GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 591
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Не знам дали е коментирано в предишни теми, но вие смятате ли, че драконовите яйца бяха случаен подарък.
Уточнявам, че не съм чела книгите, гледам само сериала.
Илирио, така ли се казваше богатия търговец от Асос, когото приюти Визерис и Денерис? Та трите др. яйца бяха от него подарък, а Илирио е много близък приятел на Варис. Ако в първи сезон смятах, че Варис само шпионира малките Таргариен и докладва в КЧ, то после се разбра, че прави всичко за един по-добър управляващ.
Нали още в първи сезон Варис и Илирио разговарят и Варис нястоява, че е дошло време да  атакуват КЧ, а Илирио обеснява, че е рано и дотраките са твърде диви, но и двамата бяха съгласни, че война ще има.
Та, Варис очевидно, виждайки, че Робърт е добър, но неумел управник, знаейки, че Ланистър са най-лошият избор, се опитва да подреди събитията в полза на малките Таргариен, предполагам още не е знаел, колко е психо Визерис.
Та ако е вярвал в таргската им кръв, да са търсили умишлено др. яйца за подарък, това би увеличило шансовете им многократно + дотраките, които не случайно Илирио е намерил за сродяване.

# 271
Бъркаш пак Джони, Дрого и обеща седемте кралства и обеща, че ще минат през солената вода. След като Везирис вече беше мъртъв. Това щеше да е подаръкат му за детето им.  Това е различно обещание от това към Везирис.

А яйцата ги получи щото е Таргериан. Подарък който тя ще оцени много повече от златото примерно.
Но никой не знаеше, че ще се излюпят след като вече са се вкаменили.

Значи едно яйце 50%. 3 Яйца 150%. Шанса бил 50/50. Тва да не ти е ези/тура. 
Представям си ги Церсей или Санса как ги мътят Simple Smile

# 272
  • Вестерос
Мисля, че за повечето е ясно, че яйцата въобще не са случаен подарък. Simple Smile Баш с цел си бяха дадени на Дани.

# 273
Яйцата и ги подариха, защото е Таргериен и май никой освен Таргериен не е яздил дракони. Също можим да добавим, че няма други живи дракони и никой не е очаквал да се излюпят. Също предците и са били единствените яздещи дракони, че изобщо да могат да покорят 7-те кралства, че тя да е някоя. Яйца и да има други много, то ако можеха тези преди да и ги подарят, като знаят каква сила дават ако можеха, щяха да си ги излюпят.

А Джони е интелигентно момче. Аз му симпатизирам и ако се заяждам с него е в рамките на темата. Ако съм го обидила с нещо да ме извини.

# 274
  • Варна
Превюто на 7 епизод.

# 275
  • с. Оброчище
[Разбира се че си права  Тиф. сега пак ще ме нахокат, ама няма как да не пусна цитат от книгите

Скрит текст:
предупреждавам!
Скрит текст:
Ако четете това - мислете му!
Скрит текст:
Щом слугините й се оттеглиха, той смъкна халата й и я бутна на гръб в леглото. Дани го взе в прегръдката си и му се покори.

Иначе имаше цяла церемония по сватбата, как Дани трябва да е с "клепнали уши", как Хиздар да й мие краката, отварянето на Ямите беше "черешката" на тортата, те вече бяха женени на практика и брачната нощ се консумира.   факта че Дани прокърви, точно след сватбата бе много символичен.

Балерионе, не споря, че драконите Дани ги получи след като Дрого умря, но тя получи 3  драконови яйца - подарък, който въобще не беше нормално да получава, предвид, че беше точно никоя, а много по-велики жени от нея не бяха получили за сватбата си и едно яйце. Оттук нататък всичко беше въпрос на шанс - шанс да се излюпи поне един дракон. При цели три яйца, шансът е доста висок. За всяко поотделно яйце имаше точно 50 процента шанс - или щеше да се излюпи или нямаше да се излюпи. Отделно колкото повече яйца имаше нарастваше вероятността да се излюпи дракон.
Да, повтарям тези опорни точки, защото някои хора, не вдяват прости истини. За съжаление
*Не виждам какво общо има дали Дрого е бил жив, когато Дани и измътила драконите? обясних вече че тя ги измъти, защото е неизгорима, което е луд късмет. Пък и ако беше жив Дрого щеше да си присвои драконите на Дани, а тя само да гледа
Дрого бил обещал 7-те кралства на Дани (по-точно е да се каже че ги обеща на Визерис) Айде бе! наистина ли вярваш, че халът щеше да изпълни това обещание?
Когато Дрого обещаваше подкрепа на Визерис той имаше предвид "Събери армия, заслужи уважението ми и някой ден, ако съм на кеф,  бих те подкрепил - стига да не се налага да минаваме през голямата вода" - нещо съвсем различно от "Ще ти дам моите сто хиляди дотраки за "пушечно месо", че да си върнеш бащиния трон и да правиш безумия на него"
И най малко не е имал предвид - "спя със сестра ти - значи съм ти длъжен с нещо"
Джони, ако добре си спомням, когато Илирио подари яйцата на Денерис, той и каза, че те са вкаменени и не може да се излюпят дракони. Когато Дани влезе в огъня с драконовите яйца, е вероятно само да е предполагала, че ще се излюпят.

# 276
За мен първоначалната идея Таргариените да са само огнеупорни и да имат поромански способности, но да няма дракони, ми се вижда по добра. Малко е жалко, че има дракони. Отвличат много внимание от сюжета. Дани е слаб играч, но силен воин чрез драконите. Иначе има много слаби решения и за управник е ужас. Супер завоевател, но много лоша кралица. Като Робърт, примерно.

# 277
  • София
Уф, още 7 часа хора  bowuu
Тръпна в очакване на много отговори.

Кой какво иска най-много да се случи в този последен 7 епизод?

Аз искам:

1. Аря и Джон да се срещнат (ама уви не виждам как ще се случи).
докога ще го чакам този момент?! И Мартин и ДиД са завършени садисти за мен!  Crossing Arms Sad
Уф, само това да го има и ще съм щастлив.

2. Вала да падне. Не съм оптимист, ама ако Другите ще преминават Вала, искам да е епично, а не банално.

3. КнН и Бран да се 'срещнат' на ментално ниво

3. Аря и Санса пускат по пързалката Кутрето, Аря му резва гръкмуца

4. Хрътката фиксира от далеч не-Грегър... Двамата задържат погледа си един срещу друг.  Grinning

5. Искам да видя Яра, надявам се, че жива и не е тотално обречена.

И още много неща, епизода ще е дългичък.
Самата среща с Церсей искам да е величествена и изпипана, диалозите да са добри и да си тежат на местата. Ще се хвърлят много лоши погледи, особено по оста Денерис/Тирион --> Церсей. Всичко трябва да е на макс.

# 278
Бъркаш пак Джони, Дрого и обеща седемте кралства и обеща, че ще минат през солената вода. След като Везирис вече беше мъртъв. Това щеше да е подаръкат му за детето им.  Това е различно обещание от това към Везирис.

А яйцата ги получи щото е Таргериан. Подарък който тя ще оцени много повече от златото примерно.

Мисля си, че Илирио й даде яйцата не само от куртоазия към принадлежността й към рода Таргериън (това, което си споменал), а и като дебел намек да не забравя, че я е подслонил, издържал и закрилял до сватбата. Нея и брат й. И че затова все някога трябва да му се отплати, дори и нищо да не успее да излюпи.
Санса е ясно какво щеше да направи с яйцата. Щеше стоически да си понася задната прашка всяка вечер, а след смъртта на Дрого или покорно отива при дош халеен и там остава до смъртта си, без да я е грижа за останалите от халазара или продава яйцата по съвета на сер Джора (не ми се ровят книгите в момента да видя точно кой и как беше) и е обезпечена до края на живота си с пари да си живурка в някой град на Есос - нали това предложиха на Денерис.
Церсей изобщо нямаше да се занимава с яйцата. Щеше да ги връчи на Кибърн той да си блъска главата с тях.

Джон Сняг, рефреш се дава с F5.

...

♥ HAPPY ♥, Денерис не е слаб играч, Денерис е неопитен играч, но поне има акъл, кураж и чувство за отговорност. Въпрос на опит е да се научи. А без дракони не може - с тях магията идва/се събужда по света.

# 279
  • Вестерос
Яйцата и ги подариха, защото е Таргериен и май никой освен Таргериен не е яздил дракони. Също можим да добавим, че няма други живи дракони и никой не е очаквал да се излюпят. Също предците и са били единствените яздещи дракони, че изобщо да могат да покорят 7-те кралства, че тя да е някоя. Яйца и да има други много, то ако можеха тези преди да и ги подарят, като знаят каква сила дават ако можеха, щяха да си ги излюпят.

А Джони е интелигентно момче. Аз му симпатизирам и ако се заяждам с него е в рамките на темата. Ако съм го обидила с нещо да ме извини.
Не е вярно! ТаргАриен са просто една фамилия от Валирия, там е имало и други много фамилии, които да яздят дракони и да ги отглеждат.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 22:44 от Tiffany А

# 280
[Разбира се че си права  Тиф. сега пак ще ме нахокат, ама няма как да не пусна цитат от книгите

Скрит текст:
предупреждавам!
Скрит текст:
Ако четете това - мислете му!
Скрит текст:
Щом слугините й се оттеглиха, той смъкна халата й и я бутна на гръб в леглото. Дани го взе в прегръдката си и му се покори.

Иначе имаше цяла церемония по сватбата, как Дани трябва да е с "клепнали уши", как Хиздар да й мие краката, отварянето на Ямите беше "черешката" на тортата, те вече бяха женени на практика и брачната нощ се консумира.   факта че Дани прокърви, точно след сватбата бе много символичен.

Балерионе, не споря, че драконите Дани ги получи след като Дрого умря, но тя получи 3  драконови яйца - подарък, който въобще не беше нормално да получава, предвид, че беше точно никоя, а много по-велики жени от нея не бяха получили за сватбата си и едно яйце. Оттук нататък всичко беше въпрос на шанс - шанс да се излюпи поне един дракон. При цели три яйца, шансът е доста висок. За всяко поотделно яйце имаше точно 50 процента шанс - или щеше да се излюпи или нямаше да се излюпи. Отделно колкото повече яйца имаше нарастваше вероятността да се излюпи дракон.
Да, повтарям тези опорни точки, защото някои хора, не вдяват прости истини. За съжаление
*Не виждам какво общо има дали Дрого е бил жив, когато Дани и измътила драконите? обясних вече че тя ги измъти, защото е неизгорима, което е луд късмет. Пък и ако беше жив Дрого щеше да си присвои драконите на Дани, а тя само да гледа
Дрого бил обещал 7-те кралства на Дани (по-точно е да се каже че ги обеща на Визерис) Айде бе! наистина ли вярваш, че халът щеше да изпълни това обещание?
Когато Дрого обещаваше подкрепа на Визерис той имаше предвид "Събери армия, заслужи уважението ми и някой ден, ако съм на кеф,  бих те подкрепил - стига да не се налага да минаваме през голямата вода" - нещо съвсем различно от "Ще ти дам моите сто хиляди дотраки за "пушечно месо", че да си върнеш бащиния трон и да правиш безумия на него"
И най малко не е имал предвид - "спя със сестра ти - значи съм ти длъжен с нещо"
Джони, ако добре си спомням, когато Илирио подари яйцата на Денерис, той и каза, че те са вкаменени и не може да се излюпят дракони. Когато Дани влезе в огъня с драконовите яйца, е вероятно само да е предполагала, че ще се излюпят.
Не знаех, че Илирио е капацитет по драконите, че да го цитираме. Но нейсе АЗ на мястото на Илирио и вкаменени яйца нямаше да подарявам. Безликите са искали вкаменено лице от Юрон, за да убият Бейлон, пък той не им го е дал.Мелисандар искаше да вдига каменни дракони, въпреки малкия шанс.
Някои крале са стигали и до по-далеч - строили са дървени дракони.
Дани имаше съвсем реален шанс с три яйца.

А иначе - във Валирия е имало огромен брой фамилии, които са яздили дракони, просто накрая са останали само Таргите.„

ЕДит, виждам че с Тифани сме писали едновременно.

Аниш, и какво ако Церсей би дала яйцата на Кибърн? той и е безусловно верен, а и знае как да ги използва, пак щяха да се измътят дракони и Церсей щеше да опожарява наред.
Освен това много плитко разсъждаваш, аз попитах какво би станало ако Церсей би получила яйцата като сватбен дар. Като млада булка Церсей е нямала Кибърн-Мибърн,  но приципът е същия - щеше да намери верен човек, който да отгледа яйцето, а появи ли се дракончето, Церсей щеше да го гледа като рожба.

# 281
Според мен Илирио й е подарил яйцата по много причини, но не е очаквал наистина да се излюпят. Със сигурност не е била единствената причина и цел излюпването. Може да се е надявал, наред с другите му цели и намеци. Но не е разчитал само на това.

# 282
Бъркаш пак Джони, Дрого и обеща седемте кралства и обеща, че ще минат през солената вода. След като Везирис вече беше мъртъв. Това щеше да е подаръкат му за детето им.  Това е различно обещание от това към Везирис.

Балерионе, много вярваш на думите на един дивак, пък бил той и Дрого. Думите са вятър.
И какво -  и въобще не е ставало дума никога да й подарява ЖТ, а да се вдигне на война на запад. Ако тази война беше успешно Дрого щеше да седи на ЖТ, а Дани нямаше да е на ЖТ, а до него - в най-добрия случай.

Така, видях главата в която Дрого обявява че ще потегли на Запад. От самото начало той нямаше никакво намерение да потегля на запад, даже Дани искаше от Джора той да уговоря Дрого. Обаче Робърт сглупи, като прати  убиец, да убие неродения син на Дрого, ядоса го и затова Дрого се обяви за претендент за трона - а, не че толкова много  му е харесвала идеята да потегли на запад, или че Дани е провила някакав страхотна дипломация или умения в леглото. Просто на Дрого му навлязоха в територията - опитаха се да убият жена му и сина му и той трябваше да се докаже, че е мъж. Типично териториално поведение.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 22:49 от Джон Сняг

# 283
Аз за разлика от тебе разчитам само на фактите и не фантазирам какво щяло да стане и какво не. 
Смятам, че щеше да изпълни това към Дани но не и това към Везирис.

Мислех да ти кажа някои истини, но не ми се спори с радиото повече.

# 284
Според мен Илирио й е подарил яйцата по много причини, но не е очаквал наистина да се излюпят. Със сигурност не е била единствената причина и цел излюпването. Може да се е надявал, наред с другите му цели и намеци. Но не е разчитал само на това.
Хепи, едва ли се е надявал да се излюпат яйцата, Илирио според една фенска теория
Скрит текст:
е Блекфир, по майчина линия  и много близък приятел на Варис
Той искаше да изшитка Таргите - Визерис, Дани, Тирион, без да  бъде груб, а в същото време, да ги накара да са му в дълг - просто за всеки случай. Но недооцени големината на подаръка, който направи на Дани.

Балерионе
и аз говоря с факти:Точно преди да нападнат Дани и неродения син на Дрого се води този диалог между нея и Джора
Скрит текст:
Трябва да поговориш с моя господар съпруг — каза Дани. — Дрого твърди, че Жребецът, който яха света ще си получи всичките земи, над които да властва тук, и няма нужда да прехвърля отровната вода. Говори, че ще поведе своя халазар на изток, след като Рего се роди, за да плячкосат земите край Нефритово море.
Рицарят я погледна замислено.
— Халът никога не е виждал Седемте кралства. За него те са нищо. Ако изобщо помисля за тях, той несъмнено си представя острови, няколко малки градчета, впити в скалите като Лорат или Лис, обкръжени от бурни морета. Богатствата на изтока, изглежда, са много по-изкусителна перспектива за него.
— Но той трябва да тръгне на запад — отвърна отчаяно Дани. — Моля те, помогни ми да го накарам да разбере.
Дотраките правят нещата, когато те решат, и по свои причини "

Какво става когато Дани излага новоте  фактите на Дрого? лесно ли взима решението да тръгне на запад?
Скрит текст:
огато Дани му разказа за случилото се на пазара, смехът му секна и хал Дрого замълча.
— Този отровител беше първият — предупреди го сир Джора Мормон, — но няма да е последният. ....
Дрого мълча дълго
Ето това е причината да обяви, че ще тръгне на запад - за да защити сина си, а не защото харесва Дани

Аделинда, не си ме засегнала. За някои неща ми се струват много крайни твърденията ти, и не мога да ги приема (както и ти не можеш да приемеш някои мои твърдения), но вярвам, че не го правиш с лошо чувство

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 23:05 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт