Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 056
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Щом са ти го изписали, значи имаш рецепта с печат и уин и подпис, а така нямат право да ти откажат.

Ако си без рецепта, няма да ти го сложат.

# 136
От две седмици съм на АП обаче последните две вечери забравих да го пия,е не можах и двете вечери да спя,та се чудя има ли общо безсънието с аспирина? По принцип не можех да спя преди да почна да го пия откакто съм бременна,но като го пия си спя идеално...много странно

# 137
Не ми се вярва да има нещо общо.

# 138
  • София
Здравейте, малко съм притеснена... изписаха  ми дексаметазон (кортикостероид) който се бие мускулно, но тук в провинцията и в спешна помощ и  в АГ отделението ми отказаха да ми го бият и не искат да поемат риск. Не знам какво да правя. Има ли сред нас мама, която си е била такава инжекция да даде мнение

Не бих рискувала. Слагала съм дексометазон...ужасно силна и болезнена инжекция. Кракът ми целия изтръпваше поне 2 3 часа. Едвам съм ходела от нея! Да не би да става въпрос за възпален седалищен нерв?

# 139
  • Harmanli, Bulgaria
Здравейте, малко съм притеснена... изписаха  ми дексаметазон (кортикостероид) който се бие мускулно, но тук в провинцията и в спешна помощ и  в АГ отделението ми отказаха да ми го бият и не искат да поемат риск. Не знам какво да правя. Има ли сред нас мама, която си е била такава инжекция да даде мнение

Не бих рискувала. Слагала съм дексометазон...ужасно силна и болезнена инжекция. Кракът ми целия изтръпваше поне 2 3 часа. Едвам съм ходела от нея! Да не би да става въпрос за възпален седалищен нерв?
Изписаха ми го като превантивна мярка, ако тръгна да раждам по-рано дробовете на бебо да са подготвени за раждането. По време на бременноста направих тромбоза и сега съм на фраксипарин и вената ми не е  напълно отпушена и поради тази причина от едната страна не достига достатъчно кръв към бебо и затова тежи по-малко и предполагам затова доктора ми изписва тези инжекции. А ти когато си била от тези инжекции беше ли на фраксипарин, защото ме притесняват последствията, тъй като мускулните инжекции са противопоказни докато съм на фракси

# 140
  • София
Аз бях на дексометазон заради възпален седалищен нерв, непосредствено преди да забременея. Не съм ползвала фраксипарин по това време. По принцип лечението ми беше дексометазон и още нещо си в комбинация, но лекарката ,която ми биеше инжекциите каза, че дексометазонът си е силен и затова така изтръпва. Но може би таак трябва при възпаление. При вас все пак случаят е коренно различен ... Някой ако може да препоръча аг, което да даде мнение по телефон... друго не знам, при положение, че едни го назначават, а други отказват да го прилагат....двама лекари три мнения, както винаги.
Малко офтопик, как се разбира ако човек получи тромбоза?

# 141
Аз съм слагала мускулни инжекции на фона на клексан, нямаше проблем.
Ако инжекцията ти е предписана на рецепта нямат право да ти откажат да я сложат.Вадиш си рецептата и искаш да ти се постави.

# 142
  • Harmanli, Bulgaria
Прочетох, че и на други мами, които раждат по-рано са им предписвали дексометазон точно заради дробчетата, за да може бебетата сами да проплакват и майките са много доволни, защото децата им не са стояли в ковиоз за повече от 24/48 часа, въпреки че са били недоносени. Но това са жени, които не са били на фраксипарин.
Опасността от мускулните инжекции е образуване на тромб, но наистина как мога да разбера какво се случва и как би се действало в такъв случай, затова се чудя дали да не си дойда в София и там да ми бият инжекциите

# 143
Тези инжекции за развитие на дробчетата нямаха ли ограничено действие? Имам предвид - чувала съм, че има схема за поставянето им - 4 бр. /ако не ме лъже паметта/ и ако състоянието на жената позволява. Но защо ли ми се върти, че имаха действие определен период - например 48 часа след поставянето и реално ако не си случи раждане инжекцията е била напразна?
Не претендирам за достоверност, имам просто бледи спомени, но можеш да си провериш информацията Simple Smile

# 144
От две седмици съм на АП обаче последните две вечери забравих да го пия,е не можах и двете вечери да спя,та се чудя има ли общо безсънието с аспирина? По принцип не можех да спя преди да почна да го пия откакто съм бременна,но като го пия си спя идеално...много странно
Няма нищо общо. Но не го пропускай.

# 145
  • Harmanli, Bulgaria
Тези инжекции за развитие на дробчетата нямаха ли ограничено действие? Имам предвид - чувала съм, че има схема за поставянето им - 4 бр. /ако не ме лъже паметта/ и ако състоянието на жената позволява. Но защо ли ми се върти, че имаха действие определен период - например 48 часа след поставянето и реално ако не си случи раждане инжекцията е била напразна?
Не претендирам за достоверност, имам просто бледи спомени, но можеш да си провериш информацията Simple Smile

Не знам, чета уж в нета, но не са ми казвали такова нещо. Ако наистина е така, инжекциите се обезсмислят, ако не настъпи процес на раждане

# 146
Цитат на: Shirin Kadir link=topic=992712.msg35625730#msg35625730 date=1506884184

[/quote
Не знам, чета уж в нета, но не са ми казвали такова нещо. Ако наистина е така, инжекциите се обезсмислят, ако не настъпи процес на раждане

Трябва да провериш, защото наистина не съм сигурна в информацията. Може да се е отнасяла за друго лекарство и/или друг случай.

# 147
Момичета, извинявайте за глупавия въпрос, но малко се обърках. При какъв проблем се прилага фраксипарин и кога се изписва аспирин протект?

# 148
  • София
При риск от образуване на тромби. Изследват се няколко рискови фактора и се преценява дали има повод за терапия.

# 149
Тоест са взаимнозаменяеми или не е точно така?

Питам защото нямам тромбофилия, но при бъдеща бременност са ми изписани фраксипарин през ден до 12 г.с. и аспирин протект в дните без фраксипарин пак до 12 г.с. Та се чудя дали не мога да съм само на аспирин протект, за да избегна иглите. Диагнозата ми е лека лимфопения с гранулоцитоза.

Общи условия

Активация на акаунт