GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 571
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • Сидни
Изгледах!

Ако е така и в книгите, ще съм адски разочарована...особено за финала на серията!
Иначе спойлерите са 1:1

# 301
  • София
уфф, изгледал!  bowuu

Скрит текст:
Амиииии свърши се!
Силна серия, много неща се случиха, не знам откъде да започна, тепърва ще се пише много.
Оказа се, че ДиД са адски предвидими и не ме изненадаха с нищо. Е, разминах си се с Джон и Аря, но нищо следващия сезон.
Еее, казах ли ви аз още преди няколко епизода, че няма как Кутрето да работи Санса и Аря и че му правят постановка. Най-накрая този мазен червей си намери това, което търсеше. С неговите камъни по неговата глава.  Twisted Evil Умря и без достойнство дори.
А Санситка и Аря само дето не се разцелуваха в края. Ама не, не се обичали, ама щели да се хванат за гърлото. Хей, сестринската любов и Старкската чест някои хора за нищо я нямат...
Хайде край на споровете за Санса и Аря, много моля.  Sunglasses

Церсеййййй, ахх гадино мръснаааа. Ама признавам и, опитва се да действа като баща си. Хитрушата с хитруша. Но ще си получи и тя заслуженото, само дето покрай и заради нея ще погинат и много свестни и доблестни хора.
Между другото тук леко ме хванаха. До последно не можех да повярвам, че Церсей ще се съгласи с тяхната мисия (и си викам на ум, твърде хубаво е за да е истина) и баш накрая когато взех, че и се хванах и тя ми сервира това. Още като дръпна брат си си казах, опа ще стане нещо тук и взе, че стана.
Обаче ДиД изпуснаха златен шанс за един наистина шокиращ и разтърстващ край. Ако Церсей бе наредила на Не-Грегър да заколи на място Джайм, ето това щеше да е шок и ужас за всички и това вече щеше да е стария сериал, Игра на тронове. Уви, такива моменти отдавна вече липсват. И все пак дори и в чудовището Церсей е останало нещо човешко, защото само истинската и любов към Джайм и попречи да даде командата.

Срутването на Вала бе епично, както и очаквах, но можеха да се потрудят малко повечко някак си. Да го направят една идея по-епично. Wink Имаме си официално и втори ездач. Дали в следващия сезон ще видим битка във въздуха между Дрогон и Не-Визерион яздени от КнН и Денерис в стил Топ Гън.  Joy

Регар и Лиана много сладки. Тръпна в очакване когато Денерис разбере истината как ли ще реагира, хах. Ами самия Джон? И изобщо как ще реагират всички на север?! Това ще е един от най-важните и чакани моменти.

Кофти някак си, че няма да има Вестерос срещу Другите. Церсей ги предаде и със златната дружина от Есос + Юрон и войските на Ланистър ще има достатъчно голяма мощ, още повече, че се очаква силите на Денерис и Джон да понесат тежки поражения, ако изобщо оцелеят.
Обаче аз винаги съм мислел, че в основата на Песен за огън и лед ще бъде великата война между Другите и хората, войната за оцеляването на човечеството. А сега ще има два фронта, което пък означава, че войната с Другите е предрешена в полза на ''добрите'' за да има време да се сблъскат и със силите на Церсей и дефакто пак ще се опре до железния трон. Ами американците искат на всяка цена да има трон и някакъв наследник на Вестерос, уф дано нещо се промени и ни изненадат приятно накрая, но надали. Ако в книгите ще има как беше сладко-горчив край, то тук ще сладнее повече според мен.

За следващия сезон едно нещо е ясно, ще има сблъсък Хрътката срещу Планината. Мечтан дуел от много време насам, ама не виждам никакъв шанс за Сандор, уфф да видим.

Само не разбрах каква беше тази простотия с Тирион накрая. Помислих си, че Джора гледа лошо и ревниво как Джон влиза в покоите на Денерис, а те пък ДиД май са решили да влюбят и Тирион в неизгоримата. Дано само не направи някоя беля от ревност, че ще е върхът на ДиД тъпизмите.

8.5/9 от 10
силна серия все пак.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 05:54 от Diavolo

# 302
  • София
Иначе спойлерите са 1:1

Аз пък се радвам, че по стара традиция не чета спойлери. Сигурно пропускам интересни дискусии, но не мерси.
Не мога да разбера къде ви е тръпката, като знаете какво ще се случи. Умът ми не го побира. Аз чета книги, гледам сериали и филми заради тръпката, неизвестното, как така ще разбирам финала на историята пък после ходи чети и гледай. Губи ти се 90% от удоволствието.
Искрено се надявам да не изтече абсолютно никакво инфо от сезон 8, иначе за съжаление ще трябва да се принудя да взема кардинално решение и то е спиране на четене и дискусии в темата и изобщо в интернет всичко свързано с поредицата. Sad

# 303
  • Сидни
Дяволо,
предполагам си прав за спойлерите, но сърце не трае. Не се славя с голям самоконтрол и търпение Grinning

Иначе за мен сериалът вече мега много издиша, на моменти се смея наистина на нелепиците,

Скрит текст:
И просто как наблягат на Денерис колко е мощтна и  kick -ass bitch , как само нея чакат и разбираш ли тя идва тончо в правилния момент, прави демонстрация на мощ, мъжете се надървят, децата пищят...пък тя е едно смешно джудженце милата. Джон да не вземе да изневери на глупавия си "баща" случайно!
 Даже майка му е по- разчупена, щом се съгласява на скрит брак с Регар, въпреки, че той е женен, а тя е обещана на Боби. И как всички му се скараха, та чак и Данка Grinning
Хареса ми Санса и Кутрето...Аря, малко съспенс имаше. Американчетата ще са леко изненадани. Ама само тука. Кутрягата като падна на колене да циври яко се разсмях, честно!
В ямата ми беше смешно, как всеки със всеки си говореше за нещо си, някои се заяждаха, но си даваш сметка колко много епизоди са минали и колко много история е имало. Беше забавно!
Кога ще се срещтнат Сандор и брат му? Санди няма ли да замине и той на север?? Не ми се вярва да се срещнат повече.
Джендри май пак гребе?
Мъчно ми е за Тормунд, любимия ми е!
Тирион не мога да го разбера...сега още повече?!?!?!?! newsm78
Варис и той стана мега излишен...
Сцената с Теон ми беше доста тъпа...направо ми напомня на Рамзи и 20те му мъже...как точно ще я спасят Яра?? Те дори не знаят къде е? Може наистина да е на някой кораб с Юрон, на път за Есос, ако изобщо е жива.
Сам ми е много сладък.
Регар го бяха направили 1:1 с Визерис! Изглеждаше много хилав, аз Регар си го представям доста по-мъжествен.
Секс сцаната - пълен смях!!!
Нахълтването на ББ - пак ми беше смях. Тая стена много бързо се предаде!
И все пак ми е интересно как ще продължат нещата нататък, каква тъпотия ще измислят Д&Д.
Айде да не е само критика - харесвам костюмите, харесвам операторите, ефектите...всичко е хубаво направено бе, само да караха по логика, ехх защо Мартин ги изостави!

# 304
  • София
Скрит текст:
Е, ще се срещнат, бас ловя Simple Smile Кой не си познава ДиД. За какво тогава беше това репчене на Хрътката? Ако не се срещнат повече цялата сцена олеква. Всичко е със скрит помисъл, такива ми ти клишета разни дето са закон и колкото и да са предвидими си се случват, защото хората масово им се кефят.
Тирион ме притесни леко, изглеждаше и тъжен и ядосан. Няма място за подобни идиотщини, честно! А и той горкия на какво се надява, че има шанс с Денерис?! За бога човече, осъзнай се.  ooooh!
Чакай, чакай много бързо отписа Тормунд и Берик. Естествено, че е логично да са умрели при струтването на ледените блокове, ама аз лично се съмнявам. Ще са затрупани и ще се появяват отнякъде.
Колкото и да не я понасям и да я намразих още повече след този нож, който ще им забие в гърба, ама Церсей се държа най-адекватно от всички на спретнатата раздумка.

# 305
Скрит текст:
Гледах, не бях чела спойлерите точно за последния епизод. Ката цяло за мен средна работа.
 Единственият момент, който ме хвана е когато се изплаших за Джейми . Брей, викам си тая луда кучка ще посмее ли да е чак толкоз луда? Съгласна съм с Дяволо, че ако беше убила Джейми  щеще да е много по-яко.Но каквото такова.
Секс сцената -  Sick Sick Sick въх, такава гнусотия не бях гледала отдавна. Чакам с нетърпение неизгоримата, нетрошимата и т.н да разбере кой е наследника. Цена няма да има този момент. А Тирион - голям клюкар бе! Много забавно, аз реших че е Джора.
Когато Джон и Дани си говориха в ямата за това че не можела да има деца през цялото време си мислех през лепкавата сладост "Спокойно, лельо, ще оправим нещата" 
Санса беше много сладка като каза, че бавно се учила. Е научила се е. Край на споровете.  Laughing Laughing
Кутрето - доволна съм, можеще да не го карат чак да подсмърча. Не му отива на ролята.
Дракончето накрая много повече ме накефи от Данчето и нейния. Май харесвам повече синьото Laughing Laughing
Теон - супер излишен, чак ме подразни сцената.
И на мен Регар ми се стори копие на Визерис, можеше повече да дадат за него и Лиана, а не Церсей лудата" аз новия Тивин и дрън дрън"
Последните епизоди и сезон все накрая оставам с усещането за нещо недовършено, все нещо ми липсва.
 Айде, още една година чакане.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 06:54 от saleni

# 306
  • Сидни
хахахаах , чак пък гнусотия,

Скрит текст:
Знам, че  е нещо незначително , но мен ме подразни как нито в КЧ  видяха дотраките, допреди да стигнат на 3 метра пред стените( а се виждаше баяяяя надалече и изведнъж се появиха от нищото!), нито на Вала видяха ББ...тоя рог го надуха , чак като ББ бяха пред стените. За какво са им тия наблюдателници изобщо?? Така де, не е толкова важно, ама ме ядоса!
Наистина не схващам що Тирион така се ядоса? надали е влюбен...нещо друго ще е ? newsm78

# 307
За мен и единствено за мен е гнусотия.

Скрит текст:
Аз съм върл противник на Данчето. Иначе това с Тирион много странно. Не можах да преценя -
 подразни ли го, изненада ли го, той ли искаше Дани. Незнам  newsm78
Надявам се Тормунд и Берик да са оцелели, харесвам ги и двамата герои.

# 308
  • Вестерос
Какво значение има. За това, че са негорими ми се видя логично, щом и са яздели дракони. И аз смятам, че с магия ги излюпи. Цената, която плати беше смъртта на Дрого и детето и. В бонус, това че е негорима.
Върни се и прочети как точно си го написала първия път и какво излиза.  Не забравяй, че на кладата беше живата Мийри, която също изгоря.

# 309
  • Вестерос
Джони, Денерис и Джон са главни герои, ако нямаха уникални качества, нямаше да се отличават от останалите и нямаше да са с характерите с които са. И какво значи някой герой да е любим на автора? Нали Мартин ги е създал тези герои... цялата история е измислена за главните герои и те са измислени за историята. На Мартин сигурно всички герои са му любими, нали той ги е създал...
П.П. Денерис не знаем дали драконов пламък не може да я изгори.
така де, ама  в началото Мартин имаше претенцията се всичките му герои са "сиви" и няма зли и добри сред тях. *После стана ясно че не е точно така. После пък самият Мартин си призна че има любимци - например Тирион; или че Аря е любимка, на дъщеря му.
ЕТо едно добро предположение. Но в сериала както видяхме тя не изгоря от огньовете когато запали халовете, нито  когато се раждаха драконити,  би следвало драконовият огън, да не е много по-страшен за нея.
*Много хора вярваха, че Джон ще го сполети съдбата на Нед и Роб Старк. Мартин се бе заканил във всяка своя книга да убива по един Старк.
Аря е на жена му любимка.

Между Берик- възкръсналият 6,7 пъти и Джон има разлики.

Коронис, защо само в сериала е гарантирана не изгоримостта на Дани? Кои са другите освен Берик в сериала върнати? Не включвам Виктарион и ЛКС.

The Catcher in the Rye, за нещо по-съществено ще се включиш ли или само ще правиш забележки между другото? Rolling Eyes

Най-вероятно , че ще я разсейва от мисията, затова.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 08:29 от Tiffany А

# 310
Скрит текст:
Хмм, Тирион не ми изглежда влюбен и ревнив, по скоро притеснен, оформя се съюз, силен съюз Дани+Джон, той може би губи влияние над нейните решения, пък и ние не знаем как е завършил разговора между Тирион и Церсей.
Дали наистина желае смъртта на Ланистърите, дали не се споразумяха нещо брат и сестра?

# 311
Скрит текст:
Ако Тирион започне двойна игра ще е мега интересно. Но ми е трудно да повярвам.Хич не обича сестричката си той.

А в края на серията Бран седи до дървото, КнН лети с Визерион, без да дадат че се виждат двамата, дали не е още една подсказка за шантавата теория - Бран да е КнН. Твърде невероятно ми се струва. Незнам защо сцената ми навя такива асоциации. Май прекалявам с четенето на теории Stuck Out Tongue

# 312
  • Стара Загора
Ето доказателство, че Санса е егоист - Sansa, not wishing to betray her future husband, lies and refuses to verify either story, pleading that she does not remember.
Още едно - After her father discovers the truth of Joffrey's parentage and tells his daughters that he is returning them to Winterfell, Sansa, in an act of defiance, runs to the queen and tells her of her father's plans, pleading that she might be allowed to stay and marry Joffrey
Да търся ли още? Да, има примери за егоизъм и от Аря. Съвсем нормално. И двете са деца. Подрастващи и оформящи се като личности. И двете минават през всякакви фази, за да открият себе си. Но се превръщат в коренно различни личности. На едни нежната и пееща на ушенцето на Сандор Санса е много симпатична, за други е дразнеща. За едни опърничавата и бунтуващата Аря е готина, за други минава границите.

Санса беше най- отзад до Петир и дори не трепна за Рикон.

Тъй като (все още) не съм изгледал последната серия да се включа и аз за Санса:
https://youtu.be/_BwhsqYllNQ?t=117https://youtu.be/_BwhsqYllNQ?t=117
Тя спаси сър Донтос, рискувайки да си навлече гнева на Джофри.
Така, че няма как да я наречеш егоистка.

Второ - Едард не казва на дъщерите си, че децата на Церсей не са от Робърт. За това в онзи момент тя все още  вярваше на кралицата.

За Рикон - тук Д и Д бягат от книгите,, и логиката и смисълът напускат сериала.

# 313
Скрит текст:
Отврат. Заминава в коша.

# 314
Изгледах! Силен финал на страхотен сезон.

Общи условия

Активация на акаунт