GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 208
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
В линка, който съм дала има под линкове, където е обяснено за валерианската стомана. Правена е от огън на дракон и магия. Пише и за религиите. За безликия Бог, който казва, валар моргулис- всеки мъж/човек трябва да умре и валар.... всеки мъж трябва да служи. За дърветата, за чадата, за всичко.  
Дядото от дървото преди Бран беше Таргериен нали?
П.п. Сега ми е доста по-ясно всичко като не съм чела книгите, иначе филма излиза че е само зрелище.

Прочетох. Благодаря!
Скрит текст:
теорията за Бран и всички триоки врани наистина звучи логично. Сега се сещам, че Берик в последния епизод каза на Джон, че врага винаги побеждава /макар и в друг контекст/.
В крайна сметка силата/магията на драконите е от решаващо значение- драконово стъкло и валирианска/драконова стомана.

# 151
Зомбитата не са безмозъчни убийци, освен някаква форма на съзнание имат и остатъчна памет. Зомбито при езерото погледна камъка преди да тръгне, но най-вече знаем за това от зомбитата които опитаха да убият Командир Мормон в Касъл бляк.

може аз споделих какво прочетох за зомбитата. А как разбираме, че имат памет от това, че са се опитали да убият Мормон? Нали единствена цел им била да убиват
Нианта то и Ходор беше поизкривен заради Бран макар и в не такава степен като Ерис

# 152
Берик казва, че той се бори за живота срещу смъртта. Смъртта е врага, а всички умират" врага, който винаги побеждава". Май децата са го програмирали хората да се само избият. Всички ще умрат. С Церсей от сега е ясно какво "споразумение" ще има.

# 153
аз сега отворих линка който си постнала вчера и се оказа, че се повтарям с теорията за Бран  Grinning
Явно зачестяват съмненията и все повече хора така виждат нещата. На мен за Ерис ми се струва много логично даже

# 154
  • Варна

може аз споделих какво прочетох за зомбитата. А как разбираме, че имат памет от това, че са се опитали да убият Мормон? Нали единствена цел им била да убиват
Нианта то и Ходор беше поизкривен заради Бран макар и в не такава степен като Ерис

Зомбитата бяха братя от НС. Търсеха точно конкретна цел в точно конкретна кула в замък на юг от Вала, където ББ не би трябвало да могат им влияят или проникнат.

# 155
# 156
  • Варна
Запис! Благодаря за темата. Не сварвам да ви изчета Simple Smile В понеделник форумът сигурно ще избухне.

# 157
Чудя се защо нямам известия, а то  Grinning Grinning Grinning

Записвам се. Надявам се да изтече и последният епизод, но уви... Ще си чакаме вдругиден  Praynig

# 158
Таргериен е в книгите, но в сериала май не е, защото каза, че е там от хиляди години, което е абсурдно.

# 159
Таргериен е в книгите, но в сериала май не е, защото каза, че е там от хиляди години, което е абсурдно.
И в сериала е Таргериен. Аз книгите не съм чела. Защо да е абсурдно да е там от хиляди години? Бран май ще е последния. След него няма да има.

# 160
Скрит текст:
И в сериала е Таргериен. Аз книгите не съм чела. Защо да е абсурдно да е там от хиляди години? Бран май ще е последния. След него няма да има.
Защото са минали около 300 години, откакто Егон обединява Вестерос, преди това не е имало Таргериен на континента. В сериала може и да е друга историята на Вестерос, но не ми се вярва да задълбават чак толкова.
Отделно от това в книгите
Скрит текст:
дядото(Брандън Ривърс) отива на Вала заедно с майстер Емон, няколко години е Лорд Командир и после изчезва зад Вала. Тоест посаден е от около 50 години.

# 161
Скрит текст:
Защото са минали около 300 години, откакто Егон обединява Вестерос, преди това не е имало Таргериен на континента. В сериала може и да е друга историята на Вестерос, но не ми се вярва да задълбават чак толкова.
Отделно от това в книгите
Скрит текст:
дядото(Брандън Ривърс) отива на Вала заедно с майстер Емон, няколко години е Лорд Командир и после изчезва зад Вала. Тоест посаден е от около 50 години.
Ами то и Бран е от кратко там практически, после че е цяла вечност. Нали за магия говорим. Под всяко дърво човек ли има засаден, или е един за всички? В дървото идва безвремие и всичко се слива доколкото разбирам.

