Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 454
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
Не съм си изследвала прогестерона,но гледам,че се дава 2 дена след овулация,прием 10 дни,като подпомага имплантирането,удебеляването лигавицата на магката и т.н,създава добре среда за развитието на ембриона.

# 316
И аз така знам

# 317
  • Sofia
Момичета,  съгласна  съм за лекарите, аз също сама си  пуснах за тромбофилия,  и сама на ендокринолог ходя , и прогестерон сама  пускам 😦никой Лекар  не ми ги е назначавал след миседа,  сега е по друго. .Кременски ми отговори,  пише да ида на консултация,  ще отида ,  дано ме насочи към  нещо,  той ми пише че щом сина ни е с нормален кариотип и при нас ще е така ,  и пак няма да  имам отговори. ... Дуфастон мисля че е  добре преди бременност, влияе положително на имплантиране,  пък и аг го изписват с утрогестан без изследвания, а профилактично.А трябва  ли да запазвам час за Кременски или отивам и чакам,  той е оставил телефон в имейла

# 318
  • София
Също така повишава кръвосъсирването. Ако нямате доказан дефицит на прогестерон, помислете преди да започнете приема му. Особено ако имате тромбофилия.

# 319
Мисля като отида след първият цикъл на преглед,да я питам моята.
Всички са ужасни,трябва са да се ровиш,да четеш,дразнят се като ги питаш нещо,като видят,че търсиш информация.
Преди да забременея първият път сама си пуснах хормони и тромбофилия,оказа се ,че имам висок пролактин,иначе можеше да правим опити 2 години.

# 320
  • София
Също така повишава кръвосъсирването. Ако нямате доказан дефицит на прогестерон, помислете преди да започнете приема му. Особено ако имате троeмбофилия.

На мен ми беше забранен всякакъв прогестерон , тъй като бях на терапия с фраксипарин и аспирин , а прогестерона сгъстява кръвта , а и когато го изследвах, беше малко над горна граница, така, че според мен без доказан дефицит , не е желателно прием

# 321
  • София
Аз обичайно имам нисък прогестерон. Доста пъти съм пила дуфастон. С месеци не ми е идвала менструяцията, няколко пъти с него ми я предизвикваха.
Та сега като планувах да бременея си го пусках след овулация, за да видя дали пък още не ми е много нисък и това да е една от причините са миседа.Оказа се висок, но и защото вече бях бременна Grinning Но дори да не бях забременяла, ако бях започнала на своя глава да взимам, можеше нещо да си навредя.
Като цяло, след раждането на сина ми, нещата с цикъл, болки, овулация някак се наредиха.Може би съм се "разработила"  Grinning 
Сега си мисля, че миседът от миналата година може да е бил не заради мой здравословен проблем(макар , че си намерих разни) , а е бил "случайност", дефект на самия ембрион. Или пък от лекарствата, които взимах преди да разбера, че има бременност.Антибиотик, ципрофлоксацин за цистит. Точно съм била в 4-5 седмица.

# 322
Момичета направих хидротубацията и резултата е какъвто и очаквах...Нормална матка с лява проходима тръба и дясна непроходима (имаше съмнение, че пропусна, но много трудно и много малко течност) и съмнение за хидросалпингс.Нова загадка в пътя за забременяването...Този месец го отписвам защото О ще бъде от дясно.Чудя се обаче с тоя хидросалпинкс какво да правя...Вариантите са или следя О и шансове имам само когато тя е от ляво или лапароскопия за да видим каква е ситуацията от дясно...Повече клоня към вариант едно, но ме притеснява дали този хидросалпингс не е опасен при забременяване и дали не пречи на самото забременяване?Моля ако някоя се е сблъсквала в подобен проблем да ми пише на лични за да не пиша в темата тук...Оффф явно няма нищо лесно да се случи при мен...Каквото и да изследвам изниква проблем...Да видим другия месец как ще са резултатите от имунологията...

# 323
  • София
Аз днес си взех епикризата и хистологията...
На хистологията пише - на плацентата- околоплодни обвивки- жълтозеленикави, хематом в единия полюс - 3 см
Матераиал, взет от плода- плацента с калцификати, периферен хематом. Околоплодни води- остър хорионит с кръвоизливи.
ДИАГНОЗА - остро възпалително заболяване на плацентата и придатъците .
А сега де? Някой по- запознат? ( припомням - спонтанен в 21 седмица

# 324
  • София
Момичета направих хидротубацията и резултата е какъвто и очаквах...Нормална матка с лява проходима тръба и дясна непроходима (имаше съмнение, че пропусна, но много трудно и много малко течност) и съмнение за хидросалпингс.Нова загадка в пътя за забременяването...Този месец го отписвам защото О ще бъде от дясно.Чудя се обаче с тоя хидросалпинкс какво да правя...Вариантите са или следя О и шансове имам само когато тя е от ляво или лапароскопия за да видим каква е ситуацията от дясно...Повече клоня към вариант едно, но ме притеснява дали този хидросалпингс не е опасен при забременяване и дали не пречи на самото забременяване?Моля ако някоя се е сблъсквала в подобен проблем да ми пише на лични за да не пиша в темата тук...Оффф явно няма нищо лесно да се случи при мен...Каквото и да изследвам изниква проблем...Да видим другия месец как ще са резултатите от имунологията...

Слънце, хидросалпингсът може да задържа течност (най-много се пълни по време на овулация) и тогава е проблем. Защото тази течност може да е токсична, да се излее върху лигавицата и да попречи на имплантацията на ембриона. Аз съм с подобен проблем (запушена лява тръба) но все още нямаме доказателство за хидросалпингс - нито от цветната снимка, нито от пункцията, която правих през май. Предстои ми ТВЛ, за да видим какво всъщност се случва.

# 325
До тук това, което съм разбрала е, че всякакви възпалителни процеси в малкия таз /сиреч в зоната за бебеправене/ е опасна за плода. Та... при тръба с проблем е добре да се направи консултация /винаги с повече от един лекар/. Понякога самите процедури отпушват тръбата и да не се изненадаш от бременност от десен яйчник Simple Smile
Имам позната с една премахната тръба заради извънматочна и втора, с която й казали, че е пречупена, крива или нещо такова и по- добре да забрави за деца.... е, жената има само 3 деца, ама какво разбират лекарите Grinning

# 326
На хистологията пише - на плацентата- околоплодни обвивки- жълтозеленикави, хематом в единия полюс - 3 см
Матераиал, взет от плода- плацента с калцификати, периферен хематом. Околоплодни води- остър хорионит с кръвоизливи.
Ти какво каза тромбофилии прави ли?Имунологични някакви?

# 327
  • София
Ти какво каза тромбофилии прави ли?Имунологични някакви?

Desitoveee,  правих да, имам 4/5 по ПАИ , имунологията беше с завишени тромболевкоцитни агрегати и Нк клетки. За Нк клетките правих 4 вливки преди забременяване и 2 след , с интралипид . Бях на фраксипарин 0,4 всеки ден и аспирин през ден

# 328
  • София
Бамболинка, за мен този резултат говори за вътрематочна инфекция. И според моята логика е възможно заради тази инфекция да са и повишените НК клетки (без да твърдя, че 100% е така)

# 329
  • София
Бамболинка, за мен този резултат говори за вътрематочна инфекция. И според моята логика е възможно заради тази инфекция да са и повишените НК клетки (без да твърдя, че 100% е така)

Nandin, възможно е..., но Нк клетките ми бяха повишени след миналата бременност2016 г , която също завърши с аборт в 22 седмица. След нея правих вливки и би трябвало да бяха са паднали . Доцент Русев каза, че дефакто Нк клетките може да са причина за спонтанен, но докато се образува плацентата , след това не играят роля ( те са опасни докъм 3 тия месец , затова и последната вливка се прави в 8-9 седмица)
А че е инфекция, то е ясно, ....., но откъде и къде ???

Общи условия

Активация на акаунт