Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 400
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Доколкото знам може и "на частно", но цените са ужасни. А с някакво направление или с нормално доплащане , трябва да имаш симптоми, както казва Нандин.

# 466
Че тук кое не му е ужасното, да даваш 400 лв. за изследвания си е 1/2 от заплатата, на фона на чужбинските заплати, техното си е даже евтино.

А и не ми се задълбава по темата, но като здравно осигурени в дадена държава, зависи от чужбината все пак, но на повечето места имат доста повече безплатни услуги от нас и доста повече преференции, помня май и Тонс беше споменавала за предишното й раждане, тук само може да мечтаем за такова, а дори и да си го платим, пак няма да е същото, та не мисля, че са ощетени. Но нека и Нарцис да сподели от личен опит колко е ФМ и някои такива прегледи, мисля при тях даже не се плащат а са включени в проследяването на бременността.

При следваща бременност много ми се иска да си пусна този Пренатест, обаче как да дам 2000 лв. само за това изследване, като това са близо 3 заплати или 2 хайде, при тях предполагам е същата цена, но при какви заплати, със сигурност 4 цифрени във валута, еми това е, не вярвам ,че ние сме за завиждане.

Последна редакция: нд, 01 окт 2017, 16:01 от aDream

# 467
  • София
Чета ви и направо ми настръхват косите,с всяка изминала седмица си казвам,че е крайно време малко да се поодпусна,започвам да разглеждам разни бебешки неща да си създавам списък и в следващият момент просто спирам и си казвам,че още е рано за такива неща.Не смея да купя и едни чорапчета от страх да не избързвам.Във вторник съм на втори ултразвук(последен)след това в края на месеца посещение при личният(идея си нямам за какво)там смятам да се опитам да си издействам поне една микробиология пък ще видим.След това в края на ноември ще ми правят glucose test и това е,никакви тестове за евентуални инфекции или други прегледи с ултразвук.Купих си доплер,поне малко да ми помага съвсем да не психясам,но страха от инфекции или изтекли околоплодни води не ме напуска и за ден Sad Единственото нещо което ми остава е да гледам философски на нещата и да си повтарям,че каквото е писано да стане,ще стане независимо от всичко.

Narcissus , всичко ще е наред 💜💜💜 За твое успокиение можеш да пускаш по едно ЦРП на 15-20 дни, ( 5-6 лв е )  , ако тръгва евентуално някаква инфекция, да може да се реагира навреме с антибиотици .  Успех от мен 💜💜💜

Благодаря ти Bambolinka11 за положителните думи,аз самата всеки ден си ги повтарям,но уви на страха очите са големи.Не ми е проблем да ги пускам тези изследвания,но проблема е,че аз не живея в България,а тук нещатата стоят по съвсем различен начин.За тях дори инфекция като уреаплазма и микоплазма не представлява проблем за евентуална загуба,не можеш да отидеш при тях и да поискаш някакви изследвания без никакви симптоми.

Ужас, как може? Аз като говорих с Калчев , и той ми каза , че никъде по чужбина не изследват тия мико-урея- хламидии. Каза, че тук ги изследват задължително преди инвитро. Вика , уж всичко наред, пък ембрионите ни умират. Таа, били коварни бактерии

# 468
Пренатест също не е 100%точен,дори и да покаже нещо моята АГ ми каза че не се предприема нищо без да се потвърди с амниоцентеза. Иначе го видях на промоция в офертомед 1440лв ако не се лъжа

# 469
Пренатест също не е 100%точен,дори и да покаже нещо моята АГ ми каза че не се предприема нищо без да се потвърди с амниоцентеза. Иначе го видях на промоция в офертомед 1440лв ако не се лъжа

Да, но май за 3 типа или нещо такова, с предишната го четох и вече не помня, пълния пакет за повече маркери е около 2 бона, да забременея (дай, Боже) пак ще го чета.

# 470
  • София
Не мисля, че е същата цена дадено изследване.Може би пасва на техния стандарт, но за нас, с нашите пари е доста скъпо.
Феталнаъа морфология е около 100лв тук, преди години бях чела едни американски форуми, плащаха около 400 долара.При тях по-скоро се води доплащане.Една част от осигуровката и евентуално нещо се плаща допълнително.
Някой беше споменавал, че в Великобритания , ако викнеш бърза помощ и състоянието не е спешно/на живот и смърт, плащаш 200-300 паунда.

# 471
Аз си пуснах пренатален тест миналата седмица и очаквам резултати през идните дни. Относно цената, спрях се на 480 евро, но таксата за превода е още към 25-30 €. Само основните три показателя с пола. В чужбина не струвало толкова много.

# 472
Колко сте изписали, а аз сега чак сега си отварям телефона. Видях, че сте обсъждали за НК клетките и както Дели е казала и е много права... наистина при мен след 3 загуби и дали интралипида помогна или не, истината е че се получи и за мен това е важното. Аз го дължа на него... Тук ми искаха вливания в 4,8,12,16,20 и 24 седмица.... цената .... стряскаща...по $300 на вливане + разходи до болницата....  аз бях толкова отчаяна, че каквото и да ми кажеха щях да го направя..... а както и Дели е обяснила, това е соев продукт, който по никакъв начин не ти вреди...

сега влязох в 7-я месец вече и вчера лежах и си мислех как още не мога да се зарадвам, че съм бременна и изтървам момента да се насладя на този период поради постоянните страхове.... за съжаление това правят загубите със следващите бременности....

А за изследвания в чужбина. Тук няма частно и държавно. Предполагам  narciss, при теб в Англия е подобно както при мен. Това е мъчение да искаш да ти пуснат изследване... само по преценка на доктор... аз се борих за тези изследвания 1-2 месеца, които дори се оказаха положителни, а след това той дори отказа да ми ги третира.... както и да е... и тук по принцип не го смятат за причина за спукване на околоплодни води.... просто да не ти се случва ... иначе аз най-вероятно и с дъщеря ми съм си я имала уреаплазмата, но тогава толкова невежа... кой ти знае .... добре, че Господ ни е пазил....

Пръскам ви с моя розов прашец и наисина силно се надявам и стискам палци н всички ви съвсем скоро да излезете от този ад, в който изглежда че изход няма  

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 08:02 от Ало, ало слънчице

# 473
Ало,ало слънчице,
а с тази бременност третирахте ли уреаплазмата?
Все още се чудя дали да го пускам това 🙄
При наличие,че някои не го отчитат като причина за нещо.
Чакам първи цикъл и след това ще отида на преглед и пак ще си задам въпросите.

# 474
Ало, ало слънчице, Колко процента бяха твоите нк клетки? Моите бяха около 40% и съм ги изследвала месец след миседа. Може ли да споделиш как се повлияха от вливките, които си направила?

Zia1, от сърце ти желая резултатите от теста да са добри, вярвам, че ще е така Hug

# 475
  • София
Ало, ало слънчице, какви са тия цени бре? Ужас! Тук е 70 лв , при положение, че банката с интралипида струва 15 лв в аптеката.....

# 476
Уреаплазмата я третирах чрез урочог, защото гинеколога отказа. Той ми предпис 6 дневен прием на azythromycin и спазвах препоръки на Zia да не м млечни продукти през този период. Първото ми изследване беше с вагинален секрет в 16 седмица, а контролното в 21 седмица с урина при уролога. Лечението ми започна в 18седмица и той искаше 3 седмици да минат, за да проверим дали съм я изчистила. В урината не я откриха...

За НК клетките, тук са май по друг начин мерните единици, защото при мен ми пусна едно изследването в 4-5седмица. Тогава вече бях бременна и репродуктивния специалист каза, че резултата ще се забави и ми препоръча да влеем един интралипид за всеки случай и че няма да навреди. Така и направихме. Трябваше да е под 10, а беше 14 нещо си. Не бяхме открили нищо друго преди това с какви ли не изследвания и той ми каза, че това е причината. След това направихме второ изследване в 9 седмица, което ако беше излязло Ок нямаше да продължа до 24 седмица, а щях да ги правя само до 12. Тук така процедират. Относно клиниката, тя е най-добрата в моя щат и мисля, че може да им се има доверие, а и като ми помогнаха... за мен е най-добрата....
Цените .... това застраховката не ми го покрива и малко скъпо ни идваше, но.... знаете как е и по-слъпо да беше, щяхме да търсим начин от някъде ...

# 477
Леле момичета колко много сте изписали, а само няколко дни не бях преглеждала форума...Аз съм в поредната дупка и се чудя какво да правя.Както ви казах след хидротубацията заключението беше лява проходима тръба и дясна трудно пропусклива със съмнение за хидросалпингс.Сама за себе си съм наясно, че най точния вариант за състоянието на тръбите в момента е лапароскопия, но започнаха проблеми и скандали с мъжа ми...Каза че отново няма да се подлагаме на обикаляне по лекари и клиники и ако стане ще имаме второ ако не ще си гледаме едното детенце.От няколко месеца отлага изследванията на НК клетки, антифосфолипидния синдром и ТЛА защото и финансово хич не сме добре. А и мъжа ми е на мнение че няма смисъл да ги изследваме като знаем със сигурност, че и тук ще излезе проблем защото при мен каквото и изследване да направя навсякъде излиза по нещо...Нито пък ще имаме финансова възможност за вливки от по 500лв....На последните прегледи лигавицата все беше около 6мм 2-3дни преди О(правих прегледи 2 поредни месеца заради кистите).Та се чудя дали да не пия малко вит.Е за тази лигавица.Сигурно хормоните полудяха с тая киста защото първите месеци след К лигавицата си беше 8-10мм. И вече се чудя да продължавам ли и на къде?Мъжа ми не ме подкрепя, а аз явно вече съм откачила и все си мисля, че не съм направила всичко необходимо...Постоянно ми се кара да спра с тези лекари и изследвания.И за капак на всичко от 2-3дни сутрин преди да стана от леглото и да се раздвижа дъм с адски болки в областта на таза (все едно като колан и отпред и отзад) и почнах да се притеснявам да не сме разнесли някоя инфекция с хидротубацията.По време на секс също имам някакви странни болки, но не всеки път...Направо се чудя вече какво става...

# 478
Момичета и аз вече съм се отчаяла, няма вкарване в норма това ТСХ и това е.

# 479
  • Sofia
slanceto87, и при мен са подобни нещата с мъжо,  много се задъхахме финансово и след абразиото( 520 лв.😡) и сега аз съм луднала за изследвания, в четвъртък сме с мм на кариотип , после мисля да пускам хламидия и антифосволипидни, въпреки че при моя аборт от даун май няма връзка освен кариотипа,  може би евентуално с предния мисед!В повечето случаи с.лед такива неща има сътресения в семейството,  от отчаяние,  безпаричие и тн.! На всичко отгоре днес звънях за клиниката , в която правих аборта за изследването от плода и ми казаха " ами то хистология я има в епикризата " аз съм пратила 60 лв.за това , плаща ли се епикризата ? Пише - децидуа и хорион, което значи единствено бременност - след ембрион с даун очаквах  повече информация 😡😡нищо в тази държава не е както трябва,  аз станах цял лекар да търся причини! Аз също съм решила,  ако кариотип е норма и забременея пак да направя пренатест,  вече май има и по достъпни!  При момичетта с по голяма възраст, какво показа бхс( знам, че се влияе от това пушене и тн., че моят първоначално беше 1:86 , което пак е адски много ( 39 г.)

Общи условия

Активация на акаунт