# 162
  • София
Някой е предната тема питаше защо драконите просто не са бълвали върху найт кинг и готово. От сцените, които са давали с него, не мисля, че може да бъде убит с огън, т.е. е огнеупорен, да. Дори в последния епизод се вижда, макар че не минава през адските огньове, а през горящ участък, как като стъпи и огънят до него почти изчезва. Ако можеше просто да го запалят, щеше да е прекалено лесно.

# 163
Оп, и аз тук, благодаря Хексе за темата Beer
Пренасям си поста:
Аз не видях неегоистичната Санса да препуска срещу стрелите на Рамзи, за да спаси Рикон, напротив, видях я да отписва брат си. Т.е. да отписва единствения жив роднина (поне единствения за който знае че е жив) и единствения, който може да има по-силна претенция от нейната за ЗХ.
Санса има доста тесен кръгозор, поне както ни е представена в сериала. И наистина създава впечатление за повърхностна и до някъде егоистична. А рицарите на Долината ги повика, според мен, не заради общото благо на Севера, или заради честта на семейството си, или за да спаси Рикон, или за да не умре Джон в битката, извика ги (пак според мен), за да отмъсти за себе си на Рамзи. Рамзи не го задържаха рицарите на Долината, задържа го Джон. Ако не беше Джон с Вун-Вун, Рамзи можеше и да избяга, въпреки рицарите.
Така както ни е представена Санса в сериала не е особено симпатична и дълбока натура. А ако се окаже, че двете с Аря наистина са в конфликт под палката на Кутрето, Санса ще излезе точно смотана кифла. Кутрето толкова пъти я прецака, толкова пъти видя игрите му, да се даде още веднъж да я наиграе... shame - ding-ding - shame - ding-ding...
А Аря за мен, както е представена в сериала, е просто недодялана и все още изразява себе си като дете - има емоциите на възрастен, но изразните средства не и стигат. И беше права за едно - какво би казала Лиана Мормон за писмото на Санса... Според мен Аря разсъждава и действа като севернячка, а Санса се оправдава като южнячка...

П.П. 1. Тивин не и беше в списъка
2. Обвинява Санса че слугува на Церсей Wink и че Джофри и е бил по-скъп от баща им. И Джофри и Церсей и бяха в списъка Wink
Запис

пурпулетке, как се очакваше да спаси брат си? Рикон си беше жив труп. Рамзи  го беше обрекъл така или иначе, но искаше само да ядоса Джон, за да стане неконтролируерем и да се издъни планът му. За сравнение- Тивин обичаше единствено Джайм, а не Тирион, но когато Роб Старк го плени, то бе готов да по пожертва, защото цената бе кралството. Та какво точно се очакваше Санса, да спаси Рикон? Да хване един меч и да се втурне срещу стрелите - атакааааааааа? това, което можеше да направи - тя го направи - докара рицарите от Долината.

Аниш, казала, си, че Санса, като изч-ка Кутрето ще стане голямата работа. Аз бих казал, че ако  тя го направи, ще изгуби всякакво предимство пред него, защото той  ще може да ч-ка хем нея, хем и други мацета. Напротив, по-добре е да се държи като "ледена кралица", и да отлага това във времето.

Впромеч Санса дори пир най-тежки условия запази гордостта си - забележително е как се държеше при "сватбата" или как   съзнателно игнорираше подигравките. Аря не би оцеляла в тази ситуциця, да по-героична е, но неизменно щеше да се изплюе в краката на Джофри или да направи нещо толкова глупаво и да умре.

На Санса не може да й се вменява вина за  смъртта на Нед. да, предаде го, но поради наивност, пък и Цересй вече знаеше какво ще направи Нед, имаше и много шпиони. Да, Нед  Старк се отрече от думите си, след като Варис му намекна деликатно, че ще измъчват (а може би и убият дъщеря му) ако не го стори - всеки добър баща би го сторил, но на Санса не  позволиха да говори с Нед, а тя се застъпи за него пред целия двор.
Обратно - нека се запитаме Аря какво направи за Нед? щеше да се втурне и да я пленят и нея! - Е, браво - великият план.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 17:00 от Джон Сняг

# 164
Джони, ти още ли спориш Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт