Много мина, мъничко остана, скоро ОКТОМВРИЙЧЕто ще гушка мама! - Тема 10

• 30 497
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Моят е електрически на Авент. Изобщо не съм си и помисляла да изварявам на тенджера, едно улеснение си е и смятам да се възползвам на макс Simple Smile

# 676
Мисля другата седмица да взема електрическия стерелизатор на Кенгуру.Преваряването не ми се струва оферта.Като прочетох тук там,че можело да изври водата и да се съсипят шишетата,да засичам 20 минути време висейки над котлона и си викам..аа не няма да стане.Може да не го ползвам много стерелизатора,но ще купя да има.

Според братовчедка ми, която е с две момчета, съдомиалната стерелизира достатъчно. Отделно, ако кърмиш няма и да ти се налага да стерилизираш много шишета.

На мен днес ми се разказа играта. Изчистила съм 4.5 кг сливи за сладко. Сега почивам на дивана, докато ММ реже салатата.

# 677
На моята миялна дори на най-силната програма (за загорели съдове) градусите са 65, което не е достатъчно за стерилизация май. Не знам и препаратите дали са подходящи за бебе, може би с допълнително изплакване ще е ок. С каката нямах миялна, в нета (основно в стари теми тук) има противоречиви мнения за миене на шишета в съдомиялна.

И моят е електрически от комплекта на Авент.  Не знам колко ще го ползвам, защото щерката биби и шише не признаваше, докато не я отбих. Но така или иначе ми излезе изгоден комплектът, да кажем, че стерилизаторът е бонус.

# 678
Съдомиялната не бих я пуснала за 2 шишета или там колкото са . Решила съм да пробвам с тенджера и в последствие да преценя имам ли нужда от стерилизатор. До колкото схващам зависи и на какво мляко е ,как предпочита бебето - шише или гърда....  Оххх все повече неща изкачат за този малък човек 😁 Аз тази вечер започнах да гладя чаршафчетата и бодитата... Еми като за човек,като мен който броени пъти е хващал ютия си беше предизвикателство 😁 Особено тези чаршафи с ластик ..малеееее . Ще се свиква ,няма как 😂

# 679
Има и нещо друго за стерилизатора - след 6м. някъде няма да се ползва. Най-добрият вариант финансово е да се купи втора ръка от приятел или познат. Разпитайте преди да се хвърляте да купувате.

# 680
  • София
А какво мислите за студената стерилизация с таблетки? Четох уж за нея, но нещо не успях да открия конкретно име на продукт и къде да го търся.

# 681
Някоя друга мама след 34/35, която по-малко до усеща бебето? (По-рядко и по-леки ритници и повече бунания и прокарване на крачета и завъртания). Не ми се иска изобщо да отварям да чета в нета, особено след вчерашното ми изпълнение с кръвното...на тоновете всичко е наред, замислих си да не е пък нещо друго - пъпна връв или нещо с водите. На преглед съм чааак във вторник, ако има още някоя ще ми е по-спокойно да знам, че им е тесничко. 💐

# 682
  • Варна
Toni, аз съм още 33 и вече усещам повече размествания отколкото ритници.

# 683
И аз чух за студената стерелизация,но ме отказаха.Шишетата и бибите се накисват в разтвора около час май беше и после задължително трябва да се плакнат с преварена вода.Моя близка беше решила да ползва този метод с течния стерелизатор на Чико,но като прочела етикета какви химии съдържа препарата се отказа.Освен това си е играчка да се киснат в съд и после пак да се вари вода за изплакването.Кажи речи като с изваряването се получава.

# 684
Toni_st, утре влизам в 34 г.с. и отдавна нямам ритничета. Само разпъвания, бабунки и местене на ръчички и крачета в най-различни форми.  Тесничко им е вече, не се притеснявай.

# 685
Стерилизаторите са изгодни само в комплект или на промоция, иначе отиват стотина лева само по него. За 100-150 лв може да си купите стерилизатор, помпа, шишета, протектори и какво ли още не, просто следете за комплектите на различните марки - Авент, Томи Типи и пр. в чужди сайтове, вкл. ebay. останала съм с впечатлението, че намаления винаги има все на някоя марка, като свърши едната, почва другата и няма нищо общо с нашите бг цени.
Успех, мами!

# 686
Моя стерилизатор не си спомням каква марка беше, но мина првз 3 мами след мен:) Сега тряжва да го извадя от дън земите тилилейски да видя в какво състояние е:) Помпата ни я върнаха? Трябва обаче да си купя кабелчета нови че моите са бая остарели. Иначе златна ми е помпичката, да е жива и здрава:) НО факт стерилизатор, помпа са скъпи а после не ги ползваш. За първо дете обаче.има.смисъл да купиш защото после ще.ги пошзваш с второто, но вече.при второ освен ако не смяташ и трето да имаш де:) Аз примерно, шезлонг, люлки, столче за кола.дори от твзи до 9 месеца нямам и все взимам от някой. Кенгуро ще.ми подаряъ иначе и това нямам:) Бебефон си бях взела втора ръка, развали се, оправихне го сега дано бачка.  Общо взето смятам да купя само дрешки нови за изписването,.бархетни пелени, биберони и козметика. Даже ваничка.май от майка ми ще.взема:)

# 687
Ама те и скъпи били на всичкото отгоре 😁 Мале наистина изобщо не съм се и сещала да погледна дори марки,цени,промоции на стерилизатори 😂 Не ми се мисли за тях в момента .
Тони ,мила стига се чуди за какво да се притесняваш Simple Smile това бебе твоето го предричам от сега ,че живот и здраве един ден ще е лекар Simple Smile аз цяла бременност не усетих хубави ритници ,чак сега последните дни усещам повече движения на бебето. Нарочила съм го,че е мързеливо и мисли за комфорта на мама 😁
А това което искам да се оплача е как вече движенията на бебето са ми болезнени ,усещах тази нощ билката в ребрата за която говорите , гърба ми вече е схванах ,а снощи май имах лоша контракция ...
Лоша защото целия корем ми се стегна и ме заболя . Бях като притисната, не можех да се завъртя дори от болка 😱 Преди това пак имах болки като преди цикъл и за момент си помислих ,че трябва да тичам към болницата 😁 Днес съм на тонове и да видим .... Усещам ,че ме очакват 2 болезнени седмици до появявата на иначе мързеливото ми бебе

# 688
Някоя друга мама след 34/35, която по-малко до усеща бебето?
Аз съм писала и преди, че моето бебе не е от най-активните, мързелче си е Simple Smile
Поразвълнува се тука 4-5 дни покрай идването на баща му, но от вчера пак си е кротанчо, днес съвсем никакво го няма.
И според мен е нормално вече, няма от какво да се притесняваш Hug

Аз трябва да купя матрак, протектор и още един спален комплект. И ще мога да кажа, че горе-долу съм готова напълно за срещата. Heart

# 689
С такава майка хипохондричка, жал ми е от сега за бъдещите педиатри на сина ми 😏 В множествено число, защото сигурно не аз, а те ще се отказват от мен. Което ми напомня, че все още не съм го записала никъде!
С нези леки предменструални болки ходих до спешното, прегледаха ме и видяха 1 см разкритие и настояха да ме включат на сиситеми магнезии + нощпа и флостерин по 1 инжекция на 12 часа. Не бих казала, че болките спряха, отново ги усещам понякога, но идеята им беше с въпросния флостерон да стимулират дробовете на детете и ако евентуално тръгне да излиза по-рано, да е готов. По същия ночин понякога нощем се будя с такова стягане и като си опипам корема, направо мога да определя детето в каква поза е.

Общи условия

Активация на акаунт