Песен за огън и лед 27 - The man who passes the sentence should swing the sword.

• 41 911
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Бебето от съня според мен е на Регар и Елия. Почти нищо не знаем за нея, но щом е от Дорн вероятно е била доста свободомислеща. Ако Регар й е споделил за пророчеството, вероятно не му е направила проблем да си завъди любовница. Още повече - никой не споменава да е реагирала на турнира в Харънхил, когато Регар я подминава и коронова Лиана Старк.
Втората, което подкрепя теорията е, че жената кърми бебето, Регар й свири на арфа и т.н. Не прилича на току-що родила жена, а знаем че родилната треска се развива доста бързо, обикновено след тежко раждане. Регар имал ли е време от Дорн да се изстреля след раждането до Тризъбеца, а чак след това Лиана да я пипне треската?

# 61
Червената врата символизира домът, към който Дани винаги се е стремяла. Онзи дом от детството, където се е чувствала щастлива и в безопасност.

# 62
Бебето от съня според мен е на Регар и Елия. Почти нищо не знаем за нея, но щом е от Дорн вероятно е била доста свободомислеща. Ако Регар й е споделил за пророчеството, вероятно не му е направила проблем да си завъди любовница. Още повече - никой не споменава да е реагирала на турнира в Харънхил, когато Регар я подминава и коронова Лиана Старк.
Втората, което подкрепя теорията е, че жената кърми бебето, Регар й свири на арфа и т.н. Не прилича на току-що родила жена, а знаем че родилната треска се развива доста бързо, обикновено след тежко раждане. Регар имал ли е време от Дорн да се изстреля след раждането до Тризъбеца, а чак след това Лиана да я пипне треската?
и аз смятам, че това е Елия. Първо - заради репликата трябва да им още един. Регар  вече има две деца от Елия,  а тя не може да роди трето. Ако пък е в смисъл, че  вече има Двама Егонцовци (т.е. жената е Линяна) излиза че Регар  не е предвидил дракон за дъщеря си - това не мога да го повярвам.
ОСвен това, нямаме доказателество че Регар е женен за Лияна - оставете сериала - а не вярвам че ще замъкне метресата си пред Ерис, още повече когато заради нея е избухнала войната. ЕЛия е било свободомислеща, знаела е за какво става въпрос и  разговорот е на Регар с Ерис, който му предлага да използват драконовия огън, за да спрат Робърт. Още едно доказателство, че женаата не е Лияна, твърде спокойно приема приказките за "царе на пепелищата"

# 63
Още една загадка на книгата😀
Ние много неща не знаем около Кулата на радостта и реално не сме сигурни кога точно е роден Джон, дали Регар е присъствал и как е протекло раждането.
Имаме спомените на Нед, но той би ли могъл да различи родилна треска от някаква друга причина, поради която Лиана е в кръв.... и какво трябва да обещае - само да скрие самоличността на едно бебе, за което и сам щеше да се досети или нещо много по- голямо?
И нещо ми се завъртя в главата, ами дали септата, Която се грижи за Егон не е Лиана. Договор между Регар и неговите жени, най-важното е да се спасят децата. Лиана се скрива и се грижи за детето на Елия и е абсолютно спокойна, че братът й ще се грижи добре за нейното, така са спасени двама дракони, но дало Регар е направил трети?

# 64
  • Вестерос
А чий труп са върнали в ЗХ? За мен е умряла и казала на Нед, че е Егон и на Регар и  че са женени сигурно.

# 65
Труп винаги ще се намери...
И някой по-горе беше казал, защо Регар пренебрегва дъщеря си... Може би и той неправилно е разчел пророчеството и не схванал тънката разлика, че на валериански принц/принцеса са в един род....
П.п. Лиана е мъртва, сега прочетох в книгата и няма никаква а вратичка да е оцеляла.... моя грешка.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 23:05 от gigi-gagi

# 66
Труп винаги ще се намери...
И някой по-горе беше казал, защо Регар пренебрегва дъщеря си... Може би и той неправилно е разчел пророчеството и не схванал тънката разлика, че на валериански принц/принцеса са в един род....
П.п. Лиана е мъртва, сега прочетох в книгата и няма никаква а вратичка да е оцеляла.... моя грешка.

принц и принцеса са в един род, но някак си въпросът ми бе в смисъл, че Регар като човек не си го представям, да лиши дъщеря си от дракон, само и само да му се родят още двама сина.
Нещо повече пророчеството има смисъл, ако Трябва да има трето дете, а Елия може да му даде две.
И Егон е имал две сестри и ЕЛени и Даена са имали още една сестра.
Обаче няма логика да се търсят непременно три принца, защото тогава децата на Регар стават четири

За времето - Абсурдно е Нед, да не е разпознал сестра си, след като е говорил с нея и й е обещал да се грижи  за нея. Да е получил припадък - колок трае един припадък?
Нед е  видял как убиват Регар, разходил се е до Чертога, видял е Джайм потънал в кръв и едва тогава е отишъл до Кулата на Радостта. На Джайм щеше да му направи впечатление ако Нед мъкне копеле и въпреки това го гледа осъдително.
Т.е. раждането на Лияна трябва да е поне  няколко 2-3 месеца след смъртта на Регар.

# 67
  • Варна
Aз съм писала
1. Джойен ще умре, просто трябва, след като го махнаха от сериала. -умря
2. Аря ще избяга от безликите. - познах Grinning
3. Някоя теория ще се разкрие, време е. Мисля, че първа ще е за Даарио/Юрон. -тука пак, но грешна теория- за произхода на Джон

И това абсурдно предложение, на което много се смях

Voice_ : 1. Джон и Дани се влюбват и властват над Вестерос.

Продължавам да твърдя, че ми изглежда абсурдно и захаросано, въпреки подсказките от сериала Simple Smile
Честно казано, напоследък си мисля че всичките глупости, които сътвориха Д&Д са с цел да не разкриват сцени, който ще напише Мартин, все пак правата и историята са негови(може да имат някаква уговорка). Както е с Хардхоум - направиха страхотна серия, която няма как да се повтори в книгата, след случилото се с Джон,  омаловажават Долината, Дорн, Предела, Варис, Кутрето и др. Все локации и герои, които си мисля, че ще имат по-голяма роля, от нелепата в сериала.

# 68
Джони, нали Регар се рови в стари книги и открива някакво пророчество, за което ние не знаем. Може там да е написано, че трябва да са трима принца и той да цели точно това. Иначе той не лишава дъщеря си от нищо. По негово време драконите са отдавна изчезнали. Така, че дъщеря му си е дракон, но той цели да са три момчета и вероятно и майката е важна - предполагам да е от Първите хора, за Лиана със сигурност целта е била да е Севернячка, не знам каква е трябвало да бъде третата, но със сигурност и тя да е от Първите. Иначе никой не е очаквал Денерис да се окаже истинския дракон и точно при нея да се появят дракони.

Иначе това, че нещата от филма само подвеждат читателите много ми харесва и се надявам voice да е прав/а👍

# 69
Джони, нали Регар се рови в стари книги и открива някакво пророчество, за което ние не знаем. Може там да е написано, че трябва да са трима принца и той да цели точно това. Иначе той не лишава дъщеря си от нищо. По негово време драконите са отдавна изчезнали. Така, че дъщеря му си е дракон, но той цели да са три момчета и вероятно и майката е важна - предполагам да е от Първите хора, за Лиана със сигурност целта е била да е Севернячка, не знам каква е трябвало да бъде третата, но със сигурност и тя да е от Първите. Иначе никой не е очаквал Денерис да се окаже истинския дракон и точно при нея да се появят дракони.

Иначе това, че нещата от филма само подвеждат читателите много ми харесва и се надявам voice да е прав/а👍

Пророчеството е известно - Човек от рода на Джеерис ще е ОП (Още една майги го е предсказала на Джеерис, бащата на ЕРис). Регар дълго време е смятал, че  то се отнася за него, (майстер Егон го е заблудил) накрая разбира  че се отнася за наследниците му
драконите са изчезнали, но се предполага, че  по времето ОП отново ще се появят драконите. (както и става)
Регар казва - "драконът има три глави".Три глави не значи "три момчета", а "три деца", защото ако има три момечата, трябва да броим и дъщеря му,и ще се окаже че дракона има "четири глави"
АКо пък Регар не я смята за дракон, а я изключва, това значи че не я смята за Тарг.....

# 70
Нещо не можем да се разберем. Пророчеството е ясно, но Регар намира нещо, за което никой не знае, дори ние и тогава се впуска да прелъстява Лиана...
Под драконът има три глави в онзи момент едва ли някой разбира истински дракон, който вече съществува само в приказките... и в онзи момент реално Таргите са повече от трима - Регар, Визерис, Денерис, Егон, дъщерята на Регар, Джон... Т.е. В случая драконът има повече от три глава.... Според мен това, което е открил Регар е било допълнение към ппророчеството и той е тръгнал да съчетава гени така да се каже... Определено не е предполагал, че всъщност Денерис е едната глава на дракона и точно затова смятам, че се е объркал с липсата на пол при драконите.

# 71
  • Русе
Регар не е предполагал нищо за Денерис. Тя се ражда месеци след неговата смърт, не е ясно дори дали е имал идея, че майка му отново е бременна, камо ли какъв би бил полът на детето.

Твърде е вероятно Регар и това за дракона с 3-те глави да имат пряка връзка с митология от света, до която все ни се отказва достъп. Обещаният принц/Азор Ахай е един, следва да се запитаме за какъв дявол изобщо в главата на Регар се въртят дракони с три глави и изобщо трима участници, тъй като това е в пряко противоречие с пророчеството, което уж го движи (и за което имаме някакви сведения). Определено считам, че повече информация за мотивите му с Лиана се съдържа в самата песен за огън и лед (не поредицата, а буквално в песента, която се споменава 1-2 пъти и която най-вероятно Регар свири на арфата си по време на видението). И това не е единственият подобен случай за отказани сведения. Например имаме и песента за главната битка на Нощния страж с Белите бродници (Битката за зората), чието съществуване се споменава един-единствен път и повече не му се обръща никакво внимание.

За сметка на това Мартин ни дава колкото си искаме куплети от пиянски песни за мечоци, глупци, събличащи се крале, златни ръце и най-вече за победите на скъпия на всички ни Джофри Simple Smile

# 72
Регар е имал предвид своите трима сина / което потвърждава моята теория за Ашара Деин/. Определено е изключвал момичетата от бройката.

Цитат
- Никой от нас така и не гледаше за момиче — каза. — Та нали принц беше обещан, не принцеса. Регар, мислех си… димът беше от пожара, който погълна Летния дворец в деня на раждането му, солта — сълзите, пролени за мъртвите. Като млад той споделяше вярата ми, но после се убеди, че пророчеството ще изпълни синът му, защото в нощта, в която бе заченат Егон, над Кралски чертог се видя комета, а Регар беше сигурен, че „кървавата звезда“ трябва да е комета. Какви глупци бяхме — да се мислим за толкова мъдри! Грешката се промъкна от превода. Драконите не са нито мъжки, нито женски. Барт прозря тази истина, че са ту едното, ту другото, променливи като пламъка. Езикът ни беше подвел всички от хиляда години. Денерис е избраницата, родена сред сол и дим. Драконите го доказват. — Само това, че говореше за нея, сякаш му вливаше сила. — Трябва да ида при нея. Трябва! С десет години поне да бях по-млад…

И още нещо от същата глава:

Цитат
— Драконът трябва да има три глави — проплака, — а аз съм твърде стар, за да съм едната. Трябва да съм с нея, да й показвам пътя, но тялото ми измени.

Регар е вярвал, че Егон е обещания принц, но са му нужни двама сподвижници с драконова кръв.

.... Определено считам, че повече информация за мотивите му с Лиана се съдържа в самата песен за огън и лед (не поредицата, а буквално в песента, която се споменава 1-2 пъти и която най-вероятно Регар свири на арфата си по време на видението).

Може би пее същата песен и на Лиана, когато тя проронва една сълза в Харанхъл т.е. един вид я приобщава към плана си.  Явно е търсил определени характеристика и нагаждал събитията около пророчеството, не само към обещания принц но и към сподвижниците му.
Само не разбирам, кръвта на първите е също толкова силна като на драконите.Откъде е бил сигурен ,че няма да надделее.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 09:10 от diditoto

# 73
Както и се случва към момента. Кръвта на Старк определено надделява над тази на Тарг.
Само че едно нещо е много грешно в цялото това пророчество- нагаждането на събитията към него. За да има смисъл трябва да се случи спонтанно и естествено. Както при любовта. Ние не отиваме при някой насила да се залюбваме, защото гените му са много добри, за създаване на здрави и умни екземпляри.

# 74
То това е номера с пророчествата, че много събития и ситуации могат да се нагодят към тях Simple Smile И подвеждат
А ако нагодиш събития като в пророчеството, то няма да се сбъдне.  Това май му е грешката

Общи условия

Активация на акаунт