При Карбовски в събота бяха майката и нейни приятели. Майката каза, че не смята, че тя има вина, че било нормално дъщеря ѝ да каже, че излиза с приятели. Тя е била на вилата, а Никол е била с леля си.
Не е знаела, че си пише с това момче, но преди да тръгне е писала на приятелка/съученичка, че Иван ще я води на ресторант. Тя смята, че това може да я подлъже, тъй като Никол била в преддиабетно състояние и я контролирали вкъщи какво да яде.
Носила е празно наргиле, което уж било на нейн приятел и щяла да го носи на поправка. Никол ѝ е звъннала в 5 часа, но тя не си е чула телефона и не е двигнала. Те смятат, че е искал да я насили, но тя е отказала.
На мен лично ми се видя странно, че въобще не смята, че е трябвало повече да пита с кого излиза. На мен лично това "с приятели", за 11-годишно дете, ми се вижда недостатъчно. Но все пак жената сигурно е в шок и е по-здравослово за нея, да не се пита какво е щяло да стане, ако е била вдигнала телефона.
Само да ти кажа, че такова нещо майката не е казвала за вината, много обичате да пресъздавате както ви изнася думите на трети човек. Жената обясни, че винаги е казвала с кого излиза в този ден е отговорила с приятели.
Нали се сещаш погълнат от ежедневието си и рутината и каквото и да било там, че понякога не обръщаш внимание на много дребните неща. Точно поради факта, че всеки ден това момиче е обяснявало с кого и как излиза, майката дори не го е отчела като червена лампичка или че ще ходи в Меден Рудник... Никъде не е казала, че е сметнала да не пита с кого излиза. Хващаш се като удавник за сламка, само и само майката да излезе виновна. Аз също съм живяла само с майка ми и ако ти кажа колко пъти съм я лъгала и какво ли не съм измисляла да изляза и тя да не знае, просто ти е бедна фантазията.
И както каза Карбовски - щастлива жена ... Ако беше вдигнала щеше да е срината, нито знае къде е детето й следователно да помогне, щеше цял живот да го чува това в главата си.
И е много права, че не може да затвори детето си в къщи но и не можеш да бъдеш пъдар.