Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 108 873
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,помагайте - какви добавки приемате , че положението.при майка - зле- малко хапва, няма сили, няма апетит, нервна .
Четох за натанал, селен, коензим ? Имате ли мнение по.тези таблетки ? Бирена мая подходяща ли е за прием ?
СОЕВИ ИЗОФЛАВОНИ                      50-60  мг на ден       
 ВИТЕКС (Vitex agnus-castus)        400 мг.  1 на ден                                     

# 136
  • Варна
Привет, момичета и момчета! Simple Smile

Мина третата вливка на 14-ти. Чувтсвам се чудесно все още. Малко ми се помрачи усмивката след втората, че... едни трески, едни повръщания, едни дежурства в тоалетната... Мислех си, че е от химията и леко се вкиснах "то още след втория път щом така ще е... кво ли ме чака после", а то се оказало някъв есенен вирус. Сега съм бомба, енергична, с апетит, без никакви болки, без дискомфорт, без трески, все още с отличен хемоглобин, чернодробните само трябва да овладея, само тях не хареса онколожката ми. Едни странни сърбежи и претръпвания за около секунда-две от време на време преминават през тялото ми, толкоз. Косата още пада, не е опадала напълно, кожата почна да си се лющи и да се бели, не си представяйте нещо страшно, хората с пърхут изглеждат по-стряскащо, просто изсъхнала кожа, която като почешеш и се бели на дребни епителни люспички. Най-качествената ексфолиация се оказа тази химия. С нищо не мажа, тези клетки така или иначе са умрели вече, хич нямам намерение да ги спасявам, само ги отмивам и изтърквам в банята. Цикъл още имам. Ще се гръмна! Понеже туморът ми е прогестерон и естроген силно зависим би трябвало да нямам цикъл още след втората химия, това поне твърди докторката ми, какво точно има общо хормоналната му зависимост с химиотерапията не знам, може и да не съм я разбрала правилно, как да е. Но ме успокои, че и него ще спрем с хормоналните терапии. Явно трябва да се спре и когато се спре е може би добър знак за хода на цялостното лечение.

Еееехххх... малко дебилен хумор, но се виждам вече как съвсем скоро без да се усетя след няколко месеца ще тръгна и на работа и как ще ми липсват само тези безгрижни дни... всички около мен ме глезят и ми слугуват (не че имам нужда или го искам, но настояват да го правят). Забравих за епилатори, сешоари, за самобръсначки, вземам душ за нула време като в казарма, мигли за гримиране и вежди за скубане не останаха, на устните едно червилце, на главата перуката, една пола, една блузка и съм готова да изхвръкна навън буквално за 20 мин. и да изглеждам пак като принцеска. Simple Smile

На всички нови съфорумци желая здрав дух, здравото тяла би трябвало от само себе си да си дойде. За нищо на света не се отчайвайте. Нямам нужните дипломи и не разбирам какво точно произвеждат жлезите му на човек, когато е нахъсан и в добро настроение, но туморните клетки май не ги обичат много тези вещества. Ако има как да си помогнете допълнително, то е точно така. Спокойствие, усмивка, дисциплина около режима на хранене, който са ви препоръчали, взимайте си редовно хапчетата, пийте си чайчетата, отварите, хрупайте си плодовете и грабете алчно и с пълни шепи само най-позитивното.

# 137
  • В царството на игрите:)
Цикъл още имам. Ще се гръмна! Понеже туморът ми е прогестерон и естроген силно зависим би трябвало да нямам цикъл още след втората химия, това поне твърди докторката ми, какво точно има общо хормоналната му зависимост с химиотерапията не знам, може и да не съм я разбрала правилно, как да е.
Кой ти каза? Mr. Green Имах си цикъл от началото на химията до края като по часовник. Първата инжекция го спря и повече не се и видя. Поне до сега, де...

# 138
  • Варна
milmich, лекуващата ми онколожка се учуди някак си. Пита ме за оплаквания, аз за едни неща се жалвах, за други се хвалих, сред похвалите сложих и това, че си го имам като по часовник, без болки в областта на корема, без други отклонения от тоя където си го получих ехеееее още в пубертета, а тя се очуди "Още ли не сме го спряли!?", на въпросът ми "А, трябваше ли!? Нещо лошо ли е, че го имам още?", тя отговори "Обикновено спира още на химиотерапията и трябва да го спрем. Ако не сега, то с хормоните ще го спрем за 5 години, няма страшно." Grinning
Това пък какъв бонус ще е. Ще забравя и за тампони, и за превръзки, и за контрацептиви... и за деца ще трябва да забравя, но... какво пък, по-добре грижи за някой, който има нужда, отколкото да си клонираш предразположението към туморни заболявания.

# 139
  • София
На мен ми изчезна след 4 химия.

# 140
......  СОЕВИ ИЗОФЛАВОНИ     ..............
Честно, не разбирам защо го правиш... това са хора с хормонален рак причинен точно от естроген, а ти им "предписваш" това от което са се разболели....

Момичета,помагайте - какви добавки приемате , че положението.при майка - зле- малко хапва, няма сили, няма апетит, нервна .
Четох за натанал, селен, коензим ? Имате ли мнение по.тези таблетки ? Бирена мая подходяща ли е за прием ?
Опитвали ли сте Маоло? Имаше добри отзиви тук. Бирената мая би трябвало да й вдигне апетита.
Женшен и коластра взехме за баща ми за подсилване, като беше отслабнал, опитайте.

# 141
  • София
Да, ама бирената мая е витамин В-12 ?

# 142
Здравейте.Дойде време и аз да пиша.Ще споделям,не защото искам да уплаша някой или да депресирам,а защото смятам,че може би ще помогна на някой с наученото.И така...След "хубавия"рак на мама,с разнищването на Хер,хормони, ки и всичко останало,след проведена лъчетерапия и сигурността,че ще има само хормонотерапия,мама мина скенер.И ...метастази в черен дроб.Няма да описвам ужаса,депресията,страха-неописуеми са.Не вярвах,но лека полека се появи надеждата.Лекуващата й онколожка каза веднага на химиотерапия.Мама отказа,аз я подкрепих.Започнах отново да чета по форуми,вече английски и установих,че трябва да се мине първо през чернодробен хирург.А в последствие,ако не може да се приложи хирургично лечение се преминава на химиотерапия.Намерих хирург,незнам мога ли да пиша име,човекът поиска предварително цялата документация,скенери,резонанси,  епикризи и т.н.,което ме наведе на мисълта за голям професионализ м.Прегледа и мама и тя може да бъде оперирана.Ще бъде премахнат целия десен лоб на черния дроб,защото изродите там са се наредили.Сега ще чакаме операцията.Само за статистиката,при метастази в черен дроб успеваемост от химио 18%,а при операция 87%.Ако има някой запознат с този вид операция,възстановителен период и прочие,ще се радвам да сподели.Аз пиша сама за да кажа,да изкрещя-винаги второ мнение,винаги всичко да се проверява.Хирурга е казал на мама,че е хубаво,че не е започнала химиотерапия,защото тогава нямало да може да я оперира.

# 143
Аnа_ana, успех и дано всичко мине добре! Мога само да те посъветвам да не четеш избирателно чуждите източници и статистиките.

# 144
Ana_ana на какъв скенер видяха метите? Колко са, колко са големи?
А защо не взехте второ мнение, след като го препоръчваш? Само един хирург? На тях им дай да режат, то за това им се плаща. Рядкост е хирург, който да откаже операция или да препоръча друго лечение. Успех на операцията й желая и стискам палци.
Не знам що така хората са наплашени от тия химиотерапии.

Хули, моята онколожка Бонева каза че това за витамините В и рака са градски легенди - това когато ми предписаха Милгама. Нямало било никакъв проблем.

# 145
Моята невроложка отказа да ми изпише Милгама, сложи ме на Нивалин по схема. По-късно един кратък курс с Тиогама правих, но няколко лекаря ме попитаха дали съм сигурна, че искам да пия подобни и казаха да внимавам много с антиоксиантите.

# 146
  • София
Става въпрос само за витамините В -6 и В-12.

# 147
Точно те са в Милгамата, Хули.

# 148
Фри,на скенер с контраст и на магнитен резонанс после ги видяха.2 големи има 3.5 см. И 2 малки.Цял шанс е,че може да бъде оперирана-затова няма да търсим второ мнение. Тя е решила да се довери на доктора.Човекът един час й е обеснявал операцията,лечението,рискове и шансове.Мама,няма да се размине с химията,ясно е.Въпросът е,че ако беше започнала сега буквално щеше само да натрови организма и нищо нямаше да се получи.

# 149
Кой ти каза, че нищо е нямало да се получи ? Също ми е много интересно откъде са тези статистики и за каква успеваемост говорим. При метастатичен рак нещата се измерват в PFS (време, в което не е прогресирало заболяването) и в други показатели, за които не искам да пиша в момента. Какво значи успеваемост? Решили сте го - направете го, но аз не съм убедена, че си чела на правилното място Grinning

Общи условия

Активация на акаунт