GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 456
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
А бе аз защо останах с впечатлението, че Джейми се справя, позамисли се и се върна обратно при Церсей?

Момичетата ги нямаше, когато Нед изпълняваше присъдата.
момичетата ги нямаше, но Нед им набиваше и на тях в главите простата истина.
"Който изрече присъдата трябва да замахне с меча" бе нещо като неофициално мото на Старките.
Официалното е "Зимата  иде"
Припомням, че Нед уби вълка на Санса лично.
досега, Джон, Роб и Аря се придържаха именно към това мото - щом убиваха някого, държаха да знаят, че присъдата е справедлива, защото те бяха и съдии, и екзекутори.
Санса "кривва" от тази пътека, тя е съдия, не не и екзекутор.

# 601
Джони, във Вестерос още не са стигнали на ниво научен експеримент. Толкова ако е нужно, да вземат една кутия и три поредни пъти да я представят пред Бран, като са сложили всеки път различен предмет, а той трябва да го "види" и да каже какъв е. Половин час работа, пък и ще е забавно за гледащите. Laughing

# 602
Джони, във Вестерос още не са стигнали на ниво научен експеримент. Толкова ако е нужно, да вземат една кутия и три поредни пъти да я представят пред Бран, като са сложили всеки път различен предмет, а той трябва да го "види" и да каже какъв е. Половин час работа, пък и ще е забавно за гледащите. Laughing
Това е съвършено невярно .Кибърн прави научни експерименти.  и не е единиственият.  
Скрит текст:
Да вземем например Марвин.
. Дори майстер Лувин имаше интерес към изучаването на суверията.

# 603
Джони, понякога се чудя дали не си на хонорар към някой сайт да бълваш фейк фенфикшън по форумите... Гледай пак епизода внимателно... няколко пъти и ако не ти стане ясно нещо питай Grinning Бран нито веднъж в залата на ЗХ не казва че е видял как Кутрето казва или прави нещо. Просто заявява, че Кутрето е държал нож към гърлото на баща им и е казал каквото е казал. Това може да го знае от някой друг, но никой няма желание да прави разследване - така или иначе Рицарите на Долината отдавна искат да му видят сметката. Санса заявява, че Кутрето е манипулирал леля и да отрови Джон Арин и да напише писмо до майка им и че после е бутнал Лиза през лунната порта, Кутрето сам се прецаква като потвърждава думите и и казва "каквото и да ти е казала леля ти Лиза....." Така че Бран публично на никого до този момент не е казал "аз се хванах за дървото и видях" и до сега никой не му вярва просто ей тъй.
А ще ме прощаваш - Сам го видя не само как забелва очи и казва че видял нещо, Сам го видя как се варгва в Ходор за пръв път. Освен това Сам е виждал ББ от първо лице, той ли няма да повярва на Бран че вижда. Сам прекара доста време в Цитаделата, той ли няма да вярва че магията съществува?
Относно това, че който издава присъдата трябва да я изпълни - Нед Старк учеше на това синовете си, на дъщерите му нямаше кой да остави тези завети, предполагаше се че те ще са лейдита и майки и ще бродират и хубавеят, така че не е толкова шокиращо това... никой не е очаквал че тя ще трябва да произнасят и изпълняват присъди, за да ги подготви за северняшките методи...

# 604
Като почнеш да си ги измисляяяш- "неофициално мото".... Другото неофициално мото сигурно им е - като дойде зимата и самотния вълк умира, но глутницата оцелява. Кутрето все едно умря от ръка на Старк. Плюс това Санса нали е голяма лейди. Те не си цапат ръцете.

# 605
Това е съвършено невярно .Кибърн прави научни експерименти.  и не е единиственият.

Единици може и да го правят, но масово да се изисква от обикновените хора като условие - тц.

Сега се замислям, че във вселена, в която има дракони, магии, вълчища и други свръхестествени неща, нуждата на хората от доказателства ще е още по-малка.

