GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 549
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Е, със сигурност е имало изневяра и преди анулацията. Анулацията малко ме озадачава, при Тарговете не беше ли допустимо многоженството? Защо му е да анулира брак и да прави от легални деца - нелегални, щом му трябват 3ма ездачи... Ако всичко е за трето дете, а не от любов към Лиана, значи съвсем ужасна става историята.

Допустимо е, един от тях се е оженил за двете си сестри. От друга страна не съм сигурна дали е допустимо ако става въпрос за женитба между Таргариен и жена от друг дом. Може и Лиана да е искала анулиране преди да се събере с Регар.

# 541
Хубаво, КнН яхна дракон, ама този дракон сега лед ли хвърля или какво, не ми стана много ясно. Освен това много мърляво направиха падането на Вала, той не е само от лед, не може да го разруши така че да остане отдолу равен терен, трябва да има купчини останали.

Цялата сцена изглеждаше евтинджос. Много лоши ми се видяха ефектите.

Забелязах, че Визерион вече е с дупки по крилете, само на магия явно ще се държи във въздуха. И другото - докато живите дракони замахват бавно и царствено с криле, Визерион пърпелкаше като някой прилеп. Grinning Шляп-шляп-шляп...

# 542
На Вала битка не видях. Онези се появиха, драконът срути частта откъм морето и онези преминаха. Мисля, че Тормунд е жив. Тато че ли бе на страната, откъдето Валът се държи Thinking

За Аря и Фрей - не знам какви 5000 души е избила. Според мен беше събрала в залата основните участници в клането на семейството и рода й.

Фрей може да напълни с гаците си цяла армия. сума ти синове, внуци и правнуци има. Да не говорим че бе пратил 3000 души подкрепа на Роб Старк, и после ги изтегли, а след това всички участваха в клането. и това не са всичките му хора.
 И аз не видях
Скрит текст:
битак на Вала, което много ме подразни, ако не броим, че Тормунд размахваше някаква брадва, но така и не удари никой с нея. А аз очаквах епично сражение
- но това е за другата тема.

# 543
Аз мисля, че Денерис ще седне на трона заради пророчеството към Церсей, което за сега се оказва вярно. Тоест ако ще умира някой това ще е Егон Таргериан Simple Smile ( е сега смутих неопетнените )

Сцената в ямата.
Докато нямаше признаци на живот от сандъка, си помислих, че ако наистина е умряло, това ще е най-голямата ебавка със всичко Simple Smile
Хрътката можеше много лесно да сложи край на Церсей Simple Smile Всичките и гардове проспаха тоя момент. Но пък то и Дани с дракона можеше да им запали навесчето. Но както знаем, не е доходоносно така светкавично да се решават конфликтите.
Хареса ми как Джейми реагира на дракона, тия дето не бяха виждали по нереалистично реагираха. Церсей даже не го отрази почти.

# 544

Е, със сигурност е имало изневяра и преди анулацията. Анулацията малко ме озадачава, при Тарговете не беше ли допустимо многоженството? Защо му е да анулира брак и да прави от легални деца - нелегални, щом му трябват 3ма ездачи... Ако всичко е за трето дете, а не от любов към Лиана, значи съвсем ужасна става историята.

Допустимо е, един от тях се е оженил за двете си сестри. От друга страна не съм сигурна дали е допустимо ако става въпрос за женитба между Таргариен и жена от друг дом. Може и Лиана да е искала анулиране преди да се събере с Регар.
Да, а Белор пък заключил трите си сестри във Великата септа, защото го изкушавали.Аз също си мисля, че прекаляват с тази анулация. Мартел също са велик дом,  не  работа да ги разсърдва Регар. Спокойно е можел да си вземе втора невеста като Тарг, т.напр. като идав Егон Завоевателя, Хайтауър му предлага ръката на дъщеря си въпреки, че той вече има двете си сестри за съпруги. Има и други примери в тази насока. Тази анулация е вкарана вероятно от сценаристите.
[/quote]

# 545
Хубаво, КнН яхна дракон, ама този дракон сега лед ли хвърля или какво, не ми стана много ясно. Освен това много мърляво направиха падането на Вала, той не е само от лед, не може да го разруши така че да остане отдолу равен терен, трябва да има купчини останали.

+1
Очаквах доста по-величествена и изпипана сцена, но нещо не им се получи. Най-малкото трябваше да има някакви остатъци, ако не - потоп от вода от стопения от огъня лед...
И аз се чудя дали Джайм тръгна към Севера, за да се присъедини към битката.

И защо по дяволите вкараха Нимерия, като не я показаха нито веднъж до края.
И за Бога - цял сезон без Дух??? Та той е един вид 'запазена марка' на Джон.... ooooh!

За Тортмунд ще знаем до Нова Година - все ще има папараци, които да изнесат кадри от снимачния процес. Ако актьорът е на снимките, има шанс Simple Smile

# 546

Забелязах, че Визерион вече е с дупки по крилете, само на магия явно ще се държи във въздуха. И другото - докато живите дракони замахват бавно и царствено с криле, Визерион пърпелкаше като някой прилеп. Grinning Шляп-шляп-шляп...

Ох, да! Това го забравих, безумие беше как летеше... А това с дупките по крилата, какво за една седмица изгни този дракон при минусови температури... Голям провал беше сцената и то точно на края на сезона.

Според мен Тормунд е жив Wink

# 547

Хрътката можеше много лесно да сложи край на Церсей Simple Smile Всичките и гардове проспаха тоя момент. Но пък то и Дани с дракона можеше да им запали навесчето. Но както знаем, не е доходоносно така светкавично да се решават конфликтите.

Чак пък толкоз лесно - едва ли. Първо трябваше да убие Не-Грегър, а това нямаше да стане за пет секунди, церсей и Джайм щяха да извикат помощ. Освен това ако убиеха Церсей, и после Джайм останеше жив и им отвореше втори фронт, Другите щяха да разпарчетосат Дани и Джон.

# 548
Чак пък толкоз лесно - едва ли. Първо трябваше да убие Не-Грегър, а това нямаше да стане за пет секунди, церсей и Джайм щяха да извикат помощ. Освен това ако убиеха Церсей, и после Джайм останеше жив и им отвореше втори фронт, Другите щяха да разпарчетосат Дани и Джон.

Джони, просто не трябваше да дърпа веригата на зомбито и готово.

# 549
Та виждам, че не пишем вече в скрит текст и ще се изкажа и аз:
- на мен много ми хареса Церсей. Напълно оправда очакванията ми. Определено играе най- добре играта на тронове във филма. Предвидлива и опасна. Много добър изграден образ.
- Аря и Санса- както и предполагахме, за тъпите сценки е имало причина. Браво за добрата игра на Санса. Явно и Бран е помогнал малко там, добре беше да го доразвият малко повече, защото все още не оправдава присъствието си във филма. Не ми хареса, че затриха Кутрето, но сценаристите и без това се чудеха какво да го правят.
- пълно разочарование за мен е Леденият дракон, а така го чаках. Какви са тия разрушителни лазери, които бълва не разбрах. И аз се замислих дали КнН не е Тарг, ама има ли значение вече кой какъв е....
- очаквах повече от срещата между Джейми и Бриен, но може би ще я видим другия сезон.
- сълзливата, сапунена, розова и прозаична препратка от бракосъчетанието на Регар и Лиана към Джон и Денерис , как той обича нея пък и тя обичала него.... ако държах вилица щях да си избода очите. И Джон и Денерис толкова примирено гледаха един към друг и си мислеха " ех, ще трябва да си легнем, то се е видяло", че за малко да започна да им съчувствам.
- Срещата между Теон и Джон. Това подсказка ли беше- че какъвто и по произход да е Джон, той си е Старк. Отгледан от Нед и възпитан спрямо разбиранията на севера.
 - ооо, да. цял сезон без Дух. ДД сериозни ли са?!

# 550
  • Вестерос
За мен анулацията е логична само ако Регар е решил Егон и дъщеря му да не са наследници, а само детето от Лиана. Иначе е излишна , защото са многоженци.

Все още твърдя, както писах 2 пъти, че Санса загря след последния разговор с Кутрето  и предните неща не са били сценки. Тогава е говорила с Аря и Бран и са се изяснили и са решили да направят цирка.  Смешно е да са сценки, особено като бяха в покоите на Аря и Кутрето беше на майната си.

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 11:40 от Tiffany А

# 551
# 552
- Срещата между Теон и Джон. Това подсказка ли беше- че какъвто и по произход да е Джон, той си е Старк. Отгледан от Нед и възпитан спрямо разбиранията на севера.

По-скоро е препратка към това, че не пречи Джон да е и Тарг, и Старк, както Теон е и Старк, и Грейджой. Това май беше изводът от сцената. Прекрасно изпълнение на Алфи Алън. Heart Eyes

# 553
  • Разпиляна във въображението
Валът се срути, разбит, а не се разтопи. Има огромни късове.

Тормунд си е жив. Пак гледах сцената. Покрил се е горе  Laughing

# 554
  • Вестерос
Тормунд и Берик са живи , да.

Направиха дупка във Вала.

Общи условия

Активация на акаунт