Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 386
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • На зелено
Момичета, здравейте!

Отдавна не съм се включвала и имам много да ви наваксвам при четенето.

Съжалявам, че има новодошли в темата. Аз се включвам сега, защото едва сега станаха готови основните изследвания. С гинеколожката ми се боря постоянно, измъквам думите и идеите с ченгел, и вече се чудя, дали да не е сменя. Накратко: имам мисед в 9-та седмица с кюретаж. Нямаше усложнения и възстановяването беше бързо. По съвет на лекарите тук, се изчаква три месеца за възстановяване на организма и още три за психиката. И аз наистина направих така, и си мислех, ей сега ще стане, ако не този, то др.месец. Но ето, че минаха доста месеци и на своя глава си записах час в клиника за репрод.проблеми и успоредно с това при гинеколожката. Тя пусна пълни кръвни и след 3 седмици резултатите дойдоха. Те са ОК. Допълнително ми каза да отида между 10-12 ден от първи ден на цикъла, за да проследи колко са големи фоликулите. Отивам аз, и тя ми казва- о, много са малки. Аз не знам какво да направя, по-добре си запишете час в клиника за репрод.проблеми. Добре че го бях направила предварително, иначе часове има за след няколко месеца. Та, по-накратко. Във въпросната клиника ми направиха гинекологичен преглед, фоликулите са ОК като размер, мъжът ви да си направи спермограма, а и накрая за всеки случай в 19,30 вечерта ми пуснаха кръвен тест. Излизат резултатите и ми казват ТСХто и Витамин Д не са наред, започвате лекарства. Ок де, ама при предходните изследвания, които бяха сутринта (не на гладно), ст/та на ТСХто беше наред. Рефер. ст/ти на него са 0,4-2,0. При мен е 2,73+ и ми изписаха L THYROXIN 25 HENNING. Говоря със сестрата, нея това не е я интересува. Дори беше груба и ми казва, ако искате да забременеете-ще пиете. Обаче чета аз в нета, че за ТСХ е много важно, когато точно се прави иъследването. Честно казано, не знам какво да правя, да взимам ли лекарствата или не, и с кого вече да се консултирам.

# 526
Rovaniemi, здравей,
За хормоните на щитовидната жлеза трябва да се консултираш с ендокринолог като обясниш, че целта е забременяване. Те се изследват сутрин на гладно и без да си приемала напитки.
Преди да пускаш изследвания за щитовидна жлеза посети ендокринолог, който да ти каже какво точно да изследваш (освен тсх има и други показатели). Това мога да ти кажа от моя скромен опит. Сигурна съм, че момичетата ще се включат по-компетентно Hug

# 527
Според ендокринолога при който ходя, Тсх за бременност трябва да е под 2.5 и е важно да се следи. По време на бременност се вдига нагоре и ако има повишаване се започва л-тирокс.

# 528
  • Благоевград
Момичета, помагайте. Все чета за тези уреаплазми и микоплазми. Миналата седмица си направих микробиология на влагалищен секрет. Ако имам тези плазми ще покаже ли на обикновена микробиология или трябва да си направя само за това. Благодаря предварително.
п.с.
Миналата година при спермограмата на мъжа ми пише, че е препоръчва да се направи изследване за бактерии  T. vag. , уреа и микоплазма. Когато я видя обаче уролог му беше казал, че при него всичко е наред. Не знам дали това може да е причината за миседа и да е било пред очите ми 1 год. и аз да не съм му обърнала внимание.Scream

# 529
  • София
В обикновена микробиология не се “виждат”
Трябва целенасочено търсене

# 530
  • Благоевград
В обикновена микробиология не се “виждат”
Трябва целенасочено търсене
Благодаря! А само с вагинален секрет ли се откриват или може и  с др.

# 531
  • София
Може да се изследва и в цервикален секрет,  и в урина

# 532
  • Sofia
Аз също искам да си пусна тези изследвания,  просто за застраховка!  В Рамус жената ми обесни, че  хламидия по добре с кръв ( комбинирана ) отколкото със секрет, защото той показва само - или + ,  а кръвния по обстойно! Така ли е? А относно прегледа след  кюретаж,  аз ходих няколко дни преди първия цикъл  ( не издържах ) и док ми  каза , че  всичко е наред,  възстановявам се както трябва,  сега след като вече ми свърши цикъла да ходя ли пак ? Или да изчакам още един цикъл,  та да ми каже и кога дава зелена светлина и да ми пусне цитонамазка, че  четох че е добре да се прави не веднага след  аборт ! Не знам вече ,  уморих се да чета за всичко, и затова питам тук , където получавам най - адекватни съвети😃

# 533
  • Благоевград
Аз също искам да си пусна тези изследвания,  просто за застраховка!  В Рамус жената ми обесни, че  хламидия по добре с кръв ( комбинирана ) отколкото със секрет, защото той показва само - или + ,  а кръвния по обстойно! Така ли е? А относно прегледа след  кюретаж,  аз ходих няколко дни преди първия цикъл  ( не издържах ) и док ми  каза , че  всичко е наред,  възстановявам се както трябва,  сега след като вече ми свърши цикъла да ходя ли пак ? Или да изчакам още един цикъл,  та да ми каже и кога дава зелена светлина и да ми пусне цитонамазка, че  четох че е добре да се прави не веднага след  аборт ! Не знам вече ,  уморих се да чета за всичко, и затова питам тук , където получавам най - адекватни съвети😃

Аз направих цитонамазка сега 1 год. след кюретажа. Даде ми зелена светлина още след първия цикъл и не ми каза нищо за цитонамазка. Ама в днешно време докторите трябва да ги подсещаш за всичко. Blush

# 534
  • София
ТСХ трябва да е под 2 за забременяване, изследва се на чист ден, преди да си вземеш л-тироксина (ако пиеш) и без да си пила кафе. Контрола се прави на около 3 седмици. По-точни съвети може да даде Денис в темата за хормоните - питай я. Витамин Д е много важно да е в норма и по възможност по средата на референтните стойности.

Хламидия, уреаплазма и микоплазма доколкото знам е най-добре да се изследват в секрет. Различни изследвания са от микробиология и цитонамазка. Ако има проблем - трябва да се лекувате и двамата едновременно, след това се прави контролно изследване.

# 535
Пускала съм си изследване за хламидия в КИРМ Плевен кръв и секрет и държаха и ММ да го пусне и той,кръв и еякулат.
Беше ми много весело като трябваше да му го съобщя,но Слава Богу,че реагира много разумно и го направихме.

Аз съм в трескаво очакване на първият ми цикъл след К.,чакам го с нетърпениееее!

# 536
Dydito, аз тъкмо приключих моя днес. Доста по тежък от обикновено като кръвотечение, но слава Богу не ме боля много. Успех и дано скоро се появи. Моят отне точно 5 седмици.

# 537
Здравейте, по повод ТСХ, не съм най - компетентния човек, но от всичко изчетено рабрах следното: при естествено забременяване се допуска ТСХ да си е в рамките на референтните стойности /при мен беше 2,94 и никой не ми е казал да пия каквото и да било/ , но когато говорим за асистирана репродукция искат да го смъкнат даже под 2. Така че в клиниката е нормално да изискват медикаментозно третиране, въпреки че резултатът е в референтни стойности. ТСХ пусках след като бях яла и пила кафе, някъде по обяд.

# 538
Хммм, аз пък знам, че тсх се пуска сутрин преди всякакво хранене, пиене и хапове Flushed

# 539
В Кирм Плевен са ме карали да си пускам ТСХ по обедно време.

Общи условия

Активация на акаунт