# 606
Джони, понякога се чудя дали не си на хонорар към някой сайт да бълваш фейк фенфикшън по форумите... Гледай пак епизода внимателно... няколко пъти и ако не ти стане ясно нещо питай Grinning Бран нито веднъж в залата на ЗХ не казва че е видял как Кутрето казва или прави нещо. Просто заявява, че Кутрето е държал нож към гърлото на баща им и е казал каквото е казал. Това може да го знае от някой друг, но никой няма желание да прави разследване - така или иначе Рицарите на Долината отдавна искат да му видят сметката. Санса заявява, че Кутрето е манипулирал леля и да отрови Джон Арин и да напише писмо до майка им и че после е бутнал Лиза през лунната порта, Кутрето сам се прецаква като потвърждава думите и и казва "каквото и да ти е казала леля ти Лиза....." Така че Бран публично на никого до този момент не е казал "аз се хванах за дървото и видях" и до сега никой не му вярва просто ей тъй.
А ще ме прощаваш - Сам го видя не само как забелва очи и казва че видял нещо, Сам го видя как се варгва в Ходор за пръв път. Освен това Сам е виждал ББ от първо лице, той ли няма да повярва на Бран че вижда. Сам прекара доста време в Цитаделата, той ли няма да вярва че магията съществува?
Относно това, че който издава присъдата трябва да я изпълни - Нед Старк учеше на това синовете си, на дъщерите му нямаше кой да остави тези завети, предполагаше се че те ще са лейдита и майки и ще бродират и хубавеят, така че не е толкова шокиращо това... никой не е очаквал че тя ще трябва да произнасят и изпълняват присъди, за да ги подготви за северняшките методи...
пурпулетке, като не е учил дъщерите си - защо Аря непрестанно изпълняваше присъдиет сама? хайде от тук да почнем.
нед не бил учил дъщериет си. Случайно Лейди не бе убита от Нед.

Пурпулетке,  аз вече отдавна го казах, че то като виц стои Кутрето сам да се обвини. Лордовете на Долината може да не го харесват, но не е логино да се подчиняват на Санса, а не да си изберат някой друг - наприемр Ройс, или направо Сладкия Робин и да се изметат след смъртта на Кутрето.
това, че Бран заява че кутрето държи нож - същата работа - как го е видял, като е на хиляди километри? вицове! * Кутрето има право на личен двубой, всички герои получиха право на такъв - Тирион - над два пъти, Церсей, дори за Марджери се обсъждаше по едно време. обаче Кутрето  -екзекуция. Много брутална се оказа Санса, по-жестока и от Церсей.
*И по важното - как един от най-хладнокръвните герои - Кутрето - се гипсира от нелепиет твърдения на едно хлапе, че вижда миналото и настоящето.

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 14:06 от Джон Сняг

# 607
Това е съвършено невярно .Кибърн прави научни експерименти.  и не е единиственият.

Единици може и да го правят, но масово да се изисква от обикновените хора като условие - тц.

Сега се замислям, че във вселена, в която има дракони, магии, вълчища и други свръхестествени неща, нуждата на хората от доказателства ще е още по-малка.
всички майстери правят повееч или по-малко научни експерименти. те не са "единици"
Драконите, магиите, вълчищата се появиха съвсеем наскоро. Драконите бяха изчезващ вид.
Другите ги нямаше 8000 години, вълчищата - някокостотин.
нуждата от доказателства е бая солидна, дори на Север не гледат  толкова сериозно на тези твърдения за "зелени сънища" и в най-добрия случай ги има за "бабини деветини", а по на юг открито им се подиграват.

# 608
Очаквах кутрето да се окаже някой от безликите или самия Джакен Х'гхар. Също така ако Санса му беше прерязала гърлото щеше да е по-добре.
Но седя и цяла сутрин пия си кафето и си мисля за Джон и Дани, и дали едно тяхно бебе няма да се окаже новия НК. Толкова магия има и в двамата че може да се получи какво ли не. Уж почнаха да се навързват нещата, ама не съвсем.
Относно сцената с вала,... дано в книгите падне по-хубаво

аз си мисля....нали Старките не използваха палачи? Който изрече присъдата трябав да замахне с меча? Санас нищо ли не научи. хайде и нея да я правим като Церсей - вместо Илин Пейн - тя си има Аря.
И аз си помислих за това, но Санса не изрича думите "Осъждам ви на смърт".

# 609
Вълчището е символа на Старк, Нед никога ама никога няма да остави друг да убие вълчището на дъщеря си. А присъдата Лейди да умре не я издаде Нед, само да те светна.
Лордовете на Долината не са се подчинили на Санса, те гледаха с одобрение как се прокарва справедливост за убийствата на техния Лорд Джон Арин, на тяхната Лейди Лиза Арин, за раздора между Лиза и Кейтлин, за манипулирането и употребата на сегашния им Лорд. Реално не знаем дали сега няма да си тръгнат или ще са още по-убедени в силата и правотата на Старките и ще са по-сигурни в подкрепата към тях във войната срещу КнН.
Кутрето беше толкова убеден, че отново той дъпа конците, че беше в потрес от случващото се. Съответно се наигра сам, нещо което е очаквано. Колкото повече си вярва човек, толкова по-болезнено пада. Според мен цялата работа я бяха измислили много добре и напълно в духа на историята. Сцените от вчера от ЗХ бяха много добре измислени, режисирани и изиграни, това поне този сезон не мога да им го отрека. Едно нещо без издънки, лично мое мнение...

# 610
Очаквах кутрето да се окаже някой от безликите или самия Джакен Х'гхар. Също така ако Санса му беше прерязала гърлото щеше да е по-добре.
Но седя и цяла сутрин пия си кафето и си мисля за Джон и Дани, и дали едно тяхно бебе няма да се окаже новия НК. Толкова магия има и в двамата че може да се получи какво ли не. Уж почнаха да се навързват нещата, ама не съвсем.
Относно сцената с вала,... дано в книгите падне по-хубаво

аз си мисля....нали Старките не използваха палачи? Който изрече присъдата трябав да замахне с меча? Санас нищо ли не научи. хайде и нея да я правим като Церсей - вместо Илин Пейн - тя си има Аря.
И аз си помислих за това, но Санса не изрича думите "Осъждам ви на смърт".
не е й нужно - поклати глава към Аря. Това е мълчаливо съгласие

# 611
Скрит текст:
Разбрах elenaz, мерси.

А Бродниците всъщност как са създадени? Каква им е историята?
Извинявам се ако е коментирано. Не чета всички постове. Много пишете  Laughing

А, не гледаш ли? В предишния сезон показаха как чадата са създали КнН, а в някой от първите, как той създава ББ.

Боже, колко неща съм забравила.  ooooh!

Благодаря Ирена. Много са изглупели тогава тез горски чеда.
Прочела съм само първата книга и спрях. Да не стане миш маш със сериала, пък и нямах време. Като си свърша Колелото и тях ще почна. Тамън ще излезе и последната книга.
Да не те отчайвам , но чакаме две книги 😁 Обаче от толкова чакане и само на една ще се радваме 😩

Е нали уж последната се чакаше. Ами тогава ще докачам да излязат всички  Laughing

Тифче, имам познат, който ще ми даде книгите на хартия. Но като му дойде времето.

# 612
Вълчището е символа на Старк, Нед никога ама никога няма да остави друг да убие вълчището на дъщеря си. А присъдата Лейди да умре не я издаде Нед, само да те светна.
Лордовете на Долината не са се подчинили на Санса, те гледаха с одобрение как се прокарва справедливост за убийствата на техния Лорд Джон Арин, на тяхната Лейди Лиза Арин, за раздора между Лиза и Кейтлин, за манипулирането и употребата на сегашния им Лорд. Реално не знаем дали сега няма да си тръгнат или ще са още по-убедени в силата и правотата на Старките и ще са по-сигурни в подкрепата към тях във войната срещу КнН.
Кутрето беше толкова убеден, че отново той дъпа конците, че беше в потрес от случващото се. Съответно се наигра сам, нещо което е очаквано. Колкото повече си вярва човек, толкова по-болезнено пада. Според мен цялата работа я бяха измислили много добре и напълно в духа на историята. Сцените от вчера от ЗХ бяха много добре измислени, режисирани и изиграни, това поне този сезон не мога да им го отрека. Едно нещо без издънки, лично мое мнение...
именно тук е разковчинето . Лордовете на Долината не знаят дали са верни обвиненията (поне до момента в който Кутрето сам се обвини), но стоят безучастни. за каква справедливост става дума тук? смях hahaha
От друга страна добре е да си припомним, че то и Церсей излезе с някакви обвинения срещу Нед Старк и никой не реагира....може лордовете просто да са се н---ли от страх, и да чакат първия удобен случай на слабост от Санас, за да й забият нож в гърба.

# 613
Скрит текст:
Разбрах elenaz, мерси.

А Бродниците всъщност как са създадени? Каква им е историята?
Извинявам се ако е коментирано. Не чета всички постове. Много пишете  Laughing

А, не гледаш ли? В предишния сезон показаха как чадата са създали КнН, а в някой от първите, как той създава ББ.

Боже, колко неща съм забравила.  ooooh!

Благодаря Ирена. Много са изглупели тогава тез горски чеда.
Прочела съм само първата книга и спрях. Да не стане миш маш със сериала, пък и нямах време. Като си свърша Колелото и тях ще почна. Тамън ще излезе и последната книга.
Да не те отчайвам , но чакаме две книги 😁 Обаче от толкова чакане и само на една ще се радваме 😩

Е нали уж последната се чакаше. Ами тогава ще докачам да излязат всички  Laughing

Тифче, имам познат, който ще ми даде книгите на хартия. Но като му дойде времето.
две книги,  защото едната  ще е нещо като спин-оф. и ще излезе плез лятото на следващата година. Мартин е казал че за другата година исак да издаде две книги наведнъж, за да компенсира забавянето  -Ветровете и една за Таргите.

# 614
  • Разпиляна във въображението
именно тук е разковчинето . Лордовете на Долината не знаят дали са верни обвиненията (поне до момента в който Кутрето сам се обвини), но стоят безучастни. за каква справедливост става дума тук? смях hahaha

Кутрето не отрече нищо. Не заяви, че не е вярно и не поиска обяснение. Стоя като гръмнат и сам си каза нещата. И той умря от ръката на Старк, не от палач някакъв си, а от Старк.

Общи условия

Активация на акаунт