Много мина, мъничко остана, скоро ОКТОМВРИЙЧЕто ще гушка мама! - Тема 10

• 30 498
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък се презапасих с пелени. Моя мъж като поръчвал от Лорели му казали, че е по 1 пелена в коплекта и той поръчал 4 коплекта. Сега имам 4 комплекта с по 4 пелени и отделно още 4 пелени си взех преди това от Джъмбо Simple Smile До абитуриентския бал има да ползва пелени Simple Smile
PeacocLove да ти дам още малко, барем до сватвабата да имате...'щото аз съм се подредила още по-добре...плюс твоите бройки, по същия начин придобити, изскочиха и от баткото още 42 (четиридесет и два) броя пелени всякакви размери и материи newsm78 Какво съм правила с толкоз' пелени не помня #Crazy Аз ги ползвам за всичко, включително и застилам чекмеджетата на скрина и върху тях редя дрешките -не мога да дам смислено обяснение защо ooooh!
Жане, пери колкото ти душа иска, всеки си гледа детето както си знае...аз лично няма да го пера....ама пък ще го застеля с пелени колко щеш Joy Joy
По въпроса с първия контакт - и аз не съм съвсем ЗА.Да, дадоха ми го да го видя и да го гушна за около 2 мин, после аз самата нямах сили да му се радвам. Раждането не приключва с излизането на бебето Crazy Следва раждане на плацентата, след това шев и кройка(ако е необходимо - дори да нямате епизиотомия, много често се налгат един два вътрешни шева на шийката, които обикновено не се споменават) докато те измият, преведат във вид да излезеш от родилна зала, минават 30-40 мин. След което има 2 часа лежане с тежест на корема в следродилна зала , за да контрахира матката нормално и да изтече по- бързо каквото има да изтича.Едва тогава е ОК да станеш и си поемеш бебето нормално и това в най- добрия случай. Някои родилки имат нужда от повечко време за възстановяване Naughty

# 661
  • София
И аз взех от тези пелени на Лорели - в комплект 2бр тензухени и 2 уж памучни, но не ми харесаха. В един квартален магазин намерих много хубави памучни, отделно имам от Джъмбо и три големи, плътни и красиви - за количката например.
Съсипах се от гладене вчера, но всичко ми е подредено и готово за употреба. Чудя се кога да стерилизирам залъгалки и кутиийките за тях. Ако го направя сега, а родя след седмица, то май няма да има ефект.

# 662
И аз се дразня бъдеща мама или вече мама като почне да ме хока по някоя тема Grinning , ама не съвет и мнение, а хокане точно - ппримерно "Бе тва са глупости, кво ше го правиш тоя слинг като циганките", еййй... Нормално е да ти стане гадно, Жани, ама нищо лошо не виждам да го изпереш. Новото не значи чисто, мръсно си е, от складове и т.н. тоя плат не се е вмирисал случайно на текстил, аз пера за да падне миризмата и да махна разни неща ако има. В склада на майка ми пръскат превантивно срещу молци и насекоми топовете плат...Не го ща това до бебето, ясно е, че се постила нещо отдолу, ама какво толкова да го изпереш това.

# 663
Жана, пери си, колкото ти душа иска. Хич да не ти дреме, оттук нататък доста несъгласни и размахващи пръст ще срещаш. Бяхме август на почивка с приятели и техни приятели, като двете двойки са в двете крайности по отношение хигиена и възпитание. За мен беше интересно, а те си приемат различните възгледи съвсем спокойно и не си дават акъл.

За себе си съм решила този път да не се превръщам в майка орлица и да го карам по-ларж. Ще видим на практика как ще стане. Е, бибата от земята няма да давам, но и подовете всеки ден няма да мия. Grinning

# 664
Пелените на Лорели и на мен не ми харесват.Стърчат им конците и малко ми изглеждат като парцалени.Тези от Джъмбо ми допадат много повече.От тях имам два комплекта по 4 и може и още да купя.
Вчера оставих гладенето на майка ми,че и без това е гостенка,да свърши и тя малко работа. Blush

# 665
Мамита честно ви казвам (с риск да изляза лоша) ,но нямам търпение да си видя бебето,но първо май искам да се наспя и да почувствам отново енергията в тялото ми 😁 Мисля си ,че 5те минути в началото ще са ми достатъчни да се успокоя и да знам ,че бебе е добре и да заспа заслужено 😁 Това си говорих преди малко с мм как искам да отида през нощта за секциото и всичко да мине за час ,да заспя и като се събудя на другия ден по светло да започна наистина заредена новия етап от живота ни 😁

# 666
  • Sofia, Bulgaria
Нямам опит, но имам чувството, че на мен няма и да ми се спи. Все пак предполагам, че еуфорията ще е много повече от умората. Надявам се... Иначе и аз се панирам вече за раждането. Уж много време имаше, хаха.

# 667
Не знам ... с всеки ден съм все по-изморена . Елементарните домакински неща не успявам да свърша , нощем не спя дълбоко , апетит и съответно сили нямам 😁😁😁 от днес съм в 9 месец 🎉

# 668
Момичета, втори ден ми се случва заглъхване на ушите. Нямам апарат за кръвно, вчера като го мериха беше 120/80 и малко след това заглъхнаха. Сега отново го усещам и се питах дали пък някоя от вас не знае на високо или ниско кръвно може да се дължи или нещо друго и как да се справя, че вече час ме мъчи

Със заглъхнали уши съм от началото на бременността, и с предишната бях така.Кръвното ми е съвсем нормално, дори понякога, по-скоро към ниско.Ходих на лекар, гледаха ми ушите, казаха, че са леко хлътнали тъпанчетата и най-вероятно заглъхването се дължи на значително повишения кръвоток в тялото и по-бързата циркулация на кръвта.Казаха, че ако след раждането продължават да ми заглъхват, да отида да ми ги продухат (каквото и да означава това Grinning ).

# 669
Симона,.при мен беше супер странно. Аз родих в 4 сутринта , демек цяла нощ не съм мигнала и успях да заспя чак на следващия ден вечерта от емоции и еуфория:)

# 670
Тони, тези дни беше по-хладно, ако принципно не ти заглъхват, може и от времето да е - да те е надухал вятърът, примерно.

Аз имам страшни крампи, магнезият помага, ама пак се усеща, а ако не пия е от сутринта. Направо не знам.

# 671
  • София
Вие взели ли сте си вече стерилизатори или ще преварявате ? Електрически или за микровълнова мислите, от мин седмица обикаля и стигнах до извода че нито един не влиза в нашата микровълнова Flushed А тези електрическите могат да затоплят шишета и бурканчета и уж да готвят на пара...

# 672
Аз имах за микровълнова от баткото, но си купих страхотен комплект на Томи Типи с електрически стерилизатор.
Хора гледам си огромния корем, от понеделник ще съм 9 месец и се чудя накъде още ще расте??? А малкия такива гимнастики ми спретва, че постоянно съм с нящой бабуна на пъпа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 673
Мисля другата седмица да взема електрическия стерелизатор на Кенгуру.Преваряването не ми се струва оферта.Като прочетох тук там,че можело да изври водата и да се съсипят шишетата,да засичам 20 минути време висейки над котлона и си викам..аа не няма да стане.Може да не го ползвам много стерелизатора,но ще купя да има.

# 674
Моя стария (за микровълнова) е на Canpol. Ако някой има нужда от него - подарявам ви го Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт