Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 392
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Малага, съжалявам, че се налага да се присъединиш към нас. Всички ние сме с теб и се надявам многото прашец, който ръсим кандидат мамите тази година да превърне групата ни в отчетна и всички да се раадваме на хубави и здрави бебенца.
Desitovee .... моята малка принцеса до преди седмица я гласяха за момче. С генетичния се показа момиче. До последо щях да търся неща в синьо. Grinning
За усещанията и загубите. Колкото и налудничаво да звучи, убедена съм, че загубеното бебче беше момче и като изключим дези, обикновено абортите били най - често с мъжки плод, защото, за да станело момчето трябвали перфектни гени, а момиченцата оцелявали и с не до там идеални показатели. Четох някъде такава статистика и съжалявам, че не пазя линк.
По повод контракциите, сякаш понамаляха като сила, и след изключително болезнения ми преглед днес, мога да споделя, че няма разкритие и ми се препоръчва само почивка. Ох, едно мине, друго излезе. как се издържа така 9 месеца?

# 511
Zia, това не е само 9 месеца.
Това е цял живот. Аз развих някаква страхова параноя след като родих дъщеря ми. От всичко ме е страх. Постоянно я мисля, а и нас, защото тя се нуждае от нас, така че след раждането още повече трепериш...

И аз така знам за момичета/момчета. Също така сега уча и всякакви такива генетични болести, наследяване, както това дали детето е  носител само или дали е болно. Това, което учебниците ми пишат е че майките са по-склонни да раждат момчета с увреждания отколкото момичета ако самите майки са носители. Много сложна схема беше, но пример е съседката ми, която има син около 25г някъде. Болеста му е като тази на Стивън Хогинс и тя е била само носител на тази болест. След раждането са й казали, че ако е било момиче е нямало да бъде болно, а само носител. Ако бащата обаче е носител на болест, това вече е друго. Ние моят мъж не сме го изследвали, така че докато не се роди, аз на тези фетални и скрининги не мога да разчитам. Страхувам се.. то не е една или две болести ...  Това дано никога Не се случва!!!!! Да ни пази Господ малките душички и нас самите, за да си ги гледаме!

# 512
Благодаря на всички за подкрепата!
Забравих да споделя, че съм Rh -
Докторите не се сетиха да ме попитат. Слава Богу, чета листовки... Очаквам обаждане от болницата с инструкции.
Сигурна съм, че има отговор на въпроса ми в темите, но нямам време да чета - утре сутрин ще пия Мифегина.

Относно следващите стъпки - хистероскопия след месец, куп изследвания (попитах веднага, но ще ми ги назначат на следващия преглед) и евентуално ЗЕТ след още 1-2 месеца.  Не съм правила никакви изследвания досега, освен хормонални, цветна снимка и подобни.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 19:13 от Малага

# 513
  • София
Малага, ако не си пускала тромбофилия - направи и нея, заедно с кариотип и имунологичните след това. Разгледай и списъка от първа страница на темата. Според мен е добре да пуснеш изследвания преди да направиш хистероскопията, за да може при проблем да имаш назначена терапия преди следващия ЗЕТ.

# 514
Момичета, смята да си взема витамините и хранителните добавки от списъка на 1-ва страница за по-бързо възстановяване на маточната лигавица. Колко време е добре да се пият и има ли значение, че е медикаментозно, а не с кюретаж (надявам се)?
Бяха ми изписали и Фемибион 1, не знам дали да го продължавам - пише, че е от момента на планиране до 3-ти месец. Също взимам Еутирокс за намаляване на TSH след установяване на бременността, а пък спрях достинекса за висок пролактин. Ще питам в друга тема за това.

# 515
  • София
Малага, ако е медикаментозно или спонтанно, лигавицата няма нужда от възстановяване, защото не е била остъргана. Моят съвет е - изчакай 1-2 седмици след това, да се изчисти всичко хубаво, и след това почни добавки. Денис има много хубава тема за добавките, вероятно я знаеш. Л-тироксина си го пиеш както е било преди забременяване. ТСХ колко ти е? За достинекс не мога да кажа нищо.
Относно фемибион - в него има синтетични форми на Б9 и Б12, които не са препоръчителни ако имаш неусвояване на тези витамини. Неусвояването зависи от две от мутациите при генетичните изследвания за тромбофилия. Тромбофилия, доколкото разбрах, не си изследвала. Витамини Д, Б9 и Б12 изследвала ли си?

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 11:32 от delisardeli

# 516
  • София
За усещанията и загубите. Колкото и налудничаво да звучи, убедена съм, че загубеното бебче беше момче и като изключим дези, обикновено абортите били най - често с мъжки плод, защото, за да станело момчето трябвали перфектни гени, а момиченцата оцелявали и с не до там идеални показатели. Четох някъде такава статистика и съжалявам, че не пазя линк.

