Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 379
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Ноември загубих близнаци в 9 г.с. В момента вече съм в 21г.с.
И моята загуба през август беше 1:1 с твоята. Много се радвам за успеха ти.

Мама на трима, аз съм на 37 с 4 естествени бременности и 1 дете измежду трите загуби. Не съм се отказала от идеята за второ и трето. Кураж!

# 571
  • София
Здрасти Nandin! Съжалявам за загубата ти! Ти нормално ли забременя?
Благодаря ти elenna!
Аз съм на 41, разведена. Имам големи деца. От две години имам друг мъж до себе си. Обичам го и много искахме да имаме бебе...След този аборт обаче, аз нещо превъртях и се чудя как да го откажа, защото ме е страх....не знам дали ще ми мине скоро...😢 В главата ми има толкова много страхове и "ако, ако, ако...."
И двете ми бременности са ин витро.
Такива неща се случват и на 20, и на 30, и на 40 години. В доста от случаите са случайни хромозомни дефекти.
Аз лично приех, че щом се е сучило, значи е имало нещо нередно, въпреки че мн тежко го преживях.
Забраних си да мисля, че пак може да се случи. Слава богу бебчо е добре за момента.

# 572
Момичета, виждам че сме на една вълна, в отдела искам бебе има една тема за Бъдещи мами над 35г., потърсете я и се преместете в нея Simple Smile))), там споделяме мечти, надежди и страхове, пък и Нандин ще повлече крак за нови бременни мамчета, че има нужда, чакам ви там .
Дели, какво става с теб?

# 573
  • Sofia
Tisheto, и моята загуба е по медицински  причини в 11 г.с,  мога само да ти кажа , не се отказвай,  събери сили и продължавай напред. Момичета тук ми помагат много , със съвети и морална подкрепа , че бях се доста сринала,  детето беше безумно желано, а и кюретажа ми е скоро ! Направи си изследвания с партньора и може би някои от първа страница и не губи кураж 😃Мom of 3 ,на теб също ще кажа , страховете ти са нещо напълно естествено, не бягай от болката, изживея я и смело продължи напред 😄възрастта ни не е порок, ако искаме да сме майки, никой не може да  ни отнеме това право!  Аз съм почти на 40!

# 574
  • София
Mom of 3, аз съм на 42, даже почти 43. Миналата година имах естествена бременност която приключи в 13гс заради тромбофилия. Имах кюртаж, половин година по-късно тръгнахме на инвитро, за да не губим време. Правим перфектни ембриони, но след 3 трансфера нямам имплантация. Според последната диагноза имам сраствания, което съвпада с моите подозрения, че някакъв механичен проблем ни пречи, така че чакам за операция (ТВЛ) и после продължаваме, инвиво или инвитро.

aDream, добре съм, прегръдки Simple Smile има и тема за инвитро на 40+, ама на мен тук ми е уютно.

# 575
Delisardeli 🍀желая ти успех! Много позитивна темичка! Вече се чувствам маааалко по-добре!

# 576
  • Sofia
Делисардели, аз искам да попитам, щом забременявам бързо и естествено, редно ли е да се  замисля за инвитро, заради  възрастта и евентуално да се избегне генетична аномалия. Мъжа ми се дърпа , но всякакви мисли вече ми минават,  а и  финансово не сме подготвени. Или ако всичко при нас е наред,  да пробвам пак по естествен начин,  дайте ми съвет 😯

# 577
  • София
Сузана, ин витрото не изключва хромозомни аномалии

# 578
  • Sofia
Благодаря,  Нандин,  продължавам по естествен път  докато мога!  😃Просто наистина не съм запозната и затова питам.

# 579
  • София
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Исках да питам има ли мами тук в по-напреднала възраст?

Аз съм на 39 , август загубих бебе в 20 г.с, а март мин. година пак загуба в 22 седмица. Ноооо, ЩЕ успеем момичета, няма да се отказваме

# 580
Аххх, Bambolinka11, това е ужасно! Много съжалявам! 😢Силно гуш от мен и браво за позитивизма! 🍀
Исках да питам дали си изчислявате овулациите и как процедирате с бебеправенето. Аз не съм си правила тест за овулация, но този месец сме решили да има ежедневно бебеправене! 😂 Днес ни е втори ден..да видим до кога ще издържи милото! 😵

# 581
  • София
Сузана, понякога при инвитро се прави предимплантационна генетична диагностика (ПИД) (на английски Preimplantation genetic diagnosis PGD) преди трансфер, но не зная в какви случаи е подходяща. Можеш да питаш момичетата в някоя тема за инвитро.

В същото време единият от докторите, с който съм се консултирала, смята че когато оплождането е без подбор на сперматозоид, Я има собствени критерии да подбира най-подходящия, защото Я не допуска всеки сперматозоид да я оплоди. Тук и науката още само предполага Simple Smile

Mom of 3, овулация можеш да следиш с тестове за овулация или със следене на вагинален секрет и мерене на базална температура. Аз лично действам само с лентички, останалото ми е много сложно.
Инвитро специалистите правят фоликулометрия + мерят хормони и въз основа на резултатите могат да изчислят кога ще е овулацията и да ти дадат график за бебеправене Simple Smile Всеки ден е малко отегчително и е не е ясно дали плувците имат достатъчно време да се генерират в пълен мащаб.

Момичета, естествено че ще успеем!

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 21:28 от delisardeli

# 582
Момичета, съжалявам за повода, по който се присъединявате към нас. Пожелавам в най-скоро време да имате причина да забравите за всичко това Heart

Mom of 3, не се мъчете всеки ден, няма смисъл, а и не е добре за качеството на материала. А по отношение на овулацията, аз след като подновихме опитите започнах да ходя на фоликулометрия. А преди к разчитах на тестове за овулация, но с тях ми беше трудно да я засичам и по-скоро играех руска рулетка Hug

# 583
Момичета, съжалявам за повода, по който се присъединявате към нас. Пожелавам в най-скоро време да имате причина да забравите за всичко това Heart

Mom of 3, не се мъчете всеки ден, няма смисъл, а и не е добре за качеството на материала. А по отношение на овулацията, аз след като подновихме опитите започнах да ходя на фоликулометрия. А преди к разчитах на тестове за овулация, но с тях ми беше трудно да я засичам и по-скоро играех руска рулетка Hug
Благодря ти за съвета. А овулационните тестове точни ли са?

# 584
  • София
Тестевете за овулация засичат покачването на ЛХ, но това не гарантира, че фоликула ще се спука.

Общи условия

Активация на акаунт