Хормонални изследвания - 7

• 87 069
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Здравей отново, Денис. Изпращам ти нови изследвания, направени на 2-ри ден от цикъла, защото той самият стана доста кратък (около 2-3 дни). Предстои на чист ден да пусна TSH и Prolactin. Моля да коментираш обаче настоящите. Благодаря.

# 271
  • София
geizer
Консултирай се първо с ЛЛ - той ще прецени, от какво може да е и ако се налага, ще направиш консултация със съответния специалист.

Здравей отново, Денис. Изпращам ти нови изследвания, направени на 2-ри ден от цикъла, защото той самият стана доста кратък (около 2-3 дни). Предстои на чист ден да пусна TSH и Prolactin. Моля да коментираш обаче настоящите. Благодаря.
http://imagizer.imageshack.us/v2/840x197q90/922/lzU23l.jpg
Здравей!
ЯР е добре, но ЛХ и ФСХ са високи - показват проблем с функцията на яйчниците.
Лекар трябва да прецени, може да е и някакъв инцидент, защото и Е2 е малко висок.

Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря. Peace

# 272
Благодаря ти Денис, ще те послушам.  Hug

# 273
  • София
Благодаря ти Денис, ще те послушам.  Hug
Ще чакам да споделиш, че ми е интересно Wink   Peace

# 274
Здравейте,

Чисто хипотетично искам да попитам дали има Как и хормоните на щотовидната жлеза да са в норми и ако Да, тогава къде се търси причината за нередовния цикъл и какво се предприема?

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 00:13 от iliana93

# 275
  • София
Здравейте,

Чисто хипотетично искам да попитам дали има Как и хормоните на щотовидната жлеза да са в норми и ако Да, тогава къде се търси причината за нередовния цикъл и какво се предприема?

Изследват се всички останали хормони  - базовите са посочени на 1 стр. на темата + УЗ преглед и проследяване на О. /ФМ./

# 276
Благодаря!

# 277
Илианче, нормата за ТСХ-то на щитовидната жлеза е малко относително понятие. За добър се смята резултат под 2. Ако резултатът е над 2, това може да е причина за ПКЯ, въпреки че нормата е приблизително до 4. При тестостеронът също нормата е до около 2.5 , но резултат от 2 говори за повишени стойности , въпреки че е в норма, и също е показател за ПКЯ.
     По-добре си качи резултатите и помоли Денис да ги коментира.
 А относно въпросът ти, да, възможно е да има ПКЯ без проблем със щитовидната. Моят пример е точно  такъв.

# 278
geizer
Консултирай се първо с ЛЛ - той ще прецени, от какво може да е и ако се налага, ще направиш консултация със съответния специалист.

Здравей!
Лекар трябва да прецени, може да е и някакъв инцидент, защото и Е2 е малко висок.

Здравей, Денис. Благодаря, задължително ще споделя мнението на лекаря, другата седмица предстои среща. Пускам само да видим и последните два хормона. И бих искала да те питам дали за високото ФСХ трябва да изследвам DHAS и 17-OH прогестерон? Отново благодаря. Wink

# 279
  • София
Скрит текст:
geizer

Здравей!

Здравей, Денис. Благодаря, задължително ще споделя мнението на лекаря, другата седмица предстои среща. Пускам само да видим и последните два хормона. И бих искала да те питам дали за високото ФСХ трябва да изследвам DHAS и 17-OH прогестерон? Отново благодаря. Wink
Здравей!
ТСХ и Пролактинът са добре. / предполагам, че са изследвани на чист ден/.
Следи, от време на време, пролактинът. / на 6-8 месеца/

Когато ФСХ е висок, причините може да са най-различни и една от тях е проблем с функцията на НбЖ и по-високи нива на андрогените. Желателно е да се проверят ДХЕА и 17 ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/.
Така и на лекаря ще му е по-лесно да постави точна диагноза / и няма да се налага повторна среща с него/.

# 280
Много благодаря. На чист ден са изследвани, да. Другият месец ще ги пусна и тези за НБЖ. Уточнявам, че имам доказана овулация и нямам ПКЯ. Все пак след срещата с лекар, ще ти пиша, за да знаеш какво е мнението му.

# 281
Здравейте момичета, бихте ли погледнали и моите изследвания. Аз съм с автоимунен тиреоидит.

Глюкозотолерантен тест - на гладно       3.55       mmol/l    4.1 - 5.9   
Глюкозотолерантен тест - 1-ви час       4.11       mmol/l    до 8.9; гранично до 10.9; патологично - над
                                                                                         11.
Глюкозотолерантен тест - 2-ви час       5.73       mmol/l    до 7.77; гранично 7.8 - 11.1; патологично -
                                                                                         над 11.1   
Инсулин - профил                     
Инсулин/Insulin 0 мин.       4.40       µU/ml    2.0 - 29.1   
Инсулин/Insulin 60 мин.       54.5       µU/ml       
Инсулин/Insulin 120 мин.       35.2       µU/ml

Ендокринологът ме накара да пусна тези иследвания тъй като на 20.12. захарта ми беше 3,19 /4.1 - 5.9/, а през месец юни 2017г. - 4,78. В момента TSH е 5,47 /0,27-4,20/, а за сравнение през месец септември 2,92. FT3 е 5,1 /3,10-6,80/. В момента съм на еутирокс 0,25. Другата седмица съм на преглед. Благодаря предварително.

# 282
Здравйте. Аз бих искала да помоля някой да ми каже всички изследвания, които трябва да пусна, или първо да отида на ендокринолог ( била съм само на гинеколог, който заключи, че съм с ПКЯ). Не ми е назначил никакви изследвания, и за това искам да знам за себе си какво се случва. А след това евентуално ще го сменя. Благодаря предварително.

# 283
  • София
Привет, момичета,

Имам нужда от съвет:

Родих през септември 2016 и кърмих до юни 2017 без цикъл. Първият цикъл след раждането получих юни 2017 като от тогава никога не ми идва по едно също време - примерно от 26 до 32 дни. На прегледите всичко беше наред.

Този месец, обаче, ми закъсня доста и отидох на гинеколог, който видя кисти в единия яйчник с общ размер към 5 см. Дойде ми на 36 ден, буквално денят след прегледа. Според гинекологът, закъснението е вследствие на кистите, а те на хормонален проблем. Пуснахме изследвания и получих тези резултати на 4 ден от МЦ. Дали ще може коментар? Доколкото видях само една от стойностите е под нормата, на какво може да се дължи според вас? Чакам да ми свърши, за да отида на преглед. Благодаря ви предварително.
TSH  - 2.99 /0.27-4.70/
FSH - 10.94 /3.5 - 12.5/
LH  - 6.43 / 2.4 - 12.6/
Estradiol - 7.47 /12.5 - 166/
Prolactin - 211 /102 - 496/
Testosteron - 0.09 / 0.06 - 0.82/
Dhea - s - 289 / 35 - 430/

П.с. Пиех Елрироксин по време на бременността, заради леко завишено TSH, след консултация при Начев.

# 284
  • София
Здравейте момичета, бихте ли погледнали и моите изследвания. Аз съм с автоимунен тиреоидит.
Скрит текст:
Глюкозотолерантен тест - на гладно       3.55       mmol/l    4.1 - 5.9   
Глюкозотолерантен тест - 1-ви час       4.11       mmol/l    до 8.9; гранично до 10.9; патологично - над
                                                                                         11.
Глюкозотолерантен тест - 2-ви час       5.73       mmol/l    до 7.77; гранично 7.8 - 11.1; патологично -
                                                                                         над 11.1   
Инсулин - профил                     
Инсулин/Insulin 0 мин.       4.40       µU/ml    2.0 - 29.1   
Инсулин/Insulin 60 мин.       54.5       µU/ml       
Инсулин/Insulin 120 мин.       35.2       µU/ml

Ендокринологът ме накара да пусна тези иследвания тъй като на 20.12. захарта ми беше 3,19 /4.1 - 5.9/, а през месец юни 2017г. - 4,78. В момента TSH е 5,47 /0,27-4,20/, а за сравнение през месец септември 2,92. FT3 е 5,1 /3,10-6,80/. В момента съм на еутирокс 0,25. Другата седмица съм на преглед. Благодаря предварително.
Според мен имаш ИР, но лекар трябва да прецени.
ТСХ е висок - може и той да създава проблеми на Инсулина.
Трябва да се коригира дозата.
Провери Пролактин и Андростендион.

Здравйте. Аз бих искала да помоля някой да ми каже всички изследвания, които трябва да пусна, или първо да отида на ендокринолог ( била съм само на гинеколог, който заключи, че съм с ПКЯ). Не ми е назначил никакви изследвания, и за това искам да знам за себе си какво се случва. А след това евентуално ще го сменя. Благодаря предварително.
Ако искаш, пусни всички изследвания, посочени са на 1 стр. и с тях отиди на лекар - за да не ходиш втори път. Peace

Привет, момичета,
Скрит текст:
Имам нужда от съвет:

Родих през септември 2016 и кърмих до юни 2017 без цикъл. Първият цикъл след раждането получих юни 2017 като от тогава никога не ми идва по едно също време - примерно от 26 до 32 дни. На прегледите всичко беше наред.

Този месец, обаче, ми закъсня доста и отидох на гинеколог, който видя кисти в единия яйчник с общ размер към 5 см. Дойде ми на 36 ден, буквално денят след прегледа. Според гинекологът, закъснението е вследствие на кистите, а те на хормонален проблем. Пуснахме изследвания и получих тези резултати на 4 ден от МЦ. Дали ще може коментар? Доколкото видях само една от стойностите е под нормата, на какво може да се дължи според вас? Чакам да ми свърши, за да отида на преглед. Благодаря ви предварително.
TSH  - 2.99 /0.27-4.70/
FSH - 10.94 /3.5 - 12.5/
LH  - 6.43 / 2.4 - 12.6/
Estradiol - 7.47 /12.5 - 166/
Prolactin - 211 /102 - 496/
Testosteron - 0.09 / 0.06 - 0.82/
Dhea - s - 289 / 35 - 430/

П.с. Пиех Елрироксин по време на бременността, заради леко завишено TSH, след консултация при Начев.
Здравей!
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ.
ФСХ е висок, Е2 нисък -  показват, че има нещо, което пречи на функцията на яйчниците - може отново да има кисти или ЗФ / трябва да те видят на УЗ за да се разбере каква е причината/.

Най-вероятно си със СПКЯ и ПКЯ - трябва да се проверят и останалите хормони и да се определи, къде точно е проблема, първопричината и да се лекува.

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 18:59 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт