Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 111 317
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна

елито94
Няма да е лесно, при ширина 230 см, ще трябва да са поне 4 врати грубо по 60 см, за пералнята може би или по-голяма или две по-малки. И с тази неправилна форма, вратичките също ще са такива?

За по лесно ползване може една врата, нормално отваряща се за пералнята, трябва да се има предвид и стоящият отляво хладилник, останалото изтеглящи се механизми.

Какво е наложило тази ниска ниша? Доста е дълбока и островърха Simple Smile

# 346

елито94
Няма да е лесно, при ширина 230 см, ще трябва да са поне 4 врати грубо по 60 см, за пералнята може би или по-голяма или две по-малки. И с тази неправилна форма, вратичките също ще са такива?

За по лесно ползване може една врата, нормално отваряща се за пералнята, трябва да се има предвид и стоящият отляво хладилник, останалото изтеглящи се механизми.

Какво е наложило тази ниска ниша? Доста е дълбока и островърха Simple Smile

Спор със съседна кооперация доведе до съкращение на това помещение..

# 347
На прима виста ми заприлича на дупка за камина;)

Може вратите да не следват чупките на нишата, а да са си нормални правоъгълни на каквато височина решите. И да са примерно 3х 76 см за симетрия.

# 348
  • Street of Dreams
И на мен ми заприлича на камина и щях да предложа свещи и декорация.

# 349
  • София
Много е подходящо за вградени шкафове. В средата може да се сложи пералнята, от двете й страни шкафове с вратички или чекмеджета, както прецените. Няма да стои грозно.

# 350
  • Варна
На прима виста ми заприлича на дупка за камина;)

Може вратите да не следват чупките на нишата, а да са си нормални правоъгълни на каквато височина решите. И да са примерно 3х 76 см за симетрия.

Правоъгълни ако са отгоре ще остане празен триъгълник, за външен монтаж не съм сигурна дали ще се получи технически. Вратичка 76 е много широка, това е общо взето ширината на нормална интериорна врата, много широко рамо на отваряне и е неудобно за ползване.

Ако са вратички трябва да е на принципа на вградения гардероб и да следват формата на нишата, или издърпващи механизми, които пак следват формата на нишата. Има възможност и за дълбоки чекмеджета, с подходящи механизми, едната половина с вратички за пералня, леген, моп, другата половина чекчеджета.

# 351
Doris, подсети ме за плъзгащи врати. Така май ще се скрие триъгълника спрямо това, което имам предвид.
Ако са изтеглящи се - много дълбоки - 1,20.
То и така или иначе май повече от 80-90 см в дълбочина по-трудно ще се ползва.
Направо един зимник.
Или лежанка, но с повишено внимание при ставане, но пък хладилникът ще бръмчи до нея.

# 352
  • Варна
Doris, подсети ме за плъзгащи врати. Така май ще се скрие триъгълника спрямо това, което имам предвид.
Ако са изтеглящи се - много дълбоки - 1,20.
То и така или иначе май повече от 80-90 см в дълбочина по-трудно ще се ползва.
Направо един зимник.
Или лежанка, но с повишено внимание при ставане, но пък хладилникът ще бръмчи до нея.
Може да не съм разбрала 2.30 ширина, 1.20 височина? За изтеглящи виж картинката със стълбите

# 353
За изтеглящи и отварящи - може и правоъгълни, не е задължително да влизат вътре, все едно е гардероб отпред... просто дебелината на вратичката е пред стената.
Но наистина много голяма нишата. Може една голяма врата в средата (или две по 40-50см като крила на гардероб, високи правоъгълни), а отстрани две изтеглящи се... Като половината рафтче е отвън (поличка), половината остава вътре (не знам дали обяснявам ясно, но от дълбочина 90 например 30 са отвън като рафт за джвъчки, другите 60 са отвътре скрити...)
Скрит текст:

Аз за по-малка ниша в спалнята си направих рафтове, под тях място за маса за гладене и пералня и отпред просто сложих корниз и плътно перде, килер като продължение на прозореца...

А ей така пъхнах гардероб в една (условно) правоъгълна, но изключително крива (във всички посоки) ниша в детската стая - страничните и горна бленда крият отворите наоколо, които са от 5мм до 2,5см Simple Smile
Скрит текст:

первазите на пода наоколо още не са сложени,
 довършване - скоро надявам се Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 10:41 от peneva_a

# 354
  • Варна
Аз нямам нищо против вратичките да са пред стената, това го написах, но не съм сигурна как ще се изпълни технически, когато вратите са на панти трябва да има отвесни страници или поне бленди на които да се монтират пантите, което според мен ще ги изнесе доста напред. Дали ще е достатъчно стабилно? Ясно е, че ще трябва паспарту за да изглежда завършено.

Ако са плъзгащи, механизмът също ще е изнесен пред стената, може би трябва да се подбере само с горно водене, за да няма проблем при обслужване на пералнята, или да се търси подходящ нисък механизъм, .
Скрит текст:

Вариант е разбира се, реално погледнато ще изглежда като шкаф, изнесен леко напред, над него може да се монтира рафт тесен или да се окачат картини, снимки или постери. Според мен трябва да консултира с майстор, който ще изпълни поръчката.

peneva_a ти си пъхнала гардероб, сложила си бленди острани за да оберат луфтовете, отвори лявата врата на гардероба си например, представи си, че в горната част е стена, както ситуацията, който обсъждаме, вратата ще е 1.8 см дебела ако е ПДЧ, тази врата трябва да се закрепи на бленда, която е монтирана на стената, за стабилност не зная колко трябва да е, защото ще носи вратите, може би 3 см? Това няма как да се скрие с паспарту толкова тънко както е при теб.

Това си го представете като шкаф висок 1.20, а не висок гардероб в крайна сметка изобщо няма да изглежда както при теб.

Дано съм успяла да обясня доводите и предположенията си.

Да не пропусна, харесва ми идеята

Цитат
Като половината рафтче е отвън (поличка), половината остава вътре (не знам дали обяснявам ясно, но от дълбочина 90 например 30 са отвън като рафт за джвъчки, другите 60 са отвътре скрити...)

Може дори по тясно, за рафтове за книги са достатъчни 16-20 см и ще изглежда чудно!

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 11:57 от Doris

# 355
В коридора пералнята ми е пъхната в шкаф в ниша в стената (висока до тавана, горната част си е шкаф като шкаф, отдолу при пералнята нямаше как и е с друга измишльотина). Монтажа го направиха с планка дърво 2см хваната с дюбели за стената, вратичката е хваната за нея, както за страница на гардероб. Так се получава, че до пералнята страници на шкаф нямам, има стена, но изглежда съвсем като вграден гардероб Simple Smile Има кант като на горните шкафове, та ако нещо се вижда 1-2мм да е същото като горе... Не знам дали стана ясно, но нямам снимка с вратички и сложена странична планка за монтаж на врата...

Идеята ми в предишното предложение за нишата беше - пералнята да е в средната част зад гардеробни вратички, а изтеглящите се да са в страни, независимо и без конфликт с нея Simple Smile Да изглежда като гардероб - секция с тези полички, а да изпълнява ролята на дълбока ниша за пералня и др наоколо +"склад" вътре в чекмеджетата.

Варианти има, само да се намисли  визуално какво иска човек и мебелиста да е свестен и да изпълни изискването с малко въображение Wink

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 12:50 от peneva_a

# 356
  • Варна
В коридора пералнята ми е пъхната в шкаф в ниша в стената (висока до тавана, горната част си е шкаф като шкаф, отдолу при пералнята нямаше как и е с друга измишльотина). Монтажа го направиха с планка дърво 2см хваната с дюбели за стената, вратичката е хваната за нея, както за страница на гардероб. Так се получава, че до пералнята страници на шкаф нямам, има стена, но изглежда съвсем като вграден гардероб Simple Smile Има кант като на горните шкафове, та ако нещо се вижда 1-2мм да е същото като горе... Не знам дали стана ясно, но нямам снимка с вратички и сложена странична планка за монтаж на врата...

Идеята ми в предишното предложение за нишата беше - пералнята да е в средната част зад гардеробни вратички, а изтеглящите се да са в страни, независимо и без конфликт с нея Simple Smile Да изглежда като гардероб - секция с тези полички, а да изпълнява ролята на дълбока ниша за пералня и др наоколо +"склад" вътре в чекмеджетата.

Варианти има, само да се намисли  визуално какво иска човек и мебелиста да е свестен и да изпълни изискването с малко въображение Wink
Явно аз не мога да обясня! Този шкаф за пералнята пак е вграден, както гардероба, но от вътрешната страна на стената няма цяла страница от пдч, а само бленда, ПДЧ стандартно са 1.8 см дебели и предполагам това имаш предвид под 2 см.

Ако на външната страна на стената се монтира П образна рамка за вратите, за нея панта и върху нея вратичка мисля се събират около 8 см. изнесени, което визуално ще изглежда шкаф висок 1.2 и дълъг 2.30, който стърчи от стената десетина сантиметра. Не казвам, че е лошо, но ти показваш вградени шкафове, които са обрамчени с паспарту за да изглежда завършено и да обере луфтовете.
Може да нямам въображение, но имам технически познания малко Simple Smile

За по-нагледно отворих шкафа в офиса и измерих колко е една панта - 6 см. са за страницата, сложи още 2см вратичка и воала.

Скрит текст:

За да се реализира идеята да с прави врати има два варианта

1. Този който описах изнесен напред заради стената монтаж, аз го виждам около 8-10 см, било то с панти или плъзгащи врати.
2. Забравяме за триагълника като го изравняваме с гипскартон, и след това вграден шкаф.

Ако се следва линията на отвора ще изглежда нещо подобно:

# 357
Doris, и въображение имаш и технически обясняваш добре, явно аз не успях да обясня Disappointed Relieved "Въображение" го вкарах за това, човек смело да си представи кое как му е удобно да ползва и да иска да му се направи така... и да не приема "ми това може да се ползва само ... така!"
Ще приложа схемичка с идеята ми
Скрит текст:

така се получава като вграден гардероб (за да се стига до пералнята), а отстрани може да са дълбоки чекмеджета,
 от тези с "дълбокото" чело, като рафтче
и какво имам предвид с правоъгълна врата на неправоъгълен отвор
Скрит текст:
Дано с картинки да съм по-ясна.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 15:18 от peneva_a

# 358
И защо е това, като с триъгълната форма е по-нестандартно и по-интересно? Всякакви рафтчета и вратички могат да се направят и в триъгълен шкаф newsm78

# 359
И защо е това, като с триъгълната форма е по-нестандартно и по-интересно? Всякакви рафтчета и вратички могат да се направят и в триъгълен шкаф newsm78
Може разбира се Simple Smile
Но нали трябва да има достъп до пералня, която е доста дълбоко назад, а тези врати трябва да са закачени някъде... В първия пост на Дорис по темата с нишата, втората снимка ми се вижда изключително удобно решение, но за да стигнеш до пералнята, трябва да имаш и друго освен чекмеджета, т.е. врата в средата... и към добавка към нейната идея, коментирахме закачане на врати.
И давах идеите за правоъгълни вратички с цел "връзване" с друга мебел на отсрещната стена и със съседната кухня Simple Smile
Човек като има повече идеи, по-лесно намира най-пасващото с неговото удобство и стил.

Общи условия

Активация на акаунт