НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 498
  • 799
  •   1
Отговори
# 570
Цитат
И ето тук ми е вътрешния конфликт, защото хем ще ям доста повече мазно, хем точно мазното искам да премахна от организма си...и въпреки статиите, ми се изгуби логиката нещо.
Логиката е, че когато тялото регулярно получава мазнини отвън, то е спокойно, че не му липсва нищо и заедно с внесените мазнини "пуска" за изгаряне и натрупаните.   Laughing
Когато въгл. са ограничени, само внасяните мазнини не са му достатъчни за енергия, затова посяга и на складираните.

Идеята с маслото днес я приложих и на практика.Взех си пакетче масло в едно найлонче и си го добавих към кафето.    Laughing   А в един индийски магазин намерих и си купих една кутийка-мини, побираща точно 1-2 бр. масло.    Simple Smile   Ама мнооого съм доволна.....    Grinning

Скрит текст:
Седейки в кафенето, (трябваше да почакам около половин час една позната), с тъга забелязвам, че голям процент от жените са с наднормено тегло.Кои с повече, кои с по-малко, но основната маса с нормално тегло са ...ученичките.2 от 3 жени на вързаст над 25 години са с кг над нормата.
Направо се движим в посока "Кога ще ги стигнем американците?" .....

За да се задържи един резултат след диета, не трябва храненето да се връща към това преди диетата.Ако човек е напълнял от ядене на хляб, пасти, торти и боб, няма как да очаква да не качи отново, ако след диетата върне тези храни обратно в същите количества.

# 571
  • Варна
Не го разбирам това с въглехидратните, зареждащите и т.н. дни. Ако си решил, че това е твоят режим, си караш на него и толкова. Ако не можеш, защо да се мъчиш? Ще свалиш 5-10-15 кг. и после какво? Казваш, м...та му и започваш да ядеш всичко? Тогава защо изобщо си започвал режима? Има една сюрия диети за бързо отслабване. НВ-ВМХ не е нещо краткосрочно, с бързи резултати и еднакво за всички. Както някой каза, това е начин на живот, промяна в мисленето, в светоусещането изобщо. Ако някой не го приема по този начин, ще му е много, ама много трудно да постигне и задържи желания резултат.
На Айнщайн само искам да кажа: светът не свършва на 15 септември. Ще има 15 октомври, 15 ноември, 15 декември. И ако си дадеш достатъчно време и продължаваш да се храниш по режима, за Коледа ще видиш едно невероятно момиче в огледалото. Разбирам желанието ти да впечатлиш съучениците си още другата седмица. Сигурна съм, че ще видят голяма промяна в теб. Но още по-впечатлени ще са от това как пред очите им ще продължиш да се променяш и да се превръщаш в прекрасно момиче. Нямаш нужда от зареждащи дни. Ти си от месец или два на режима, не очаквай всичко да върви гладко и най-вече не си поставяй нереални цели, за да не се разочароваш. В книгите за режима пише за въглехидратни дни, ако килограмите се застопорят за месец-два. Една седмица е нищо, просто не бързай. С най-добри чувства ти споделям какво мисля, много ти се радвам, иска ми се да има повече млади хора като теб, интересуващи се от здравето и външния си вид.
Идеята на Амур за маслото ми се вижда страхотна. Много практично, не бих се сетила никога, но смятам да я използвам.

Така е светът не свършва на 15 септември,но наистина ми се иска да забележат промяната в мен. За това се и старая много и разбира се ще продължа НВ-ВМ хранене и след това.
Да ви питам каква сол използвате и коя е по-полезна/безвредна. Вкъщи използваме обикновена,но тя не е за предпочитане...

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 14:46 от ainshtain02

# 572
Айнщайн, може и да си писала, но как си с движенията?

# 573
  • München, Deutschland
Обяснение нямам и аз, само наблюдение. Затова казвам, че бързите диети не са непременно такива, при които няма дългосрочен ефект.

Не целя никого да убеждавам, само споделям.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 15:31 от chrissy

# 574
  • Варна

Движа се доста. Вчера направо се съсипах от ходене ама то така като съм забравана,та чак краката ме боляха вечерта. Днес пак походих доста и утре пак се очертава така. Понякога правя и упражнения вкъщи,но от една седмица се движа много и нямам сили и за упражнения.

# 575
  • София

Движа се доста. Вчера направо се съсипах от ходене ама то така като съм забравана,та чак краката ме боляха вечерта. Днес пак походих доста и утре пак се очертава така. Понякога правя и упражнения вкъщи,но от една седмица се движа много и нямам сили и за упражнения.

Дефинирай много, моля.

# 576
  • София
...Плодовете не трябва да заместват хранене. За следобедна закуска може да се смесят със сметана, кисело мляко, кокосова палачинка, нещо с мазнини. След хранене също може да се консумират, тогава не повишават толкова кръвната захар.

Благодаря много!

А откъде мога да си купя бадемово брашно и кокосово (или кокосово няма, а само стърготини?)? Търсих в Лидъл, но нямаше. Явно еднократно го е имало само. По принцип къде се продава? (може би в био магазини?)

# 577
  • Бургас
Бадемово брашно аз си купих от Метро.
Кокосово масло има и в по-големите магазини за хранителни стоки - Кауфланд, Билла. В Лидл при нас още има кокосово масло, ако имате друг магазин в града, може да проверите там.
Иначе и двете неща ги има и в био магазините.
Ох, ти за кокосово брашно питаш, аз за масло си мисля Joy Кокосови стърготини има в Метро, в ДМ, а ми се върти, че и в Лидл имаше ... Брашно не съм купувала и не знам къде може да има освен в био магазин.

# 578
В Лидл има кокосови стърготини, стоят до сметаните-отдолу, на най-ниския рафт, до брашната и сладкарските неща..

# 579
  • София
Бадемовото брашно къде да го търся в Метро? Каква цена е?

# 580
  • Scotland
Въглехидратите се трансформират в захари ( глюкоза), които хранят клетките. Когато клетките поемат достатъчното, излишното се складира под формата на мастни депа и търпеливо чака глад, за да ги използва. Глад, обаче, не настъпва, защото ние хапваме поредната порция въглехидрати. Те са си захари, именно затова на диабетици им се ограничава не само захарта, но и въглехидратите. Когато ядем мазнинно, тялото черпи от онези запаси на мастни депа и вече не складира. Най-хубавото на рози режим е, че храни мозъка!!! Мозъкът се храни почти изцяло с мазнини. Хора с Алцхаймер, Паркинсон и т.н. се повлияват много добре на режима, а останалите си правят един вид превенция хранейки се така.
Що се отнася до 'мръсните дни' - няма против тях. За 22 дни на режима имам 4 такива, нито покачвам тегло, сантиметри си свалям, килограми също. В крайна сметка на този режим ще живея цял живот, няма да истерясвам заради една кифличка, примерно Simple Smile Но си трябва сериозна воля дните да не преминат в седмици Simple Smile

# 581
  • Варна
Вечерята Simple Smile

+ малко авокадо и краставица

# 582
Сребърна паричка, прекрасно изглеждат. Освен яйце и месо, какво друго слагаш?

Аз днес без да осъзная, ядох десерт. 2 пъти.  Толкова лесни и спонтанни, че няма как да не ги споделя.

1. намачкано авокадо,  какао, стевия
2. рикота, кокосови стърготини, стевия

Вкусотии.

# 583
  • Варна
Сребърна паричка, прекрасно изглеждат. Освен яйце и месо, какво друго слагаш?

Аз днес без да осъзная, ядох десерт. 2 пъти.  Толкова лесни и спонтанни, че няма как да не ги споделя.

1. намачкано авокадо,  какао, стевия
2. рикота, кокосови стърготини, стевия

Вкусотии.

И малко настърган кашкавал .

Авокадото с какаото и стевията звучи като течен шоколад   Grinning

# 584
На 9.08. Започнах и днес ми е ден за теглене.
За месец - 2кг и -2 см от обиколки.При ръст 154 и в момента 53.600 се чувствам прекрасно, продължавам на режима без да се вманиачавам, защото и да не сваля повече не ми е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт