GoT 29 - There is only one war that matters...

• 28 906
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • Вестерос
Както писах, съм объркала, иронията беше излишна, не съм Джони да не си признавам грешката.
Идеята на поста ми беше друга тогава- унижението на Санса и прочие.

# 31
Saleni, книгите са хубаво нещо, но говорим за сериала.
Не споменах препускането на Джон към Рикон в смисъл, че е постигнал нещо. Споменах го, защото в сериала такива реакции, реплики, действия и бездействия изграждат характера на героя пред зрителите. В крайна сметка сценаристите са ни показали загрижеността непримиримостта на копелето Джон за Рикон и моменталната реакция на сестра му Санса от типа "оста ви го, няма смисъл, той вече е мъртъв". Такива неща създават и обрисуват героя... в този сериал...
В книгата Санса може да става по-загрижена за семейството си от Кейтлин, по-добър управник на Севера от Нед, по-добър интригант и манипулатор от Кутрето... но в книгата. До тук в сериала не е показала такова нещо. Не казвам, че всичко е такова каквото го показват, просто всеки си е направил извод за себе си. Предстои да разберем каква е наистина и Санса и Аря. Тогава ще видим колко и дали наистина за се развили.

Edit:
Ирена, кога го видя - "Това,което най-много харесвам в Санса,е,че си съхрани човещината.Не е обсебена от злоба и мъст,не живее в миналото,а гледа напред."? Когато искаше Джон като Крал на Севера да изгони и накаже наследниците на всички северни лордове, които не се бяха включили в битката на копелетата, например? Или когато и тя в един глас със всички северни лордове искаше да спре Джон от пътуване към Драконов камък? Или когато отиде да реве на Кутрето за писмото, което Аря намери и изпрати Бриен с Подрик в КЧ? Санса показва че е не по-малко объркана и лишена от поглед върху голямата картинка от Аря например. Към момента ми се струва, че и Санса и Аря са научили добре със сигурност как да оцеляват... (а понякога това е много егоистично начинание Wink )

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 15:07 от purpletka

# 32
Хах, никога не би и хрумнало, че е егоистка, защото не хукна под стрелите да спасява Рикон
Тя не би могла да хукне към Рамзи, прекалено много болка й причини, но пък ги предупреди ги че той е намислил нещо много коварно и ги молеше да измислят друга тактика. Според мен затва си замълча и за Кутрето. От гордост щяха да откажат помощта му,а се нуждаеха от всеки човек. За нея не беше приятно да ходи да с е унижава пред Кутрето, който я продаде съвсем съзнателно, но го направи именно от обич и дълг. И за да отмъсти на Рамзи, да, по-успешно, навреме и градивно от Аря. НИщо лошо няма в това, че искаше да отмъсти.

# 33
Санса можеше да изкрещи - "Рамзи, бременна съм, а си застрелял Рикон, а ще ти сервирам наследника сготвен за вечеря". Амаха. Crossing Arms

# 34
  • Варна
В книгата Санса може да става по-загрижена за семейството си от Кейтлин, по-добър управник на Севера от Нед, по-добър интригант и манипулатор от Кутрето... но в книгата. До тук в сериала не е показала такова нещо. Не казвам, че всичко е такова каквото го показват, просто всеки си е направил извод за себе си. Предстои да разберем каква е наистина и Санса и Аря. Тогава ще видим колко и дали наистина за се развили.
Там е работата, че какво си мисли Санса въобще не ни е показано. Аря и Джон хвърлят в лицето й някакви обвинения, Бран казва, че я е "видял" в сватбената й нощ (сякаш присъствието на Теон не беше достатъчно). Собствените и братя и сестри я унижават. Трудно може да се реагира правилно на това.

# 35
Saleni, книгите са хубаво нещо, но говорим за сериала.
Не споменах препускането на Джон към Рикон в смисъл, че е постигнал нещо. Споменах го, защото в сериала такива реакции, реплики, действия и бездействия изграждат характера на героя пред зрителите. В крайна сметка сценаристите са ни показали загрижеността непримиримостта на копелето Джон за Рикон и моменталната реакция на сестра му Санса от типа "оста ви го, няма смисъл, той вече е мъртъв". Такива неща създават и обрисуват героя... в този сериал...

И права ли беше?Падна ли Джон в капана на Рамзи - падна.Разми уби ли Рикон - уби го.
Ако не беше Давос да реагира,кавалерията на Болтън щеше да смаже Джон.
Ако не беше Санса да преглътне гордостта си и да приеме помощта на Кутрето,всички щяха да станали на кайма.
И Джон го призна - рицарите дойдоха заради теб.

# 36
.....Аз също не харесвам Санса, но смятам че Аря не постъпи добре в този случай. Прецени сестра си, водена от някогашните си чувства на мъниче, което не се вписва и живее в сянката на по-голямата и хубава сестра. .....

Тук съм напълно съгласна и даже изкоментирах като гледахме с МП, че в случая Санса си е права и Аря нещо се отнесе и дрънка глупости, особено за писмото, беше скалъпено от сценаристите супер тъпо. Голпма работа като дете, че е писала такова нещо и то под диктовка...

Обаче както я подкрепих и се издразних на Аря (която далеч не защитавам напоследък, че прекалява - и за психичните отклонения съм съгласна, заради насладата от убийството...но кой не би изперкал, ако като дете види да обезглавяват баща му)..Да не се отплесвам и аз...та точно защитавах Санса в  този спор и тя избухна с нейните 'трябва на колене да ми благодариш и т.н."...та ми пречи настойчиво това, иначе добро по природа момиче (пък макар и наивно и често егоистично), да ми стане симпатична Grinning

И се радвам на диалога, цял ден се усмихвам на пламта на феновете тук Hug

# 37
Когато си се изправил в такава битка за целия Север не можеш да си позволиш сантименталности. Знам, че звучи адски грозно, но е така. Битки не се почелят със съчувствие, а с разум и интелект. Санса прояви достатъчно разум, познавайки какъв садист е Рамзи, че Рикон няма да оцелее. Санса не е идеална, но не е толкова черна, колкото я изкарвате.

А пък за момента,когато Бран след толкова време разделени, й припомни нощта на изнасилването - мега гадно 

# 38
Та Аря не я виним, защото, и тя е дете, но поне се усети и, когато си осъзна грешката и от три полагащи се поръчки получи бакшиш като назова името на Джакен. Любим момент ми е няма как да не призная. Една идейка си е по-коварна... и това ме кефи. Дано не я убият.
А какво щеше да стане ако Аря беше назовала името на Тивин? Коварство, коварство, ама и малко пипи трябва.

От Аря никакво пипи не може да се очаква. Дано пък ме изненада.

Ами Аря назова името на Тивин, третото бе неговото , само че той й отказа, ето го видеото за справка:

https://www.youtube.com/watch?v=a3vw99arOu0

Много хубава заглавна снимка за темата Flushed

# 39

Edit:
Ирена, кога го видя - "Това,което най-много харесвам в Санса,е,че си съхрани човещината.Не е обсебена от злоба и мъст,не живее в миналото,а гледа напред."? Когато искаше Джон като Крал на Севера да изгони и накаже наследниците на всички северни лордове, които не се бяха включили в битката на копелетата, например? Или когато и тя в един глас със всички северни лордове искаше да спре Джон от пътуване към Драконов камък? Или когато отиде да реве на Кутрето за писмото, което Аря намери и изпрати Бриен с Подрик в КЧ? Санса показва че е не по-малко объркана и лишена от поглед върху голямата картинка от Аря например. Към момента ми се струва, че и Санса и Аря са научили добре със сигурност как да оцеляват... (а понякога това е много егоистично начинание Wink )

Искаше да отнеме земите им,нещо напълно нормално.Защото утре каква е гаранцията,че ще го подкрепят,ако не се опасяват поне мъничко.И се видя - Джон замина и взеха да му обръщат гръб.
Разбира се,че искаше да спре Джон (въпреки че е обвинявана в обратното - да го разкара и да прилапа властта,щото имала мечта да бъде кралица  ooooh!).И Тирион каза,че би посъветвал Джон да не тръгва.И Джон на Драконов камък съжаляваше,че не е послушал Санса.Това,че Денерис го хареса и иска да му скочи в гащите,не означава,че Джон не рискува много.Санса не иска да загуби Джон,бъди сигурна.
Защо да не изпрати Бриен?Кого да изпрати?Кутрето?Изпрати човек,на кого вярва и който ще е в сравнителна безопасност в оня змиярник,защото знае,че Джайм няма да допусне някой да навреди на Бриен.Или най-добре себе си да беше изпратила,Церсей щеше да я разцелува. hahaha
Кутрето дойде при нея,не тя при него.И беше още шокирана от отношението на Аря.Все ми се струва,че в разговора с Кутрето се усъмни,когато оня й намекна да ползва Бриен в конфликта с Аря. Thinking

# 40
  • Варна
Да се запиша и аз в новата тема.

Бая сте изкоментирали, едва ви смогвам...

# 41
  • Варна
Санса от глупост,  страх или егоизъм предаде плановете на баща си на Церсей. Това го обрече на смърт!
Това не означава, че ще умре скоро...

Запис!:beer

# 42
По-съпоставимо на писмото е именно как тя сервираше и си лафеше с Тивин, а не кое име е дала. Да, под натиска на ситуацията може да се наложи да правиш кофти неща.
Затова сценката с писмото буди неодумение. Айде, Кутрето само това е успял да измисли, щото то няма кой знае какво да се измисли, добре. Но те- върховна глупост да се вържат. Или се вкопчиха в старата роднинска драма, или е нескопосан сценарий. А защо се развиваше и зад затворени врати- не знам.
Санса от глупост,  страх или егоизъм предаде плановете на баща си на Церсей. Това го обрече на смърт!

Кои планове, не се сещам за такова нещо

# 43
  • Варна

Санса въобще не знаеше за плановете на баща си. Знаеше само че заминава по неизвестни причини.
Нед Старк сам се обрече на смърт, като не разкри веднага Церсей пред Робърт и го лъга до последно, че Джофри е негов син.

# 44
Това не означава, че ще умре скоро...

Аз мисля, че и Нед сам достатъчно направи да предизвика затварянето си. Там много по-сериозна роля изигра Кутрето. А за смъртта му коментирахме, че никой не очакваше Нед да умре. Дори и Церсей беше изненадана.

Санса с издаването на тръгването просто ускори събитията, но според мен Нед си беше пътник. Тогава Церсей с помощта на Кутрето си го изиграха отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт