Съчувстват ли българските мъже на жените жертви

• 26 270
  • 348
  •   1
Отговори
# 270
  • Монреал
Какво нормално има в многобройните раждания, без да се държи сметка за здравето на жената и високата смъртност при децата тогава?
Както вече казах - разбиранията на съвременното цивилизовано обшество за "НОРМАЛНО" са коренно различни от тези, които са спомогнали за появата на това население. Аномалия, която ще се коригира от самосебеси след още няколко поколения.

# 271
Между другото, ако народиш повече деца, изискванията как ще се гледат и какви постижения ще имат падат доста. От 7 нагоре може да си позволиш дори да умориш някое. Та така за многото деца- те си вървят с нисък стандарт. Включително и за фигурата на жената. Щото нали, вече при 7 деца няма да чакаш и да е красива, образована, интересен събеседник, да си остане слаба...

# 272
  • Бургас
Ами то ако се увеличи броят на белите, съвсем не значи, че същите ще са все така цивилизовани. Защото тя тази популация, особено бялата, има нужда от малко повечко блага от водата и въздуха. А тези блага, някой трябва да ги произвежда. Разбирам чудесно природните закони и че  засега, на жената се пада функцията да увеличава населението, но някак ми се ще да не се свеждаме само до детеродни органи, може ли?

Магдена, сигурна съм, че не приравняваш имането на деца само до физическото им раждане, или? И не, не че е съсипващо раждането. Отглеждането на читаво поколение, което на свой ред да се възпроизведе също така читаво, в днешно време изисква много ресурси от всякакъв тип. И аз не иронизирам, нито вменявам вина. Излагам фактите. Не сме животни да живеем сал за едното възпроизводство. Тия дето раждат в сряда и петък, знаем как живеят и каква популация създават. Включително и сред белите. Не мисля, че от такова точно население, човечеството ще пребъде.

П.П. Земонти, ти знаеш ли защо в ония времена, когато нормалното е било друго, са раждали по толкова много деца? И защо всъщност е било точно това нормалното?

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 14:57 от sixsens

# 273
  • Варна

П.П. Земонти, ти знаеш ли защо в ония времена, когато нормалното е било друго, са раждали по толкова много деца? И защот всъщност е било точно това нормалното?

Щото смъртността била толкова висока, че раждали колкото се може повече, за да останат накрая няколко да има кой да копае нивата.

Между другото, ако народиш повече деца, изискванията как ще се гледат и какви постижения ще имат падат доста. От 7 нагоре може да си позволиш дори да умориш някое. Та така за многото деца- те си вървят с нисък стандарт. Включително и за фигурата на жената. Щото нали, вече при 7 деца няма да чакаш и да е красива, образована, интересен събеседник, да си остане слаба...

Joy

# 274
  • Бургас
Глухарче, именно. Не че е било толкоз нормално да раждат нон-стоп, ами просто се е налагало.

# 275
Да не говорим, че никой не ги и питал дали искат.
А раждаемостта е ниска, защото на жените им писна някой друг да решава вместо тях.
 В момента в който се вдигне нивото на образованите жени в една държава и раждаемостта пада. Чудя се защо?

# 276
  • Пловдив
Както и да го въртим и сучем, две или по-малко деца на семейство не стигат за запазването на броя. Това е. Дори да се опитваме да твърдим, че с подобни сметки свеждаме жената до средство и детероден орган (което само по себе си би било доста глупаво твърдение), пак - това е.
Оттам нататък дали оптималният брой ще е две и половина средно, дали три, дали седем, аз лично не съм се наемала да уточнявам.

# 277
  • Бургас
Както казах и в предишния си пост, разбирам природните закони, също така съм наясно с понятието естествен прираст и има ли то почва у нас.  Което не отмня другите твърдения, които съфорумките споделиха. Земята и сега е пренаселена, та да се говори за изчезване на човешкия вид е леко пресилено. Аааа, ама то за бялата раса ставало дума, пардон! Мисля си, че ако се намери начин силно да се ограничи безконтролното раждане на някои други раси, в някакъв момент ще настъпи относителен баланс, както политически, така и икономически - в световен план. И това пък може да доведе до повишаването на раждаемостта в белите цивилизовани страни със среден към висок страндарт. А може би няма. Във всеки случай, не считам, че точно раждането и увеличаването на населението като някаква самоцел, ще помогне на човечеството да пребъде в мир и сговор. Едни други неща са нужни, но да не навлизаме в тези дебри, че съвсем ще се измести темата.

# 278
  • Пловдив
Цитат
Аааа, ама то за бялата раса ставало дума, пардон!
Не непременно за бялата, а за "цивилизовано" живеещата част от човечеството, като с всички условности около определението за цивилизованост все пак е горе-долу ясно какво си представяме. Щото все пак не искаме децата ни да живеят в по-малко "цивилизован" свят от сегашния - "цивилизован" по отношение и на нравите, и на материалните блага.
Израза "бяла" го използваме за улеснение, поради същественото по размер частично припокриване, иначе ясно, че има несъвпадения и в двете посоки.
По друг начин казано - не увеличаването на населението на света е "нашата" цел ("самоцел"), а да не се допуска недостиг на млади спрямо старите или пък недостиг на "цивилизовани" спрямо "нецивилизованите" в обществата ни.

Цитат
Мисля си, че ако се намери начин силно да се ограничи безконтролното раждане на някои други раси, в някакъв момент ще настъпи относителен баланс, както политически, така и икономически - в световен план.
Не се намира. Wink

# 279
  • Бургас
По друг начин казано - не увеличаването на населението на света е "нашата" цел ("самоцел"), а да не се допуска недостиг на млади спрямо старите или пък недостиг на "цивилизовани" спрямо "нецивилизованите" в обществата ни.

Ами.....за жалост вече се допусна. Но не от нераждащите повече от 2 деца "бели" жени. А от ония либералните, дето ги дъвчат в съседна тема.

# 280
Мисля си, че ако се намери начин силно да се ограничи безконтролното раждане на някои други раси, в някакъв момент ще настъпи относителен баланс, както политически, така и икономически - в световен план.
Не е възможно да стане . Няма да е хуманно в днешния век. Виж , че те идват от земи с войни и бедност , а в двете ръце са с по едно дете, другото на гърба и едно в корема . Раждат и в лодки и в лагери .
После идват тук и тези семейства с едно дете ще плащат на тези с пет .

# 281
  • Пловдив
За "либералните" не знам дали наистина само от тях зависи - защото дори да не се проявяваха като чак толкова либерални, тълпите нелегални пак щяха да си прииждат; да речем, че биха се затруднили и забавили в някаква степен, - но при до две деца и дори при точно две ще има недостиг на млади. Wink

# 282
  • Насред хаоса
При желание може да се намери решение на всичко. Друг е въпросът на кого и защо му трябва инертна безпросветна маса, която знае само да се размножава.
Какво нормално има в многобройните раждания, без да се държи сметка за здравето на жената и високата смъртност при децата тогава?
Както вече казах - разбиранията на съвременното цивилизовано обшество за "НОРМАЛНО" са коренно различни от тези, които са спомогнали за появата на това население. Аномалия, която ще се коригира от самосебеси след още няколко поколения.
Нищо нормално няма в безконтролното раждане, за да се компенсира високата смъртност и да има работна ръка. На онова време не са го разбирали, което се обяснява с липса на наука, образование  и така нататък. Ако тогава бяха имали възможност да видят и усетят сегашния модел, дали нямаше да предпочетат него? Като сравниш с местата, откъдето идват тия с многобройните раждания, и за тях е напълно нормално в бедност и мизерия да раждат по сума ти деца, които после да заплашват да мятат в морето - нали други са на път, голяма работа. И понеже дума не дават да се издума да се наложи контрол върху раждаемостта, жените да работят и така постепенно да си оправят държавите, избират да легнат на социала в развитите държави и пак да продължат да раждат. Та, каква полза от многобройността на расата?

# 283
  • Бургас
Къде и как щяха да прииждат нелегалните, ако мама Меркел не ги беше поканила така любезно, а вместо това целия ЕС бе вдигнал "бойна тревога" и засилил мерките за сигурност по външните граници на съюза? А сега, не стига, че ги поканиха, ами и принуждават населението на страните си да ги приютява и да им отстъпва домовете си, едва ли не /пример - Швеция/, а за изстъпленията им благо да мълчи.

Напълно съм съгласна с La Sombra, има ли желание - има и начин. Ама защо ли само оправдания се търсят? За мен въпросът е риторичен, отговорът го знам. Но някои се потрисат от единствените възможни ефективни решения на тези проблеми. И от много потрисане, виждаме докъде я докара Европа, мир на праха й......

# 284
  • Монреал
Да обобщим в няколко точки:

1. Някои мами не са наясно със значението на елементарния термин "НОРМАЛНО". Опростено обяснение: Мнозинството винаги е нормално.

2. Някои мами използват произволно терминът "ТРЯБВА" без да уточнят целта, която имат впредвид с това трябване. Никой не ви задължава да раждате по 5-10 деца, но ако (!!!) искаме да просъществува бялата раса, трябва да раждаме поне по 2-3. Иначе сме обречени.

3. Някои мами си представят съвременните разбирания за цивилизован мъж като жена с пенис - опериран от всички инстинкти, които са различавали ловецът от майката за последните четвърт милион години. Даже и да е стигнал "...нивото на оскотелия от опростачване и озлобление бг дрисък от мъжки пол..."

Общи условия

Активация на акаунт