GoT 29 - There is only one war that matters...

• 28 913
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
Ирена, да, недомислица е, но гледаме сериал и това е начина по който са ни представили Санса. Говорим само за екранния образ.

Кутрето си го представям как пада по стълбата към ЖТ и умира... нали хаосът е стълба Wink

# 16
  • София
Но не би ли било много яко да убият главен герой Simple Smile В крайна сметка И заради това затъпя сериала
Всички живички, влюбени...

Смърт ще има в осмия сезон, стига толкова де, уф. Wink

# 17
Тръпнех в очакване да видя как ще се казва новата тема, щото ми е по интересно от спора за Аря и Санса.

# 18
Изобщо нямам намерение да защитавам мнението си за Санса. Страхливка никога не съм я наричала, освен това. Но както всички се съгласихме - нормално е да имаме различни предпочитания за герои - ние сме различни като хора - като ценностна система, преживявания, предпочитания и бла бла Simple Smile Да тръгна да се карам, защото някой харесвал или не даден герои, пък и да се засягам лично...Обичам да споря, но този спор не ми е приоритетен.

Всички ви се кефя и продължавам да си ви чета. Винаги съм харесвала хора със силно изразено мнение за нещо, затова се радвам и на тези, които се възмущават тука, че не харесваме тази Сансита.
...Та много ми е приятна тази тема Kissing Face

# 19
  • София
Ирена,
съгласен с всичко, което написа. Само за Джакен да контрирам, ами тя не поръча Джофри или Церсей, защото според мен и моето тълкувание ги искаше за себе си...
психопатка?  Laughing Twisted Evil

# 20
  • където ми харесва
Санса до колкото знам
Скрит текст:
ще направи някаква фалшива сватба с Кутрето, на която ще го обвини публично в де що има за обвинение и ще го осъди на смърт.

На мен тази сюжетна линия не ми е много интересна като цяло. Очаквах да има повече драма.
Сега ми е любопитно какво ще се случи на срещата на кралствата, особено като довлекат бродника.

От всичко най-много страдам за Визерион  Cry

# 21
  • Вестерос
Хексе, за кое от всичкото, което написах? Имам спомен, че се чудеше дали да вярва на Донтос. Както и че искаше да я женят за Лорас, но после като разбра, че ѝ предлагат другия брат, сякаш се примири.

Апропо, никой с никой не се кара. Водим разговор, диалог! Нито се засягам лично Grinning

# 22
Оп, и аз тук, благодаря Хексе за темата Beer
Пренасям си поста:
Аз не видях неегоистичната Санса да препуска срещу стрелите на Рамзи, за да спаси Рикон, напротив, видях я да отписва брат си. Т.е. да отписва единствения жив роднина (поне единствения за който знае че е жив) и единствения, който може да има по-силна претенция от нейната за ЗХ.
Санса има доста тесен кръгозор, поне както ни е представена в сериала. И наистина създава впечатление за повърхностна и до някъде егоистична. А рицарите на Долината ги повика, според мен, не заради общото благо на Севера, или заради честта на семейството си, или за да спаси Рикон, или за да не умре Джон в битката, извика ги (пак според мен), за да отмъсти за себе си на Рамзи. Рамзи не го задържаха рицарите на Долината, задържа го Джон. Ако не беше Джон с Вун-Вун, Рамзи можеше и да избяга, въпреки рицарите.
Така както ни е представена Санса в сериала не е особено симпатична и дълбока натура. А ако се окаже, че двете с Аря наистина са в конфликт под палката на Кутрето, Санса ще излезе точно смотана кифла. Кутрето толкова пъти я прецака, толкова пъти видя игрите му, да се даде още веднъж да я наиграе... shame - ding-ding - shame - ding-ding...
А Аря за мен, както е представена в сериала, е просто недодялана и все още изразява себе си като дете - има емоциите на възрастен, но изразните средства не и стигат. И беше права за едно - какво би казала Лиана Мормон за писмото на Санса... Според мен Аря разсъждава и действа като севернячка, а Санса се оправдава като южнячка...

П.П. 1. Тивин не и беше в списъка
2. Обвинява Санса че слугува на Церсей Wink и че Джофри и е бил по-скъп от баща им. И Джофри и Церсей и бяха в списъка Wink

И Джон като препусна срещу стрелите на Рамзи какво постигна? Да не би да успя да спаси Рикон?
И защо Санса да не иска да си отмъсти на Рамзи за месеците гавра? Просто отмъщението и съвпадна с връщането на Зимен Хребет и спечелването на битката от Джон? Аря живее за едното отмъщение. Пет книги тя повтаря само едно - списъка с жертвите. Но затова не е обвинявана, че е егоистка, която мисли само за собственото си отмъщение.
 И за бога на кой му пука какво ще каже Лиана Мормон? Това че в сериала представиха северните лордове като някакви пълни тъпаци и едно момиченца ги наритва, не е показателно. Това е грешка на сценаристите и просто забавление за масовите зрители, които не са чели книгите. В тях северните лордове си имат рамене на главите и много добре осъзнават ситуацията, в която е изпаднал Севера и няма да се вържат на някакво писъмце на някокво момиченце в плен. Както направиха и когато писмото стигна до Роб и Кат и знаменосците им.

Подкрепям мненията на Ирена,Дяволо и Тифани, двете сестри Старк са коренно различни, с различни умения, изпаднах в различни ситуации и оцеляха както можаха. Това противопоставяне на двете от последния епизод се надявам да е просто за заблуда на зрителите, защото и двете не може да не са научили нищо досега.  Просто сценаристите искат някаква интрига в Зимен хребет.

Тиф, само да уточня Сандор никога не удрял Санса.

# 23
  • Варна
Та Аря не я виним, защото, и тя е дете, но поне се усети и, когато си осъзна грешката и от три полагащи се поръчки получи бакшиш като назова името на Джакен. Любим момент ми е няма как да не призная. Една идейка си е по-коварна... и това ме кефи. Дано не я убият.
А какво щеше да стане ако Аря беше назовала името на Тивин? Коварство, коварство, ама и малко пипи трябва.

Хексе, за кое от всичкото, което написах? Имам спомен, че се чудеше дали да вярва на Донтос. Както и че искаше да я женят за Лорас, но после като разбра, че ѝ предлагат другия брат, сякаш се примири.
Че Хрътката е бил и събличал Санса. Той беше единствения човек, който я защитатваше в КЧ и не веднъж и е спасявал кожата.

# 24
There is only one war that matters - изключително сполучливо заглавие. Благодаря за темата. Flowers Bouquet

# 25
Винаги съм харесвала хора със силно изразено мнение за нещо, затова се радвам и на тези, които се възмущават тука, че не харесваме тази Сансита.

Аз също не харесвам Санса, но смятам че Аря не постъпи добре в този случай. Прецени сестра си, водена от някогашните си чувства на мъниче, което не се вписва и живее в сянката на по-голямата и хубава сестра. Хвана я яд,че Санса е Лейди Старк. Май май очакваше тя да се завърне като Лейди Старк Joy, но на портите удобно я уведомиха.
Санса се поучи от грешките си, обедини хората, грижеше се за замъка като истинска лейди. Какво очакваше да види Аря, което да я удовлетвори- не е ясно Simple Smile

# 26
  • Вестерос
Та Аря не я виним, защото, и тя е дете, но поне се усети и, когато си осъзна грешката и от три полагащи се поръчки получи бакшиш като назова името на Джакен. Любим момент ми е няма как да не призная. Една идейка си е по-коварна... и това ме кефи. Дано не я убият.
А какво щеше да стане ако Аря беше назовала името на Тивин? Коварство, коварство, ама и малко пипи трябва.

Че Хрътката е бил и събличал Санса. Той беше единствения човек, който я защитатваше в КЧ и не веднъж и е спасявал кожата.
Нямам ясен спомен кой я би по нареждане на Джофри, както и за разкъсаната рокля, не е бил Хрътката тогава, предположих в поста си. Бял плащ ли беше?  Да защитаваше я, даже си мислех, че ще има някакъв "романс" там  тип Джора-Дани .

# 27
хахаха. Ех, че лош този Сандор. Сигурно заради това след това Санса сънуваше, че го целува Simple Smile

# 28

От Аря никакво пипи не може да се очаква. Дано пък ме изненада.

# 29
Ирена, да, недомислица е, но гледаме сериал и това е начина по който са ни представили Санса. Говорим само за екранния образ.

Кутрето си го представям как пада по стълбата към ЖТ и умира... нали хаосът е стълба Wink

Недомислица при изграждането на характера.Защото един художествен характер е достоверен,когато не си противоречи.
Джайм също е недомислен - Церсей направи това,за което той е плюл на клетвите и честта си и цял живот е презиран,че е убил Ерис;в същото време сериалният Джайм продължава да припка като пудел до сестра си.

Кутрето няма да си тръгне от Зимен хребет,не го мисли. Wink

Това,което най-много харесвам в Санса,е,че си съхрани човещината.Не е обсебена от злоба и мъст,не живее в миналото,а гледа напред.Научи много тежки уроци по възможно най-трудния и непоносим начин.Джон,Санса и Давос са ми любимите герои този сезон  и мисля,че ценностната им система е сходна.Хрътката и Тормунд много ги харесвам също,но те няма чак такова присъствие на екрана.

Общи условия

Активация на акаунт