Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 406
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Bambolinka... аз хубаво да отида да ме видят, но те само ме карат да лежа и ми влизат болкоуспокояващи. Иаче в понеделник последно ме гледаха и  ми казаха, че шийката е добре, а аз наболявания си имам от около седмица. Просто последните два дни са малко по - силни.  и на моменти от едната страна коремът ми се втвърдява. като го понатискам се отпуска. Може и газове да са... вече:gift_heart: не знам. Още не усещам бебчето и това много ме мъчи.

Аз го усетих чак към края на 17 седмица, спокойно.

# 436
Смятате ли, че дооста подутият корем в начална бременност може да е сигнал за проблем с развитието на плода?

# 437
  • София
Аз утре влизам в 20г.с. И още не го усещам. Кога ще го усетиш има значение и къде е разположена плацентата. Моята е предна и си знам, че ще го усетя малко по-късно

# 438
  • София
Сега са ми нормални водите.Имах леко изтичане след амниоцентезата.
Иначе синът ми се роди 2900. Но вървеше през цялата бременност дребен. Сега това съвпада със седмиците, но някак е по-тежко и си мисля, че може да е от инжекциите фраксипарин.Т.е. да се храни по-добре.Или пък от моео хранене-напоследък доста въглехидрати ям, а при бременността със сина ми почти не се хранех.Но 2900 пак е нормално, беше си и доносен.

Zia не си пипай много корема, не го натискай.Така казват, че се дразни матката и има повече контракции.
При първата бременност първото движение го усетих през 19 седмица.Сега пак тогава някъде, като по-силни движения и подбутване някъде след 21-ва.

# 439
Не, не разбрах. Тогава имах силно водно течение.Чак ми ставаше голям мокър кръг на панталона между краката. Затова и се стресирах и отидох в болница.Правиха тест и излязоха води, но после четох, че това вещество реагира и на някакви гъбички  , а аз все си имах.
Вливаха ми магнезий(кормагнезин ли се наричаше...не помня) и ми даваха папаверин. Ама нищо.
Аз имах доста малък корем, при секциото трудно  извадиха бебето и после в епикризата пишеше нещо от рода, че имам дебела и неразтеглива матка. Та се чудя дали просто не е могло да имам повече води, ако матката не се е разлирявала добре.
Сега коремът ми е като миналия път в 9 месец, но пак казват, че ми бил малък за 7-и. Аз на ширина, дупе и гърди явно раста.
Доколкото знам, водите може да изтичат по малко, но се възобнивяват. Например при изтичане на голямо количество води, понякога може да не се пристъпи директно към индукция на раждането(ако няма разкритие) или секцио.В някои държави чакат, наблюдават бебето и не правят никакви вагинални прегледи, за да не влезе инфекция. В БГ индуцират или правят секцио, не чакат.
А мене ме бърникаха,бъркаха с едни куки да късат мехура или някакви ципи не разбрах държаха ме 4 денонощия без вода докато аз се изтощят напълно,бебето се измъчи докрай и хвана всички инфекции на света.....

# 440
  • София
Desitovee, това да не е било в Майчин дом? 

# 441
Desitovee, това да не е било в Майчин дом? 
Варна- АГ....

# 442
  • Sofia
Като ви слушам какви неща сте преживяли,  ми става още по мъчно,  защо трябва да ни се случва всичко това 😢аз вече останах без сили да се питам " защо на мен " да се чудя какви изследвания да пускам ,  къде да ходя и кой да послушам !? Аз ще чакам моя кариотип  ( не знам за колко става ) и ако е нормален,  ще пробвам пак ,  но как ще преживея всичко, сигурно ако забременея пак ще треперя ден и нощ- да чуя сърцето,  да мине първа фм,  да мине втора....а някои жени не ходят и на лекар и бременеят и пеят! Възхищавам се на тези от вас, за които  вече са бременни след всичко преживяно ! И на тези като мен с няколко загуби, които продължават да се  борят!  А и с моите 39,  не знам защо така ме наплашиха,  мислех , че не съм още в графата, ,стара" ,  но тук има и мами като мен и това само ми дава сили!  😍

# 443
Сега се сетих като ходих на свиждане в неонатологията бяха няколко различни педиатърки и всяка ми се караше защо е с инфекции,какво ми е имало,бяха изолирани бактериите, дробчета и носа и бяха със секрети....и всеки път чувах"много незряла" и поглед все едно "Ти си виновна че ти изтекоха водите" Пууу разписах се .....Cry не се пребори ангелчето ни....

# 444
  • София
Сега се сетих като ходих на свиждане в неонатологията бяха няколко различни педиатърки и всяка ми се караше защо е с инфекции,какво ми е имало,бяха изолирани бактериите, дробчета и носа и бяха със секрети....и всеки път чувах"много незряла" и поглед все едно "Ти си виновна че ти изтекоха водите" Пууу разписах се .....Cry не се пребори ангелчето ни....

Съжалявам Desitovee, това е още по- голяма мъка ..😢😢😢Прегръдки силни!
Това в коя седмица?

# 445

Съжалявам Desitovee, това е още по- голяма мъка ..😢😢😢Прегръдки силни!
Това в коя седмица?
Благодаря! Heart 25г.с. точно направих там на четвъртия ден в болницата.

