Песен за огън и лед 27 - The man who passes the sentence should swing the sword.

• 41 972
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
А какво общо има Куайте с огъня? хайде за Мелисандра съм съгласна, но пък тя няма никакво отношение към Железния трон.
Освен това нито Мелисандра нито Куайте са достатъчно откачени, че да станат партньори с Юрон.  Laughing
Лудата на ЖТ може и да е Денерис, дори това с огъня се връзва.  Thinking
Но най-вероятно Денерис ще отритне Юрон и той ще се преориентира към Церсей, особено ако Дани загуби един-два дракона.

# 556
 Юрон и аз мисля, че става кандидат за Валонкара. По-малък брат е на Бейлон, достатъчно силен е за да поиска равноправен съюз с Церсей и в същото време - достатъчно откачен, за да я убие, ако реши че тя го прецаква.

# 557
  • Вестерос
Все повече си мисля, че или Джайм или Тирион ще е валонкарят. Много сме го обсъждали, но за мен няма да има такъв ефект ,ако е друг по-малък брат/сестра.

# 558
А какво общо има Куайте с огъня? хайде за Мелисандра съм съгласна, но пък тя няма никакво отношение към Железния трон.
Освен това нито Мелисандра нито Куайте са достатъчно откачени, че да станат партньори с Юрон.  Laughing
Лудата на ЖТ може и да е Денерис, дори това с огъня се връзва.  Thinking
Но най-вероятно Денерис ще отритне Юрон и той ще се преориентира към Церсей, особено ако Дани загуби един-два дракона.
Женската сянка обаче е наречена и ужасна. Защо Денерис или Церсей да са ужасни (отделно Денерис трудно може да мине и за дълга и висока)? Майстер Кресен намираше Мелисандра не за красива, а за ужасна. Освен това знаем и че това не е истинската ѝ външност.
Куайте също не знаем какво представлява под маската. Ако е Шийра, е достатъчно луда. Връзва се с огъня (наполовина Таргариен/дракон), отделно КГ вероятно е бърникал в мозъка на Юрон, получава се триъгълник КГ-Юрон-Шийра с неясни взаимоотношения между тях.

# 559

"Видя брат си отново на Железния трон, но Юрон вече не беше човек. приличаше повече на сепия отколкото на човек, чудовище родено от кракен от дълбините, лицето му беше маса от гърчещи се пипала. До него стоеше сянка с женска форма, дълга и висока и ужасна, ръцете й оживели в блед бял огън. Джуджета подскачаха за да ги забавляват, мъжки и женски, голи и деформирани, сплетени в плътска прегръдка, хапещи се и разкъсващи едно друго, докато Юрон и женската му се смееха и смееха и смееха..."

цялото видение - жената може и да е Церсей - свързва се с белия огън/може ли да е земен огън, с джуджетата, кото забавляват Юрон и кралицата му. Пък и има логика Церсей и Юрон да се на железния трон. още повече че тук той е представен като не-човек, а често сме обсъждали Церсей кралица-труп на в този смисъл ужасна вероятно трябва да го възприемаме като синоним на ужасяваща (будеща страх), а не на грозна.

например
"Светлината беше твърде ярка и Ерон се боеше какво може да значи това. Ярка и ужасна. Нещо се бе променило. Нещо се беше случило."

другата възможност наистина остава Куайте. Мел би трябвало по това време да е на Вала, а засега не е показала способност да се телепортира от едно място на друго като Куайте. ОСвен това имаме убит червен жрец от Юрон едва ли Мел му помага.  за Куайте не знаем дали е отдадена на Р'хлор тя е предимно сенкоукротителка, освен това може да се телепортира и не знаем как изглежда. Има подозрения, че може да е Шиера  или пък някаква майги. В този случай пак има връзка-

*Ако приемем че Ерон вижда Куайте, не знаем дали я виждам с маската. Ако приемем че вижда Церсей не знаем дали я вижда в сегашното й състояние. Вероятно виденията на ЕРон са като  тези на Бран (особено ако пият от едно питие), който сънува че всички ще се удавят, а сънят бе метафора че железнородените ще превземат ЗХ€

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 00:09 от Джон Сняг

# 560
  • Варна
Джойен сънува съня за морето, което залива Зимен Хребет, не Бран. И не е пил питие, а вероятно му е изпратен от КГ или някоя друга Триока врана.

Женската сянка обаче е наречена и ужасна. Защо Денерис или Церсей да са ужасни (отделно Денерис трудно може да мине и за дълга и висока)?
Как да не е ужасна Церсей? Убийство на бебета, на съпруг, иска да убие брат си, изтезава Синия бард ит.н.
След затвора ще стане още по-ужасна вероятно. Същността й е това, което Ерон вижда, а не външността. И брат му Юрон няма лице на сепия, а дори е красив, но Ерон го разпознава.

Както казваш има логика да е Шиера/Куайте, но аз продължавам да поддържам тезата, че няма да се вкарват повече нови ключови персонажи.

# 561
За Джойен си права, объркал съм се, защото е в главата на  Бран, а Бран разправяше наляво и надясно съня.
но принципа остава - сънят и на Ерон и на Джойен е метафора, съгласен съм, че Ерон вижда характери на герои, а не тяхната външност. За Юрон вижда  неговата безбожности, желанието му да измести боговете, и дори Удавения бог, желанието му да седна на ЖТ, вижда го като чудовище...Церсей я вижда като жестока и зла сянка
Принципно би могла и да е Куайте, ако приемем, че тя не е нов персонаж, и че има връзка с КГ, а той  - с Юрон и че се телепортира мигновено и може да е при Юрон....ама по-вероятно е да Церсей, дори само заради белия огън  от ръцете й и заради джуджетата, които забавляват нея и Юрон.

# 562
Как да не е ужасна Церсей? Убийство на бебета, на съпруг, иска да убие брат си, изтезава Синия бард ит.н.
След затвора ще стане още по-ужасна вероятно. Същността й е това, което Ерон вижда, а не външността. И брат му Юрон няма лице на сепия, а дори е красив, но Ерон го разпознава.
Според мен се визира външността, но може и да си права. Просто не ми се иска и в книгите да се стигне до тази глупост Церсей да се самокороняса. Нито има права, нито сила зад себе си. На Д&Д смисъл и логика не им трябва, но как ще го мотивира Мартин това нещо, идея си нямам.

# 563
 сила има - Джайм с 20 000 меча. ако успее да се събере с ЮРон ще има и желязната флота Друг е въпросът че ако Томен умре тя няма право на претенции, но аз мисля че с правото на претенциите приключихме още когато Нед Старк бе убит защото се застъпи за Станис.

# 564
  • Варна
Няма Джайм зад гърба си - той изгори писмото й и си би камшика с Бриен къмто Тризъбеца. Не съм сигурна, и че има и 20 000 войници - ланистърите загубиха доста народ. В момента само Долината и Планински рай са с горе-долу непокътнати сили, а тя с последните добре се изпокара. За Юрон не знам. Като нищо може да си повярва, че може да го контролира.

# 565
  • Варна
Няма Джайм зад гърба си - той изгори писмото й и си би камшика с Бриен къмто Тризъбеца. Не съм сигурна, и че има и 20 000 войници - ланистърите загубиха доста народ. В момента само Долината и Планински рай са с горе-долу непокътнати сили, а тя с последните добре се изпокара. За Юрон не знам. Като нищо може да си повярва, че може да го контролира.

Възможно е да държи силите на Тирел, изнудвайки ги чрез Марджери или чрез самия Мейс.

# 566
и какво като е изгорил писмото? моментен изблик. А войнците са си нейни, те са на Ланистърите. някой като Адам марбранд може да ги върне по нейна заповед  дори и без Джайм. отделно Церсей има към 8000 души в Чертога, като знаеш силиет как са разпръснати не са толкоз малко.

# 567
  • Варна
Има Златни плащове, които не се знае на кого са верни. И като има войските на Ланистър, кой ще й ги командва? Кеван е мъртъв, Джайм категорично й би шута, не знам защо си мислиш, че ще се върне да й се умилква, ако изобщо оживее след срещата с КС. Цялата последната книга - в главите на Джайм, още от КЧ, през Речните земи си личи, че човека вече не я изтрайва. Не че няма защо.
Хексе, права си относно Тирелите, баба Олена ще гледа да си оттърве унуката и вероятно и с Другите би направила комплот Simple Smile Но по ми е вероятно да омотае Главния Врабец или да го изнуди с продоволствие за врабците, отколкото да заиграе по Церсейската свирка.
А и реално - в момента Церсей трябва да се разправя само с Вторите синове. Денерис още се мотляви в Робския залив, Железните са ангажирали Предела, Речните земи са опоскани, Долината пази неутралитет, а за Севера едва ли й дреме. Та няма и нужда от кой знае колко войска зад гърба си.

# 568
Да не забравяме, че положението на Джайм във всяко едно отношение е доста различно след загубата на ръката му.

# 569
То и самите лордове на Запада, подчинени на Ланистърите, трябва да са без акъл да следват сляпо евентуалните владетелски амбиции на Церсей. Да не забравяме и че след голата разходка е тотално дискредитирана.

Общи условия

Активация на акаунт