GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 427
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Не ми хареса финала. Хич. Епизод 4 и 6 бяха по - добри.
Последната сцена - тотал щета. Тоя вал го приказваха 7 сезона и после дракона го наплю??? Стига бе! Чак да ги хване яд братята от нощния страж, че са типали по тия стълби толкова време.
Нещо не я вдявам Церсей. Значи ще изчака мъртвите да омаломощят/унищожат врага и хоп готово. Хоп какво? Всеки убит враг на Церсей е +1 в армията на мъртвите? Тъпа сметка. Или е куку или не си дава сметка какво идва. По - скоро ще да е куку. Нито е способна да обича, нито да управлява.
Кефя се, че Джейми се откъсна от нея.
Джон и Дени - ясна работата. Ама Тирион какви ги диреше посред нощ? Да не беше тръгнал и той за...и да го изпревариха Simple Smile

# 616
Вълчището е символа на Старк, Нед никога ама никога няма да остави друг да убие вълчището на дъщеря си. А присъдата Лейди да умре не я издаде Нед, само да те светна.
Лордовете на Долината не са се подчинили на Санса, те гледаха с одобрение как се прокарва справедливост за убийствата на техния Лорд Джон Арин, на тяхната Лейди Лиза Арин, за раздора между Лиза и Кейтлин, за манипулирането и употребата на сегашния им Лорд. Реално не знаем дали сега няма да си тръгнат или ще са още по-убедени в силата и правотата на Старките и ще са по-сигурни в подкрепата към тях във войната срещу КнН.
Кутрето беше толкова убеден, че отново той дъпа конците, че беше в потрес от случващото се. Съответно се наигра сам, нещо което е очаквано. Колкото повече си вярва човек, толкова по-болезнено пада. Според мен цялата работа я бяха измислили много добре и напълно в духа на историята. Сцените от вчера от ЗХ бяха много добре измислени, режисирани и изиграни, това поне този сезон не мога да им го отрека. Едно нещо без издънки, лично мое мнение...
Кой знае...А може и "процесът", и последвалото оцапване на пода да е само за пред присъстващите в залата.

# 617
Джони, пак си гледал през кривия макарон. Санса в нито един момент не прозинесе присъда. Не и е давала знаци нито е кимала към Аря.
Обвини Кутрето, после се разправяха кой какво направил, а докато той се молеше да му даде шанс да се обясни,  Санса каза, че никога няма да забрави и Аря директно го резна.

Бран каза това единствено на него. Само той го разбра и спря да говори по тоя въпрос засщото разбра, че не може да излъже.

Това със изпълнението на присъдата е само към мъжете и в никакъв случай не е задължително. Голяма работа, че не го е убила лично Санса. То и Нед не беше такъв за какъвто го мислеха.

# 618
Сметките на Церсей са много умни и логични. Знае как могат да се унищожат зомбитата, защото Джон й демонстрира. Изчаква Джон и Денерис да бъдат пометени и след това заедно с Юрон довършват армията на Бродниците. И остава само тя женена за Юрон. Няма кой да оспорва властта й.

# 619
  • Варна
Че какво му е на Вала? Добра алтернатива на смъртното наказание. Пък и нека си има диваци зад Вала, аз ги харесвам.

Валът не е там заради диваците, и не само престъпници се изпращат там. Благородниците например не са. В началото големите родове са изпращали там децата си, един вид кръвен данък. И клетвата им има препратки към Дългата нощ. Заради  диваците би им стигал един Адрианов вал, а дезертьорите нямаше да ги зазиждат живи.
На трипръстите им трябват хора, за да им хранят дърветата със зеленозрящите и дръвонета. Нали Бран видя пещера пълна с тях. Затова и диваците са там. От полза са им.

Но ти ги знаеш тези неща, коментирали сме ги, затова поста ти ме изненада.

При евентуална победа над Бродниците и Чадата, Валът се обезсмисля. Нощният страж е разпуснат и Ед си отива в къщи, за да жиее на топло, като нормален човек.  Heart Eyes
Знам че Валът е заради бродниците, но ми харесва да има алтернатива на смъртното наказание. Виж колко интересни хора има на Вала. Mr. Green

# 620
Церсей има и адски огън. Може да нанесе сериозен демидж по зомбитата, но си премълча. Подло влечугце е...

# 621
Сметките на Церсей са много умни и логични. Знае как могат да се унищожат зомбитата, защото Джон й демонстрира. Изчаква Джон и Денерис да бъдат пометени и след това заедно с Юрон довършват армията на Бродниците. И остава само тя женена за Юрон. Няма кой да оспорва властта й.

сметките на Церсей не са логични, а вървят по една изкривена логика - важното е аз да съм съм окей, а пък  какво ме е грижа, за някакви си там бунтовници.
Отдаван предскаха, че точно това ще се случи.
Инаеч принципно тя не е права - Ако мъртвиет избият 10 000 северняци, 10 000 рицари на Долината и 10 000 дотраки, 8000 неоптнени и ОЩЕ ДВА Дракона и ги вдигнат като НОВИ ЗОМБИТА към тези 100 000, котии ВЕЧЕ иси имат на церсей свят ще й се завие.

Зомбитата могат да съ възстановяват щетите - имаш сто хилядна армия, излизаш с 20 хилядна армия среущ тях, трепаш, трепаш, хората тиизмират и те ги обръщат на нови други и пак са окей. даже армията им може да нараства. А ако потърсят  разни гробища и изкарат мърътъвциет оттаме ще са си окей.

Драконовият огън е хубаво нещо, но не е без лимитен. на Церсей като й свършат гърнетата какво ще прави? сега е моментът да се обедини с другите Хора, приемам че едно гърне стира 2-3 души те имат 500 гърнета и търсят още 500, а насреща си имат сто хилядна армия и дракон. да не забравяме и великаните-.

# 622
  • Вестерос
А бе аз защо останах с впечатлението, че Джейми се справя, позамисли се и се върна обратно при Церсей?

Момичетата ги нямаше, когато Нед изпълняваше присъдата.
момичетата ги нямаше, но Нед им набиваше и на тях в главите простата истина.
"Който изрече присъдата трябва да замахне с меча" бе нещо като неофициално мото на Старките.
Официалното е "Зимата  иде"
Припомням, че Нед уби вълка на Санса лично.
досега, Джон, Роб и Аря се придържаха именно към това мото - щом убиваха някого, държаха да знаят, че присъдата е справедлива, защото те бяха и съдии, и екзекутори.
Санса "кривва" от тази пътека, тя е съдия, не не и екзекутор.
Дай ми цитат или сцена къде Нед е казал това на Санса и Аря, че чак и мото неофициално да им стане!!!!

# 623
  • Разпиляна във въображението
А може коалицията да успее, но със сериозни щети и тя лесно да ги преодолее. Иначе си взима бебо и изчезва през водата. Цялото й семейство изчезна - убити или обърнали й гръб. На нея и остана само детето в утробата и собствения й живот.

# 624
А бе аз защо останах с впечатлението, че Джейми се справя, позамисли се и се върна обратно при Церсей?

"Който изрече присъдата трябва да замахне с меча" бе нещо като неофициално мото на Старките.
досега, Джон, Роб и Аря се придържаха именно към това мото - щом убиваха някого, държаха да знаят, че присъдата е справедлива, защото те бяха и съдии, и екзекутори.
Дай ми цитат или сцена къде Нед е казал това на Санса и Аря, че чак и мото неофициално да им стане!!!!
не го е казвал на тях. Казвал го е многократно пред тях
Мога  бързо да ти намеря  например как когато Аря искаше да знае, дали този когото ще екзекутира е добър или лош човек "Милият човек" и казавше че тя е "прекалено много Старк"

# 625
  • Бургас

сметките на Церсей не са логични, а вървят по една изкривена логика - важното е аз да съм съм окей, а пък  какво ме е грижа, за някакви си там бунтовници.
Отдаван предскаха, че точно това ще се случи.
Инаеч принципно тя не е права - Ако мъртвиет избият 10 000 северняци, 10 000 рицари на Долината и 10 000 дотраки, 8000 неоптнени и ОЩЕ ДВА Дракона и ги вдигнат като НОВИ ЗОМБИТА към тези 100 000, котии ВЕЧЕ иси имат на церсей свят ще й се завие.

Зомбитата могат да съ възстановяват щетите - имаш сто хилядна армия, излизаш с 20 хилядна армия среущ тях, трепаш, трепаш, хората тиизмират и те ги обръщат на нови други и пак са окей. даже армията им може да нараства. А ако потърсят  разни гробища и изкарат мърътъвциет оттаме ще са си окей.

Драконовият огън е хубаво нещо, но не е без лимитен. на Церсей като й свършат гърнетата какво ще прави? сега е моментът да се обедини с другите Хора, приемам че едно гърне стира 2-3 души те имат 500 гърнета и търсят още 500, а насреща си имат сто хилядна армия и дракон. да не забравяме и великаните-.
И аз това казвам. Церсей просто си изкукуригва или по начало си е била кухо същество. Без грам чувства. Децата си прежали, братята, любовта.
Ако Джон и Денерис не могат да се справят с бродниците, то нито Юрон, нито Церсей ще могат. Джейми и го каза в прав текст. Глупава жена. Да беше пратила Ланистърите да смачкат бродниците, а наемниците да доведе по - късно. А може би точно това замисля. Изпраща брат си с лъжа, за да повярват на нея другите. Това вече е по - логично.

# 626
  • Вестерос
Скрит текст:
Разбрах elenaz, мерси.

А Бродниците всъщност как са създадени? Каква им е историята?
Извинявам се ако е коментирано. Не чета всички постове. Много пишете  Laughing

А, не гледаш ли? В предишния сезон показаха как чадата са създали КнН, а в някой от първите, как той създава ББ.

Боже, колко неща съм забравила.  ooooh!

Благодаря Ирена. Много са изглупели тогава тез горски чеда.
Прочела съм само първата книга и спрях. Да не стане миш маш със сериала, пък и нямах време. Като си свърша Колелото и тях ще почна. Тамън ще излезе и последната книга.
Да не те отчайвам , но чакаме две книги 😁 Обаче от толкова чакане и само на една ще се радваме 😩

Е нали уж последната се чакаше. Ами тогава ще докачам да излязат всички  Laughing

Тифче, имам познат, който ще ми даде книгите на хартия. Но като му дойде времето.
две книги,  защото едната  ще е нещо като спин-оф. и ще излезе плез лятото на следващата година. Мартин е казал че за другата година исак да издаде две книги наведнъж, за да компенсира забавянето  -Ветровете и една за Таргите.
Пак си чел, недочел! И беше отправено към мен!

Елорче, не го слушай.
Книгите до края на поредицата са 2, за сега Simple Smile

И още нещо- "присъдата" беше от Санса, Аря и Бран общо, казана от Санса, защото Джон го няма. Санса започна да казва присъда с обвиненията.

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 15:03 от Tiffany А

# 627
А може коалицията да успее, но със сериозни щети и тя лесно да ги преодолее. Иначе си взима бебо и изчезва през водата. Цялото й семейство изчезна - убити или обърнали й гръб. На нея и остана само детето в утробата и собствения й живот.
не знам дали забелязахте обаче водата зазмръзва. Т.е. и това не е гаранция.

# 628
Че какво й е изкривено на логиката човек да е егоист. Това си е съвсем естествено и заложено в човешката природа. Много обичаш да изкривяваш нещата през своята призма. Церсей действа като себе си. В началото, когато уж Тирион я беше убедил на съюз ми се видя много тъпо, но когато разкри истинските си планове пред Джейми вече беше себе си и всичко си дойде на мястото. Да, зла е, да егоист е, Но това е Церсей и поне нея съхраниха като образ във филма.

# 629
  • Вестерос

не го е казвал на тях. Казвал го е многократно пред тях
Мога  бързо да ти намеря  например как когато Аря искаше да знае, дали този когото ще екзекутира е добър или лош човек "Милият човек" и казавше че тя е "прекалено много Старк"
Цитат или сцена искам, не преразказ твой!

Общи условия

Активация на акаунт