С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 604
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Момичетата с добро го казаха, като минали през малко повече неща от нея. Никой не я хока, нито й набива канчето. Съвсем разумни съвети са и са много прави.

# 376
  • София
Ми да я нахокам? Бързаш, девойко, бързаш. Просто изчакай, зааживейте заедно, поработи, вземи си хляба в ръцете и роди. Не казвам след сто години, до 5 примерно, ако толкова бързаш.
И понеже съм подозрителна, как се яви това желание за бебе у любимия? Да не би случайно маминка да го е натискала за внуче?

# 377
По-скоро на девойката ѝ се е приискало да си има бебенце, без да отчита, че да имаш бебе не е като да си имаш кукла за игра – като ти омръзне, да я захвърлиш в ъгъла и да излезеш навън при другите деца.
Ето една актуална тема за трудностите на майчинството:
http://www.bg-mamma.com/?topic=994619
Отделно и финансовата страна, че дете само с любов днес не се гледа – иска и пари...
Аз също се присъединявам към "хора на по-опитните" – поживейте заедно поне една година, опознайте се, уредете си домакинството, поочукайте си острите ръбове, пък тогава се размножавайте на воля.  Grinning

# 378
Youmakemehappy, а с какво ще гледате детето, след като и за двамата не ви е стигало една заплата, за да заживеете заедно? Мислиш ли, че бременна ще си намериш лесно работа?
На 23 си, според мен можеш да поработиш 2 години преди да родиш-хем ще взимаш майчинство /иначе не/; хем ще видиш какво е да живееш с приятеля ти, не само да излизате като гаджета; и ще си само на 25, след това имаш време за още бебета, ако искаш.

# 379
Работата и парите са важни, спор няма. Детето на фотосинтеза няма как да се гледа. Но не по-малко важно е, че не сте живели заедно, т.е. не си познавате привичките в ежедневието, а то може да сервира доста изненади. И не всички са приятни. На практика, имаме хора без стабилни доходи, които не са живели заедно, да работят за бебе. Много опасна комбинация. Към нея ще прибавя и липсата на предложение за брак, но с уговорката, че може и да не е точно предложение за брак, а ясно заявено намерение за живот заедно. Защото има разлика между "Дай да се съберем да поживеем заедно и да видим какво ще излезе" и "Искам да живеем заедно и да остарея с теб". При теб кое от двете беше?

# 380
Ако момичето ни прочете въобще коментарите - може да прочете и мен.     Накратко - от третата или петата среща ММ заговори за брак. Бъркам ги, но е истина - познаваше ме от месец, когато ми предложи.
След като правите опит за бебе -тактично го попитай за подпис. Трябва поне да знаеш мнението му за тези неща. Вярвай ми -дори и да не вярваш в тези неща като подписи и обети, една омъжена майка е в добра позиция, за разлика от самотните майки. Второ -не си прогнозирай  за съдбата си вицовете и историите за лоши свекърви - не всички са такива, има и супер разбрани свекърви. Не се вторачвай в дребни детайли, защото така мушичката ще ти се види слон.
И трето - наистина е важно, да опознаеш навиците му като мъж под общ покрив. Да, моя е чудесен- подреден, волеви, умен и разумен мъж, но дори и той си има малки, дребни недостатъци, с които трябваше да свикна в началото. Защото мъжете все пак са различна порода. Не казвам, че непременно ТМ ще е труден за съвместно жителство, но не е лошо да го разбереш преди да станеш мама.
Четвърто- след като вашите и техните искат да помогнат, а на вас явно ви е трудно, поискайте помощ. Защото наистина е трудно двама души сами да се обзаведат- на мен и ММ ни трябваше година за да си купим прахосмукачка. И хладилника щеше да е със същата съдба,  ако не бяха неговите родители.
И последно, но не и по значение - твоя мил какво работи? Работи ли въобще? Защото забележката за 500-те лева, въобще не ми харесва. Ако няма добре платена и стабилна работа, за какво ти е такъв мъж? Да, чувствата са важни, но характера на мъжа до голяма степен се определя и от неговата работоспособност. Ако той получава тези 500лв, е зле положението. Защото като бъдещ глава на семейство, трябва добре да си прави сметката. Замисли се, за твое добро над всичко това, преди да родиш. People Angel
Успех!

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 08:41 от Анонимен

# 381
white_viki - ако може само да те поправя - неомъжена жена не означава автоматично самотна майка. Дори и да нямат брак, щом детето е припознато от бащата, то има същите права като дете, родено в брак.

А относно добре платената работа - ако има амбиции ще се развие и ще започне да взема по-голяма заплата. Ако до сега е живял с мама и тате то тези 500лв са му стигали. Като се отделят двамата и като видят, че парите не стигат - ще намерят начин.

# 382
  • Най-красивата страна
white_viki - ако може само да те поправя - неомъжена жена не означава автоматично самотна майка. Дори и да нямат брак, щом детето е припознато от бащата, то има същите права като дете, родено в брак.

Така е.Детето има същите права.Обаче,ако бащата го признае.
Защото Мунчо може и да не го признае.Тогава майката остава самотна,а детето с баща неизвестен.
Ако има сключен брак ,детето се записва с имената на бащата.
А и не е толкова страшен един подпис.

# 383
Вени, ако не се лъжа, майката също може да предяви претенции към бащата, да се установи произход на детето и пак да го запишат на негово име - нека по-запознатите да кажат дали е така все пак.

Не казвам, че подписа е страшен - подписала съм се и то преди да родя. За нас беше важно, но има хора, които не искат да подпишат. Понякога имат съвсем рационални причини за това. Важното е да си гледат децата с любов.

Обаче съвсем сме избягали от свекървенските проблеми нещо. Аз също не мога да се оплача, че моята не съм я виждала скоро. Скука в темата.

# 384
  • Най-красивата страна
Моята свекърва напоследък е кротка.Заслуга за това има невролога,който и увеличи дозата антидепресанти.

# 385
Скрит текст:
Ехаа каква вълна от коментари предизвика историята ми само Grinning
За неразбралите аз съм на 23, приятеля ми на 28. От 5 месеца правим опити за бебе, все още не ми е предложил брак, скоро ще заживеем заедно двамата под един покрив, а сме заедно от 4 години 8 месеца и 18 дни.
Скрит текст:
Семействата ни предложиха да ни вземат някаква техника, ние си я избираме те плащат. Казахме им само по един уред от семейство (една пералня и един хладилник) и толкова. Тази помощ от тях ни е предостатъчна. Абсолютно всички ни предлагат помощта си за ремонт, мебели, пари и тн., но и двамата предпочитаме да се справяме с нещата сами.
П.С. Не сме заживяли заедно досега по простата причина , че доскоро учих, нямах възможност да работя докато уча, и с една заплата малко трудно човек може да се оправи.
ПС.пс. И само някой да каже, че може да се живее с 500 лева да вземе да ми ги даде 😁😁😁
Ако държиш на брака, а явно държиш, след като чакаш да ти предложи, какъв е тоя напън ПЪРВО да забременяваш и раждаш, а ПОСЛЕ всичко останало?   newsm78
Че дори и още не живеете заедно......
Вашата работа е малко "...рибата още в морето, ама я дай да слагаме тигана да цвърчи олиото...!".   Laughing
Първо се съберете, поживейте заедно, вижте дали ТИ ще изтърпиш "миризмата на чорапите му", а ТОЙ дали няма да "умре" от гозбите ти, пък тогаз почвайте бебето.Ако още сте заедно.    Laughing

# 386
Да, съгласна съм, аз се ожених и събрах рано със съпруга ми, само защото бях бременна. И учих, и работих после, могат да се случват нещата И така, но е много по-добре да поживеете заедно, да се пообзаведете, поопознаете, да поработиш( и натрупаш стаж, за да взимаш майчинство), и тогава да имате дете, брак и прочие...
Лично мнение, разбира се...съвсем добронамерено

# 387
И Вени и Деската са прави, но както е казала Вени, може в един момент милия да покаже мунювщината си и да се попадне в ад. Косвено съм била свидетел на такъв ад и смятам че е вредно   да се вярва на Мъжете.

# 388
  • Варна
Само да вметна, че съжителствах с дългогодишно гадже и не прокопсахме. Със следващия също. Говоря за връзки по няколко години. Всичко беше наред докато не споделихме един дом. И то отделно от всякакви родители и роднини. Не целя да плаша авторката ама наистина пробвайте да поживеете пък после се множете. Имате време.

# 389
Взех да се чудя на по колко години някои от коментиращите жени да се събрали да живеят заедно с мъжете си..
Приятелят ми е инженер и вече далеч не взима 500 лева. Гледаме си сами 8 дка зеленчуци, продаваме ги и си събираме паричките.
 С подпис или без подпис, ако един мъж не иска да е баща той няма да бъде, независимо дали е женен или не. /мое мнение/
Благодаря все пак на всички коментиращи, всеки един коментар е прав за себе си и правилен за даден човек, но всеки определя своя път. Никой не може да се обърне и да каже на другия , че му е рано за деца, брак, семейство и тн. при положение, че този човек е на достатъчно години.
Благодаря ви за съветите все пак Simple Smile
П.С. Не тая лоши чувства към никой от вас.

Общи условия

Активация на акаунт