Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 402
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
И аз момичета от това най много страдам - безхаберие и безчувственост 😬а и при двата аборта бях в частна супер извена клиника!  Не искам цветя и бонбони,  но малко човечност не е излишна!  Нито една аг ли не е губила бебе , не вярвам!  Аз 40 дни след абразиото още си чакам генет. анализ на плода! А 10 след  него звънях 100 пъти на моята АГ , защото много кървях ,  но ми вдигна след още 10 дни,  когато вече не ми бе нужна,  и това срещу много пари😢добре че се консултирах с Кременски, та да знам накъде да поема! А когато коментирахме фм и кога да правя аборт,  само  повтаряща " Еми старичка си ,  какво да се прави "😡и говореха като роботи, без капка чувства!  Ако ние не сме силни,  няма кой да ни помогне!  Успех на всички

# 451
Момичета, много интересни неща сте изписали. Категорично мога да заявя, че имам повече доверие на такива като вас, които се ровичкат за всякаква ценна информация, отколкото на доста лекари. Въобще не съм чула за доктор досега, който да се заеме да търси причината за даден аборт и да не спре, докато не я намери. Вместо това природата си знаела работата, нали..
Исках само да напиша и че при мен коремчето беше неестествено издуто за кратката ми бременност. Не знаех, че не усвоявам фолиева, но за всеки случай пиех метилирана. Наскоро изследвах и аз този анти стрептолизиращ титър и май ще взема да посетя споменатия д-р Калчев, че не знам как да си разтълкувам резултатът! Благодаря на Бамболинка, че го спомена. Може и да има общо. Поне аз искам да си имам някакво спокойствие за в бъдеще, че съм излекувала евентуална инфекция, ако приемем, че е нещо толкова тривиално като причина.

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 11:45 от Celesté

# 452
  • София
За миналата неуспешна бременност и тази(надявам се успешна) целенасочено търсех лекар, който да е усмихнат, деликатен и да си говорим нормално.
Доволна съм от лекарката ми по ЖК, макар че я виждам веднъж в месеца, по-рядко от тази в Надежда. А за Надежда-не съм целяла да се следя там, отидох на ФМ и мислех, че с това ще се проключи.
Лекарката преди работеше в Шейново и тя се падна на смяна за секциото ми и бях очарована от нея.Та ми беше много приятно да я видя и, че тя ми прави ФМ. Така се стекоха нещата, че ми прави и амниоцентезата, през седмица се виждаме и е страхотна.
Та си имам две лекарки, които си харесвам и за пръв път ми се иска да им подаря нещо, да ги зарадвам.Аз не съм по тези неща, мразя да давам подаръци на лекари или някакви авъоритети, с които съм имала досег.
При бременността със сина ми ме следеше лекарка от МД. Много неприятна жена. Като и казах, че няма да правя амниоцентеза( нейните доводи бяха абсурдни) започна да ми говори глупости до края на бременността.
Какви дефекти щяло да има детето, как след такива процедури им нямало половината глава, пък кой знае какво ще се роди. Всякакви ужасии.И ако пред нея се усмихвах и я игнорирах, то като си бях вкъщи ревях постоянно и не можех да спя. Ужасно напрегната бременност имах и даже по време на секциото бърборех на екипа да ми кажат нормално ако има нещо, че го очаквам.

# 453
  • София
Celeste 💜💜💜
Колко ти е резултата от AST ?  Моя е 66 при граници от 0-200. Още не съм звъняла на док

# 454
  • Варна
Много неприятни истории сте имали момичета ....
Ще внеса малко позитивизъм и ще кажа две добри думи от моя скромен опит.
Проследяващата ми лекарка ми съобщи по много професионален начин, че няма развитие и се налага кюртаж. Дори няма да забравя думите й накрая, когато вече приключил прегледа, които бяха "Много съжалявам, че точно на теб се случва". Почувствах се силно прецакана и никога няма да забравя тези думи сякаш съм прокажена и ето пак на мене се случва поредната гадория, което по принцип е така , ама някак жално ми прозвучи ....въпреки, че трябваше да прозвучи мило.
На другия ден за кюртажа в болницата (Окръжна болница Варна) също получих много добро отношение. Всички бяха мили, спокойни, усмихнати, успокояващи.... Лекарката, която извърши процедурата ми обясни всичко, успокои ме. Общо взето всички търпеливо ми изтърпяха лекото циврене и хилядите въпроси, които задавам винаги.
Дори, когато легнах и ми сложиха упойката, анестизиологичната сестра ми каза, че сега ще се замая леко. И то наистина се замаях, но аз не спрях да бърборя и да ги питам някви неща за упойката и процедурата и анестизиолога се обърна към мене и ми вика "Абе ти не се ли замая вече? " Имаше предвид "що не млъкваш вече"  Joy Казах му , че ми е замотана главата и продължих да си бърборя ... явно съм млъкнала изведнъж заспивайки  Joy

# 455
  • София
При втория ми кюртаж започнах да се смея Grinning При първия се отцепих веднага, но при втория ми стана много смешно и усетих как очите ми се кръстосаха и заспах.Ама много смешно беше, как очите ми се задвижиха сами и навътре и двете и край Grinning
При третия бях много спокойна, не ми е ставало смешно, но си чаках с нетърпение съня.После много хубаво си спах в отделението.

# 456
Celeste 💜💜💜
Колко ти е резултата от AST ?  Моя е 66 при граници от 0-200. Още не съм звъняла на док
Твоя е перфектен! На меб ми е 400 Sad доколкото разбрах, показва вероятно отминала? стреотококова инфекция, но все пак не е толкова висок, че да изисква мнение на друг специалист. (Например над 600 трябвало да се посети ревматолог). Много ми е объркано с тези коки, да не би да са ми в кръвта?
Мъжа ми ги изследва покрай проблем със зъб и всъщност покрай него се зачетох и реших, на своя глава, да го пусна и аз. Ще ви държа в течение, може да е изолиран случай и да няма общо с аборта, може и да не. 🤔

# 457
Чета ви и направо ми настръхват косите,с всяка изминала седмица си казвам,че е крайно време малко да се поодпусна,започвам да разглеждам разни бебешки неща да си създавам списък и в следващият момент просто спирам и си казвам,че още е рано за такива неща.Не смея да купя и едни чорапчета от страх да не избързвам.Във вторник съм на втори ултразвук(последен)след това в края на месеца посещение при личният(идея си нямам за какво)там смятам да се опитам да си издействам поне една микробиология пък ще видим.След това в края на ноември ще ми правят glucose test и това е,никакви тестове за евентуални инфекции или други прегледи с ултразвук.Купих си доплер,поне малко да ми помага съвсем да не психясам,но страха от инфекции или изтекли околоплодни води не ме напуска и за ден Sad Единственото нещо което ми остава е да гледам философски на нещата и да си повтарям,че каквото е писано да стане,ще стане независимо от всичко.

# 458
  • София
Чета ви и направо ми настръхват косите,с всяка изминала седмица си казвам,че е крайно време малко да се поодпусна,започвам да разглеждам разни бебешки неща да си създавам списък и в следващият момент просто спирам и си казвам,че още е рано за такива неща.Не смея да купя и едни чорапчета от страх да не избързвам.Във вторник съм на втори ултразвук(последен)след това в края на месеца посещение при личният(идея си нямам за какво)там смятам да се опитам да си издействам поне една микробиология пък ще видим.След това в края на ноември ще ми правят glucose test и това е,никакви тестове за евентуални инфекции или други прегледи с ултразвук.Купих си доплер,поне малко да ми помага съвсем да не психясам,но страха от инфекции или изтекли околоплодни води не ме напуска и за ден Sad Единственото нещо което ми остава е да гледам философски на нещата и да си повтарям,че каквото е писано да стане,ще стане независимо от всичко.

Narcissus , всичко ще е наред 💜💜💜 За твое успокиение можеш да пускаш по едно ЦРП на 15-20 дни, ( 5-6 лв е )  , ако тръгва евентуално някаква инфекция, да може да се реагира навреме с антибиотици .  Успех от мен 💜💜💜

# 459

Narcissus , всичко ще е наред 💜💜💜 За твое успокиение можеш да пускаш по едно ЦРП на 15-20 дни, ( 5-6 лв е )  , ако тръгва евентуално някаква инфекция, да може да се реагира навреме с антибиотици .  Успех от мен 💜💜💜
Венозно ли се взима или може и от пръста?Аз правих венозно понеже комбинирах с други изследвания и вече вените ме болят от взимане на кръв.....

# 460
  • София
Desitovee,  с венозна кръв се изследва ЦРП -то

# 461
Desitovee,  с венозна кръв се изследва ЦРП -то
Охххх ами ще се дупчим няма как.  ...

# 462

Благодаря ти Bambolinka11 за положителните думи,аз самата всеки ден си ги повтарям,но уви на страха очите са големи.Не ми е проблем да ги пускам тези изследвания,но проблема е,че аз не живея в България,а тук нещатата стоят по съвсем различен начин.За тях дори инфекция като уреаплазма и микоплазма не представлява проблем за евентуална загуба,не можеш да отидеш при тях и да поискаш някакви изследвания без никакви симптоми.

# 463
А защо трябва да искаш изследвания, аз не искам а сама си ги пускам, защо трябва да чакам някой да реши, че ще се погрижи за мен, това трябва да направиш самата ти, никой друг няма да мисли така за теб. Не разчитай и не рискувай.

# 464
  • София
Само, че в чужбина не можеш просто да идеш да си пуснеш изследвания, трябва да имаш назначение от лекар

Общи условия

Активация на акаунт