Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 928
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Щом намаляват водите трябва агресивно следене тонове на бебче, и евентуално раждане, най-добре. Така беше моя приятелка. Надявам се че ходиш на тонове

# 526
Ходя на тонове през ден и 2 пъти в седмицата на доплер и ехо но много се притеснявам още не съм влязла в 9 ти месец, доктора искаше да ми прави в болнични условия стрес тест с окситоцин но като прочетох повече за него и отказах и се надявам да изкарам още две седици да вляза в 36та седмица казват че при всеки един момент ще предприемат секцио ако се наложи.
До преди две седмици всичко беше нормално даже обсъждахме за нормално раждане но от какво и как се получи така не знам.

# 527
  • София
Аз бих настоявала за секцио в първия ден на 36та гс.

# 528
Ако няма начин и по-рано не е проблем, особено ако бебе започне да изостава!

# 529
Със сигурност ще предприемат секцио възможно най близко до 36та седмица, дали е достатъчно  през ден да се следят тоновете или да влизам в болницата за редовно наблюдение и колко време преди секциото е добре да спре фраксипарина много форуми изчетох и доста момичета пишат че са били с пълна упойка заради инжекциите до последно. Немога да спра да го мисля цяла бременност опитвах да съм спокойна и изчетох всичко в нета но бременността си е специфична с тези терапии за разреждането на кръвта а доста доктори ми се струват не достатъчно запознати мое мнение.

# 530
Много хубави килограми е бебето. Успокой топката. Спираш фраксито и си готова за раждане след 12 часа, даже и на фона на фракси не е проблем. Виж за аспирин е друга бира.
Колко е тая вода, я кажи?

# 531
От София ли си?
В коя болница ще раждаш?

Избери някоя с добра неонатология  Hands V

# 532
Всъщност да пита доктора си, дали да не почнат превантивно някакъв курс с колтекостероиди за дробчетата. Ако знае аг-то какво е това, разбира се?

# 533
Аз съм от Варна и в Майчин дом мисля да раждам но не знам колко им е на ниво неонатологията води се частна болница, водите в момента са ми на долната граница 500 мл, чета в интернет че са от 500 до 1500. Доктора искаше да ми прави стрес тест с окситоцин да преценял риска за бебето но аз се изплаших от контракциите които ще се предизвикат и отказах понеже други двама ми казаха че спокойно с тези води мога да изкарам още две седмици, последия доплер и кръвопотока бяха добри.

# 534
Това е най-доброто във Варна.
Колко са ти водите?

# 535
Водите са ми 500 мл или индекс 5, а нормата била от 5 до 15

# 536
От 7 до 20.

# 537
Доктора така ми каза за норма от 5 до 15 ако е 7 до 20 още по зле и са под норма, иначе в интернет пише че нормата била от 500 мл до 1500 мл а моите по изчисленията на друга докторка били 500 мл.
Дали е възможно от неправилна доза на фраксипарина ( по ниска) да намалеят преди 2 седмици бяха в норма.

# 538
Не не може да е от фраксипарина.
Аз ходя при фетални специалисти завършили в чужбина, със тясна специалност, има си специална формула за водите.
Колко се плаща в тази частна болница за ден престой?

# 539
По здравна каса и се доплаща 70 лв на ден иначе без здравната каса е 150 лв на ден, не знам само по здравна каса на колко престой имаме право в месеца за бременни понеже ме наблюдаваха за няколко дена вече.

Общи условия

Активация на акаунт