НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

  • 67 452
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 43 929
И сутринта бих си го спестила.

# 106
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Бубанка, сиг никой не знае колко си висока, за да прецени, но влизах да ти пожелая успех с дребното и бързо да се оправя!

А, и друго, тези, на които ви става лошо и отпаднало - потърсете в мненията на Шоки. Тя по-рано беше обяснила защо не на всички им понася съвсем ниско въгл хранене и че при някои хора просто трябва малко повече В. И в едно от мненията мисля, че беше дала и Амур за пример, че тя яде плодове.

При мен също беше така докато бях в кетоза - кетоза + интензивни тренировки, основно аеробни, и не ми оставаше никаква сила. След приключване на режима и вкарване на малко повече В си бях вече ок. И сега го забелязвам същото понякога.
Отделно имам и наблюдението, че хората със склонност към ниско кръвно, имат този проблем. Не само при себе си го наблюдавам, а и при приятелки, на които като им падне кръвното, хапват нещо дребно сладко / въглехидратно и се оправят. Аз пия кола в такъв случай, а иначе кола пия 3х в годината.

# 107
  • Мнения: 19 489
Ех,Бубанка, идеална си! Ако знаеш как си мечтая за тия 60 кг? Grinning

# 108
  • Мнения: 37 263
Знам, три дни не бях у дома /т. е. без кантар/ и ми се стори, че панталонът съвсем се е разхлабил около кръста /вярно се оказа/
имам желание да направя малко мускули, а не да свалям повече килограми
сигурно има още от къде да паднат сланинки, но увиснали кожи и стърчащи кокаляци не ме радват - желанието ми е да поддържам режима за здраве, тонус и сила, не за допълнително отслабване

170 съм, с едри кости и не съм съвсем млада, т. е. за да не приличам на череп в лицето ми трябва и малко месце

няма угодия, нали Innocent

# 109
  • Sofia
  • Мнения: 102
Lolala, аз си правя нещо като сандвичета в силиконови форми, предполагам че може и под формата на мъфини. Моите са по-плитки и става точно като хлебче за сандвич.
Основното в сместта са яйца, по желание добавям кокосово мляко или вода, сирене, кашкавал. Мама ги прави с кисело мляко и сирене, като смес за баница.
В случая в тях има и пачи крак и бекон от ирландската седмица в Лидл, подправки каквито искаш. После между 2 от тях слагам бекон, гърди, месце, авокадо, кашкавал, като сандвиче.
На последния полет ми дойде екстра, след като отказах клисавия сандвич на авиокомпанията.

Иначе ядки, някакви протеинови барове (които аз обаче не харесвам). Ако летиш презокеански, там се продава jerky.

A дали може по-подробно тази рецепта, малко не съм добра в готвенето без количества и ще пробвам следващия път.
Не главно летя в Европа - Austian/Lufthansa  - кратки полети с вафли, фъстъци, солети и в краен случай глутенен сандвич, така че от години не ям храната в самолета.
Търся тук jerky, но до сега само в Германия съм намирала (освен през океана), даже беше био и не мн.скъпо. Но БГ си е неинтересен и малък пазар и такива неща няма.

Относно прилошаването - а не мислите ли, че е реакция от спиране на захарта (под всякаква форма). Когато се спре има период на абстиненция, като при наркоманите, със световъртеж, главоболие, повръщане и подобни. Според мен пробвайте с повече вода и мазни храни и това ще премине.

# 110
  • Мнения: 43 929
От доста месеци съм спряла захарта. При мен тя не е причината.

# 111
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
И при мен.
Включвам повече мазнини - майонеза, авокадо, маслини. Смених хималайската сол с обикновена. Да видим ще има ли промяна.

# 112
  • here, there, everywhere
  • Мнения: 925
Привет момичета,

Чета и не разбирам защо толкова се уливате с мазнините....
Много пъти е коментирано, че ако си хапвате нормална храна, която не е нужно да плува в мазнина, вече ще сте по режима. Ако храната е натурална и с естественото си количество мазнина сте си ОК. Естесвено, слагате си зехтин в салатата, но количество, което ви е вкусно. Лично мнение, не ангажирам никой с него.

D_ana,  много хубави сандвичи, и аз си правя подобни. bouquet

# 113
  • Мнения: 19 489
Еми,не си от най-ниските, ако свалиш повече не знам доколко няма да е прекалено. Thinking

# 114
  • Мнения: 1 494
Nu  Peace Hug

Lolala, аз гледам да се пада по яйце на формичка. Т.е. зависи колко формички ми трябват, чуквам толкова яйца. Доливам малко кокосово мляко, примерно 1/3 консерва, но изобщо не е задължително, може и с кисело, прясно мляко, сметана или вода. Все едно ще си правиш омлет в тигана, за да стане по-пуФкав.
На мама рецептата би била с няколко лъжици кисело мляко, малко натрошено сирене, малко сода и масло.
Към тази смес вече се добавят всякакави подправки по желание - може кокосови стърготини за сгъстяване, или сусам. Стъргала съм и морков. Слагала съм гъби, домати и риган, ким, сега съм на вълна джоджен. Добавките в сместа изобщо не са задължителни, защото после си пълниш сандвича както искаш. На практика ядеш омлет на сандвич.
Мама като прави повече сандвичи пече сместа направо в тавичка и после реже на квадрати, т.е. няма нужда от формички.

# 115
  • Мнения: 76 509
Простете, но не видях някой тук да се о/улива с мазнини ? Rolling Eyes
По-скоро тенденцията е обратната - че М идват прекалено малко.  Rolling Eyes

Едва ли някой от списващите, вкл. и аз, ядем ястия, както се каза - "плуващи в мазнина".
Това, че някой е добавил масло към яйцата си на едното си хранене, по никакъв начин не нарушава баланса на М/П/В за деня!
А именно за деня смятам, че следва да са напаснати процентите, ако бъркам, моля, поправете ме...

# 116
  • Варна
  • Мнения: 3 430
bubanka, ми ти си си екстра с килограмите bouquet

Аз я карам по усет - основно свинско и яйца +зеленчуци . Плод веднъж седмично. Не си позволявам нищо сладко , щото хапна ли "малко" и няма да мога да се спра. Млечни предимно сутрин . Засега не смея да си позволявам волности , та даже и в магазина не се оглеждам много , отивам купувам точно каквото ми трябва и си излизам, да не вземе да ми се дояде нещо ,което не трябва. А, днес попаднах на някакви луканкови бонбони, луканкови пръчици нарязани на парченци и увити в станиол  Mr. Green / може и да сте ги писали в темата преди, аз не бях виждала / .

Гледам някакви свински ребра се пекат често, някой по-подробно - какви подправки се слагат, колко време се пече и трябва ли да се слага фолио отгоре на тавата ? Не съм правила ,че досега все съм избягвала мазното като "вредно ".

И на мен ми е отпаднало отвреме на време , но си мисля, че моят организъм иска да смели нещо набързо и да си получи енергията веднага , а не да се хаби да си разгражда собствените мазнини и така , ама аз не му давам  Mr. Green

# 117
  • Мнения: 76 509
Аз ребрата ги правя в глинен гювеч, под капак, във фурната. Слагам им само сол, черен и червен пипер малко и ги забравям около час и половина. Стават мозък...

# 118
  • Мнения: 43 929
Аз ребрата ги правя по по- различен начин. Първо ги слагам да се посварят. Така си имам и свински бульон. После нареждам в тавичка с малко от бульона. От горе им ръся млян кориандър и една подправка за "Сочно печено". По някое време ги обръщам, за да хванат загар. Когато са готови ги изваждам от тавата. В нея добавям мааалко вода, за да обера мазнината и си я сипвам в бурканче за следващо готвене.

# 119
  • Варна
  • Мнения: 3 430
teta75, mariat , благодаря  bouquet

На teta75, рецептата по-мързелива ми се струва, обаче и препечени ми се ядат, ще видим колко време ще имам да ги сготвя  Simple Smile

На следващото пазаруване обезателно ще си взема .

Общи условия

Активация на акаунт