С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 523
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Да, винаги е имало неуверени жени, които не вярват че заслужават да им падне някой на коляно и да им даде пръстен.
Както и да се врече " черно на бяло", че точно с тях иска да бъде, а не са просто поредната съжителка.

Още две велики глупости.  Joy

# 481
  • София
В друг смисъл го казах, Магдена. Имах предвид, че всеки има право на страховете си, на принципите си, на желанията или нежеланията си, и не може да бъде държан отговорен за това свое право.

Да, винаги е имало неуверени жени, които не вярват че заслужават да им падне някой на коляно и да им даде пръстен.
Както и да се врече " черно на бяло", че точно с тях иска да бъде, а не са просто поредната съжителка.

Още две велики глупости.  Joy

JoyJoy
Това сега го видях. Ами... АбсурТ, какво повече да коментирам.

П.П. Как ми липсва търкалящото се човече...

# 482
  • при късмета
Препрочитайки постовете ми се появи още един въпрос. Защо повечето смятат, че мъжете са тези, които по принцип не искат брак? Около мен, ако някой се размотава или направо запъва по-често са жените. На моя мъж също му отне повече от 2 години да ме убеди за дете и брак, а вече живеехме известно време заедно, когато изобщо поставихме въпроса за обсъждане

# 483
Препрочитайки постовете ми се появи още един въпрос. Защо повечето смятат, че мъжете са тези, които по принцип не искат брак? Около мен, ако някой се размотава или направо запъва по-често са жените. На моя мъж също му отне повече от 2 години да ме убеди за дете и брак, а вече живеехме известно време заедно, когато изобщо поставихме въпроса за обсъждане

Напоследък жените не искат много неща, заради които преди сами гонеха мъжете до дупка.
Иначе твоите наблюдения напълно съвпадат с моите.

# 484
  • София

Защото да си мислиш, че един подпис ти гарантира "безрезервна любов, доверие, приятелство, поколение, остаряване заедно" е точно велика глупост. А че някой мъж ще си мисли как се гордее с някоя, че го е избрала за съпруг просто няма да коментирам  Laughing

Въообще не говорим за топки в случая, на жената не й работа да предлага брак по мое мнение.

Може би с брак никога не можеш да изнесеш и нанесеш при друг? Дрън-дрън.

Дрън- дрън е твоето, защото грам акъл не влагаш, а редиш глупости!

Преди всичко, разбира се, че на жената не ѝ е работа предлага брак, както и не ѝ е работа да ухажва мъже и да им праща букети.

А, подписът, просто слага черно на бяло тава, което ти говори под юргана " милото"- искам да бъда баща, всичко мое е и твое, искам ако нещо стане с мен, да ме наследиш наравно с детето, да съм сигурен че ще можеш да го отгледаш без никакви роднини да ти се бъркат.
И ти, разбира се, се подписваш под същото.

Е, ако не му стиска на някого да го направи, за каква любов, за каква вярност и общност говорим?

# 485
  • Пловдив
Роднините не наследяват при наличие на деца, а ако решат да се бъркат, ще го правят без връзка с брака.
Детето може да бъде отгледано и със средствата, които самото то е наследило, ако се налага, тоест ако майката няма достатъчно собствени средства, за да го издържа. По-трудно е технически за нея тегленето на средствата, отколкото ако част от наследеното от детето би било нейно, но е съвсем възможно при необходимост. Впрочем в абсолютно същото положение като детето на неженени е и детето на разведени.

# 486

Защото да си мислиш, че един подпис ти гарантира "безрезервна любов, доверие, приятелство, поколение, остаряване заедно" е точно велика глупост. А че някой мъж ще си мисли как се гордее с някоя, че го е избрала за съпруг просто няма да коментирам  Laughing

Въообще не говорим за топки в случая, на жената не й работа да предлага брак по мое мнение.

Може би с брак никога не можеш да изнесеш и нанесеш при друг? Дрън-дрън.

Дрън- дрън е твоето, защото грам акъл не влагаш, а редиш глупости!

Преди всичко, разбира се, че на жената не ѝ е работа предлага брак, както и не ѝ е работа да ухажва мъже и да им праща букети.

А, подписът, просто слага черно на бяло тава, което ти говори под юргана " милото"- искам да бъда баща, всичко мое е и твое, искам ако нещо стане с мен, да ме наследиш наравно с детето, да съм сигурен че ще можеш да го отгледаш без никакви роднини да ти се бъркат.
И ти, разбира се, се подписваш под същото.

Е, ако не му стиска на някого да го направи, за каква любов, за каква вярност и общност говорим?

Точно дрън-дрън, че накрая и прас в добавка.

Един човек изпитва ли към теб уважение и любов ще го прави с или без брак.  Иска ли да е с теб, ще е. Реши ли, че повече място в живота му нямаш никакви подписи, йероглифи и шифъри няма да променят ситуацията.

# 487
  • София
А, нейното положение какво е?

Както и да е, който не умее да се цени и да си защитава интересите, ще има да подсмърча по форумите.

# 488
  • София

Един човек изпитва ли към теб уважение и любов ще го прави с или без брак.  Иска ли да е с теб, ще е. Реши ли, че повече място в живота му нямаш никакви подписи, йероглифи и шифъри няма да променят ситуацията.

М, да...........шубето е голям страх! Mr. Green

# 489
  • Пловдив
А, нейното положение какво е?
Какво е?

Колкото до другото - с умеенето да се цениш нещата стоят като с широкия кръгозор и всички останали такива горди понятия - винаги се смята, че на този, който не прави / мисли като мен, самоуважението, кръгозорът и т.н. са му малки.

# 490

М, да...........шубето е голям страх! Mr. Green

Шубето го забелязвам повече при хора на разведени родители или такива с нещастен брак. Не намирам за редно обаче да се отнасям подигравателно, само те си знаят какво им е било да си дете в подобно семейство.

# 491
  • при късмета
Роднините не наследяват при наличие на деца, а ако решат да се бъркат, ще го правят без връзка с брака.
Детето може да бъде отгледано и със средствата, които самото то е наследило, ако се налага, тоест ако майката няма достатъчно собствени средства, за да го издържа. По-трудно е технически за нея тегленето на средствата, отколкото ако част от наследеното от детето би било нейно, но е съвсем възможно при необходимост. Впрочем в абсолютно същото положение като детето на неженени е и детето на разведени.
Точно.
И за детето и м/у родителите, вече практически няма значение имат или нямат подпис. А за имуществото и да имат имот заедно от СО се преобразува в обикновена.
Някои с нагласите от миналия век обаче никога няма да го проумеят.
Двама човека, ако искат да се разделят (дори само едниня да го иска), няма сила на земята или юридическа пречка, която да го предотврати. Както и ако искат да са заедно, нищо не може да ги спре.
Аксо има дете, то не губи нищо. Както и за собствеността на родителите няма значение дали са в брак или не. И в брака всичко преди това си е индивидуална собственост, придобитото след това и да нямат брак дял има детето.
Така, че не само за жената, но и за мъжа няма значение с подпис или без

# 492
  • Пловдив
Разликата е в наследяването.
По-конкретно с оглед "да издържаш децата, ако нещо се случи": ако единият (мъжът) има пари по банкова сметка и умре, само децата ги наследяват, и за може жената да харчи тези пари за отглеждането им, ще и трябва разрешение от съда. Ако тя е наследила част от тях наред с децата, за тази наследена от нея част не и трябва разрешение, може да си я тегли и да си прави с нея, каквото иска.
Дотолкова са затрудненията, друго няма.

Е, самият ти не си наследник, ако не си съпруг и няма завещание в твоя полза, да. В това ли е защитата на интересите?

# 493
Това е една от причините, поради които не искам да излагам съображенията от нашия случай тук (не са същите) - от един дребен факт се правят едри заключения, психоанализи и констатации, че не са у ред нещата. Wink
А страхът на този младеж (ако не е само предлог) наистина по нищо не се различава от страха да не ти мине котка път, да не предизвикаш съдбата, като направиш нещо, да не стане нещо лошо, ако кръстиш детето си на починал или примерно да не ти повлияят зле "енергиите" на човека, който е носил някоя дреха преди теб.
Ами, то това са си обсесии .....    Laughing   и да, такива хора наистина са хора на крайностите.И да, с тях се живее трудно...често невъзможно.
Нищо странно, психоанализиращо и констатиращо няма тук.Пише го във всеки "психо"-учебник.    Laughing

Което не значи, че тия хора трябва да си умрат сами...просто най-лесен живот ще имат, ако си намерят някой като тях.

# 494
И аз мисля, че няма особено значение с подпис или без, но пък съм виждала не един или двама, за които с предишната няма значение, а със следващата тичат в гражданското... така че вече не знам какво да мисля Wink Май все пак подписът е мерило за отношение!
А и както каза някой, щом с подпис или без е без значение, по-добре със Peace

Общи условия

Активация на акаунт