С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 447
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Цитат
Човекът до мен не иска брак. Излагал е съображения, не са имотни, доколко са основателни, е друг въпрос, но той смята, че са.

Изключая имотните въпроси (макар че и те вече могат да се уредят чудесно, дори в брак), винаги съм се чудила какво изсмукват от пръстите си мъжете като оправдание да не искат брак.....    Thinking
Чувала съм/чела съм поне десетина, но нито едно не звучи убедително и значимо до степен да огорчаваш човека, когото твърдиш, че обичаш.

# 466
  • София
За такова нещо не е нужно оправдание.

# 467
  • Варна
Е, че защо непременно ще го огорчи. Може и човека, когото обичаш, да не иска брак. Тогава огорчени няма. Звучиш сякаш всички ТРЯБВА да се стремят към брак, а когато единия не го иска, другия непременно се обижда.

# 468
  • Пловдив
Цитат
Чувала съм/чела съм поне десетина, но нито едно не звучи убедително и значимо до степен да огорчаваш човека, когото твърдиш, че обичаш.
Ясно, че ако си твърдо на другата позиция, нищо няма да е убедително и значимо. Wink
Конкретните съображения не искам да ги излагам, защото знам от опит в бегемама и целокупното форумно пространство как често нещо казано от потребител се тълкува тенденциозно, дори понякога се използва срещу самия потребител. Не са някакви потресающи, иначе за мен също не са много сериозни, но аз като цяло, както писах, предпочитам да има брак и изобщо документално отразяване на нещата.

-----
Сега, ако много-много държах на брак и бях със същия мъж, сигурно щеше да ми е наистина трудна дилема (не е ирония) и не мога да преценя какво щях да направя - дали настояване до дупка, или да искам, каквото нямам; то и без това сигурно за някои дами всички като мен сме в тази категория и обратното не подлежи на доказване.
Наистина не знам какъв е изходът тогава, но очевидно зависи от преценката дали партньорът повече не иска брак, или ти повече искаш брак, и ако ти страшно много искаш, а той страшно много не иска, на каква цена го искаш тоя партньор и как оценяваш шансовете си да го прежалиш при раздяла и да си намериш друг равностоен, с една дума, преценката дали крокодилът е повече дълъг, отколкото зелен, се прави отделно за всеки случай и рецепта няма.

# 469
Уишмастърова, някаква специална (рядка, красива, ...) ли ти е фамилията, или е единствено въпрос на принцип?
Аз впрочем съм традиционалистка по отношение на фамилиите.
Специфична е, но това няма никакво значение. Има значение само това, че е МОЯ.

# 470
Е, щом така и така преобърнахме темата - познавам приятел, който не иска подпис само защото изпитва панически страх, че подпише ли, ще му се преобърне живота в лошия смисъл. Иначе съвсем реално е готов да умре за своето момиче. А за ММ едва ли не беше въпрос на чест, да си намери единственото момиче с което да подпише. Аз също съм смятала, че това е една от целите на всеки човек. Но всеки с мислите си.

# 471
КОгато единият иска, а ти не, все ще наложи да дадеш някакво обяснение защо бягаш от брака като дявол от тамян....Едва ли отговор "Ами, щото не ща.Пък." ще свърши работа....А и такова отношение е някак....и то към любимия.

Магдена , аз те цитирах, не за да обясняваш.    Peace  Просто използвах изречението, за онагледяване на мои мисли по темата.

Скрит текст:
Аз съм от хората, които държат на себе си, на принципите с, на желанията си.Ако даден човек не може/не желае да се съобрази, значи няма място в живота ми.Конкретно-не се виждам да "просто съжителствам" с някого, като същевременно цял живот роптая/негодувам/мъча се/тормозя се/обвинявам го, за това, че не е пожелал да се оженим.

Затова и са ми странни и теми тук по темата....доста такива има.Жени, които хем държат на брака и се чудят как да оженят мъжа за себе си, хем доброволно са се навили на живот заедно, дете, че и ДЕЦА...все са приели някакво солидно обяснение.Макар че аз досега такова, което да не може да се "прескочи" в името на общото щастие, не съм чула.

Е, щом така и така преобърнахме темата - познавам приятел, който не иска подпис само защото изпитва панически страх, че подпише ли, ще му се преобърне живота в лошия смисъл. Иначе съвсем реално е готов да умре за своето момиче.
Това говори за обсесии и за човек, склонен към зависимости.     Laughing   В този ред на мисли, дали е добра идея обвързване с подобен тип характер?!

Сериозно, хората на крайностите не са добра "партия" за общ живот, с тях се живее доста трудно.

# 472
Скрит текст:

Нито хляб иска, нито вода - един подпис и готово. Но в емоционален план означава адски много - безрезервна любов, доверие, приятелство, поколение, остаряване заедно....абе с две думи искаш да изкрещиш на целия свят "Гордея се, че съм с тази жена! Че е избрала мен от всички мъже на света!"

Ах!  Heart Eyes Каква велика... глупост.  Laughing

Глупост, глупост, колко да е глупост?
И защо да е глупост?

Да живееш с някого под един покрив, не е нищо повече, освен съжителство с поредното гадже.
Утре се разритвате и се изнасяш, и отиваш при друг.

Бракът е стъпка нагоре в отношенията и който има топки, го предлага, а не го втриса мисълта " Чувствам се като в капан".

Защото да си мислиш, че един подпис ти гарантира "безрезервна любов, доверие, приятелство, поколение, остаряване заедно" е точно велика глупост. А че някой мъж ще си мисли как се гордее с някоя, че го е избрала за съпруг просто няма да коментирам  Laughing

Въобще не говорим за топки в случая, на жената не й работа да предлага брак по мое мнение.

Може би с брак никога не можеш да изнесеш и нанесеш при друг? Дрън-дрън.

# 473
  • София
Е, щом така и така преобърнахме темата - познавам приятел, който не иска подпис само защото изпитва панически страх, че подпише ли, ще му се преобърне живота в лошия смисъл. Иначе съвсем реално е готов да умре за своето момиче....
Май и аз съм срещала такива хора - суеверие някакво, че самият факт на подписа ще развали любовта. Звучи откачено, но това е като с черна котка да ти мине път, петък 13-ти или червен конец против уроки - уж бабини деветини, но много хора се връзват.

# 474
  • София
КОгато единият иска, а ти не, все ще наложи да дадеш някакво обяснение защо бягаш от брака като дявол от тамян....Едва ли отговор "Ами, щото не ща.Пък." ще свърши работа....А и такова отношение е някак....и то към любимия.

Магдена , аз те цитирах, не за да обясняваш.    Peace  Просто използвах изречението, за онагледяване на мои мисли по темата.

Скрит текст:
Аз съм от хората, които държат на себе си, на принципите с, на желанията си.Ако даден човек не може/не желае да се съобрази, значи няма място в живота ми.Конкретно-не се виждам да "просто съжителствам" с някого, като същевременно цял живот роптая/негодувам/мъча се/тормозя се/обвинявам го, за това, че не е пожелал да се оженим.

Затова и са ми странни и теми тук по темата....доста такива има.Жени, които хем държат на брака и се чудят как да оженят мъжа за себе си, хем доброволно са се навили на живот заедно, дете, че и ДЕЦА...все са приели някакво солидно обяснение.Макар че аз досега такова, което да не може да се "прескочи" в името на общото щастие, не съм чула.

Е, щом така и така преобърнахме темата - познавам приятел, който не иска подпис само защото изпитва панически страх, че подпише ли, ще му се преобърне живота в лошия смисъл. Иначе съвсем реално е готов да умре за своето момиче.
Това говори за обсесии и за човек, склонен към зависимости.     Laughing   В този ред на мисли, дали е добра идея обвързване с подобен тип характер?!

Сериозно, хората на крайностите не са добра "партия" за общ живот, с тях се живее доста трудно.

Напълно съгласна. Ако мъжът ми имаше такава обсесия към подписа и беше толкова краен, нямаше да ми е мъж.

# 475
  • Пловдив
Това е една от причините, поради които не искам да излагам съображенията от нашия случай тук (не са същите) - от един дребен факт се правят едри заключения, психоанализи и констатации, че не са у ред нещата. Wink
А страхът на този младеж (ако не е само предлог) наистина по нищо не се различава от страха да не ти мине котка път, да не предизвикаш съдбата, като направиш нещо, да не стане нещо лошо, ако кръстиш детето си на починал или примерно да не ти повлияят зле "енергиите" на човека, който е носил някоя дреха преди теб.

# 476
  • София

Точно това и мен ме разсмя.

Винаги е имало неуверени в себе си жени, които имат нужда от външни фактори, които да залъжат временно самочувствието им. Дали външният фактор ще се казва "подпис", "дете" или нещо друго, е подробност.

Да, винаги е имало неуверени жени, които не вярват че заслужават да им падне някой на коляно и да им даде пръстен.
Както и да се врече " черно на бяло", че точно с тях иска да бъде, а не са просто поредната съжителка.

Мен друго ме разсмива- жени, които са имали нужда от външния фактор брак, та затова са се омъжили и подсигурили бащата на детето си, без притеснението дали ще го признае или не, се присмиват на същото желание у другите........... Mr. Green

# 477
  • при късмета
Пак стигаме до непреодолимите различия. Ако единия иска брак на всяка цена, дори без да го е обмислили за себе си, а "защото така се прави", другият пък е помислил и е разбрал, че и с брак и без, няма непреодолими пречки за едното или другото във всякакъв аспект, ето ти непреодолимо различие. И пак стигаме до това, че решенията се взимат само и единствено в двойката и според техните нагласи. Ничие друго правило не важи и не е меродавно за теб. И за такива лични решения, различни от твоето да определяш хората, да им лепиш етикети, да предполагаш чуждите мотиви за решението или откровенно да ги обиждаш, говори само за собствена несигурност, а не на тези, които сам окачествяваш

# 478
  • София
Това е една от причините, поради които не искам да излагам съображенията от нашия случай тук (не са същите) - от един дребен факт се правят едри заключения, психоанализи и констатации, че не са у ред нещата. Wink
А страхът на този младеж (ако не е само предлог) наистина по нищо не се различава от страха да не ти мине котка път, да не предизвикаш съдбата, като направиш нещо, да не стане нещо лошо, ако кръстиш детето си на починал или примерно да не ти повлияят зле "енергиите" на човека, който е носил някоя дреха преди теб.
Точно.

# 479
  • Пловдив
Ами няма хора без кусури.

Общи условия

Активация на акаунт