Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 938
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
аз съм и за  кръвно и за щж и на нмх и на аспирин

# 496
Аз взимах еутирокс за Щж.
Поставях Клексан в 19ч.
Така ли е най правилно поставянето на Клексан в 19 ч?

# 497
Първоначално ги слагах сутринта, не знам кое е правилно. Моят АГ ме посъветва да слагам вечер  Wink

# 498
Аз взимах еутирокс за Щж.
Поставях Клексан в 19ч.
Така ли е най правилно поставянето на Клексан в 19 ч?

Най-правилно от гледна точка на проследяване и мониторинг е поставянето сутрин на Клексан или Фраксипарин.

# 499
Благодаря ви момичета!
От манипулационната казаха, че няма значение, но сутрин ми се вижда по-удобно.

# 500
  • пазарджик
Аз съм на л тироксин и съм питала Начев за фраксипарина/клексан и той ми е казал,че няма никакво значение ,има само за медикаменти приемани през устата.Аз пия тироксина в 7 ч.,а слагам инжекцията след половин-един час.

# 501
Аз съм на л тироксин и съм питала Начев за фраксипарина/клексан и той ми е казал,че няма никакво значение ,има само за медикаменти приемани през устата.Аз пия тироксина в 7 ч.,а слагам инжекцията след половин-един час.
Благодаря за точна информация! И аз се следя при него. Да идва пролетта, че ЩЖ май се чувства по-добре в топли месеци.

# 502
Още едно питане - изкарва ли се малко от течността преди боцкането ?

# 503
# 504
Ina , изкарва се въздухът от спринцовката ( леко с пръст я удряш , въздухът се качва най-отгоре )и трябва да излязат 1-2 капки

# 505
Мисля, че не се изкарва при този вид инжекции. Т.е. - не се налага да се, но може да се прецака дозата, която е малка и без това.

# 506
  • София
Не се изкарва въздуха. Балончето трябва да остане в иглата.

# 507
Как да не се изкарва въздуха ?????? Разбира се , че се изкарва ! Подкожно ли искате да си го вкарате? Нито една доза няма да се " прецака" когато излязат 1-2 капки от инжекционния разтвор. Въздух в спринцовката не трябва да има

# 508
Не пречи, когато е подкожно. Консултирайте се с лекаря, ако ви притеснява въздуха, но при този вид инжекции няма значение въздуха. При другите е проблем.

# 509
В листовката пише, че въздухът не се изкарва! Това е и указанието на лекарите.
Относно времето на поставяне- няма значение дали сутрин или вечер, стига да е по едно и също време, за по-удобно мониторите на терапията е по-добре да е сутрин (това според хематолог).

Общи условия

Активация на акаунт