# 446
Desitovee,
Ужасни са тези хора в Неонатологията,а би следвало да са хуманни и да са наясно с болката и страховете на всеки родител,чието бебе се намира там и има нужда от тяхните грижи.
Явно това да то вменяват вина и да те карат да се чувствам ужасно,въпреки всичко,е масово явление.
След моето секцио,първо шокът ми,че сутринта тоновете бяха ужасно ниски и ме вкараха по спешност ,аз откачих от нерви,вдигнах страшно кръвно от стрес,нещо да не се случи с бебето.Бебето трябва да бъде над 3кг,вадят го 2200гр,едни драми,че се било нагълтало с околоплодни води,водите ми били черни,пращат го в Неонатология.
Аз съм в реанимация ни жива ни умряла,в шок и информационно затъмнение,никой не идва да ми каже какво става,как е.
Търсим връзки по отделенията,някой да отиде да пита.На следващият ден ме качват в отделението,носят бебетата на другите,моето го няма.
Никой нищо не ми казва,питам сестрите,да съм отидела в Неонатология.
Своевременно ми казват че ме водят с Прееклампсия,защото съм била с кръвно,аз им казвам,че съм вдигнала,защото съм се притеснила-друсат ме Допегит и като парцал едва се надигат след прясно секцио и се влача по коридорите в издирване на Неонатологията,едва се добирам като ми пада ужасно много кръвното и клякам отпред,иначе ще падна някъде.
Звъня на вратата и като излиза една госпожа (педиатърка) и като почва да ми се кара,не съм спазвала часовете за посещение,почва да ме увиква какви вируси съм била изкарала през бременността,бебето едва ли не е много зле и аз съм виновна...направо ме довърши психически,на прясна родилка със сигурност така не трябва да се говори,бушуват ти хормоните,1000 неизвестни,страхове...
Слава Богу,на следващият ден детето беше при мен и реално нищо му нямаше,стандартна процедура за деца,които са се нагълтали с околоплодни води.
Още много може да се каже колко по-лесно щеше да е някой да дойде и да ми каже две изречения от човешка гледна точка най-малкото.

Най-важното е,че имам един страхотен сладур,да ми е жив и здрав!

Извинявам се за дългият разказ,Ама след това докторите да не се сърдят,че им нямаме доверие,бият ги и т.н.

# 447
Desitovee,
Ужасни са тези хора в Неонатологията,а би следвало да са хуманни и да са наясно с болката и страховете на всеки родител,чието бебе се намира там и има нужда от тяхните грижи.
Явно това да то вменяват вина и да те карат да се чувствам ужасно,въпреки всичко,е масово явление.
След моето секцио,първо шокът ми,че сутринта тоновете бяха ужасно ниски и ме вкараха по спешност ,аз откачих от нерви,вдигнах страшно кръвно от стрес,нещо да не се случи с бебето.Бебето трябва да бъде над 3кг,вадят го 2200гр,едни драми,че се било нагълтало с околоплодни води,водите ми били черни,пращат го в Неонатология.
Аз съм в реанимация ни жива ни умряла,в шок и информационно затъмнение,никой не идва да ми каже какво става,как е.
Търсим връзки по отделенията,някой да отиде да пита.На следващият ден ме качват в отделението,носят бебетата на другите,моето го няма.
Никой нищо не ми казва,питам сестрите,да съм отидела в Неонатология.
Своевременно ми казват че ме водят с Прееклампсия,защото съм била с кръвно,аз им казвам,че съм вдигнала,защото съм се притеснила-друсат ме Допегит и като парцал едва се надигат след прясно секцио и се влача по коридорите в издирване на Неонатологията,едва се добирам като ми пада ужасно много кръвното и клякам отпред,иначе ще падна някъде.
Звъня на вратата и като излиза една госпожа (педиатърка) и като почва да ми се кара,не съм спазвала часовете за посещение,почва да ме увиква какви вируси съм била изкарала през бременността,бебето едва ли не е много зле и аз съм виновна...направо ме довърши психически,на прясна родилка със сигурност така не трябва да се говори,бушуват ти хормоните,1000 неизвестни,страхове...
Слава Богу,на следващият ден детето беше при мен и реално нищо му нямаше,стандартна процедура за деца,които са се нагълтали с околоплодни води.
Още много може да се каже колко по-лесно щеше да е някой да дойде и да ми каже две изречения от човешка гледна точка най-малкото.

Най-важното е,че имам един страхотен сладур,да ми е жив и здрав!

Извинявам се за дългият разказ,Ама след това докторите да не се сърдят,че им нямаме доверие,бият ги и т.н.
Радвам се че сте добре.Наистина знам че професията им е натоварваща и психически може би но това не е човешко отношение.Ааа сетих се и за анестезиолога ,като отворих очи след упойката веднага питам как е бебето,отговаря-500гр. няма да я бъде,ще си имаш друго.А тя се роди 750гр в първите дни с добри показатели после се влоши.....майната им.Не искам никой никога да изживява нещо подобно.

# 448
Страшни безхаберници!
Не влагат никакво чувство!

Забравих да спомена,че на операционата ми казват,че е 2200гр,40 см и аз изпадам в ужас какви са тези см,за пръв път чувам такива.
След това се оказа,че е 48см.

Ей,така си говорим,без да се влага мисъл.

# 449
Страшни безхаберници!
Не влагат никакво чувство!

Забравих да спомена,че на операционата ми казват,че е 2200гр,40 см и аз изпадам в ужас какви са тези см,за пръв път чувам такива.
След това се оказа,че е 48см.

Ей,така си говорим,без да се влага мисъл.
Да....много мога да разказвам за това АГ и отношението,за трети път ми беше сега живот и здраве за четвърти.Направо се замислям къде да раждам ама май навсякъде е еднакво

Общи условия

Активация на акаунт