GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 466
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Джони, за всички Бран току що е дошъл на юг от Вала, т.е. като каже "видях КнН че отива към Eastwatch" те могат да приемат че го е видял когато в бил на север от Вала. Иначе Бран доказа на Санса че вижда разни неща, на Аря няма какво да и доказва - тя не е боса в света на магията. А Сам видя с очите си как Бран се варгва, какво има да му доказва не него, ясно е защо Сам ще му вярва че вижда разни неща. За сега Бран не е имал разговори за виденията си с други хора, така че поне тук всичко се връзва в сериала...

Бран каза пред лордовете, че е видял  как Кутрето дава на убиеца му камата, когато са били сами. И че го е видял как разговаря с Нед, а през това вреем той  - Бран - беше на хиляди километри. И други такиав глупости (например за смъртта на Джон Арин, когато въобще не е бил там). Е къде е бил Бран - стоял е някъде и ги е гледал? ако каже че е имал видение, трябва да му се смеят лордовете? и как Кутрето не се защити? да каже "оябсни какво имаш предвид?" да го нарече шарлатанин? Сам видя, че на Бран му се подбелиха очите,  и взе да говори как "вижда", което нищо не доказва. Бран може спокойно да си измисля, Сам е много лековерен.

и какво стана - лордовете  на ЗХ му се връзват, васалиет на Кутрето от  Долината се връзват на Бран,  дани не връзав наБран, дори самия Кутре се връзва на Бран и вместо да  обяви Бран в шарлатания и да иска съд в дбувой - призна всичките си вини и моли за милост. За Джон, Аря, санса - ясно, те са му роднини, вярват му.

# 586
По принцип не му се смеят, защото в Севера знаят за старите магии- лицата в дърветата, варговете и прочие, ама в сериала тия работи ги попрескочиха и седи смешно

# 587
Очаквах кутрето да се окаже някой от безликите или самия Джакен Х'гхар. Също така ако Санса му беше прерязала гърлото щеше да е по-добре.
Но седя и цяла сутрин пия си кафето и си мисля за Джон и Дани, и дали едно тяхно бебе няма да се окаже новия НК. Толкова магия има и в двамата че може да се получи какво ли не. Уж почнаха да се навързват нещата, ама не съвсем.
Относно сцената с вала,... дано в книгите падне по-хубаво

аз си мисля....нали Старките не използваха палачи? Който изрече присъдата трябав да замахне с меча? Санас нищо ли не научи. хайде и нея да я правим като Церсей - вместо Илин Пейн - тя си има Аря.

# 588
На мен най ми е нескопосано как Джон казва,че брат му,когото е мислил за мъртъв,бил видял армията на мъртвите при Източен страж.И Денерис и компания приемат това за чиста монета. hahaha

# 589
По принцип не му се смеят, защото в Севера знаят за старите магии- лицата в дърветата, варговете и прочие, ама в сериала тия работи ги попрескочиха и седи смешно

Не са ги прескочили в сериала. В първите сезони нали стана ясно за историите, които са разказвали на малките старки техните "бавачки"

# 590

па те не са само северняци там. Лордовете от Долината  от Долината трябавше да го съсипят от подигравки, а Кутрето, можеше да включи това в защитата си - той също не е от севера. ОСвен това това дори северняците гледат на тази работа с виденията малко..... в книгите майстер Лувин, който бе живял повече от 15 години на Север гледаше на зелениет сънища на Бран с насмешка, също и Бирения корем, дори собствения му брат - Роб - не му повярва. И изведнъж - всички вярват на Бран-детето -чудо.

# 591
Очаквах кутрето да се окаже някой от безликите или самия Джакен Х'гхар. Също така ако Санса му беше прерязала гърлото щеше да е по-добре.
Но седя и цяла сутрин пия си кафето и си мисля за Джон и Дани, и дали едно тяхно бебе няма да се окаже новия НК. Толкова магия има и в двамата че може да се получи какво ли не. Уж почнаха да се навързват нещата, ама не съвсем.
Относно сцената с вала,... дано в книгите падне по-хубаво

аз си мисля....нали Старките не използваха палачи? Който изрече присъдата трябав да замахне с меча? Санас нищо ли не научи. хайде и нея да я правим като Церсей - вместо Илин Пейн - тя си има Аря.

Джони,аз не бих могла да убия човек.Каквото и да е направил.

# 592
  • Вестерос
За мен, Рени, това анулиране е точно с цел да се пренебрегнат Егон и Ренис, ако бяха живи. Реално брак с Елиа все едно е нямало. И те са копелета. Което е лейм...

# 593
 аз бих могъл. Представям си веднага, че идва човек да изнасили  сестра ми или да ме убие.. ще  хвана чука  или гирата- и бам по-главата (не обичам кървища, и не харесвам ножовете, но нямам проблем да взема тъп и тежък предмет и да фрасна някого с него. ИСкам боен чук.)

# 594
Според мен Вестерос е като Средновековието и всякакви чудеса, видения и суеверия се приемат по-сериозно, отколкото биха в наши дни. Не че и в наши дни няма хора, на които Исус се е появил на петно на стената, а тук във форума има тема с вярващи, че е възможно човек да живее не на храна, а на слънчева светлина. Навремето и Жана д'Арк са я последвали хиляди заради видения.

А в сериала няма време за сцени с изпитване на Бран. Ако каже на всеки насаме по една лична тайна, ще му повярват.

# 595
аз бих могъл. Представям си веднага, че идва човек да изнасили  сестра ми или да ме убие.. ще  хвана чука  или гирата- и бам по-главата (не обичам кървища, и не харесвам ножовете, но нямам проблем да взема тъп и тежък предмет и да фрасна някого с него)

Ти можеш,аз не мога.Аря може,Санса не може.Точка.

# 596
  • Вестерос
Нед учеше май Роб, Джон, Бран, едва ли пред Санса и Аря уби онзи дивак ли беше? Не помня те да са били там тогава.

# 597
Според мен Вестерос е като Средновековието и всякакви чудеса, видения и суеверия се приемат по-сериозно, отколкото биха в наши дни. Не че и в наши дни няма вярващи, на които Исус се е появил на петно на стената, а тук във форума има тема с вярващи, че е възможно човек да живее не на храна, а на слънчева светлина. Навремето и Жана д'Арк са я последвали хиляди заради видения.

А в сериала няма време за сцени с изпитване на Бран. Ако каже на всеки насаме по една лична тайна, ще му повярват.
ако каже насаме на всеки по-една личан тайна може да му повярват - може и да не му. То и Варис може да каже на всеки по една лична тайна, има ли видения Варис?*
по-логично е Бран, да каже пред много хора, нещо което абсолютно никой не го знае, много хора накуп да го проверят, и то да се окаже истина - например че Другите имат вече дракон. Ама много време ще отнеме, докато започне да доказва, че има реални видения , трябав да събеер всички накупи, посел да има едно -две видения, посел известно вреем ще му се подсмиват, посел няколок души да проверят, даминат два-три месеца докато се върнат (най-малко)....
*Нед беше съвършено сам с Петир, когато Варис се вмъкна при него и вече знаеше защо е тук, с каква цел, къде е Кейт и т.н.

# 598
А бе аз защо останах с впечатлението, че Джейми се справя, позамисли се и се върна обратно при Церсей?

Момичетата ги нямаше, когато Нед изпълняваше присъдата.

# 599
Нед учеше май Роб, Джон, Бран, едва ли пред Санса и Аря уби онзи дивак ли беше? Не помня те да са били там тогава.

Така е.Те са момичета.Това,че Аря е нетипично момиче,не означва,че Санса е някаква засукана лигла.Даже Кейтлин се надяваше в столицата Аря да придобие някакви момичешки обноски.
Но Нед е научил и момичетата на справедливост.

Общи условия

Активация на акаунт