Отговори
Здравейте, мили майки! Аз съм на 14 години и пиша от профила на майка си. Цикълът ми започна на 12г. и 6м. И оттогава изобщо, ама изобщо не е редовен. Бил ми е на 17 дни, 19, 22, 25, 35, 45 дни. В началото беше по 4 дни, после стана по 6 и сега от 4-5 месеца е 10-11 дни кървене и то обилно през всичките дни. Не мога да търпя. Не можах изобщо да вляза в морето тази година. Чух за някакви безвредни билки, които помагат , но не знам какви са. Моля Ви да ми помогнете! Не мога да издържам така. След няколко месеца ще станат 2 години. Постоянно ме хваща неподготвена. Много ми е писнало вече.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 15:43 от Анонимен

# 1
  • Варна
А защо не говориш с майка си? Може да отидете двете на гинеколог и да  си споделиш притесненията. Прегледа при девствени момичета е съвсем различен, а може и изобщо да не се стигне до преглед. По принцип в началото е хаотичен докато се наместят хормоните, а това може да продължи и до 18 г.

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 14:35 от Глухарче

# 2
Ще се нормализира с времето, моят беше същия. Говори с майка ти, може да отидете на лекар. С лекарства може да го контролираш, но е абсурдно да си съсипваш здравето от сега.
П.С.: аз говорих с мама, пуснаха ми кръвна картина и провериха дали всичко е наред. За щастие всичко беше ок и така. Както ти е станал 10 дни, така може да стане и 4.

# 3
А защо не говориш с майка си? Може да отидете двете на гинеколог и да  си споделиш притесненията. Прегледа при девствени момичета е съвсем различен, а може и изобщо да не се стигне до преглед. По принцип в началото е хаотичен докато се наместят хормоните, а това може да продължи и до 18 г.

Аз съм много срамежлива. Аз съм казвала на мама. Но я помолих да не ходим на гинеколог, защото съм много стеснителна. Не съм много развита като цяло. Чудя си дали е нормално, при положение, че от година и половина имам цикъл. Доста неща искам да попитам гинеколога. Но ми се ще да говоря пред майка си такива неща, а да е насаме консултацията, но не знам как да й го кажа. Преди няколко години за първи и последен път съм посетила една гинеколожка. Чудя се дали да си запиша час, без да казвам на майка си и да отида
...

# 4
  • Варна
Ееее хайде сега нищо срамно няма, нали и майка ти е минала по този път.
А иначе мисля, че гунеколожката няма право да те прегледа без съгласието на майка ти. Непълнолетна си.Но пък можеш да я помолиш да те изчака от вън, едва ли ще се разсърди.

# 5
Моля ви за помощ! На 14 години съм и съм момиче. Никога не бях правила нищо на гърдите си. Преди около седмица до първи път ги опипах. Под дясното зърно напипвам нещо като бучка. Не е по-голямо от грахово зърно. Днес се скъсах да рева. Болна ли съм от рак???? Чувала съм, че е нормално и при момчетата се образувало. Но аз не съм момче. Не знам какво да правя. Имам чувството, че се задушава, когато се сетя затова.

# 6
Недей рева, а сподели с майка/баба и отидете на лекар. Най-вероятно няма нищо общо с диагнозата, която си поставяш и една консултация ще ти даде спокойствие. На моя позната дъщерята също има бучки в гърдите. На твоята възраст е. Като ги откри преди две години я заведоха на доктор и забравиха за тях. Не е нужно да живееш в стрес при положение, че живеем във вемена в които достъп до лекар имат всички.

# 7
Недей рева, а сподели с майка/баба и отидете на лекар. Най-вероятно няма нищо общо с диагнозата, която си поставяш и една консултация ще ти даде спокойствие. На моя позната дъщерята също има бучки в гърдите. На твоята възраст е. Като ги откри преди две години я заведоха на доктор и забравиха за тях. Не е нужно да живееш в стрес при положение, че живеем във вемена в които достъп до лекар имат всички.

Не искам да тревожа майка си. Тази година ми откриха мигрена, счупих си крака, възпалиха ми се пръстите на краката до степен, че не можех да ходя и ме хвана летен грип. Жената е затрупана с работа и грижи. Още една ще я съсипе. А пък баба ми изобщо си няма понятие от тази област, а и в момента не съм в града и нямам достъп до специалисти. При какъв лекар е отишла Вашата позната? И какво са казали на дъщеря й? Моля Ви за отговор!

# 8
Виж сега, като майка ще ти кажа, че за нас няма по важно от здравето, доброто състояние и спокойствието на децата ни. Това, което изброяваш е неприятно, но не е кой знае какво. Още една грижа както го определяш няма да съсипе майка ти. Това, което би я съсипало е да те гледа притеснена, плачеща и стресирана без да зне какво те кара да си в това състояние. Аз имам две деца. Голямото е вече е пълнолетно, но винаги когато смята, че нещо ( особено здравословно ) го притеснява споделя с мен и го консултираме. Така и той е спокоен и аз.
Тази болест си си я диагностицирала ти и както ти казах най-вероятно няма нищо общо с това което ти се случва, та не е нужно баба ти да я познава. Тя ще ти е придружител, защото си малолетна. Това което би могла да направиш е да отидеш при педиатъра си и да му споделиш притесненията. Той ще те прегледа и ще прецени дали да те прати при специалист и какъв да е той. Това, че не си в града не е проблем. Скоро започва училището и ще се върнеш, а проблема ти ( ако може да се нарече така ) не е спешен.
Познатата ми заведе дъщеря си при хирург, защото човекът и е семеен приятел. Реда обаче е друг. Тук не мога да съм ти от полза, защото не живея в България.
С две думи - сподели с мама. Тя е човекът който ще ти помогне.

# 9
Виж сега, като майка ще ти кажа, че за нас няма по важно от здравето, доброто състояние и спокойствието на децата ни. Това, което изброяваш е неприятно, но не е кой знае какво. Още една грижа както го определяш няма да съсипе майка ти. Това, което би я съсипало е да те гледа притеснена, плачеща и стресирана без да зне какво те кара да си в това състояние. Аз имам две деца. Голямото е вече е пълнолетно, но винаги когато смята, че нещо ( особено здравословно ) го притеснява споделя с мен и го консултираме. Така и той е спокоен и аз.
Тази болест си си я диагностицирала ти и както ти казах най-вероятно няма нищо общо с това което ти се случва, та не е нужно баба ти да я познава. Тя ще ти е придружител, защото си малолетна. Това което би могла да направиш е да отидеш при педиатъра си и да му споделиш притесненията. Той ще те прегледа и ще прецени дали да те прати при специалист и какъв да е той. Това, че не си в града не е проблем. Скоро започва училището и ще се върнеш, а проблема ти ( ако може да се нарече така ) не е спешен.
Познатата ми заведе дъщеря си при хирург, защото човекът и е семеен приятел. Реда обаче е друг. Тук не мога да съм ти от полза, защото не живея в България.
С две думи - сподели с мама. Тя е човекът който ще ти помогне.

Благодаря Ви много! И аз имам малко братче. И по край него грижи и проста не искам да а натоварвам. Сега чакам да свърши работа и ще й кажа по телефона. В събота или неделя ще се върна и с нея ще решим какво да правим. Цялата треперя още. Очите ми са пълни със сълзи. Сърцето ми бие учестено. В крайна сметка какво се оказа, че му има на момичето? И стигна ли се до оперативна намеса? Ужасно ме е страх. Наследствена обремененост нямам. Прекалено съм млада, не знам, не знам...

# 10
Това което му имаше на девойчето е това, което най-вероятно имаш и ти - нищо. Разтеж, хормони, оформяне, ... Не се наложи никаква хирургична намеса и никакво лечение. Съвсем добре си е детето. Успокой се. Взела си правилното решение. След време ще разбереш, че стреса е бил в повече в този случай.

# 11
  • Варна
  Опитай да се успокоиш, така не си помагаш.. Винаги се осланяй първо на майка си и най-близките си, те най-много държат на теб и здравето ти  Peace
Ще ти разкажа за себе си- преди години на ехограф ми откриха топче, зад зърното беше и не успявах да го напипам, казаха, че е мастно образувание, изписаха ми някакъв гел за мазане, но така и не намаля, все си стоеше такова. Доктора твърдеше, че при първото ми кърмене каналчето щяло да се отпуши и изчезне, а пък ако много порастне, можело да се изсмуче с игла. Оказа се, че като родих и започнах да кърмя, топчето изчезна безследно. Дано при теб се окаже още по-безобидно! Успех  Hug

# 12
Това което му имаше на девойчето е това, което най-вероятно имаш и ти - нищо. Разтеж, хормони, оформяне, ... Не се наложи никаква хирургична намеса и никакво лечение. Съвсем добре си е детето. Успокой се. Взела си правилното решение. След време ще разбереш, че стреса е бил в повече в този случай.

Здравейте отново! Говорих с майка си преди няколко часа. Звъннахме на една позната специалистка. Тя обясни, че може да се дължи на факта, че ми предстои менструация, но дори и да не е това, каза, че е 99% сигурна, че не е нищо сериозно. 1-2 след приключването й ще отида да му прегледа. Благодаря Ви много за подкрепата! Много се успокоих, когато мама поговори с лекарката. Когато мине консултацията, ще ви пиша задължително.

# 13
  • Под гъбата
Няма забранени теми на разговор между мен и детето на тема здраве!

# 14
Напълно възможно е да е от предстоящата менструация.
Много важно е да не го натискаш сега и да не го проверяваш постоянно.

Ако искаш все пак нещо да правиш - купи пресен риванол и по 20 мин. вечер слагай тампонче напоено с риванол отгоре на гърдичката.

Четсо се получават такива бучки и при момичетата и при момчетата.
Ако имаш стегнат сутиен не го носи  Peace Гърдите не искат пристягане и натиск.

Общи условия

Активация на акаунт