Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 108 828
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • В царството на игрите:)
...........
Лъчетерапия на тумори под 2 см не се прави. Според лъчетерапевтите, с които аз говорих.
..............
Това изглежда не е вярно. На мен ми правиха.
Повторихме го вече няколко пъти, че не се прави само ако е направена мастектомия и няма метастази в ЛВ. Големината мисля, че не е определяща. Моят тумор беше 2.2 на 1.5, но не ми правиха, поради гореизброените факти Peace

# 106
...........
Лъчетерапия на тумори под 2 см не се прави. Според лъчетерапевтите, с които аз говорих.
..............
Това изглежда не е вярно. На мен ми правиха.
Повторихме го вече няколко пъти, че не се прави само ако е направена мастектомия и няма метастази в ЛВ. Големината мисля, че не е определяща. Моят тумор беше 2.2 на 1.5, но не ми правиха, поради гореизброените факти Peace
Не споря. Вероятно лъчетерапевтите са имали предвид, че при тези обстоятелства (мастектомия и липса на ангажирани лимфни възли) на тумори под 2 см не се прави лъчетерапия. А, че размерът има значение, изрично го подчертаха. Просто нямало достатъчна повърхност за облъчване. Специално ходих при патолога да уточнявам колко, аджеба, е самият тумор, защото от хистологията не ставало ясно. milmich, тези размери според мен влизат в групата "под 2 см" Simple Smile.

# 107
  • Cherven Bryag
Моя тумор беше 8см!!!! след мастектомия направиха още 3 ХТ, но без лъчето!!! Не зависи от размера! / KI 67 беше 60%/

# 108
  • София
Намирате ли Золадекс тези дни, в 4 аптеки търсих и няма, чакат да ги заредят... А вече съм закъсняла с 5 дни със слагането, защото пътувах - това проблем ли е?

# 109
Здравейте момичета,
на 20.07.2017г. ме оперираха от злокачествено образование на млечна жлеза и отстраниха гърдата ми. При направената хистология се установи инфилтриращ дуктален карценом G2, нямам засегнати лимфни възли. Имунохистохимия -   ER-8; PR-3; HER2-негативен. На онкологичната комисия, химиотерапевката първи ми определи хормонална терапия и в един момент си промени мнението. Предложи ми да направя един курс химиотерапия профилактично. Не ми даде възможност да говорим. Това се смути и потърсих допълнителна информация. Препоръчаха ми да си направя друго изследване- Ки-67. Резултатите от това изследване са - позитивност в около 15% от туморните клетки.  Доцентът, който ми разчита изследването ми обясни, че от научна гледна точка не е необходима химиотерапия. Предстои ми да се явя втори път на комисия и не знам дали ще вземат под внимание това изследване. Въпросът ми е необходима ли е химиотерапия  при такива изследвания?
[/quote.     
Здравейте, за съжалвние и при мен бяха противоречиеи мнениятя за терапиите. Моят тумор е 1,2 см, но минах лъчетерапия и в момента правя химиотерапия, но не съм с мастектомия, а с квандрантекстомия. Много е мъчително, когато лекарите не са на едно мнение и ние обикаляме по лекари, за да решим кое лечение е най-подходящото /макар, че май никой не знае точния отговор/. Чудя се, защо сте с мастектомия при тези показатели. Аз бях с подобни показатели, но с ки 67 - 35 %  /три пъти го изследвах и показа три различни стойности/, правих и теста Мама принт, който  показа да се прави химиотерапия. Пишете какво сте решила. Успех!

# 110
  • София
Какъв е този тест Мама принт?

# 111
  • Плевен
Приемате ли новопостъпили  Hug
Днес получих тежката диагноза- рак на гърдата...Предстои ми да избера лекар в Плевен или София, който да я направи, ще помоля ако имате възможност, да ми препоръчате Peace Ако може да ми обясните и какво да очаквам, ще съм благодарна  Hug

# 112
Днес получих тежката диагноза- рак на гърдата...Предстои ми да избера лекар в Плевен или София, който да я направи, ще помоля ако имате възможност, да ми препоръчате Peace Ако може да ми обясните и какво да очаквам, ще съм благодарна  Hug
Първо, мобилизирай всички сили у себе си и не се оставяй на отчаяние. Гадно е да чуеш тази диагноза, но не е края на света. В никакъв случай не си мисли, че ще умреш. Поне 80% от жените чули тази диагноза продължават да си живеят след това и ракът не се връща при тях. Мисли си, че и ти ще си от тези 80%.
Избери си лекар, който да те оперира и си действай с лечението.
На колко години си? Имаш ли фамилна обремененост? Ако имаш, настоявай да направят мастектомия.

