя, ама това е друга тема. Иначе за работата почти от година е факт, а светът се оказа малък - дори имам клиентки съфорумки.

Момичета, за първи път и аз да задам кулинарен въпрос, но ми трябва спешно някакво лесно и ефектно меню за гости. Не да е типичната тежка вечеря, по-скоро тип парти, но ми се иска пак да има салатка, мезета и интересен десерт. Едни бивши съседи ще ни идват на гости, последния път ни гощаваха с много интересни кошнички от кори за баница пълни със спанак и сирене и разкошно боровинково руло, ама пусто, като съм скарана с кулинарията, сега ми се иска да ги посрещна подобаващо. Ще надникна и в Готварската ни тема, може да ми хрумне нещо.

# 264
Тоест родители масово са ок да се заобикалят правила под предлог "то детето иска"...и "то е под мой контрол"...

Спирам по темата, явно прекалено се ядосвам за неща, които за хората са безобидни и нищо особено...

# 265
ЕлиТ, жива, здрава да си! Хубаво да си изкарате и много подаръци да получиш.
Тонка, пийни и за мен! Полага ти се!
Наргилето за мен си е чисто пушене или поне привикване към този лош навик. Знам, че са най- модерния подарък за 12-14 годишните поне от няколко години.

# 266
  • дядовата ръкавичка
Виж малката пита кога ще има телефон, че МНОГО момчета я харесвали, а не можели да и се обадят...

Joy Голям образ е тази Жаки, ще ги върти на малкия си пръст момчетата  Grinning

Щерката 15 г. няма ФБ, не го харесва, не ползва. Синът има профил от 14 годишен, но изобщо не е активен там.

# 267
  • София
Много сме говорили по въпроса с опасностите в мрежата. А тази година тяхното училище беше част от проекта на БНТ и ГДБОП "Кой е срещу мен в мрежата". Смятам, че беше много полезен.

Би било хубаво в този или аналогичен проект да се включат всички деца във възрастта 10-13 години примерно.А дано,ама надали!Това разбира се,съсвсем не освобождава родителите от ангажимента да общуват със своите деца.

Наргилето за мен си е чисто пушене или поне привикване към този лош навик. Знам, че са най- модерния подарък за 12-14 годишните поне от няколко години.
Подарък от кого? Shocked

# 268
От приятели.

# 269
  • Sofia
Не сме от строгите и взискателни родители ние.
Скрит текст:
ФБ направих на синковеца, може би 10 годишен да е бил, заради една футболна игра,която играеше от моя профил и си споделяше резултатите, съответно другарите му не ги виждаха и  му направих личен профил. Рядко го ползва. С дни не влиза. ПОнякога си звънят с другарите по месинджър-а.Аз му влизам в профила по-често. Ограничила съм му контактите, има 70-80 приятели -съученици,учители,роднини.
И в другата тема питах,но да си ви питам вас:"Помагате ли и възпитавате ли децата си да помагат на непознати?" Пример: през зимата-подхлъзнал се човек, ще подадете ли ръка? Или както нас ни учеха да помогнем на по-възрастен човек да пренесе торба с покупки?  newsm78
Скрит текст:
Миналата година имах случай:"Слънчев съботен ден,лятно време. Звъни се на домофона, вдигам-"Моля,помогнете, удариха ме с кола,колоездач съм,може ли да вляза да се измия у вас?".Аз-мълча.Затворих,почудих се малко,пък отворих дворната врата, влезе човекът, контузен, кръв...измисе на дворната чешма.Питах има ли нужда да се обадим на 112.Отказа и си тръгна.Да,ама синковецът ме пита-Що отваряш на непознати,нали сте ми казвали,че не бива. Ха,сега де... newsm78
Друг случай: двамата сме,в Технополис.Виждам разплакано дете и го питам зашо плаче.Загубило се. Заведох го при охраната. Обявиха,че търсят родителите.Останахме да изчакаме.След 10-15 мин. връхлетя майката, от съседния магазин, и ми се накара,че съм й развалила шопинга  Shocked.Тя  оставила детето в технополис,пред Плейстейшъните да гледа, пък тя да си пазарува в Х и М. Та,те така... с помагането.
За наргилетата съм искрено възмутена  Stop.

Общи условия

Активация на акаунт