Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 674
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, а колко време ви казаха да чакате след абразио за повторни опити?
От двама различни доктора чух две различни мнения и исках да чуя и вас какво са ви посъветвали, защото от 2 до 6м има голяма разлика  Peace
Аз от опит мога да кажа, че по-малко от 6 месеца организма не се е възстановил, нито цикъла както трябва. Аз не съжалявам, че изчаках..След това всичко беше 100 % наред, а преди имаше напасване на самия цикъл, докато си дойде на място. Много е вероятно тогава да няма успех. Това е моето мнение и не ангажирам никой, просто бях изключително щастлива след това и спокойна. За 2 месеца дори цикъла не се е възстановил напълно..За мен е абсурдно..Като съдя поне по моя. В спорове няма да влизам. Всеки си изказва мнение. Желая успех от сърце! ❤

# 76
  • Пловдив / София
Аз днес ходих да си взема епикризата. Естествено, нищо не се разбира от резултатите от хистологията.
Но това, което много ме подразни, но късно видях е, че аз си платих цялата процедура. Не исках да минавам по ЗК и ме изписаха на същия ден, а в епикризата са записали, че са ме приели на 08.08 и са ме изписали на 09.08.
Т.е., все пак, са и дръпнали някакви пари по здравна каса.
С удоволствие бих сигнализирала, където трябва, но нямам никакво доказателство, че съм изписана същия ден.

Иначе, за подвоняване на опитите, лекарката, при която бях в Щерев, каза, че след 3 месеца може пак да пробваме. Някъде чета и 6. Мен просто ме е страх, че изтървам влака. Октомври ще навърша 35г. и това ми беше  първа бременност. Disappointed Напоследък имам доста натрапчиви мисли в тая връзка.

# 77
Страхът не си отива, не ме пуска и за миг .Ходя всяка седмица на преглед, не ми пука за парите, които буквално изтичат за прегледи в частните кабинети, но просто трябва да знам. Успокоението след всеки преглед трае от няколко часа до два дни и после потискащият ужас се завръща. Просто малко вяра, малко молитви и доза непукизъм са формулата за запазване на психическо здраве. Вече дори мъжът ми изтръпва щом отивам до тоалетна с какви новини ще се върна от там.  Колкото и да е смешно, всеки път ме пита как съм, когато изляза. 
Точно така е,цялата следваща бременност след неуспешна преди това е един постоянен страх.Успокоение има по време на прегледа,но след това...Първо чаках да мина фаталната за мен десета седмица.Сега чакам да свърши втори триместър,после трети...също опасен,защото с моята тромбофилия чета,че опасността е точно 2 и 3 триместър.Така че спокойствие няма.Сега единствено увереност ми дават ритничетата,но и в това отношение полудявам-понякога си мисля,че просто си въобразявам че ме рита,друг път се притеснявам,че мн слабо ме рита-а то все пак е още мн мъничко.На ФМ Сигридов ми каза-абсолютно всичко с бебето ,с матката,с плацентата-всичко е наред,супер е.Но...и това не ме успокоява,винаги има едно ами ако....Гледам да не се вманиачавам и определено съм по-спокойна отколкото в началото.Дори вече си позволявам да си представям какво ще е като дойде бебето,подреждах бебешките дрешки...но толкова.Повече не се отпускам.
Така че,момичета,всичко на този свят се преживява и по-добре ранна загуба ,отколкото късна или пък недай боже загуба на бебе или дете.Бъдете силни,съжалявам за всички ,които минават по този път,не се отказвайте,правете изследвания,търсете проблема.Hug

# 78
Аз днес ходих да си взема епикризата. Естествено, нищо не се разбира от резултатите от хистологията.
Но това, което много ме подразни, но късно видях е, че аз си платих цялата процедура. Не исках да минавам по ЗК и ме изписаха на същия ден, а в епикризата са записали, че са ме приели на 08.08 и са ме изписали на 09.08.
С удоволствие бих сигнализирала, където трябва, но нямам никакво доказателство, че съм изписана същия ден.

Иначе, за подвоняване на опитите, лекарката, при която бях в Щерев, каза, че след 3 месеца може пак да пробваме. Някъде чета и 6. Мен просто ме е страх, че изтървам влака. Октомври ще навърша 35г. и това ми беше  първа бременност. Disappointed Напоследък имам доста натрапчиви мисли в тая връзка.

Влака няма да го изтървеш аз ще стана на 40г.  съвсем скоро,а в болницата бях с две 50годишни едната от които с близнаци. Сещам се за тях постоянно и са ми стимул.

# 79
Относно чакането за следващ опит - два фактора: седмица, в която е загубен плода и психическото състояние на двойката. Колкото е по - късна седмицата, толкова по- голямо е чакането , т.к. К  е по - инвазивен, а хормоните по - прецакани. Моят цикъл си се намести на 30 дни и след 3ти цикъл съм бременна, но загубата беше в 8-9г.с. с плод изостанал в 6та. Майка ми навремето е трябвало да чака 6 месеца със загуба в средата на трети месец, че и противозачатъчни са й изписали. Аз съм станала от първи опит след това.  Емоционалната нагласа е личен фактор. Не се контролира от лекарски препоръки. Някои искат да опитат веднага, за да забравят, други си го изживяват и продължават, когато могат. Лекарите след преглед казват дали жената се възстановява добре и след първи цикъл могат да кажат действителния препоръчителен срок на изчакване за конкретната жена.  Ние сме индивидуални организми и както една жена няма две еднакви бременности, не разбирам как очаквате всички да се възстановяват еднкво и да се сложат в калъпи.

