Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 65

• 91 953
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • Далече, далече...
Здравейте, и от мен!
Живот и здраве, октомври месец ни предстои инвитро. Последно като се видяхме с док, се разбрахме да направим още един преглед преди инвитрото, затова не разпитах за подробности,само ми каза набързо: Идваш в 7.30 ч, гладна и жадна на 2 или 3 ден от МЦ, правим изследвания,назначавам ти 20 дни противозачатъчни и започваме стимулация.
Моля, бихте ли ми описали:
Как ще протече денят ми?
Какви изследвания се пускат?
Нужно ли е и съпругът ми да е там?
Ориентировъчно колко ще ми струват изследванита?
Благодаря предварително! Hug

# 46
Момичета на декадептил съм от 14.08 вчера бях на преглед estradiol 47.6 в друга тема ми одговориха че е добре док каза че има един фолекул кои е тргнал порано и ми изписа 2×1 декапептил и утре на преглед но не разбрах какво трябва да стане с голямия фолекул (ужас) не знам какво ще стане утре

# 47
  • София
Тита,
Обикновено на 2-3 ден се правят изследвания на хормони, заедно с УЗ преглед, за да се види броя на антралните фоликули. Ако е говорил за противозачатъчни и после стимулация, вероятно ще правите стимулация по дълъг протокол - за следващия месец.
Мъжът (освен за морална подкрепа) е необходим чак в деня на пункцията, но от предишен месец трябва да имате изследвания - микробиология и хламидия.
Успех Simple Smile

Любица,
не се притеснявай, докторите трябва да си знаят работата Simple Smile

# 48
Здравейте,
и ние ще се готвим октомври за ин витро. Моят лекар ми назначи противозачатъчни за 1 месец. Също така пускахме изследване за хепатит на мен и съпруга ми. От хормоните за сега доктора поиска ТСХ, МАТ, ТАТ и Пролактин.  МАТ и ТАТ са добре, негативни са антителата, но това което ме притеснява е стойността на ТСХ - 2.9.  Говорихме още веднъж да го изследваме след 14 дена и да видим как е, тъй като не било много завишено, още повече че правихме изследването малко инцидентно и бях пила кафе, а знам че това влияе на резултата.  Притеснявам се да не се забавим много заради някакво лечение.  Колко трябва да нормалната стойност на ТСХ за да се стратира процедурата? Има ли момичета, които са минали през това?

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 08:00 от to4icaa

# 49
  • София
To4ica, не знам дали има изискване за ТСХ за старт на процедура, но пронципно трябва да е около 1,5-2 макс, за да няма проблеми после. Добре е да се консултираш с ендокринолог. Принципно ако има проблем с щитовидната жлеза, лечението за нормализиране на ТСХ действа след около 40-45 дни, така че имате време. Аз пия Л-Тироксин за контрол на ТСХ и ходя на 45 дни на изследвания. При бременност е добре веднага да се отиде на лекар щом има отклонения...

# 50
  • Sofia
Здравейте на всички Simple Smile. прикачам линк към нещо интересно ако някой се интересува Simple Smile
http://www.medikara.bg/bezplatni-konsultacii-za-invitro-s-doc-ainur-ershahin
Местата свършват изключително бързо имайте го в предвид Simple Smile

# 51
  • София
Момичета, пуснах МБ преди опит, за момента не всичко е излязло, но това до момента значи ли, че имам гъбички и чакаме още месец, или трябва да излязат и другите показатели? (И цитонамазката не е готова още) Благодаря!
Влагалищен секрет   Профил   *   *
Изсл. за патогенни микроорг. (аеробни)-влагалище   Неготов   Лаб No   
Изследване за Candida                                                           Неготов      
Микроскопски препарат-ЖПС   Профил   *   *
Lactobacilli ( Лактобацили )   липсват   Лаб. № 784   
Leucocites ( Левкоцити )                                                 малко      
Епителни клетки                                                         малко      
Друга находка                                                                 Candida клетки   

# 52
  • София
Трябва да излязат всички резултати

# 53
  • София
Phew, мерси, Nandin! Дано другото е ок тогава...

# 54
@to4icaa, от кафето е. направи си изследването на гладно и жадно и стойностите ще са нормални. аз имах  точно същия резултат, когато преди изследването бях пила едно сутришно кафе. после на гладно и жадно всичко беше наред.

# 55
@to4icaa, от кафето е. направи си изследването на гладно и жадно и стойностите ще са нормални. аз имах  точно същия резултат, когато преди изследването бях пила едно сутришно кафе. после на гладно и жадно всичко беше наред.

Определено ще го пускам пак. Дано да е наред всичко, че смятам октомви вече да е нашия месец. Simple Smile

# 56
  • София
Момичета, излязоха и други неща от МБ (цитонамазката не е готова още) - моля да ми кажете ок ли са резултатите за пристъпване към стимулация (да приемем, че цитонамазката ще е ок). Само това Candida клетки ме притеснява за момента. Благодаря!

забележка   Лаб No 784     Изолира се в сигнификантно количество Candida albicans.

Влагалищен секрет   Профил   *   *
Изсл. за патогенни микроорг. (аеробни)-влагалище   Не се изолират  
Изследване за Candida                                                          Виж забележка   Лаб No 784    
Микроскопски препарат-ЖПС   Профил   *   *
Lactobacilli ( Лактобацили )   липсват   Лаб. № 784  
Leucocites ( Левкоцити )                                                 малко      
Епителни клетки                                                         малко      
Друга находка                                                                 Candida клетки  

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 15:01 от Usmivka87

# 57
  • София
А какво пише на забележка, защото тук резултата за кандида нямаш

# 58
  • София
Nandin, аааа сега видях - Изолира се в сигнификантно количество Candida albicans.
Оффф...явно няма да можем сега май..

# 59
  • София
Един гиназол (например) и си готова

Общи условия

Активация на акаунт