# 113
  • София
Анонимен, не е зле да се регистрираш, след като дневно даваш поне по един съвет.
Все пак, да знаем коя си, макар и скрита под някакво друго име.
Ели...... не искаме да приемаме нови, но живота поднася най-различни изненади.
Смешно е да ти го кажа, но - чувствай се добре тук, където ще намериш съпричастие и добри съвети.
Като начало ще ти дам пример с мен  bowuu
С диагнозата съм от 25 години.  Трудно ми беше, ама сега ти пиша, нали ?

# 114
  • Плевен
Първо, мобилизирай всички сили у себе си и не се оставяй на отчаяние. Гадно е да чуеш тази диагноза, но не е края на света. В никакъв случай не си мисли, че ще умреш. Поне 80% от жените чули тази диагноза продължават да си живеят след това и ракът не се връща при тях. Мисли си, че и ти ще си от тези 80%.
Избери си лекар, който да те оперира и си действай с лечението.
На колко години си? Имаш ли фамилна обремененост? Ако имаш, настоявай да направят мастектомия.

На 38години съм, майка ми е минала през същото...Казаха ми, че не се налага пълна мастектомия, най-вероятно ще е част от гърдата, но това хирурга може да каже Peace За трудно, ще е трудно, надявам се да не си позволявам да се отпускам и да травмирам детето, и без това е чувствителен, няма да го понесе лесно. Мисълта за детето ми е, че с тази фамилна обремененост, на тези години не искам да имам дете, защото може да е момиче и да мине по моя път!Но се опитвам да мисля систематизирано, да устискам на операцията и после да няма изненади и ще съм ок.Мога да си осиновя детенце, ако мъжа ми е съгласен. Благодаря Ви за хубавите думи, ще питам ако нещо ме тревожи. Hug

# 115
Какъв е този тест Мама принт?
[/quote
Теста е на холандската фирма Адженда и показва необходимостта от химиотерапия. Изследват се 70 гена и при мен показа, че има висок риск от рецидив и е необходимо да има химиотерапия /за съжаление, всичко е базирано на статистика, която никога не може да бъде 100% сигурна и винаги има изключения/ За изследването се използва туморното блокче.

# 116
  • София

Здравей, Ели! Не се радваме на новите попълнения..., но всеки, който е опрял до тази тема, получава подкрепа.
Ще си изживееш своя ад, както всяка една от нас (и както всеки чул тази диагноза). Ще минеш през всичко и ще намериш твоята си опора и твоя си начин да се справиш и да продължиш напред. Дори не предполагаш колко си силна, но ти предстои да го разбереш!
По- важното е, че ще се справиш!
И аз минах през това преди 17 години.
Успех, момиче!
И споделяй с нас! Ние сме рамото, на което винаги можеш да поплачеш.

# 117
Ели, споко, 10% от жените сме с рак на гърдата. Изглежда е по-вероятно да се разболеем от това отколкото от ангина... След една година всички терапии ще са минали и живота ще си бъде почти същия. Стегни се и не си позволявай глезотии и сълзи, в следващите няколко месеца ще си доста заета. Операцията е лека.
 Успех и пиши {}

# 118
Приемате ли новопостъпили  Hug
Днес получих тежката диагноза- рак на гърдата...Предстои ми да избера лекар в Плевен или София, който да я направи, ще помоля ако имате възможност, да ми препоръчате Peace Ако може да ми обясните и какво да очаквам, ще съм благодарна  Hug

Проф. Байчев Simple Smile Приема във ВМА - София, и мисля всяка събота е в Плевен! Оперира ме преди 3 седмици - разкошен човек и невероятен специалист!

Горе главата Hug

# 119
  • Плевен
Приемате ли новопостъпили  Hug
Днес получих тежката диагноза- рак на гърдата...Предстои ми да избера лекар в Плевен или София, който да я направи, ще помоля ако имате възможност, да ми препоръчате Peace Ако може да ми обясните и какво да очаквам, ще съм благодарна  Hug

Проф. Байчев Simple Smile Приема във ВМА - София, и мисля всяка събота е в Плевен! Оперира ме преди 3 седмици - разкошен човек и невероятен специалист!

Горе главата Hug

Дали мога да получа координати, за да го открия в Плевен? HugБлагодаря!

Общи условия

Активация на акаунт