GoT 29 - There is only one war that matters...

• 28 906
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
HAPPY, това не беше Тя, беше Мишка!;)

Санса от глупост,  страх или егоизъм предаде плановете на баща си на Церсей. Това го обрече на смърт!

Санса въобще не знаеше за плановете на баща си. Знаеше само че заминава по неизвестни причини.
Нед Старк сам се обрече на смърт, като не разкри веднага Церсей пред Робърт и го лъга до последно, че Джофри е негов син.

Това не променя факта! Отиде сама при Церсей и затова баща й умря ... и го знае.

# 46
Този спор се върти в кръг и никой не чете предходните мнения. Айде да си стиснем ръцете, че и двете не ги бива.

# 47
Този спор се върти в кръг и никой не чете предходните мнения. Айде да си стиснем ръцете, че и двете не ги бива.

Предлагам, да ги стиснем, че и двете ги бива ... все пак още са живи. Simple Smile

# 48
Всеки интерпретира случващото се по негов начин. НО не искаше Джон да заминава, заради "последния път когато лорд на ЗХ отиде при Таргериън.........." Споменах го по повод твърдението, че не е обсебена от злоба и мъст и не живеела в миналото. Джон им обяснява че отвъд Вала е страшно и си е таковало таковата какво ги чака и че им трябва това драконово стъкло, т.е. готов е да умре в опита си да спаси цялото човечество. Пък ако Денерис и Джон се залюбят, не ми се мисли, Сансичка да не изтрещи тотално и да го обяви за предател. Ходи обяснявай, че Денерис жертва цял дракон за да спаси Краля на Севера.
Санса не искаше да отнемат земите на наследниците от съмнение в лоялността им, а от мъст, но както и да е. Няма смисъл да се дискутира повече, всеки тълкува нещата по свой начин. Simple Smile Просто според мен тя е някакъв средняшки герой в сериала, нито е върха, нито е дъното... общо взето за мен и с нея и без нея...

# 49
  • Варна
Оле каша...

HAPPY, това не беше Тя, беше Мишка!;)( това е за Аря докато "работеше" в Харънхол)
Санса
Издаде, че баща й ще предприеме нещо сутринта!(без да осъзнава какво, май не й се връщаше в Севера(за който сега претендира)).  Няма гаранция, че това действие не е задвижило машинацията на Кутрето. Той май чакаше накъде ще духне вятъра.

# 50
Така е. И двете имат нужда да слязат на земята.
 Аз викам да ги пратим на Тормунд.Sunglasses

# 51
Така е. И двете имат нужда да слязат на земята.
 Аз викам да ги пратим на Тормунд.Sunglasses

Много са дребни за неговия вкус Grinning

# 52
...
Санса не искаше да отнемат земите на наследниците от съмнение в лоялността им, а от мъст, но както и да е. Няма смисъл да се дискутира повече, всеки тълкува нещата по свой начин. Simple Smile Просто според мен тя е някакъв средняшки герой в сериала, нито е върха, нито е дъното... общо взето за мен и с нея и без нея...
Вярно, че минава през собствената ни призма, но аз не виждам желание за мъст, а желание да се спази закона, така повелява закона, аз го виждам, като жеание за добро и принципно управление, което гарантира справедливост за всеки знаменосец на Старк и тя се аргументира точно с това. Hands V

# 53
Ако беше обсебена от мъст,щеше да се опита да насочи енергията на Джон към Церсей.Ако беше обсебена от манията да става кралица (което се повтаря като мантра за образа й),щеше да насочи енергията на Джон към Церсей.
Впрочем къде е Едмур Тъли и въобще какво става в Речните земи?Аря май забрави вуйчо си. hahaha

# 54
Оле каша...

HAPPY, това не беше Тя, беше Мишка!;)( това е за Аря докато "работеше" в Харънхол)
Санса
Издаде, че баща й ще предприеме нещо сутринта!(без да осъзнава какво, май не й се връщаше в Севера(за който сега претендира)).  Няма гаранция, че това действие не е задвижило машинацията на Кутрето. Той май чакаше накъде ще духне вятъра.

Санса спомогна за залавянето на Нед и си плати жестоко за тази си грешка. Не я  оправдавам по никакъв начин. Но  основната вина за смъртта на Нед е на него самия, Кутрето и Джофри.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 15:49 от saleni

# 55
  • Варна
Цитат
А какво щеше да стане ако Аря беше назовала името на Тивин?

Точно това и хрумна, но беше прекалено късно. Изгърмя си патроните за разни там незначителни, които просто мразеше и искаше да бъдат ликвидирани - типично по детски, типично по женски. В един момент детското и настървено мозъче завъртя зъбчатите колелца и се светна на невръстна възраст още, къде аджеба трябва да се цели човек ако иска да елиминира всички. Със същата детска наивност Джайм тръгна да трепе Денериската с някво голо копие срещу огнедишащ дракон. Малко смях в залата/темата/форума ще ми простите ли без да ме изгоните/блокирате... Хихиххихиии. Значи за едни детската възраст е оправдание, за други не... Бах маааааа му...

# 56
Със и без Санса Нед беше обречен.
1.Не каза на Робърт.
2.Не послуша Ренли.

Не го виня,че се довери на Кутрето - Кейтлин го подведе.
На Робърт не каза от страх за живота на трите деца.Но поне с Ренли да беше влязъл в схема.

За Джайм - въпрос на рицарска чест беше да тръгне да убива Денерис въпреки огнедишащия дракон.И адреналин.

# 57
Да, Санса е виновна, че Нед  и Кат нямат мозък за 5 стотинки...Joy Значи те са загубени северняци, с "чест" и затова сглупиха и подцениха играчите, дето въртят интрижки от години, а Санса, отгледана от тях, че и на 11-13 години, трябваше да постъпи по-умно и да направи какво?! А да, да се дръвчи на всички и да избяга Simple Smile
Оооккееееййй Simple Smile
Прави сте Simple Smile

# 58
  • Варна
 Laughing Оставете Аря и Санса, че скоро ще стане нужда от нова тема. Надявам се в крайна сметка, да станат ясни мотивите и на двете.

Снощи четох една теория, е Джон не се е качил на Дрогон, защото е човекът, който ще яхне Регал. Един драконов ездач не може да язди чуждг дракон. Това изкарва от сметките Джендри, Хрътката, Джора, Тормунд и Берик като драконови ездачи.
 Laughing
http://brainpedia.info/this-tiny-game-of-thrones-detail-may-conf … -jon-snow-theory/

# 59
В сериала нямаше ли сцена, в която Нед директно дава ултиматум на Церсей да си взима челядта и да се изнася от двореца. Това беше денят преди Робърт да отиде на лов и там да бъда упоен с повечко вино от братовчеда Ланистър. Той до последно мислеше че близкото му приятелство с краля ще го спаси от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт