Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 111 283
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
На мен ми харесва да има контраст, може би защото съм свикнала. В хола ми е като на втората снимка ... имам тъмни дървени первази и корнизи наследство с една стара камина. Грозничка в сравнение с новите красиви камини ама си я обичам ... сантименти. Вратата е бяла отвътре т.е. стаята. И дограмата ми е бяла.
Обмислям някакъв ремонт, козметичен, част от пода и мебелите но нещо не си го представям все още в детайли.

# 316
И аз обичам контрастите. Първата снимка ми допадна повече.

# 317
Не стои добре, защото са залепени.
Ако дограмата е срещуположно на вратите няма да е очеизвадно.
Зависи и от под, цвят на стени.
Ако има пердета, дори само тънки, светли, ще омекоти дограмата.
Felis, ако са й на сърце бели, по-добре такива.

# 318
  • София
Благодаря, момичета Hug

В краен случай вариантът с бяла каса и первази и тъмно крило на вратата ми хареса. Благодаря Doris, че го изрови - не ми беше хрумвал изобщо Hug
Ще го помисля още малко, че съм виждала дограмата само веднъж (чакаме Акт 16 още и нямам ключове). Сигурно ще тествам на място с едно тънко перде колко се забелязва цвета й.
Иначе да - вратите и прозорците са на срещуположни стени във всички стаи. Освен това в голямото помещение, което ще е хол-кухня-трапезария, са френски прозорци и врата за тераса до тях, та май съвсем няма да се забелязва дограмата...
Определено белите врати са ми на сърце Simple Smile Сега сме с врати избелен дъб и ми втръснаха още на втората година след като се нанесохме Angry Много ми омръзват на мен цветните неща, докато черно, бяло и сиво са ми любими и никога не ми омръзват Simple Smile Първоначално бяхме боядисали стените с разни цветове (да, бледи, но все пак цветни), но след 2-3 години пребоядисахме всичко в бяло, а спалнята в тъмно сиво и чак тогава мирясах Grinning

# 319
Ние сме с дограма златен дъб , бели первази 8 см високи, вратите са от едната страна сиви тъмни от другата бели. Когато ги гледаш от бялата страна си с гръб към прозореца. Но реално аз никога не гледам вратата като влизам в една стая едновременно с прозореца. Отваряш и гледаш напред. Тя е препятствие, през което преминаваш по пътя си, та кога ще я гледаш заедно та да те дразни?
Имам дъбов паркет, който няма нищо общо с дограмата и въпросните первази, които много повече харесвам от дървените лакирани. Реално това, което прави впечатление е различните видове первази - подови, на вртати и на таваните. За мен те трябва да са от един цвят и стил, тогава се получава една добра и завършена визия.
Ще кача някоя снимка утре за малко да погледнеш.
А прозорците ми винаги са с пердета, когато е празно не е много красива комбинацията поне за мен, но окачиш ли пердетата и завесите всичко си идва на мястото!
Слагай си белите врати и хич не се притеснявай, няма да сбъркаш.

# 320
Не знам дали някъде ще се навият да правят бели врати с тъмни каси и первази. Доста магазини обиколих и не видях подобни. Грозно ми стоят на мен.
Сложи си бели врати и омекоти цвета на дограмата със светли пердета, както по-нагоре са те посъветвали.

# 321
  • София
Пердета задължително ще има, тънки които са пуснати постоянно и плътни, които ще се пускат вечер. Аз също никак не харесвам "голи" прозорци (е, освен ако не гледат към океан например... но в София - перденца Grinning ).
Мда, сега като се замислих, плътните пердета, които ще стоят събрани отстрани, съвсем ще скрият дограмата. Подът вероятно ще е тъмно дърво, което ще се връзва с дограмата, така че май няма да са ми проблем мечтаните бели врати и бели первази Simple Smile То и стените съм почти сигурна, че ще са някакво светло сиво, а то добре ще се комбинира с бялото.
Ами да, решено, благодаря момичета че ми помогнахте с "драмата" Grinning Hug

# 322
Радваме се  Peace
Аз все още продължавам да се радвам на белите врати и стени:) че и входна такава. Просто е светло и широко.

# 323
  • In the shadows of my mind
Едни от съседите ни си смениха вратите с бели и махнаха тези, които беше оставил строителя (тъмни врати + тъмна дограма). Много добре се беше получило при тях, аз не мисля, че ще стои зле. Дори напротив. Аз харесвам тъмна дограма, бялата някак ми е изгубила чара си в последно време.

# 324
Аз хем харесвам много бели врати, хем харесвам и светъл фурнир , но тъй като решихме целия апартамент да бъде с естествен паркет, цвят дъб, трудно ще бъде напасването с фурнирована интериорна врата като цвят и заради това категорично се спряхме вече на бял МДФ. Ще се радвам да споделите вие на какви врати сте се спрели /ако има и снимки - още по-добре/, а на лични може да споделите и фирми, от които сте доволни.  Peace

# 325
  • София
В сегашния ни апартамент вратите са от Ергон. Много са хубави, не са мръднали, а вече са на 9 г., нямали сме никакъв проблем с обков и каси. Помня, че имаха много, много видове. Като стигнем сега до вратите, мисля пак при тях да отидем първо и се надявам да имат хубави бели врати в по-средния ценови клас, че имаха и доста луксозни и дизайнерски неща Simple Smile

# 326
  • USA
...

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 20:20 от SkyBlue

# 327
  • In the shadows of my mind
SkyBlue, приемаш ли гости?  Heart Eyes

# 328
Хич не прекаляваш със снимките. Чудни са!!!
Ама май си объркала темата  Laughing

# 329
  • DE
То като в луксозен хотел  Crazy и това вкъщи  smile3501  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт