GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 558
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • Вестерос
Ама тя не е завършила обучението си. Не е станала безлик реално, сама се махна.

# 361
Ама тя не е завършила обучението си. Не е станала безлик реално, сама се махна.

Не мисля, че на подобни места разрешават да се махнеш без последици след определен период/ниво тъкмо с цел опазване на тайните на сектата. Ей така да ги използваш, за да откраднеш занаят, и да ти се размине - според мен няма начин. Ще видим.

# 362
  • Русе
За Джон – честно казано, толкова много герои са съживявани вече и си карат напред, че неговият случай пък съвсем не е уникален. До момента имаме представени поне четири (и потенциален пети) съвсем отделни и независими един от друг начина за връщане от мъртвите. Подобен вид магия е почти толкова често срещан в митологията на тази вселена, че е почти досаден.

И всъщност дефинирай това, което имаш предвид под „подарък“. Доколкото разбирам, присъдени от създателите на творбата свръхспособности като гореобсъжданата на Дани? Как съживяването на Джон от друго лице против неговите желания попада в тази категория?
Коронис, правиш ли разлика между "съживяване4 и "съживяване"? Не-Грегър или  Другите, нямат мозък, ЛКС е прекалено  фиксирана в изтреблението на Фрей, а Джон и Берик са единствените, за които знаем да бъдат възкресени и да са функционални на сто процента. Е, колко да е срещан този пример в  митологията на тази вселена? в този смисъл съм казал, че някои герои получават по-специални качества като дракони, съживяване със функционалност и т-н. от други.,

да, аделинда, тоав не е комунизъм, но Абъркромби използав същия стил, а при при него има повече "равноправие" при героите.  Предпочитам да не обсъждаме и Абъркроомби,  за да не спамич, просот искам да ти кажа, че нещата можеше да са по-друг начин - някои герои да не са чак толкоз специални, и не - това не е комунизъм. Всички герои са аристократи, но някои получват бонус умения, без да са ги развивали. Едно е да тренираш езда и да станеш добър ездач, другата е да си единсвеният неизгорим, защото авторът така е решил.

виждам, че е излязъл новиятн епизод, но още не съм го гледал.

Не съм гледал още новия епизод, затова се извинявам, че мога да коментирам единствено по този въпрос.

Джон, какви са тия глупости сега? Какво е това мега смесване между книгите и сериала? Другите мозък си имат, апропо, инак нямаше да има и какво да гледаме сега. Сигурно визираш зомбитата им. За твое сведение - да, и те имат мозък и могат да мислят, че дори и Планината и той. Нямат собствена ВОЛЯ. После, какъв е този т.нар. подарък „съживяване с функционалност“. Хайде стига, моля те. Първо, книжните ЛКС и Берик са абсолютно еднакви в съсредоточението си върху една-единствена точка, просто с различен фокус. И двамата са абсолютно еднакви. В сериала ЛКС отсъства, а Берик е изменен и има неясна цел. Джон няма никакъв начин да бъде сравняван с тях, тъй като в книгите НЯМАМЕ възкръснал Джон, поне не още, и НЕ ЗНАЕМ какви ефекти ще има евентуалното му вдигане и какъв ще бъде след това. Т.е. какво сравняваш ти, книжната ЛКС със сериалния Джон Сняг ли?

И ето ти различните типове съживяване от митологията на Мартин (паралелите със сериалните еквиваленти всеки може да си ги направи), които са ИЗОБИЛНИ, за да видиш, че разлика аз правя. Дали ти признаваш нейното съществуване вече е съвършено друг въпрос. Защото съживяването в „Игра на тронове“ не включва само възкресения Джон.
Скрит текст:
1/ вдигане от Белите бродници като жив мъртвец. Функционалност на 100% до лимита на запазване на тялото, защото все пак вдигнатият е умрял. Ако е умрял, понеже са му отсечени ръцете, ами няма да има ръце и като мъртвец. Помни и може да разсъждава, както докато е бил жив. Без абсолютно никаква воля и напълно подчинен на вдигналите го Бели бродници. Засегнати: неизброимо множество народ. Не е сигурно дали не могат да бъдат отървани от властта на ББ и да се превърнат в 2/ по-долу.
2/ вдигане по подобна на тази на Белите бродници механика. Същите показатели, но със ЗАПАЗЕНА воля. Засегнати: Бенджен Старк/Студени ръце, ако са един и същ персонаж. Ако ли не, то името варира.
3/ вдигане от червен жрец чрез огнената магия на Р'Хлор. Функционалност пак на 100% до лимита на завареното мъртво тяло. Запазена воля, но все по-губещи се спомени и изтриване на самоличността на човека до превръщането му във фанатик на определена тема. Времевият прозорец за съживяване на мъртвия изглежда е доста по-кратък спрямо магията на ББ. Засегнати: Берик Дондарин, ЛКС, хипотетично Джон Сняг.
4/ вдигане чрез черна магия. Кибърн го умее това. Функционалност на 100%, поне частично запазване на паметта, явна липса на воля. Засегнати: Планината.
*евентуален сценарий 5/ вдигане чрез кръвна магия. Все още не е ясно дали Муз-Дуз е можела да върне хал Дрого до нормалното му състояние, или нарочно го превръща в краставица, каквато подсказка вмята в речта си към Денерис. Тъй като оттогава няма повече сведения за този вид магия, няма какво повече да се обсъжда тук.

В добавка Мартин е развил и още начини за продължаване активността на персонажа след смъртта му – например чрез варгване, чрез практикуване на огнената магия, чрез сливане с дървета или дори чрез придобиване на спомените на умрелия с магията на Безликите. Така че хич не може да се каже, че е рядко съживяването на мъртви персонажи, защото както е тръгнало, скоро само Нед няма да се е върнал обратно. Впрочем, различните видове магии водят до различна „функционалност“. Вдигнатите чрез огъня са „съживени живи“, съответно могат да се възползват от тези свои привилегии, като например да си изпълняват физиологичните нужди и дори може би да имат деца, както и да умрат отново по елементарен начин. Вдигнатите чрез леда са „съживени мъртви“, нямат физиологични нужди, няма как да се размножават и общо-взето почти няма и как да умрат. В леглото съживяването на Джон ще е много по-функционално от това на Бенджен. В битка съживяването на Бенджен ще е много по-функционално от това на Джон. Тук нямаш единен показател за измерване на функционалността, тъй като тя варира според приложението. Това важи генерално, дори за устройството, от което пишеш. И лопатата, и мотиката служат за копаене, но са по-добри в различни сфери. Кой от двата инструмента ще окачествиш като такъв със 100% функционалност? Именно затова армията на ББ е толкова опасна за Вестерос, въпреки че е далеч по-малобройна от силите на живите: защото е изключително по-функционална от коя да е жива армия в битка. Живият го порежеш и го боли. Намушкаш го и умира. Съживеният мъртвец го насичаш на парчета, отсичаш му главата, него не го е грижа, продължава да служи. Върни им волята, направи ги всичките като сериалния Бенджен, и ще получиш точно това, което би съставлявало идеалния Нощен страж, колкото и да е иронично. Планината, както си е барабар с липсваща глава, му върни волята и ще получиш перфектния бял рицар (е, принципът е същият, самият Грегър няма да е идеалният рицар предвид какъв всъщност е характерът му). Приложи същата магия на Баристан, остави му волята и ще го имаш. Вечният немрящ командир на Кралската гвардия, въплътеният идеал на самата идея за кралска гвардия.

Така и не те разбрах това качество на героя „съживяване с функционалност“? Качество е, ако имам добра памет. Ако някой ми подари електронен дневник, в който да ви водя бележки, т.е. източникът е ВЪНШЕН, това по никакъв начин не е мое качество.

# 363
Скрит текст:
И аз очаквах Орландо Блум Blush
От Джон очаквам негативна реакция като разбере коя е леля му, по повод това че имат кръвна връзка.... Едва ли ще го спре де.... но мисля че ще има някакви размисли в тая насока ...
Скрит текст:
От Джон Сноу/Егон Таргериън-някой-си-на-брой (какъвто е праволинеен) могат да се очакват сериозни душевни терзания по повод основния му модел на подражание досега - Едард Старк. Няма начин да не стопли, че човекът, когото е смятал досега за баща и който му е бил образец за чест и спазена дума, е загърбил всичко, на което е учил децата си, подкрепяйки Робърт Баратеон, при положение, че е разбрал истината за отношенията между престолонаследника  Регар Таргериън и сестра му Лиана Старк. А от името, което тя е дала на бебето, му е станало ясно, че имат законен брак, защото едва ли сестричката му на своя глава и без основание ще му даде тази фамилия. Технически погледнато Нед Старк е предател от момента, в който  е разбрал, че Робърт Баратеон няма основания да претендира за трона (макар и да има някакви основания за бунта на база грешна информация), но го е подкрепил, а легитимния наследник на трона е оставил да расте в неведение.
...
След това развитие  изобщо няма да гледам осмия сезон на сериала. Обърнаха го на сапунка, чието единствено достойнство са хубавите  ефекти и страхотна операторска работа. Дано поне книгите да са по стока.

# 364
  • Вестерос
Те казаха, че чадата са успели да спрат процеса при Бенджен и затова е такъв. Няма как да се върне на зомбитата разумът.

Робърт вдига бунт срещу Ерис, после става крал след като спечелва гражданската война един вид. Какво общо има с претендирането както ти си го написала? Наследник по някакъв начин може да претендира, а към момента са знаели, че наследник на Ерис след смъртта на Регар и децата му и незнанието за Джон и Дани е Визерис. Той е претендентът за престола.

# 365
Е той
Скрит текст:
пък щото не загърби клетвите на нощния страж още преди да го убият, като си намери една дивачка, а после даже ЛК стана, но "за общото благо" взе че стана и Крал на Севера Wink Ма никакви клетви не пристъпва, неееее...Че и бендна колянце вече...Joy
Но да, ще се терзае, терзае...ех...

# 366
Винаги съм чела спойлерите, винаги гледам откъси преди епизодите на любимите си филми. За първи път съжалих за един конкретен спойлер.
Скрит текст:
Иска ми се да бях изживяла емоцията, когато Санса се обърна към Бейлиш първосигнално, а не да знаех. Наистина за първи път съжалих.

За следващият сезон се заричам, че няма да прочета нищичко, и ще си чакам да си го гледам  Laughing Laughing Laughing

Хареса ми много епизода, и въпреки, че знаех долу-горе какво ще стане, при сцената с
Скрит текст:
Бран и Сам, споменът за сватбата, и думите, че Джон е истинският наследник на Железния трон
кожата ми беше станала като на току що оскuбано пиле - настръхнала, на бобчета  #Crazy

Последната сцена беше
Скрит текст:
очаквана от мен (а и от всички), някакси се надявах да е по-зрелищна, но трябва да се отчете фактът, че го гледах на лаптопа ми сутринта преди работа. Утре вечер ще се събираме да го гледаме вече на 50 инча (мъжът ми е нощна тази вечер, и всички освен мен са солидарни с него  Embarassed), та предполагам че там ефектът ще е друг.

The long wait is coming!

# 367
  • Вестерос
Точно Хепи  и Джон не е цвете за мирисане Simple Smile Можеше да не ти е  и в скрит текст.

# 368
 изгледах и аз последният епизод за сезона

първо положителните неща
Скрит текст:
- най-после 1,30 минути.
Освен това първите 30-40 минути  засягащи преговорите бяха добри (изключвама резговора тирион - Церсей, където се постарах да я покажат възможно най--мила и й обичлива - нейсе)
разговориет Джайм-Церсей също се получиха. както и  всички диалози в които участавше Брон.

.

Сега обаче ще "захапя" епизода.
Скрит текст:
това за Санса и Аря - голямата тъпотия. Първо не стана ясно, как на Бран всички му вярват на виденята, че и лордовете.–( А Санса няма откъде другъде да знае  кой е виновен за Нед ил подобни неща?) Той казва "видях", и готово. Хайде - да му вярват Санса и Аря е простимо, но лордовете и Сам да му вяравт е абсурдно. Второ - Кутрето, който е такъв хладнокръвен как изпадан в душевен смут. Трето - направо е супере нереално, че хората от Долината се подчиняват на Санса, а не на Кутрето, дори да е масов убиец. Подчиняваш се на прекия васал, дори да тръгне срещу железния Трон - добър пример е Ренли. А какви мили сцени между Санса и Аря - направо ми идеше да превъртам. А ти лордове направо като статисти стоят или хайде - като клакьори. Санса обявява решенията си, и те пляскат В книгите, владетелят на ЗХ по цял ден се занимава със спорове.
Нататък - това лигавене, със секса между Джон и Денерис, също много ми дойде.
А Регар и Лияна, въобще не отговорят на представите ми - специално за Лияна се намекна нееднократно че е грубовата, а тук е  някак чаровна.
И както стои под Нед и той и шепне и изведнъж виждаш две фигури да се превъртата и да правят секс, в пъривя момент си помислих, Боже мили, Нед да не би да награби лияна? в духа на сериала щеше да е? Едав нататък се вижда че това вееч са Джон и Денерис?
И Тирион как гледаше секса на Дани - сякаш иска и той да направи тройка с нея. Това пък е връх на безобразието.
 Добре че направиха накрая падането на Вала, да отмие срама.
аз обаче очаквах нещо по-епично

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 14:41 от Джон Сняг

# 369
Скрит текст:
И аз очаквах Орландо Блум Blush
От Джон очаквам негативна реакция като разбере коя е леля му, по повод това че имат кръвна връзка.... Едва ли ще го спре де.... но мисля че ще има някакви размисли в тая насока ...
Скрит текст:
От Джон Сноу/Егон Таргериън-някой-си-на-брой (какъвто е праволинеен) могат да се очакват сериозни душевни терзания по повод основния му модел на подражание досега - Едард Старк. Няма начин да не стопли, че човекът, когото е смятал досега за баща и който му е бил образец за чест и спазена дума, е загърбил всичко, на което е учил децата си, подкрепяйки Робърт Баратеон, при положение, че е разбрал истината за отношенията между престолонаследника  Регар Таргериън и сестра му Лиана Старк. А от името, което тя е дала на бебето, му е станало ясно, че имат законен брак, защото едва ли сестричката му на своя глава и без основание ще му даде тази фамилия. Технически погледнато Нед Старк е предател от момента, в който  е разбрал, че Робърт Баратеон няма основания да претендира за трона (макар и да има някакви основания за бунта на база грешна информация), но го е подкрепил, а легитимния наследник на трона е оставил да расте в неведение.
...
След това развитие  изобщо няма да гледам осмия сезон на сериала. Обърнаха го на сапунка, чието единствено достойнство са хубавите  ефекти и страхотна операторска работа. Дано поне книгите да са по стока.
Само да кажа, че до момента в който Нед намира сестра си в кулата на радостта Бунта на Робърт вече е свършил. Регар е мъртъв, Ерис е мъртъв, официалните наследници на Регар са мъртви, войските на Ланистър държат Кралски Чертог и Нед все още незнае че Лиана и Регар са влюбени и женени. Когато Лиана умира и моли да опази сина й е вече време когато Таргариените са свалени от власт и Робърт желае смъртта на всеки останал Таргариен. Нед не е предал никого.

# 370
Абе Тирион тоя сезон не беше ли доста трезвен, целомъдрен, направо не приличаше на себе си от никоя версия и никоя вселена

# 371
Е той
Скрит текст:
пък щото не загърби клетвите на нощния страж още преди да го убият, като си намери една дивачка, а после даже ЛК стана, но "за общото благо" взе че стана и Крал на Севера Wink Ма никакви клетви не пристъпва, неееее...Че и бендна колянце вече...Joy
Но да, ще се терзае, терзае...ех...
Скрит текст:
Бе то за изброеното уж си имаше оправдания: къде заповед, къде криворазбрани дълг и чест. Искрено се надявам в книгите да си остане умрял

# 372

Скрит текст:
Крал на Севера нямаше нужда да става, за да защити Севера. Преди него е имало Гаранти на Севера и никой не се е обезчестил. Освен това  като Станеш Лк се заклеваш да не носиш корони. нищо не му пречеше да си бъед ЛК и пак да предвожда Севера, без да е крал или лорд и без да приема титли

# 373
  • Вестерос
Няма да остане умрял в книгите-абсурд. И там ще ги събере за една нощ Мартин.
Тирион не е гледал, слуша и се чумери, че му размътват водата и , че не е предвидим това развитие Grinning Въобще опропастиха Тирион, изкараха го много просто и несъобразителен.

Нали обсъждахме, че Джон като умря като ЛК и после се съживи клетвата му се прекъсна един вид.

# 374
Еи тоя момък бил Регар http://www.imdb.com/name/nm6251140/?ref_=ttfc_fc_cl_t33
Бяха го направили обаче 1:1 с Везирис.

Общи условия

Активация на акаунт