Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 112 234
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Да, в случая стаята ще е по-скоро детска, в която ще има легло за мама и тати Simple Smile. Винаги мъничетата са с предимство!

По принцип за плътни пердета харесвам по-тъмни цветове, през деня в по-голямата част са прибрани и подчертават като рамка прозореца, а вечер... Вечер спим Simple Smile

Имах един период, в който харесвах изключително бели, монохромни интериори, явно ме е пуснало Simple Smile

# 211
Пък и не знаем цвета... то от лилаво до лилаво разликата е огромно... за едно пасва лек и ненатрапчив цвят, за друго пасва много наситен и интензивен Simple Smile то и мебелировката не е ясно каква е ... Очакваме снимка!

# 212
На дъщеря ми стаята е в лилавата гама и пердетата са тъмно лилави. Много си отива, но дето казвате от лилаво до лилаво може да е голяма разлика. Ламината е сив, мебелите са бели има и тапет на едната страна, но не е никак претруфено и прекалено.

# 213
Предполага се, че плътните завеси седят прибрани през деня и се пускат вечерно време. Мразя тъмни помещения аз поне.
Ако целта е да са спуснати нон стоп, но да пропускат светлина и да не пече на бебето бих взела нещо на Икеа. Имат иделани за целта, а после като се обзаведете да смените с нещо ако се наложи по поръчка.
Сивите завеси хич не ми схлупват. Пробвах първо с жакардови леко пречупено бяло с лилави цветя, беше отврат, въпреки че нямам шарения в спалнята. Полсе веднага сложих бели плътни с тънко, после бежови и не беше хич добре. Пробвах с по-тъмно лилаво, но не уцелих точната тоналност, та и те не станаха... Така накрая попаднах на сивите. Сложих ефирно тънко сиво перденце пак в сиво така, че много добре стана.
Просто сивото за мен най-добре се комбинира с лилавото, иначе най-лесно е по-тъмен или по-светъл цвят от този на стените да се избере и за пердето/завесата!

# 214
Предполага се, че плътните завеси седят прибрани през деня и се пускат вечерно време. Мразя тъмни помещения аз поне.
Ако целта е да са спуснати нон стоп, но да пропускат светлина и да не пече на бебето бих взела нещо на Икеа. Имат иделани за целта, а после като се обзаведете да смените с нещо ако се наложи по поръчка.
Сивите завеси хич не ми схлупват. Пробвах първо с жакардови леко пречупено бяло с лилави цветя, беше отврат, въпреки че нямам шарения в спалнята. Полсе веднага сложих бели плътни с тънко, после бежови и не беше хич добре. Пробвах с по-тъмно лилаво, но не уцелих точната тоналност, та и те не станаха... Така накрая попаднах на сивите. Сложих ефирно тънко сиво перденце пак в сиво така, че много добре стана.
Просто сивото за мен най-добре се комбинира с лилавото, иначе най-лесно е по-тъмен или по-светъл цвят от този на стените да се избере и за пердето/завесата!
Аз ако сменя толкова пердета ще ме изгонят отвкъщи Stuck Out Tongue Closed Eyes
Сериозно - сивото и лилавото си пасват, но много зависи кой нюанс лила с кой нюанс сиво...
Например - бледо лила/светло люляково става с мишо сиво, но ако е наситен плътен цвят... е не става иска си нежен светъл цвят.

# 215
  • Варна
И аз мисля, че със сивото няма възможност да се сбърка, то не влиза в конфликт с нито един цвят, стои ненатрапчиво.

Аз обичам светли помещения, но не понасям светла спалня, за мен там си е като бърлога, мога да спя само в пълен мрак, обикновено само вечер съм там и през деня изобщо не ми е важно да е светла, не мога дори през деня да легна за дрямка, ако не затъмня напълно. В крайна сметка това е помещението, в което прекарвам най-малко време в с будни сетива, които да търсят дизайн или осветеност Simple Smile

# 216
...Аз обичам светли помещения, но не понасям светла спалня, за мен там си е като бърлога, мога да спя само в пълен мрак, обикновено само вечер съм там и през деня изобщо не ми е важно да е светла, не мога дори през деня да легна за дрямка, ако не затъмня напълно. В крайна сметка това е помещението, в което прекарвам най-малко време в с будни сетива, които да търсят дизайн или осветеност Simple Smile
Хората сме толкова различни и с различен усет за "моето местенце" Simple Smile
За мен пък спалнята е място за всяка част от денонощието Wink готова съм да си се опна там по всяко време на деня с книжка или с ръкоделие, с музика или в тишина. Новата спалня е с най-светлите стени от целия апартамент, защото стаята е северна и (беше) най-тъмна. Сега с бледо кремави стени и бял гардероб и свеееетла... Завесите са сиво-бежово с наситен цвят керемидени и жълти рози, в същия цвят са и тънките... само две тесни "кунтурни" пердета слагам малко за "оформяне" - вертикално разделяне в керемидено... На пода на пътеки имам точно тези 3 цвята -  на стените и на двата цвята рози... ще снимам като закача пердетата, че сега са само на снимка от магазина.
Та хем е светло, хем не е бозаво... да ми е уютно и през деня Simple Smile
Скрит текст:

# 217
  • USA
Doris, и аз съм като теб, ако не ми е непрогледно тъмно не мога да спя. Аз дори електронния часовник в спалнята покривам със специална за това хавлийка нощем. Откакто имам тъмно сива спалня с тъмни блакаут завеси, спя прекрасно. А вече дори и през деня ми е най уютно да седя в спалнята. Чудя се как не съм се сетила толкова години, че това е моя цвят!

# 218
И аз така, с уговорката, че у нас е сиво и зелено, комбинация блекаут римски щори и блекаут завеси. Дори в 12 през деня става тъмно като през нощта, абсолютно никаква светлина не се процежда. Освен това е тихо и хладно от пердетата.

# 219
Наистина сме различни Simple Smile. Аз пък дори не слагам тъмни завеси, защото имам чувство, че ще се задуша. Искам да виждам небе, ако пък мога и луна и звезди да виждам, още по-добре. И да ми е светло, много светло. И през деня да няма начин да се затъмни Simple SmileSimple SmileSimple Smile. Честно, спира ми дишането, ако е тъмно, тип бърлога Simple Smile, а това някой да ми спусне външни щори е все едно да ме убие. (търкалящо се човече от смях ).

# 220
Skyblue, стана ми интересна твоята спалня. Ще може ли една снимчица? 🙂

# 221
Благодаря на всички впуснали се в дискусията! В стаята в самото начало ще бъде и малката ми буболечка, защото се бавим с нейната. Но като цяло идеята е да е тъмна стая! Аз също обичам да спя на тъмно. В най-скоро време , като се прибера ще направя снимка, а до тогава нашият татко ще е избрал завеси в цвят, който аз съм казала 😀 Ако стане фал, проба грешка. Може да се окажа със силно ограничен бюджет за коледните празници 😕

# 222
Ама как се каьва на мъж цвят Flushed и да му покажеш, пак не е сигурно, че ще познае че е същото! Дори с мостричка в магазина, пак ще го сбърка, а само с думи...

# 223
  • USA
Skyblue, стана ми интересна твоята спалня. Ще може ли една снимчица?
Скрит текст:
.

На първите две снимки още не са сложени белите корнизи на тавана, с тях седи по завършено.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 16:23 от SkyBlue

# 224
Скай, страхотно е! „Нощните лампи” са Heart Eyes Всичко е перфектно.
Аз вече не мога да си представя уют без всевъзможен crown molding.  Съвсем различно е с тях.
Аз съм си наумила догодина пребоядисване. Тъмно синьо Old Navy за детската стая и Shadow на Бенджамин Мур за нашата спалня.

Общи условия

Активация на акаунт