Най-приятната и най-просташка ТВ РЕКЛАМА - тема 16

• 79 982
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
В момента слушам радио и констатирам, че всички реклами, в които има опит за поезия са идиотски. Тази мода е от няколко години - както по радиото, така и във Фб, а дори и в някои телевизионни реклами; някой трябва да обясни на тези "дами" (хващам се на бас, че не са мъже), които си мислят, че са поетеси, че :1. Това не е поезия и 2.Отблъскващо е и да си намерят по-скоро друго хоби.

# 196
не е хоби, а работа.

# 197
Хоби си е - наскоро една беше публикувала цяла патриотична ода в същия стил и се жалваше колко й липсва родния град (няма да напиша повече подробности, нито къде съм я прочела, защото жената може да се познае - не е в този форум, на един публичен сайт беше). Нещо като "Ах, къде изчезна ти, град на моите мечти.." Joy
Сигурна съм, че същите хора, които са убедени, че имат някакъв талант, съчиняват и рекламите. Не знам как може най-точно да се определят тези творби - нещо като частушки, но без комичния обрат в сюжета...

# 198
Ужасно ме дразни рекламата на Albeni, песничката, то въобще песничка ли е... бррр.

# 199
Хоби си е - наскоро една беше публикувала цяла патриотична ода в същия стил и се жалваше колко й липсва родния град (няма да напиша повече подробности, нито къде съм я прочела, защото жената може да се познае - не е в този форум, на един публичен сайт беше). Нещо като "Ах, къде изчезна ти, град на моите мечти.." Joy
Сигурна съм, че същите хора, които са убедени, че имат някакъв талант, съчиняват и рекламите. Не знам как може най-точно да се определят тези творби - нещо като частушки, но без комичния обрат в сюжета...

И мен ме дразнят подобни римувани текстове, с обърнат словоред. Според мен тази мода идва от Америка- в почти всеки филм забелязвам подобни реклами, ако става дума за заведение за бързо хранене или пицария и задължителния дунапренов сандвич (облечен, понякога от главния герой) пред него.

# 200
word play е хипер разпространено в английския език. на български нещо не ме кефи колкото и остроумно да го измислят.

# 201
Игра на думи не значи римуване. Игра на думи е например рекламата на Теси.

Вчера видях реклама на противогрипно лекарство, която имитираше глупавата реклама на Инфлуцид ("Искам някой да ме стопли..."). Ключовото изречение беше - "Не знам има ли такъв мъж, но има такова лекарство!" :/

# 202
  • София
а, да, сетих се за коя говориш. Една такава, лъскава. Но не мисля, че е заигравка с инфлуцид, а със сапункавите идеи - там "добрият" е като жена - много говори, много съчувства, много грижовен, все мисли какво й е на любимата, направо е кастриран от мъжките хобита. Това в рекламата е много добре предадено - той е готов да зареже мача с приятелите и да прелети с кравешки поглед.

# 203
  • София
Кока кола преди години имаха страхотни реклами. В последните години обаче се излагат, супер тъпи са им рекламите, вкл. и коледните.

# 204
...
Вчера видях реклама на противогрипно лекарство, която имитираше глупавата реклама на Инфлуцид ("Искам някой да ме стопли..."). Ключовото изречение беше - "Не знам има ли такъв мъж, но има такова лекарство!" :/
Да, като ответен отговор на рекламата за Инфлуцид е. Там казват - Няма такъв мъж, мила!

Все се каня да пиша за рекламите на млечни продукти Саяна. Много добре са направени, продуктите са представени апетитно, чак ми се прияжда Grinning
Ето тази върви в момента:
https://www.youtube.com/watch?v=GOxU-5n1VSU

# 205
И аз харесвам на Саяна, но продуктите май не стават, доста негативни мнения има за тях в темата "какво няма да купя повече".

Харесвам рекламата на Пиреус с Леонид Йовчев, "всеки наш човек е твой човек".

# 206
Противна и супер подтискаща ми е рекламата на Хексалгин...Scream
Иде ми да се пусна от четвъртия етаж буквално....

Теленорската новата също ме кефи...за спортистите..."Браво,бравоо...така трябва..." Yum

# 207
Ужасно ме дразни рекламата на Albeni, песничката, то въобще песничка ли е... бррр.
И мен,на маане отива.
Нефелната,майка и дете доволни крещят:боли ни гърлото...  Shocked

# 208
  • София
Сега се сетих, че посланията на Метро и Кауфланд за пръв път ми харесват - кратки, ясни и интуитивни.

# 209
И на мен ми харесва новата реклама на Метро (в която дават бързо снимки на различни продукти). Предполагам, че на епилептик и подействала изнервящо.

Общи условия

Активация на акаунт