Какво повече НЯМА да купя - тема 11

• 133 147
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Във връзка с яйцата днес попаднах на това:

Не знам колко е вярно. Просто споделям.

# 121
   Ето номерата на яйцата, които не трябва да се консумират: "Върху черупките на яйцата има следните номера: 3BG04001, 1BG04001 и 3BG04003."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2017/09/14/vnimanie-fipronil-ne-iajt … dni-nomera.353318

# 122
   Ето номерата на яйцата, които не трябва да се консумират: "Върху черупките на яйцата има следните номера: 3BG04001, 1BG04001 и 3BG04003."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2017/09/14/vnimanie-fipronil-ne-iajt … dni-nomera.353318

Благодаря  bouquet

# 123
На моите няма никакви номера... ама каквото е, такова.

# 124
  • оттам, откъдето започва България
Яйцата, закупени от магазин, трябва задължително да имат печатче с номер.  Peace

# 125
Oт Фантастико са пуснали съобщение, че който е закупил от тях яйца от дадения производител, може да ги върне и ще му възстановят парите.

# 126
  • София
Oт Фантастико са пуснали съобщение, че който е закупил от тях яйца от дадения производител, може да ги върне и ще му възстановят парите.
Кой е този производител всъщност?

Може и да не е опасна концентрацията на фипронил в яйцата, но въпросът е принципен, че не трябва изобщо да е там. От друга страна кой знае колко фипронил сме изяли без да знаем. Сега са проверили и са ги хванали, а колко пъти са минали м/у капките.

# 127
Това е написано във фейсбука им:

"Уважаеми клиенти,

Търговска верига „Фантастико“ незабавно преустанови продажбата в търговските си обекти на всички разновидности яйца, доставяни от фирма „Консорциум Агробизнес“АД, в момента, в който беше уведомена.
Всеки клиент, закупил продуктите на тази фирма от обектите ни, може да ги върне в магазина, от който са закупени, където заплатената за тях сума ще му бъде възстановена.
Уверяваме Ви, че безопасността и здравето на клиентите са и винаги ще бъдат приоритет за нас.
Екипът на Търговска верига „Фантастико“"

# 128
  • София
кукумицинка, мерси за информацията. Peace

# 129
Яйцата, закупени от магазин, трябва задължително да имат печатче с номер.  Peace
Съгласна съм, но моите нямат. Купих ги вчера от Фантастико, марка Багрянка. На ни едно яйце няма номер.

# 130
На самата кутия няма ли някакви означения, Бона? Багрянка май не се доставят (произвеждат) от двете фирми, които се споменават в медиите:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/09/14/3 … olzvali_fipronil/

Излиза ми, че Багрянка са свързани с Декса Агро ЕООД, в един сайт пък видях, че производител е Фортланд.

# 131
На самата кутия няма ли някакви означения, Бона? Багрянка май не се доставят (произвеждат) от двете фирми, които се споменават в медиите:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/09/14/3 … olzvali_fipronil/

Излиза ми, че Багрянка са свързани с Декса Агро ЕООД, в един сайт пък видях, че производител е Фортланд.
Декса Агро пише и на моята кутия като производител.
Имат една лепенка, от тези машинките за цени/срок на годност, на нея има дата и един цифров код, който обаче не е като този на яйцата обичайно, в който има и букви, само цифри са. Сверих ги, не съотвества на това, което е обявено като предупреждение.
Надявам се, че всичко е ок с тези яйца, по принцип редовно купувам от тази фирма, но аз съм блейка, дори не съм обърнала внимание, че нямат печат... сега чак видях.

# 132
Може да минеш, за всеки случай, през Фантастико, и да погледнеш на витрината продължават ли да предлагат "Багрянка". Твърдят, че са преустановили продажбата на потенциално опасните яйца, доставяни от едната фирма, т.е. не би трябвало да има техни яйца по стелажите и витрините. Ако няма изложени "Багрянка", по-добре не ги яж, а отиди да ги върнеш.

# 133
Преди малко имаше Багрянка във Фантастико, не се тревожете. Би трябвало всичко да е наред, щом го продават, а не е спрян.

# 134
Няма да купя повече измивния гел за тяло на Бочко.
Взех го инцидентно,защото на Микса беше свършил.
Детето се скъса да плаче,защото много пари при влизане в очите.
Да не говорим,че все едно беше разреден с вода.
Общо взето и  млякото за тяло или олио не бих купила.

Общи условия

Активация на акаунт