Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 934
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
На мен в кардиологично отделение ми показваха как да си го бия, а проф. Паскалева каза, че се губи от лекарството и се променя дозата, когато се маха въздуха.
Йоана, вие откъде знаете, че се маха въздуха и така сигурно твърдите?

# 511
Въвеждането на въздух с инжекционния разтвор подкожно разединява тъканите и може да доведе до усложнения. Герда,  стоматолог съм .

Последна редакция: чт, 22 мар 2018, 23:16 от yyoana

# 512
При кои инжекции? При мускулните ли?

# 513
На мен в кардиологично отделение ми показваха как да си го бия, а проф. Паскалева каза, че се губи от лекарството и се променя дозата, когато се маха въздуха.
Йоана, вие откъде знаете, че се маха въздуха и така сигурно твърдите?

Абсолютно точно.

# 514
https://www.blitz.bg/obshtestvo/zov-za-pomoshch-mlada-zhena-zagu … i_news588026.html

https://trafficnews.bg/plovdiv/zov-pomoshttarsiat-se-kravodarite … na-plovdiv-99478/

"Млада жена от Пловдив се нуждае спешно от кръвопреливане, няма значение каква група. След бързо настъпила прееклампсия в осмия месец на бременността, тя е загубила бебето, а сега лекарите се борят за нейния живот.

Близките и се обръщат към всички хора с големи сърца от Пловдив, които искат и могат да помогнат. Те могат да дарят кръв за Йоана Йонкова Нешева в Кръвопреливния център, който се намира в сградата на УМБАЛ "Пловдив", необходимо е да посочат за кого даряват. Предстои още една операция.

За повече информация- телефонът на майката на пациентката- Снежинка Нешева, е  0878306653."

# 515
  • София
На тези шприци въздуха не се маха!
Дори в листовката го пише.
10 месеца ежедневно поставяне на клексан не съм махала въздух

# 516
  • София
Прочетете си листовката, бе хора!
"Наличието на малко въздушно мехурче в спринцовката е нормално. Не се опитвайте да премахнете това мехурче, преди да сте направили инжекцията."
https://apteka.framar.bg/21001062/%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%81 … -3-%D0%BC%D0%BB-1

# 517
  • Варна
Тея дни престоях 2 дена бях в болница и там ми постави фраксито една и съща мед. сестра.
Значииии единия ден изкара въздуха, другия ден не !
Аз също съм мед. лице и въпреки, че не работя с инжекции, се сещам, че на подкожните не е задължително да се изкара въздуха !!!
Моя мм и ги поставя преди обяд и по принцип го изкарва, защото така му показа акушерката в началото. Но е имало пъти и в които не го изкарва.

Поставянето и друг път съм писала, каква е логиката да е сутрин !
Тялото е обездвижено след вечерния сън и ако има образувал се тромб след този застой, идеята е фраксито да си свърши работата. АГ ми го обясни и по моята логика си е така.
Абе важното е да си върши работата все тая дали сутрин, вечер и дали ще се постави днес в 10, а утре в 11 !

# 518
Аз вечер пия аспирин, а сутрин слагам нмх инжекцията, защото когато ходя да си контролирам анти Х а, трябва да са минали 4 часа от инжекцията.

# 519
Благодаря ви за отговорите ! Heart
Не се сдърпвайте, предпочитам да ви питам.
В бързината не видях как го направи акушерката.
Не е сложно и болезнено, но ми става лошо само  от гледката на игли Blush

# 520
Тялото е обездвижено след вечерния сън и ако има образувал се тромб след този застой, идеята е фраксито да си свърши работата.

Да бе.Чакай при образувал се тромб едно фракси да свърши чудеса.

# 521
  • Harmanli, Bulgaria
Кръвта започне ли да се съсирва и сгъстява фраксито не помага, дори и да се увеличи дозата вероятността да спре процеса е минимална. Затова три пъти съм правила тромбоза докато съм на фракси.

# 522
  • Варна
Нали това е идеята да се поставя постоянно , а не само при наличие на тромб ! Ясно ми е, че при вече образувал се тромб едно фракси чудо не прави. Все пак повечето си го поставяме за профилактика, а не за лечение Wink
Изразила съм се доста крайно, но в крайна сметка нали за това поставя реедовно, за да разрежда кръвта и да предотвратява съсирването.

# 523
Има сериозна разлика и вариация във видовете тромбози, но това е дълга и широка. Повечето от пишещите тук поставяме за да осигурим при бременност по-добър кръвоток към бебето и  препятстване на запушване на плацентарни кръвоносни съдове. Ако не дай Боже се стигне до  ДВТ подхода тръгва с доста по-тежка артилерия...

# 524
В 34 седмица съм бременна и до сега бях на аспирин всеки ден и фраксипарин през ден,  в 33 седмица ми спряха аспирина а направиха фраксипарина всеки ден, но за последните 2 седмици са ми намалели водите дали има връзка с терапията, живея във Варна и тук няма възможност за иследване на анти Х, следя само аптт фибриноген и протромбиново време но те са в норма, доста съм притеснена

Общи условия

Активация на акаунт