# 80
  • В една слънчева къща...
Здравейте и от мен!
Много съжалявам за ново присъединилите се  Cry
При мен вече дойде и третия цикъл след К. Очаквам доц. Русев да се върне от отпуска и да направя допълнителните изследвания. Потресена съм от коментарите за Сигридов, а към него се бях насочила... Дано, докато се реша на нови опити, да си намеря читав доктор...

# 81
Прегръдки за симси и елена, съжалявам за случилото се.  Много ме натъжава факта, че имаме нови попълнения.  Болката е съсипваща, но отшумява. Само не се винете, не се чувствайте сякаш вие сте сбъркали нещо. Не сте.... наистина не сте. 
Конкретно за Симси.... ужасът да не се повтори не си отива, няма формула по която да се изчисли дали следващия път ще е успешен. През сегашнния ми втори опит прокървявам вече втори път и вече два пъти си оплаквам бебчето, което поне в момента си е добре. Страхът не си отива, не ме пуска и за миг .Ходя всяка седмица на преглед, не ми пука за парите, които буквално изтичат за прегледи в частните кабинети, но просто трябва да знам. Успокоението след всеки преглед трае от няколко часа до два дни и после потискащият ужас се завръща. Просто малко вяра, малко молитви и доза непукизъм са формулата за запазване на психическо здраве. Вече дори мъжът ми изтръпва щом отивам до тоалетна с какви новини ще се върна от там.  Колкото и да е смешно, всеки път ме пита как съм, когато изляза. 

Офф Зиа и моято успешна бременност протече така...без прокървяванията само.Всяка седмица бях на ехограф....с много сила и вяра трябва да се зареди човек...нищо друго.

# 82
  • Пловдив / София

Иначе, за подвоняване на опитите, лекарката, при която бях в Щерев, каза, че след 3 месеца може пак да пробваме. Някъде чета и 6. Мен просто ме е страх, че изтървам влака. Октомври ще навърша 35г. и това ми беше  първа бременност. Disappointed Напоследък имам доста натрапчиви мисли в тая връзка.

Влака няма да го изтървеш аз ще стана на 40г.  съвсем скоро,а в болницата бях с две 50годишни едната от които с близнаци. Сещам се за тях постоянно и са ми стимул.

Това наистина е достойно за възхищение, но има и др.страна. Как се гледат бебета на 50г.? Confused
Разбира се, човек понякога не си избира съдбата и на кой каквото му е писано. И аз си мислех, че до 30г. ще имам поне 1 дете...

Аз обмислям варианта, след като ми дойде и свърши първия цикъл, да си събера цялата документация и да си отида при моята гинеколожка в Плд. По принцип съм от там, но от почти 2г. живея в Сф.
Имам й много вяра, а и е добър специалист. Но ще видим. Ще трябва отпуск да взимам от работа.

# 83
Гледа се с любов и желание! С едната бях в една стая разказва ми как почти цял живот е работела на по две три места за да събира пари за инвитро.Много силна жена възхищавам и се,защото мъжа и не издържал това напрежение и я напуснал преди да забременее,след това естествено и звънеше в родилния но тя каза че е приключила с него.....Абе съдби разни...

# 84
  • София
Вероятно не е лесно , но пък човек като цял живот е мечтал за деца...А и на 50 сигурно си по-улегнал и вече с някаква финансова стабилност.
Ако се разсъждава от различни гледни точки има минуси, но обикновено минусите се компенсират с любов и добра грижа.Аз за себе си съм се притеснявала да не ми се слупи тогава, главно защото когато децата ми са на 20, аз ще съм на 70...ако съм ги доживяла.
Но имах късмет да родя млада.
Моя позната загуби съпруга си, той получи инфаркт.Имат 7-8 опита ин витро. Сега, освен всичко друго, се чуди на къде да поеме и какво решение да вземе относно децата.

# 85
Ами по тази логика ако всичко е наред и е рекъл Господ моето дете ще е на 20 а аз на 60.....всъщност може и внуците ми да са към 20годишни вече хах (дъщеря ми е на 19)

# 86
Момичета, да се отчета и при Вас. На 21.08.2017г се роди първородния ни син. След 2 загуби и много изследнавия, ходене по различни лекари, най-накрая открихме нашия, който да ни помогне да си осъществим мечтата ! Не се отчайвайте и не мислете постоянно за това. Аз се бях отказала, успокойх се и нещата си дойдоха по местата! Пожелавам на всяка една от Вас една такава радост ! Мислете позитивно ! Simple Smile

# 87
  • София
gEHu, страхотна новина, много се радвам!
Да е жив и здрав, палав и смел малкия мъж, и само да те радва!
Прегръдки най-сърдечни!

# 88
gЕНи, честита рожба Hug
Да е много здрав малкият юнак и много радост да ви носи ! Hug

# 89
gЕНи, ЧЕСТИТО!  Simple Smile Да сте много здрави и щастливи с бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт