Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 111 280
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна

Мис Каролин Бингли високата композицията от гоблени прекрасно ще се уравновеси с една много тясна конзола, за свещник, цветя, книги, пластика, красива лампа. Може да е леко ретро в тон с излъчването на гоблените или много лека и модерна за контраст.

# 301
Дорис,страхотна идея си ми дала.Вчера като минавах през хола точно си помислих,че ако сложа нещо под гоблениете- ще стане супери завършено.Но....и тук срещам проблема КОТКА,която  се качва и ще драска рамките.Искахме  да сложим един скрин,но поради тази причина се разколебахме.Защото той само това чака   котарака да му сложим нещо да се катери.😁

# 302
  • Варна
Дорис,страхотна идея си ми дала.Вчера като минавах през хола точно си помислих,че ако сложа нещо под гоблениете- ще стане супери завършено.Но....и тук срещам проблема КОТКА,която  се качва и ще драска рамките.Искахме  да сложим един скрин,но поради тази причина се разколебахме.Защото той само това чака   котарака да му сложим нещо да се катери.😁

Това е проблем Simple Smile Нашият вече е на 15 и не му се катери.

# 303
има ли как да се закачат и тънки и дебели пердета на такъв корниз
Скрит текст:
искам тънките да са постоянно пуснати и да влиза светлина, но съм харесала едни страхотни плътни

# 304
  • Русе, България
The Invisible, не виждам възможност. Обикновено тънко и плътно перде се разполагат на два реда - тънкото отзад, а плътното отпред. Трябва ви двурелсов или двупръчков корниз. Иначе вариантът е тънкото на халки в средната част, а плътното - на две парчета в двата края. Но при това положение плътното никога няма да може да се сложи пред самия прозорец, а само декоративно ще го обгражда.

# 305
  • Canada
има ли как да се закачат и тънки и дебели пердета на такъв корниз
Скрит текст:
искам тънките да са постоянно пуснати и да влиза светлина, но съм харесала едни страхотни плътни

Виж в пинтерест. Закачат метална корда на двата носача. Сега нямам време да търся снимки Simple Smile

# 306
идеята ми е плътните да са вързани в края, както тук
Скрит текст:
Скрит текст:
а тънките да са постоянно пуснати
искам от завесите да си ушия и възглавнички, мисля че ще стои добре
Скрит текст:

# 307
  • София
Момичета, моля за съвет Hug
Предстои ми довършване на апартамент ново строителство. Дограмата е висок клас ПВЦ, обаче цвят много тъмна дървесина (тъмен орех, дъб, нещо такова) Angry
Исках навсякъде да сложа бели интериорни врати и бели первази на пода, но съм в голяма чуденка как ще се получи с тази тъмна дограма Thinking На всички прозорци ще има пердета, но все пак си мисля, че ще се натрапва тъмният цвят на дограмата и ще стои като кръпка...
Рових за снимки в нета, но не намерих нищо, което да ме убеди, че няма да е кофти комбинацията Sad
Моля за съвет, а най-добре за снимков материал Simple Smile Никак не искам тъмни интериорни врати. Вариантът с по-светло дърво може би ще е по-приемлив, но пак изобщо не ми допада.

# 308
Felis, слагай смело бели врати и первази  Peace
Както самата казваш - дограмата я се вижда след време, я не.
Ще се вижда, ако сложиш щори в нея (аз ги недолюбвам в този вариант) Simple Smile

The Invisible, ако плътните пердета ги искаш в края почти само за красота - мисля, че ще стане. Да не са много широки и надиплени. Тънкото перде може да го събереш в средата (ще заплътни) и до него двете части на плътното.
Опитай с налични пердета как ще ти стои.

# 309
Ние сме с такава дограма, вратите са дървени - орех, а первазите също имитират дърво - пак тъмен дъб.
Моето лично мнение, че бели первази и врати ужасно много ще се бият с тъмна дограма.
Ако много искаш такива, трябва да имаш пердета, които да скриват дограмата.

Аз имам такива корнизи, но отзад има една метална шина, на която са нанинази тънките пердета.

# 310
Аз имам такива корнизи, но отзад има една метална шина, на която са нанинази тънките пердета.

може ли снимка
допълнително ли се слага тази метална шина, или така се продават

# 311
The Invisible, давам следната идея за единичен корниз и двойни пердета.
Слагаш тънкото перде, върху него на същите ушички разпределяш и плътното перде. После плътните завеси ги прибираш от двете страни.
Нещо подобно. Просто в средата на корниза винаги ще стои и част от плътната завеса. Но при теб ще е симетрично и от двете страни с две плътни завеси.

# 312
  • Варна
И аз мисля, че няма проблем вратите да са бели, дограмата едва ли ще се вижда през пердетата. Ако дограмата е дървена и се търси автентичен стил както е при Vodoley54 разбирам, но ако е апартамент не е необходимо.

Може и первазите да са различни.

Бели первази и тъмни врати, пак според мен не е лошо

Обратното ми харесва по-малко

# 313
The Invisible, давам следната идея за единичен корниз и двойни пердета.
Слагаш тънкото перде, върху него на същите ушички разпределяш и плътното перде. После плътните завеси ги прибираш от двете страни.
добра идея
благодаря

# 314
Според мен няма да е никак добре с тъмна дограма.Наистина ще се бият.Чудесен пример е една от последните снимки,които е показала Дорис (особено втората)  тази комбинация.Не стои никак добре.

Общи условия

Активация на акаунт