Значи сигурно  има нещо вярно, което ми каза Сигридов във връзка с 4 те ми поредни бременности с момчета....
Каза още , че ако забременея евентуално с момиче, няма да имам никакви проблеми и бременността ми ще бъде лека и безпроблемна ...

Малага, съжалявам за това, през което преминаваш и ти:gift_heart:Gift Heart  Кураж и сили , следващиия път всичко ще е наред. Добре е да направиш изслдванията от първата страничка

# 517
Л-тироксин започнах едва след установяване на бременност, имах указания да ги изследвам тогава. TSH беше 3,4 (десет дни сед +тест). Преди бременност беше 1,5-2.
Ще направя всички необходими изследвания, никакви не съм правила. Ще ми ги назначат на прегледа.
В една от темите ме посъветваха да дам абортивен материал за изследване, но се опасявам, че няма как да разбера в  домани условия какво да занеса в Геника.

# 518
  • София
Малага, ако видиш някое по-голямо парче, приготви си чиста кутийка и го прибери за изследване. Опасявам се обаче че си в доста ранна седмица, за да може да се отдели и изследва нещо...

За ТСХ това е нормално, при имплантация може да скочи до 4 пъти. Ако стигне над 10 може да предизвика аборт, доколкото съм чела. Затова докторите държат преди бременност да се поддържа под 2.
Скрит текст:
Въпреки че последния път при доктора имаше една мацка, докарала ТСХ 56, и си бременее без проблем, за учудване на всички.

Аз пък си мисля че мойто бебе беше момиче. Ама докторката не ми каза предположенията си, за да не ме натоварва допълнително. Иначе с тоя хематом нямаше да изкара толкова много...

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 14:24 от delisardeli

# 519
Ембрионът беше 6 мм, но се свиваше и дори се появи отлепяне...та не знам какво ще има за изследване. Ще говоря с Геника за всеки случай. Дано излезе леко милото...  Благодаря на всички за помощта. Прегръщам Ви!

# 520
  • Sofia
Малага , Съжалявам за загубата ти , ще се възстановиш бързо щом не е имало кюретаж, и след време отново на фронта ! Аз вече Лека полека се възстановявам психически от аборта  (45дни) вчера пуснахме кариотип с мм,  дано всичко е наред и когато док даде зелена светлина,  няма да се замисля!  Десито,  прекрасни новини 😀 Аз също съм чела , че може да носим ген при който зависи след забременяване, в зависимост от това какво е бебето,  как ще се развие! И е вярно , че генетичне и психични проблеми са повече при момчета, моят син е с увреждане и още преди години ми бяха казали това твърдение, но това е случайност, на която няма как да повлияем!

# 521
  • София
Сузана, а каква е причината за проблемът при детето ти?
При моят син има леко забавяне заради недостиг на някои витамини.Но физическото го навакса.Още трудно се оправяме с говоренето.
Иначе си имам мои си притеснения за причината за някои негови особености на характера.Може и да не е вярно, но все си мисля, че от значение е бременността и как протече тя.

# 522
Дези, какво й беше на бременноста? В кое се съмняваш, че може да е допринесло? Начин на хранене? Стрес?
защото при мен сега са под всякаква критика ... по принцип години наред се храня толкова чисто и само органик, а сега направо си наваксах с какви ли не гадости и не мога да се спра Sad

# 523
  • Sofia
Дези,  синът ми е с умствена изостаналост и хиперактивност, вече е на 15😁и сега ще му пускам и на него по съвет на Кременски пълен генетичен профил,  за да се види точно какво е и дали има връзка със  последната загуба , но там бебо беше с даун ( може би ) . Опасенията ми са недостиг на б12 през бременността ми с него, сега знам че я имам, но тогава не, високо тсх  ( сега е ниско но пия тироксин , или някакъв генетичен проблем при нас!  Прием на много консерванти през бременността или в ранно детство също може да са причина, незнам!  А твоето детенце на  колко е ?Какво те притеснява?  Слънчице,  спокойно ,  бебчето ти е здраво,  всички преживяваме стрес и се храним не толкова здравословно през бременността,  това не значи , че ще има проблем ,  правилно следене е важно ! Аз преди 15 г. не знаех нищо, сега знаех всичко и пак загубих битката,  така че....

# 524
Момичета да ви попитам дали може да има според вас фалшификати на дигиналния тест за бременност на clearblue? Попаднах на обява в ОЛХ и се зачудих да се запася с един, но не съм сигурна в качеството?

Общи условия

Активация на акаунт